Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875592 Прегледи
*

vall

• 26
Re: синастрия
« Отговор #3540 -: Август 26, 2012, 04:31:04 pm »
Здравейте, позволявам си да си задам въпроса за тази синастрия тук, защото твърде дълго време си блъсках главата сама над нея и в крайна сметка не съм сигурна в нищо. Не мога да бъда обективна. Ако някой от вас има желание да коментира много ще се радвам, защото това познанство премина през толкова много форми и етапи и още не е връзка. Моите планети са във вътрешния кръг.
Мерси  мили хора  :-[

And all I loved I loved alone.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3541 -: Август 27, 2012, 12:02:39 pm »
Пускам я тази синастрия, един мъж, който много години и ме привлича, и на моменти ме отблъсква, много противоречиво, външността главно, има периоди, в които намирам, че ужасно изглежда  :o в същото време ме кара да се чувствам уютно някак, спокойно, като в моя любим сезон. Досега не съм правила синастрия с него, не ми е идвало отвътре, напоследък обаче все по-често се сещам за него, наближава именно любимия ми сезон.  :blink: Светна ми за уюта като видях къде са му Луната, Венера и Марс...  :blink: Слънцето му също явно ми е уютно. Но някак ми се струва, че повече по Луна ме доближава. Притесняват ме квадратите към Венера и към Луна - неговите Луна, Марс и Венера са квадрат на моя Меркурий... някак имам чувството, че и емоциите, и харесването му и действията му ще ме дразнят... А това не е на добре. От друга страна се чудя как ще ме дразнят като съвпадат с Луната ми... че ми е и в 7ми дом... Моите отвеяни мисли и мечти също може да му лазят по нервите.. а това ще ме наранява. Иначе и като домове ми е много близък, Слънца в 9ти (чеи има същия съвпад като мен с Уран!), Меркурий на К9 и в 9ти, Венери в 8ми... Сатурните са добре поставени, съвпади и тригони... Съвпади на ъгли и планети, съвпад на моя ЮЛВ с неговия Юпитер... Плутона му върху Венерата ми е... един път.  ;D

Какво мислите, как ви се вижда?
« Последна редакция: Август 27, 2012, 12:11:06 pm от Ronia »

*

Grace

• 2257
« Отговор #3542 -: Август 27, 2012, 01:34:42 pm »
вижда ми се много добре - има ги основните захвати -  Слънцето му отговаря много добре на твоите Венера, Асц, Луна;
Уран към Венера дава магнетично и моментално привличане + приятелство в любовта; Луните ви си кореспондират добре; Марс към Луна в съвпад е много мощно сексуално привличане, с една наум за този с Луната / опасност от нараняване, но ако другия не е конфликтен и агресивен по натал, не е задължително / ; положителен аспект Сатурн/Слънце - има предпоставка за стабилност и дълготрайност; негов Юпитер към Луната ти - ще те закриля, ще бъде емоционална подкрепа и винаги ще ти прощава / снизходителност / към теб;
 със сигурност има и още, но по така сложените карти ... толкова  :blink:
« Последна редакция: Август 27, 2012, 01:38:47 pm от Grace »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3543 -: Август 27, 2012, 02:39:05 pm »
Мерси, Grace.  :blink: Това е синастрия, която на мен ми е "тиха". Кротка и лежерна, една такава. Такова е и усещането ми за човека. И тъй като не бях пускала синастрия, беше ми интересно да видя откъде е това тихо и лежерно усещане. Уран към Венерата го усетих още първия път, наистина, тя и самата среща беше изненадваща. Марса върху Луната не съм го усетила напълно... може би все още... просто не мога да преглътна това, че понякога много зле изглежда този човек, занемарява се, моята Венера в Дева не обича такива работи. НО цялостното усещане е уютно и комфортно.

*

Grace

• 2257
« Отговор #3544 -: Август 27, 2012, 03:03:21 pm »
o, да  :blink: Венера в Дева - много взискателна и придирчива, а също доста чувствителна на тема поддържан външен вид ..  :blink:

« Отговор #3545 -: Август 27, 2012, 04:51:12 pm »
Мерси, Grace.  :blink: Това е синастрия, която на мен ми е "тиха". Кротка и лежерна, една такава. Такова е и усещането ми за човека. И тъй като не бях пускала синастрия, беше ми интересно да видя откъде е това тихо и лежерно усещане. Уран към Венерата го усетих още първия път, наистина, тя и самата среща беше изненадваща. Марса върху Луната не съм го усетила напълно... може би все още... просто не мога да преглътна това, че понякога много зле изглежда този човек, занемарява се, моята Венера в Дева не обича такива работи. НО цялостното усещане е уютно и комфортно.

Забелязах ,че господинът няма нито една планета във въздушни и огнени знаци.Силна Луна,женски знаци.
  Твоят управител на асцендента е в Лъв в 7дом,така че освен ,че си партньорски настроена,държиш на това как се представяш пред другите. Искаш да си забелязана и ценена и същото съответно го изискваш и от партньора.След като той е немарлив е ясно ,че те дразни.Ти имаш планети в и в Скорпион и Овен.На тебе ти е необходимо щипка предизвикателство за да бъде интересът ти по-продължителен. Да ,неговите планети в Рак ти отговарят на нуждата от даване и получаване на грижа,но само това едва ли ти стига.

Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3546 -: Август 27, 2012, 05:25:20 pm »
demmetra, така е, само съвпадът му Слънце/Уран ми дава това усещане за предизвикателство, тъй като той, също като мен, трудно се застоява. Не че не обича човека до себе си, но не можеш го обязди лесно.  ;D Иначе не съм пробвала връзка, засега е само зародиш... Не знам как би се развило, много е различно от стандартните ми припадъци, това е меко. Аз определено държа на представянето, вярно е. Той е успял мъж и това ме привлича също. Венерата ми обаче разпознава Плутона му, усещам го това... скорпионското. Завоалирано, но е там. Погледът му особено ме впечатли. Аз това и разпознавам първо, когато го видя/намеря.  :-[

Той не е постоянно някакъв мърляв, някакви периоди такива има, не знам на какво се дължат. Изпада може би в някакви дупки, в които не му е на дневен ред външния вид.  :-\ Даже в някакви крайности - или остриган и избръснат като за снимка, или обрасъл.  ;D

Ще го видим накъде ще се развие...

П.П. Това е първият мъж в живота ми с толкова планети в Рак. Никога досега не съм имала връзка с такъв, въпреки показанията на моята карта. Интересно ми е това усещане за хармония.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #3547 -: Август 28, 2012, 09:21:43 pm »
Какво ще кажете за тази синастрия? Тя е на една приятелка и нейният любим. Неговата карта е наложена върху нейната.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3548 -: Август 29, 2012, 12:22:43 pm »
Какво ще кажете за тази синастрия? Тя е на една приятелка и нейният любим. Неговата карта е наложена върху нейната.

какво по-точно те интересува. Синастрията е интересна - 6-7 години разлика - Юпитер-овците са в опозиция, Сатурн- ЧЕТАТА в квадрат, секстил Венери. Нямат класическата връзка между светилата, но в личните им наталите светилата им имат връзка по между си (подобен аспект, това също е силна връзка, както човек с Венера в квадрат със Сатурн, винаги ще разбере друга личност имаща по натал Венера аспектирана от Сатурн). 

Неговата Луна и Венера са в тригион, което дава малко предпоставки, за изневери, както и светилата са му в тригон.

Тя е по-проблемна с опозицията на светилата и Венера и Луна в знаци, които не се разбират (Дева, Водолей), но има доста планети във Везни връзките са важно нещо за нея. Доколкото виждам и двамата имат планети в 7 дом - приемат партньорството като нещо естествено.

When One Door Closes Another Door Opens

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #3549 -: Август 29, 2012, 01:07:06 pm »

какво по-точно те интересува.

Варианти за съвместно съжителство, къде трябва и къде може да са компромисите. И двамата са доста твърдоглави, той е с много силно его и не отстъпва грам, пък тя се напъва, напъва и в един момент й писва, но не може да го забрави. Виждаш ли някакво бъдеще на такава синастрия, предвид и кратката информация за връзката.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3550 -: Август 29, 2012, 03:49:02 pm »

какво по-точно те интересува.

Варианти за съвместно съжителство, къде трябва и къде може да са компромисите. И двамата са доста твърдоглави, той е с много силно его и не отстъпва грам, пък тя се напъва, напъва и в един момент й писва, но не може да го забрави. Виждаш ли някакво бъдеще на такава синастрия, предвид и кратката информация за връзката.

за това ти трябват отделни транзити и прогресии на наталите, няма да го видиш в синастриите.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #3551 -: Август 29, 2012, 05:41:25 pm »
Ако ти ги пратя, ще ги погледнеш ли?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3552 -: Август 29, 2012, 06:23:21 pm »

Zara, не го приемай като "личен" отказ, но няма да ги погледна на лични. Идеята на форума е да се упражняваме, къде за забава, къде за да "помагаме" и най-вече всички да се учат и да си сверяват познанията и наблюденията, а не е да взимаме работата на професионалните астролози. Най-добре да пуснеш наталите в съответната тема или да направиш нова тема и ако някой иска ще се включи.  ;)

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #3553 -: Август 29, 2012, 07:07:25 pm »
 (подобен аспект, това също е силна връзка, както човек с Венера в квадрат със Сатурн, винаги ще разбере друга личност имаща по натал Венера аспектирана от Сатурн). 

Anabell, а огледален аспект луна квадрат юпитер в синастрия как ще се тълкува?  Дали двама души го усещат еднакво!?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3554 -: Август 29, 2012, 09:08:02 pm »
(подобен аспект, това също е силна връзка, както човек с Венера в квадрат със Сатурн, винаги ще разбере друга личност имаща по натал Венера аспектирана от Сатурн). 

Anabell, а огледален аспект луна квадрат юпитер в синастрия как ще се тълкува?  Дали двама души го усещат еднакво!?

ако правилно съм разбрала негова Луна в квадрат с неин Юпитер и обратното - по подобен начин ще се усещат нещата, възможно е и двамата да не харесват семейството на партньора, да имат различни религии, вярвания, да са от различни социални класи или средата, в която са израснали да е "чужда" за другия.

Но все пак трябва да се отчетат и знаците и домовете. И другите аспекти и по натал и по синастрия. Ако някоя Венера е намесена и прави тригон към нечия Луната положението става по-поносимо. А ако нечий Сатурн квадратира по натал Луната и съвпада с партньорския Юпитер, това вече дава финансова и социална стабилност (дори за сметка на емоциите на Лунния партньор), и обществото ще ги приема като двойка много по-лесно.  ;)

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #3555 -: Август 29, 2012, 09:42:28 pm »

Zara, не го приемай като "личен" отказ, но няма да ги погледна на лични. Идеята на форума е да се упражняваме, къде за забава, къде за да "помагаме" и най-вече всички да се учат и да си сверяват познанията и наблюденията, а не е да взимаме работата на професионалните астролози. Най-добре да пуснеш наталите в съответната тема или да направиш нова тема и ако някой иска ще се включи.  ;)

Ок. Мерси!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3556 -: Август 30, 2012, 09:05:29 am »
Това е синастрична карта с един мой връстник.
Запознахме се преди няколко дни и много ме привлича.Просто чувствам как се стремя към него,чистосърдечно,със желание да общувам с него,да го виждам. :-[
Много ще се радвам,ако погледнете и кажете как ви се струва.
Виждам хубавите съвпади на слънцето му с моята луна и марс,по-широк съвпад със сатурн...слънцето -венера в един знак.Секстил луна венера...
Но кажете ми,много ли е плашещо опозициията на неговия стелиум в рак с моят юпитер?
Както и квадрата който имаме между венера-плутон и марс -плутон или това би довело до повече страст?

Само да отбележа - часът му на раждане още не се знае.

Благодаря ви.
« Последна редакция: Август 30, 2012, 09:10:49 am от Milkyway »

« Отговор #3557 -: Август 30, 2012, 10:54:36 am »
Това е синастрична карта с един мой връстник.
Запознахме се преди няколко дни и много ме привлича.Просто чувствам как се стремя към него,чистосърдечно,със желание да общувам с него,да го виждам. :-[
Много ще се радвам,ако погледнете и кажете как ви се струва.
Виждам хубавите съвпади на слънцето му с моята луна и марс,по-широк съвпад със сатурн...слънцето -венера в един знак.Секстил луна венера...
Но кажете ми,много ли е плашещо опозициията на неговия стелиум в рак с моят юпитер?
Както и квадрата който имаме между венера-плутон и марс -плутон или това би довело до повече страст?

Само да отбележа - часът му на раждане още не се знае.

Благодаря ви.

Ако можеш все пак да се добереш до час ще е добре. Човека сигурно е мой набор и е роден няма и месец преди мен. Иначе не виждам да е толкова страшна синастрията. Опозициите на Юпитер с неговите планети в Рак той си ги има по рождение. Според мен можеш да ги усетиш след като станете по-близки,но не са страшни.Може да има дребни разногласия по различни теми.Мисля,че на моменти ще му бъде малко по-трудно да те разбира.Чудя се дали се формира голям квадрат между неговите Венера,Марс,Плутон,Юпитер и твоето Слънце :-\
  В моята карта Т-квадрата(без Марс,той е по-нататък) си действа,но има връзка с партньорствата ми и по тази причина съм привлякла доминиращ партньор.Не се знае обаче в неговата карта какво засяга.

« Отговор #3558 -: Август 30, 2012, 11:24:43 am »
Някои от червените аспекти са знакови тригони. Не знам как е по-правилно да бъдат отчитани. Светилата се разбират добре. Мъжко Слънце върху женска Луна е просто класика в жанра. Разбирам, че часът на раждане не е известен, но предполагам, че Луната остава в Рак дори и да е роден в по-ранен час. Палиш го с този съвпад на твои Луна/Марс с негово Слънце.
Със съвпад Венера/Марс в опозиция с Юпитер и квадратура с Уран да разбирам ли, че той е силно сексуален мъж, който не се стреми към трайни връзки? Макар че положението на светилата не предполага това. :-\

« Отговор #3559 -: Август 30, 2012, 01:04:11 pm »
Някои от червените аспекти са знакови тригони. Не знам как е по-правилно да бъдат отчитани. Светилата се разбират добре. Мъжко Слънце върху женска Луна е просто класика в жанра. Разбирам, че часът на раждане не е известен, но предполагам, че Луната остава в Рак дори и да е роден в по-ранен час. Палиш го с този съвпад на твои Луна/Марс с негово Слънце.
Със съвпад Венера/Марс в опозиция с Юпитер и квадратура с Уран да разбирам ли, че той е силно сексуален мъж, който не се стреми към трайни връзки? Макар че положението на светилата не предполага това. :-\

Имаш в предвид Слънцето в Риби с планетите в Рак предполагам.Да ти кажа не знам със сигурност в синастрията как да го тълкувам.Според мен аспекта е по-силен и би трябвало да е действащ,но когато планетите са в приятелски знаци ще може по-лесно да се работи с тази квадратура и напрежението да не е така голямо.Мисля,че този тип връзки между планетите са нещо като подводни камъни.Гледаш,че на  повърхноста е тихо,но като стъпиш във водата,не се знае какво ще настъпиш.
  Разбира се не съм спец. Споделям своето виждане :blink: