Чакай да видя що съм набедила така лошо човека. Изказах само мое мнение, не твърдя, че е истина и се извинявам, ако съм засегнала някого и още повече, ако не съм права. Надявам се да не съм права.
Да, първият ми аргумент е точно този - есенциално силни Венера и Юпитер (У5) в съвпад в 8-ми дом - не може да се откаже от физически удоволствия, има голяма нужда от тях, а също и от материални блага (и светилата подсказват за това, но това няма отношение към темата). Но това още не е гаранция, че ще изневерява. После погледнах квадрата на Венера и Юпитер с диспозитора им Нептун в 5-ти дом и си помислих, че ангелите му са твърде слаби, за да устои на чуждото, което го "съблазнява". За светилата в 10-ти дом и Телец си помислех, че много държи на доброто име пред обществото. Затова предположих, че трудно ще се раздели със съпругата си, особено в случай, че нейното присъствие до него удовлетворява обществените критерии за перфектен брак. Това, което ти си писала за домакинята, къщовницата, добра партия за пред обществото.
По ведическата (от която още повече не разбирам) има съвпад на Марс (У5) със Сатурн (У7) в 12-ти дом и Раху в 5-ти в основната карта (раши). Така помислех, че си пада по тайни удоволствия (в големи дози?), че има силен сексуален апетит. Луната му е в накшатра Бхарини, а трите накшатри: Бхарани, Шравана и Шантабхишта ги дават, че е възможно да предразполагат към търсене на любов извън брака. Не си спомням източника, за да поставя линк, съжалявам.
Обаче това, че У7 Сатурн е поставен в дустхана дом (12-тия дом на загубите) и е в съвпад с малефик (Марс), който аспектира 7-мия дом, означава, че дълготрайността на семейния му живот все пак е поставена под въпрос. Марс може да "повреди" брака му, да му донесе неприятности, като скандали, периоди на сепарация с брачния партньор. Това може да го подниква да търси щастие и удовлетворение другаде.
7-мият дом от Луната се управлява от Венера, която е заедно с Юпитер в 11-ти от Луната (8-ми от АС). 7-мият дом от Венера се управлява от Слънцето в 10-ти. В навамша в 7-ми дом се намира Венера на трон по знак (което дава Малавя йога). Пак ми се струва, че съпругата му трябва да бъде от добро потекло, с добро име, обществено положение, красива и бракът е възможно да му е донесъл финансови изгоди.
И на мен ми се струва творческа личност - Нептун в 5-ти в аспект с Венера в екзалтация. Луната в 10-ти дом често има нужда от публика. А и накшатра Бхарани предразполага към творчески занимания, доколкото съм чела.
Прощавайте ме за глупостите.