Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878219 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #5140 -: Януари 13, 2014, 10:14:05 pm »
Добър вечер, уважаеми съфорумци,
 От една година насам се интересувам от астрология и нумерология. Научих доста за рожденните числа, числата за развитие, някои матрици за личността, но синастриите не са ми много ясни.
 Ще Ви бъда много благодарна ако някой погледне дали има шанс тази връзка с данни: мои -03.09.1993г в 05:50, и негови-21.07.1993г в 03:20 :)

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #5141 -: Януари 14, 2014, 09:08:40 am »
 От една година насам се интересувам от астрология и нумерология. Научих доста за рожденните числа, числата за развитие, някои матрици за личността, но синастриите не са ми много ясни.
 Ще Ви бъда много благодарна ако някой погледне дали има шанс тази връзка с данни: мои -03.09.1993г в 05:50, и негови-21.07.1993г в 03:20 :)

Добро утро.
Град на раждане?
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #5142 -: Януари 14, 2014, 10:23:52 am »
Aз отново ще публикувaм синaстриятa с приятелят ми aко някой искa дa се включи по нея.Нaй-стрaнното е ,че от товa ,което съм челa не изглеждa обещaвaщa,но имaм чувството,че съм нaмерилa Принцa.Нaистинa е стрaнно ,зaщото получaвaм aбсолутно всичко зa което съм мечтaлa,дaже не съм вярвaлa,че съществувa момче ,което дa бъде перфектно във всяко едно тношение според предстaвите и мечтите ми.Бих се рaдвaлa дa изкaжете мнение  :-[
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #5143 -: Януари 14, 2014, 10:34:47 am »

Добро утро.
Град на раждане?
Добро утро. Аз съм от Силистра, а той - Варна :)

« Отговор #5144 -: Януари 14, 2014, 11:32:09 am »
Краби сладурке може ли да кажеш какво ти е мнението са тази синастрия - часовете са точни  :25:

Само гледай да не уплашиш момъка — хем е Телец, хем доста огнен и кардинален, а ти имаш Плутон на неговия ДЦ. Ще има хубав кекс най-малкото :)

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5145 -: Януари 14, 2014, 02:03:47 pm »
След 21 ще погленда синастриите, искам да ми мине изпита по Микроикономика. До тогава ще изтърпите се надявам ;D

« Отговор #5146 -: Януари 15, 2014, 10:48:47 am »
След 21 ще погленда синастриите, искам да ми мине изпита по Микроикономика. До тогава ще изтърпите се надявам ;D
Крaби ,успех нa изпитa  :wub:
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5147 -: Януари 15, 2014, 11:22:04 pm »
Крaби ,успех нa изпитa  :wub:

Благодаря !  :wub: :wub:

« Отговор #5148 -: Януари 16, 2014, 06:14:36 pm »
Никой ли не иска да се включи с коментар?  :(

Погледнах ти синастрията пред 2 дена, но нещо не обичам да се занимавам с неточни часове, понеже луната може да се смени, асц. не е точен, домовете не са точни и т.н.

Ако разбереш часът, пиши ми. Иначе няма смисъл, ще е къде, къде по дълбоко, ако знаем час.

За момента не мога да дам точен час, знам, че е най-точно ще е с него, но просто не е възможно да попитам сега. Все пак ще съм много благодарна на някакви насоки при тази карта, макар и с неточен час :)

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5149 -: Януари 17, 2014, 07:32:24 am »
моля за коментар по тази синастрия. двойният съвпад сатурн-марс четох, че е кофти, но пък помежду си са в секстил, не съм сигурна как да го разбирам, защото съм пристрастна.  :blink:
« Последна редакция: Януари 24, 2014, 05:58:06 pm от Kler »

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5150 -: Януари 30, 2014, 10:47:58 pm »
Кой от хората, които искат да гледам синастриите е онлайн, да ми даде дати и часове. Не ме кефи като ги качвате тези карти, къде, къде по лесно си ми е да си отворя грида и да и зяпам там всичко. Тука трябва да се средоточа твърде много. Айде ако някой е онлайн или има желание, тук съм да пусне дати на лично :)

« Отговор #5151 -: Февруари 05, 2014, 02:58:34 pm »
Здравейте на всички! :)

Ще съм благодарен, ако някой има желание да изрази мнението си относно тези данни:

аз: 5. юли 1990 (02:30, Разград)
тя: 2. август 1992 (13:00, София)

Поздрави! :)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5152 -: Февруари 07, 2014, 12:01:31 pm »
За синастричния аспект Уран опозиция Венера четох, че всичко е наред, докато човекът с Уран изведнъж не се вдигне и да се махне неочаквано от връзката.

