Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875580 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #3820 -: Декември 03, 2012, 12:10:27 am »
Значи все пак и ти имаш земен стелиум. Защото, когато постави картата му за първи път, се зачудих за какво са се "закачили" неговите планети. Тази негова близнашка Луна може да се окаже в близък тригон с Венерата ти - това също би допринесло за неговото увлечение по теб. А внезапността идва от твой Уран в квадратура с девишкия му стелиум (където се намира и неговата Венера). Но той не ми се струва спонтанен човек.
Като гледам, Юпитерите Ви биха могли да изиграят главна роля в синастрията, по-точно аспектите Слънце/Юпитер. Тези връзки би трябвало да създават атмосфера на комфорт. Обаче житейските Ви философии, разбирания, ценности могат да се окажат леко разминаващи се заради твой Юпитер в опозиция с негова Венера и липсващ аспект между твоя Венера и негов Юпитер. Тук може да не намерите много допирни точки.
Не мисля, че достатъчно силно аспектира Венерата ти, за да те обсеби.
Знаковите аспекти Слънце/Луна са хармонични. Има и знакови аспекти Венера/Марс. Би ми се искало да бяха по-точни, не само знакови, за пламването на страст.
Мирабелка, права беше, мина първата среща, но няма да има втора, в хорарната тема обясних, но и тук накратко да кажа, че си подавам ръката и си казвам името и той ми казва, че много добре знаел коя съм, засърбя ме езикът да му кажа, че имам плутон на ац и упр на първи дом в дванадесети и че не може да твърди такива неща, но както и да е поседях около час и си тръгнах, такъв ми бил късметът, какво да се прави, все някога и при мен ще изгрее слънце, не че някога е залязвало де, но като цяло ми върви във всички сфери, но не и в любовта, но има време и това да се случи.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Papy

• 4343
« Отговор #3821 -: Декември 03, 2012, 12:15:49 am »
и си казвам името и той ми казва, че много добре знаел коя съм, засърбя ме езикът да му кажа, че имам плутон на ац и упр на първи дом в дванадесети и че не може да твърди такива неща

Щеше да ви се получи идеална 1-ва среща, ако му беше казала така  :blink:

Повечко късмет другия път

« Отговор #3822 -: Декември 04, 2012, 09:55:59 pm »
Чакай да видя що съм набедила така лошо човека. Изказах само мое мнение, не твърдя, че е истина и се извинявам, ако съм засегнала някого и още повече, ако не съм права. Надявам се да не съм права.

Да, първият ми аргумент е точно този - есенциално силни Венера и Юпитер (У5) в съвпад в 8-ми дом - не може да се откаже от физически удоволствия, има голяма нужда от тях, а също и от материални блага (и светилата подсказват за това, но това няма отношение към темата). Но това още не е гаранция, че ще изневерява. После погледнах квадрата на Венера и Юпитер с диспозитора им Нептун в 5-ти дом и си помислих, че ангелите му са твърде слаби, за да устои на чуждото, което го "съблазнява". За светилата в 10-ти дом и Телец си помислех, че много държи на доброто име пред обществото. Затова предположих, че трудно ще се раздели със съпругата си, особено в случай, че нейното присъствие до него удовлетворява обществените критерии за перфектен брак. Това, което ти си писала за домакинята, къщовницата, добра партия за пред обществото. 

По ведическата (от която още повече не разбирам) има съвпад на Марс (У5) със Сатурн (У7) в 12-ти дом и Раху в 5-ти в основната карта (раши). Така помислех, че си пада по тайни удоволствия (в големи дози?), че има силен сексуален апетит. Луната му е в накшатра Бхарини, а трите накшатри: Бхарани, Шравана и Шантабхишта ги дават, че е възможно да предразполагат към търсене на любов извън брака. Не си спомням източника, за да поставя линк, съжалявам.
Обаче това, че У7 Сатурн е поставен в дустхана дом (12-тия дом на загубите) и е в съвпад с малефик (Марс), който аспектира 7-мия дом, означава, че дълготрайността на семейния му живот все пак е поставена под въпрос. Марс може да "повреди" брака му, да му донесе неприятности, като скандали, периоди на сепарация с брачния партньор. Това може да го подниква да търси щастие и удовлетворение другаде.
7-мият дом от Луната се управлява от Венера, която е заедно с Юпитер в 11-ти от Луната (8-ми от АС). 7-мият дом от Венера се управлява от Слънцето в 10-ти. В навамша в 7-ми дом се намира Венера на трон по знак (което дава Малавя йога). Пак ми се струва, че съпругата му трябва да бъде от добро потекло, с добро име, обществено положение, красива и бракът е възможно да му е донесъл финансови изгоди.