Замислям се дали това не означава, че тази възможност съществува винаги при връзки със сходен набор? Уран е колективна планета...
Както и квадрата на Плутон и Венера. С всички хора, чиито Плутон попада върху нашата венера би следвало да имаме възможност за готин секс... Но ен е само Плутон.

Или когато нечий ЮЛВ попада върху наша Луна - това си е не поколенчески, но поне аспект, който доста хора имат. Всички ли ще ни носят познати емоции от минал живот?

Философствам си....  :-\
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5153 -: Февруари 07, 2014, 12:34:07 pm »
За синастричния аспект Уран опозиция Венера четох, че всичко е наред, докато човекът с Уран изведнъж не се вдигне и да се махне неочаквано от връзката.

Замислям се дали това не означава, че тази възможност съществува винаги при връзки със сходен набор? Уран е колективна планета...
Както и квадрата на Плутон и Венера. С всички хора, чиито Плутон попада върху нашата венера би следвало да имаме възможност за готин секс... Но ен е само Плутон.

Или когато нечий ЮЛВ попада върху наша Луна - това си е не поколенчески, но поне аспект, който доста хора имат. Всички ли ще ни носят познати емоции от минал живот?

Аз съм го правила това във връзка с квадрат Уран/Венера, Уранът мой. Като ме стисна за гушата, че повече не мога да издържам и упорита, няма любов, няма нищо, късам и това е. После се оказва, че малко е било... в мене проблемът, но за момента не можах да издържа.

С квадрата на Венера/Плутон сексът си го бива, да. Но после идват някакви проблеми от сексуално естество. Може да е манипулация, може да е насилие, макар и много фино, играеш по тънките струни на другия на тема сексуални нужди и идентичност.

:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5154 -: Февруари 07, 2014, 12:56:39 pm »

Аз съм го правила това във връзка с квадрат Уран/Венера, Уранът мой. Като ме стисна за гушата, че повече не мога да издържам и упорита, няма любов, няма нищо, късам и това е. После се оказва, че малко е било... в мене проблемът, но за момента не можах да издържа.

С квадрата на Венера/Плутон сексът си го бива, да. Но после идват някакви проблеми от сексуално естество. Може да е манипулация, може да е насилие, макар и много фино, играеш по тънките струни на другия на тема сексуални нужди и идентичност.

1. Аз бях с Венерата. И при опозицията е така. После ми се извиняваха.
2. Крадрат с Плутон не съм преживяла, но този, който ми се извиняваше по т.1 жестоко си пати в момента от такъв квадрат  ;D А с него имахме съвпад на Венера и Плутон. Виж, една опозиция на Венера с Плутон съм преживявала. Сексът определено се напасва без трудности - да, имаше различия, но всеки усвои удругия. Разбирай, опозицията се отработи  ;D ;D ;D Добри спомени бяха.
« Последна редакция: Февруари 07, 2014, 01:09:29 pm от Yaya »

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #5155 -: Февруари 07, 2014, 01:11:04 pm »
Бихте ли ми казали мнение за тази синастрия?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #5156 -: Февруари 07, 2014, 01:26:34 pm »
С моя приятел имаме моя Венера квинконкс негов Плутон в синастрията, наистина е странно, но страстта ни един към друг се увеличава с годините, вместо да си омръзнем. Нямаме аспект между Венера и Уран в синастрията.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5157 -: Февруари 07, 2014, 01:36:47 pm »
Бихте ли ми казали мнение за тази синастрия?

Аз ти казах какво мисля  ;)

Тъй като Нерил пусна тази карта, може ли да обсъдим Венерата на АЦ над хоризонта?
дали тя се проявява като Венера на АЦ и Венера в 1 дом или има енщо тайно - човек с такава венера дали не прави нещо, зе да е красив? Например пластични корекции, грим - нещо прикрива, в 12 дом на тайните? :-\
Ще ми е интересно да го обсъдим.
Щото Нерил не казва, а и не е длъжен. Питам за наблюденията ви по карти.
« Последна редакция: Февруари 07, 2014, 01:52:24 pm от Yaya »

А Шопенхауер

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5158 -: Февруари 07, 2014, 02:00:08 pm »
По т.2 въпросът е дали говориш просто за секс в любовна връзка, защото аз говоря за десетилетно съжителство и въпреки че преки сексуални проблеми не сме имали, психологическите проблеми на връзката се облякоха в сексуални окраски на фино отхвърляне. Защото според мен Плутон/Венера освен страст, всъщност представлява нещо много по-различно - Венера е това, което е ценно и желано, което изгражда идентичността ни по някакъв начин, а Плутон е една сила, която може да те просветли или да ти спретне испанска инквизиция. И като ги съберем двете се получава чудесен секс, който обаче не се дава често (плутонова манипулация), намеква за някаква нечистота (пак Плутон и неговата мания за чисто) и всъщност всичко това с крайна и неосъзната (Плутон) цел, да накараш другия да не се чувства желан (Венера), заслужаващ, ценен, а това пряко се отразява на външния му вид, който се отпуска и занемарява по мистериозен начин (Венера) и в края на краищата партньорът ти започва истински да те притежава (Плутон), защото в този вид никой друг не би искал да те погледне. И тук в зависимост от други фактори на Плутоновия партньор, той сам може да се отврати от това, което е постигнал (пак плутонова реакция), което е описано в една книга "Историята на О" и която препоръчвам да не се чете, а може и друго да направи - особено ако той самият има квадрати към съответните планети (женски в мъжка карта при плутонов мъж, например), където много да го кефи жена му да е затворена вкъщи, да не е особено привлекателна за другите (нищо, че и за него не е), но пък си е негова. Ей това мога да кажа за същински разгърнат квадрат Плутон/Венера. И разбира се, това не означава, че всички ще го разгърнат, в тази синастрия е двоен, само че там, където в квадрата единият е Венера, в огледалния аспект е Плутон, но той е тригон. Въпреки всичко, тригонът според мен само дозамазва игрите на манипулация, пак подчертавам, те са напълно неосъзнати и за двете страни. Още един ход напред в играта, венериният партньор, лишен от своята Венера, започва да се чувства непълноценен във венерино отношение (външен вид, самочувствие, самооценка, секс) и започва да търси начини това да се оправи, но всички опити да говори с Плутон се превръщат точно в това - в "среща с Плутон". В края на краищата след години се натрупва такова неудовлетворение, което ако не се изкара на повъръхността със скандали (които не всички синастрии позволяват) или с психотерапия да речем, венериният партньор стига до изпитаното средство на декомпенсацията, където започва да се стреми към външно ценни признаци, за да навакса на липсата на вътрешни. Например започва да се стреми към брак с плутоновия си партньор (който може да не иска или да му е безразлично, той все пак притежава венериното си другарче и без такава обвързаност), за да докаже външно, че е ценен, че някой го иска. Ако е накърнена женската сексуалност, започва се стремеж към деца, който също е компенсаторен, доказателство за това, че жената е желана и полово активна, без това да елиминира здравите моменти в желанието за деца. Ако се чудите, кое е здраво и кое - не, тестът е фантазия за дете по принцип, фантазия за дете с този човек, фантазия за дете с някой друг, фантазия за живот без деца, и се наблюдават разликите в чувствата. Например желанието за дете може да остане, ако се махне плутоновия приятел, но ако той се добави, към идиличната картинка добавяме и чувство на неясен, но осезаем страх и усещане за тежест (Плутон). Това може напълно да отсъства при фантазия за друг конкретен потенциален баща. Темата не е изолирана, защото възпроизводството също е с участието на Плутон и смятам, че много двойки създават семейства и деца, задвижвани от такива неосъзнати механизми. Отиваме още една крачка напред в развитието на отношенията Венера/Плутон и решаваме, че венериният другар изведнъж се откъсва от зависимостта си (дори и против своето желание), защото да кажем попада под друга зависимост и тогава плутоновият партньор усещайки, че губи властта си, изведнъж след години на безразличие или съпротиви, решава, че е време да се ожени, да направи някое дете и дори не може да обясни мотивацията си, при това не губи нито час, а действа!

Не бива обаче да се подвеждате, че всеки квадрат Венера/Плутон ще протече по този начин, нищо подобно! Направих това описание като пример за психологически анализ на взаимоотношенията, който дава много повече информация от простата констатация, че никои си имали квадрат Венера/Плутон. Анализ може да се направи само ако се познават наталните карти на двамата, което е задължително преди да се гледа каквато и да е синастрия. За да се стигне до такъв сценарий, трябва да открием, че Венерата на венериния партньор е с три квадрата и ни един положителен аспект, което вече ни е съобщило, че този човек има изначални проблеми с идентичността, с чувство за малоценност и влиза в зависим тип отношения, защото този квадрат на Венера към Плутон го има най-напред в собствената си карта. И хич не може да се сърди на плутоновото си другарче, че е било така добро, да вземе и да онагледи във връзката собствената бомба със закъснител, ами вместо това трябва да се хване и да си разреши квадратурите. Освен това преди всякакви синастрични анализи, трябва да сме забелязали вече, че плутоновият партньор си има квадрат луна/венера, и понеже той е мъж, винаги ще му е трудно да има и жена, и любовница в лицето на една и съща жена. Докато е любовница (и тя разиграва неговата Венера от квадрата му), той се мъчи да я спечели по лунния начин, като се превръща в тих и сигурен пристан за нея, но спечели ли я, тя се превръща в тихия пристан за него по домашни чехли и с чорлава коса, и удивително, на него му харесва, защото тогава тя е Луната, а той е Венерата и това е много по-приятно, така се чувстваш по-стойностен някак си. При това, това му е наталният аспект, а не е синастричен. Така че не гледайте синастрии, преди да сте наясно, какво ще се натресе във връзката от всеки от двамата. И разбира се, това не може да не е отразено и в синастрията, но това винаги е вторично, ние се задържаме с партньори, които ни помагат да разрешим вътрешните си конфликти. В тази синастрия, Луна/Венера на двамата са в квадратиращи се кардинални знаци, макар да нямат квадрат като аспект, а Венера/Луна са в куинконс. На всичко отгоре и двамата се оказват със съвпад на Плутон/Марс, силно агресивен аспект, който в знака на Везните ще се превърне в силно манипулативен, и не стига това, но двата Плутона и двата Марса са един върху друг, плюс един Сатурн там, за да е по-красиво! При това не са родени в една и съща година, т.е. престъплението на съдбата е предумишлено.

Затова всъщност Шестопалов уточнява, че конфликтните аспекти в синастрията трябва първо да са активирани от наталните карти. Например с другаря да имате 6 конфликтни аспекта по указанията на Шестопалов (между Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон), но от тях да са активни да кажем 4, защото Юпитерът на единия и Сатурнът на другия нямат конфликтни аспекти в наталните карти още, макар да имат конфликтни в синастрията - просто няма да се задействат в синастрията, защото натално тези планети не създават произшествия.

Не бива всичко това обаче да ви звучи отчайващо, един вид, къде отива любовта? Любовта я има въпреки тези неща, и всъщност само и единствено благодарение на нея, ние сме способни да решим тези конфликти вътре в себе си и оттам и помежду си. А разрешените конфликти и вътре в себе си, и във взаимоотношенията, отварят празно пространство на мястото, където е имало страхове, и точно там се напълва с още любов, но вече друга, от друго измерение, много по-дълбока и искрена, и не искаща нищо, а приемаща всичко.

Еха, какво слово дръпнах, беее! ;D Нахраних третодомния си Юпитер!  ;D
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5159 -: Февруари 07, 2014, 02:17:42 pm »
УаааУ! Това ти ли го писа? Прочетох го 3 пъти.... И ми се прииске сеанс при психолог, в частност - теб!  ;D
Само не разбрах коя синастрия гледаш.

А Шопенхауер