И на мен ми се струва творческа личност - Нептун в 5-ти в аспект с Венера в екзалтация. Луната в 10-ти дом често има нужда от публика. А и накшатра Бхарани предразполага към творчески занимания, доколкото съм чела.

Прощавайте ме за глупостите. ;D

« Отговор #3823 -: Декември 05, 2012, 05:43:52 pm »
Оу, аз не разбирам от ведическа и спирам да се опитвам да тълкувам ведически карти (ще си ги тълкувам само на ум). Мислех си, че хората не приемат това на сериозно, но си дадох сметка, че не е така. :blink:

« Отговор #3824 -: Декември 08, 2012, 11:14:38 pm »
Здравейте... Можете ли да ми кажете нещо по тази синастрия... има ли бъдеще тази... дори връзка не мога да я нарека... но споделете виждането си относно синастрията...
Той е със синьо... сложила съм и Юноната му.. понеже ми се струва в този случай важна
иначе още - негов Vertex е в 26 градуса в Скорпион, Лилит в 13 градуса Овен
при мен Лилит е в 19 градуса Везни, а Vertex е в 19 градуса във Водолей
от моя страна чувствам силно привличане... при първата ни среща, още в първия миг усещането беше че срещам човек, който познавам отдавна... идеше ми да го прегърна дори, но не го направих...
Та какво мислите?
Благодаря ви предварително...
:)

*

Papy

• 4343
« Отговор #3825 -: Декември 08, 2012, 11:39:23 pm »
И той е привлечен от теб според мен. Имате шанс, но не го назидавай, не го преследвай и бъди по-спонтанна

« Отговор #3826 -: Декември 12, 2012, 05:20:54 pm »
хей, благодаря за отговора :)
Като построя синастрична карта в astrotheme, се забелязва, че сякаш се образува Йод (пръстта на Бог) между луните ни и негов Уран и мой Плутон.. как може да се тълкува това?
А за Луната, Венерата и Асц ми, това че малко градуси не им достигат до съвпад с негов Иц, може ли да се счита като нещо от сорта на разминаване.. дали влияят все пак на 4тия му дом?
Някъде бях чела, че съвпада на Юнона с личните планети на другия, всъщност не е особено благоприятна позиция и носи илюзии на човека с планетите? Дали има нещо вярно в това?
И изобщо какво по-конкретно може да се каже въз основа на картата..

« Отговор #3827 -: Декември 14, 2012, 06:03:18 pm »
Поствам синастрията на моя приятелка-с един господин,и бих била благодарна за мнения. :25:

(тя е външната страна)

« Отговор #3828 -: Декември 15, 2012, 12:02:26 am »
моля ви, погледнете я тази карта и кажете какви мислите, че (могат да) са взаимоотношенията между тези хора.
//не търсете любов. усещам, че с този човек се привързахме ужасно много... до страх. и не успяваме да си го показваме, а това ми натежава твърде много и... бягам(е). но постоянно се връщаме един към друг. понеже допускам, че това може да е само въображението ми/субективното ми усещане/етц, силно ме интересува какво виждате вие в тази карта.
ПП: часът му(в синьо) е леко измислен, но с максимална близост до точния.

*

Papy

• 4343
« Отговор #3829 -: Декември 15, 2012, 12:23:03 am »
Може би квадратът на слънцата и луна/сатурн пречи да си показвате емоциите, иначе не ви е лоша синастрията, има разбиране, комуникация, емоции, страсти
Но някак...не мисля, че е ТОЙ
Също така за привързаност точно не съм сигурна, по-скоро-не е това водещото

« Отговор #3830 -: Декември 16, 2012, 02:24:22 pm »
Може би квадратът на слънцата и луна/сатурн пречи да си показвате емоциите, иначе не ви е лоша синастрията, има разбиране, комуникация, емоции, страсти
Но някак...не мисля, че е ТОЙ
Също така за привързаност точно не съм сигурна, по-скоро-не е това водещото
да, и аз не мисля, че е той. по-скоро чувствам, че съм се заблудила за същността му.
чудя се дали да го отлъча от света/живота си. приключването на календарната година е удобна граница.
какво мислиш, че е водещото?

*

Papy

• 4343
« Отговор #3831 -: Декември 16, 2012, 03:49:16 pm »
Защо искаш да го отлъчваш?
Мисля, че което трябва да се изживее, трябва да се изживее. Ако не чувстваш, че сте приключили един с друг, няма да успееш да прекъснеш връзката лесно (не че е невъзможно)

« Отговор #3832 -: Декември 16, 2012, 10:21:53 pm »
....тук виждам аспект на чистата, безкористна и поетична любов, идваща от хубавия аспект на червената Луна  към синия Нептун..и изобщо Луните тук са доста аспектирани,вкл от Марс и Плутон...страст и дълбочина в емоциите,хубав секс,предполагам....отн прекъсването на връзката- намесен ли е Плутон/особено пък аспектиращ Луната /- много е трудно това..в момента изживявам подобно нещо такова и не ме питай как се чувствам.... :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #3833 -: Декември 17, 2012, 05:59:32 pm »
Здравейте, бихте ли погледнали тази синастрия. Аз съм външният кръг, а момчето от известно време насам ме сваля, имам симпатии към него и още в началото като се запознахме бяха пламнали искри между нас. Но след познанството ни, изчезна за дълго.. още повече че е от друг град и аз го позабравих и ми мина тръпката.
Той обаче все изскача от някъде през 1-2 месеца.. и става все по-напорист. Като се появи се разпалва искра, но бързо угасва. Интересно, че предният път като се видяхме, не знам как ама стигнахме до спор и конфликт, без дори да усетя от какво. Така избухна от нищото и ме отряза, при положение че аз не виждах нищо нередно в поведението си, та си казах да си гледа работата, смятах че няма да го чуя след това. Ама сега отново се появи от "нищото" че и явно иска някаква близост с мен и такива неща. Освен това имам чувството, че е несериозник в някои отношения, че защо изчезва така а пък иска нещо от мен? По тази синастрия - мислите ли, че нещо сериозно би излязло? Дали привличането е от квадрата на марсовете, което пък да поражда също конфликт и дразнене?

« Отговор #3834 -: Декември 18, 2012, 07:15:42 pm »
Защо искаш да го отлъчваш?
Мисля, че което трябва да се изживее, трябва да се изживее. Ако не чувстваш, че сте приключили един с друг, няма да успееш да прекъснеш връзката лесно (не че е невъзможно)
мисля, че съм се заблудила за него. не знам как и защо се случи дори. просто се срещнахме някъде във времето, но вече ми се струва, че беше отдавна. започвам да се връщам към първата си повърхностна представа (граничеща с предразсъдък) относно същността му, личностната му характеристика, потребноси и житейска философия. той не ми показва, че държи на мен. не ми го показва в момент, в който аз имам нужда от това, за да сложа точка, независимо дали бележеща ново изречение или абсолютен край. като цяло е изключително противоречив в действията си, което позволих да ме залъгва прекалено дълго време. думи-действия, никаква връзка. намерения-поведение - също. на мен не ми харесва да ме разиграват, в каквато и социална рамка да се намирам.
....тук виждам аспект на чистата, безкористна и поетична любов, идваща от хубавия аспект на червената Луна  към синия Нептун..и изобщо Луните тук са доста аспектирани,вкл от Марс и Плутон...страст и дълбочина в емоциите,хубав секс,предполагам....отн прекъсването на връзката- намесен ли е Плутон/особено пък аспектиращ Луната /- много е трудно това..в момента изживявам подобно нещо такова и не ме питай как се чувствам.... :blink:
Плутон е на 4 градуса от съвпада ми Нептун(у11)-Меркурий(у1). Чувствам се така, сякаш проглеждам и се виждам жалка. Това ме отвращава и искам да приключи възможно по-бързо. Чувствах, че взаимоотношенията ни са по трансформативните, възпитаващи, моделиращи планети. Нептун е толкова... брхр...дори не ми се търси думата.
Но да, инстинктивно/интуитивно вярвах/усещах, че той притежава дълбочината, която търся в хората около себе си. Реших, че просто му трябва време, за да ми се довери по този начин, едва ли не това ни беше недоизказаната "договорка". Но в момента мисля, че е било единствено въображението ми. Колко жалко. Творчеството в живота хич не е полезно, ще знаете;Д спирам. мерси за коментарите ви)
// http://www.youtube.com/watch?v=SHoHIL2ABVQ

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #3835 -: Декември 22, 2012, 10:59:50 pm »
Какво мислите за тази синастрия и за този  :-\ завършил Културология, а изхранващ се като общ работник?  :unsure:

Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #3836 -: Декември 22, 2012, 11:43:24 pm »
Какво мислите за тази синастрия и за този  :-\ завършил Културология, а изхранващ се като общ работник?  :unsure:

Ами кой-кой е ,бе душко?Предполагам, че всяка жена е вътрешната карта ама ти пак си кажи кой-кой е? "Културологията " я взех като вътрешната карта, ама май е външната заради стелиума във везни и в 1 дом. И двамата поотделно са комплицирани характери, ама пък имат нужда от такава точно синастрия, за да са цялостни. Друг е въпросът дали са готови за това-допълват се, отблъскват се, зависи егото как е тук.
Виждам важни съвпадип -на венера с луна и на марс -плутон .Ама има значение кой е Ерос и кой-Афродита-пиши, да не спамим тука излишно. :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #3837 -: Декември 22, 2012, 11:54:11 pm »
Енигма, душко, пише си достатъчно на картата- outside - външната-червената- по-големия кръг, е женската карта. Съответно вътрешната е мъжката
И си спами, не се притеснявай

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #3838 -: Декември 22, 2012, 11:55:03 pm »
Аз съм Везничката де, червените планети. :) Той е Овен. И дори да не съм го завършила, влече ме Културологията. :Р Интересно ми стана, че аз имам съвпад на Слънце и Марс, а той на Слънце и Венера.
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #3839 -: Декември 23, 2012, 12:09:34 am »
Аз съм Везничката де, червените планети. :) Той е Овен. И дори да не съм го завършила, влече ме Културологията. :Р Интересно ми стана, че аз имам съвпад на Слънце и Марс, а той на Слънце и Венера.
уау извинявай права си, ами отивам да помисля, не очаквах толкова бърз ответ.Което значи,че ти е важно, може би. Ами везни -овен са си едни изначални архетипи на Аз-колектива,другите   Женско -мъжко, ин -ян.Малко сте си разменили ролите, ти трябва да тушираш деловото и мъжкото в себе си, ат ой-да избяга от "анимата" си според Юнг. О, неговият сатурн ще ти попари венерката -в смисъл ще очаква зрялост, също да го убедиш че си струва да се потопи в този дълбок океан. Тъй като той поначало има квадрат луна-сатурн, е като мъж едва ли е дал приоритет на луницата-това в живота му го е изиграла мама, та затова-ще ти дисциплинира любовното изпълнение-можеш да го усетиш като дървена студенина.Според някаои това е кармична среща за вас, според други-бягай и се не обръщай,зависи ти дали си по-установена, моногамна. Иначе марс.венера.добре е на първо време като любов, тръпка, секс-има химия.
И -можеш да си изтриеш данните, името, ако пък не ти пука както на мен-недей. :blink: