Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875515 Прегледи
*

Kler

• **
  • 576
Re: синастрия
« Отговор #5160 -: Февруари 07, 2014, 02:32:35 pm »
по шестопалов не бяха ли 3 и нагоре аспекта на конфликтните планети с орбис 6 градуса? при това не знаех, че само сходящи се глеада  :-\

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #5161 -: Февруари 07, 2014, 02:36:34 pm »
Страхотно си го описала, Smarta. Наистина е задълбочен анализа ти. Докато го четях, в съзнанието ми се появи една двойка, която се оказа, че има квадрат на Венера/Плутон в синастрията, но това наистина не може да се приема като абсолютно доказателство за развитието на сценарий, като описания.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5162 -: Февруари 07, 2014, 02:41:55 pm »
УаааУ! Това ти ли го писа? Прочетох го 3 пъти.... И ми се прииске сеанс при психолог, в частност - теб!  ;D
Само не разбрах коя синастрия гледаш.
Синастрията е със съпруга ми (няма карта тука), защото с него имаме квадрат Венера/Плутон, откъдето тръгна приказката и примерът всъщност.

Сега, като ме попита, се замислих... в наталната ми карта имам квадрат Венера/Плутон. Със съпруга в синастрията имаме квадрат и тригон на двете планети.

Прогресивната Венера обаче напредна и е в сходящ тригон с Плутон и другите там от стелиума. Влюбих се в един пич, с който в синастрията пак го имаме аспекта и пак е двоен, но няма квадрати, а секстил и тригон. Т.е. синастричните отношения отразяват вътрешното ниво на проява на наталната ми карта - чрез прогресивната.

И за да стане още по-интересно, Телец управлява 9 ми дом. По 9 дом тръгна връзката с пича, защото решихме да се развеждаме/разделяме с половинките и да правим ново семейство. Ново семейство не направихме (все още), но това активира 9 ми дом като втори брачен. Венера управлява тоя 9 дом и всичките квадрати на Венера се изправиха за разрешаване наведнъж в стил "плутонов транзит" или "дръж се, идва цунами"!

По такива начини човек може да види кога във времето и чрез какво му е дадено да разрешава личните проблеми по наталната си карта. А чрез връзките това става най-естествено, но трябва човек да работи върху себе си наистина.

Моите квадратурни проблеми между Венера и Плутон ще приключат в този си вид или окончателно, когато след 6-7 години прогресивният аспект между двете стане точен (нали прогресиите показват вътрешното израстване). А когато аспектът е между прогресивна и прогресивна, напънът отвътре е толкова голям, че нищо не откланя човека. Върхът на сладоледа е, че по същото време транзитният Плутон ще стигне наталната Венера и ето ако тогава не открия смисъла на любовта, просто не виждам кога! ;D Най-много да ни закопат с Ромео, то нали и това е по Плутон!  ;D
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5163 -: Февруари 07, 2014, 02:43:46 pm »
аз искам да помоля някой да погледне  синастрията ми по-горе и по-конкретно съвпадът на неговите марс и плутон с моите планети. нещо доста плашещо взе да ми изглежда. при това и при него е на ац, което предполага агресия :-\

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5164 -: Февруари 07, 2014, 02:56:12 pm »
по шестопалов не бяха ли 3 и нагоре аспекта на конфликтните планети с орбис 6 градуса? при това не знаех, че само сходящи се глеада  :-\
Да, 3+ с орбис до 6*, но аз имам наум и тия над тоя орбис, е така, да не се отпускам.

Не се гледат сходящи/разходящи, а активирани от натала. Например: имам съвпад на Марс/Сатурн/Плутон. Съвпадът е конфликтен аспект по Шестопалов, това прави моите Марс, Сатурн и Плутон конфликтни още по натал, преди да влязат в синастрия. Имам и квадрат на Юпитер, но той не е с планета от четворката на Шестопалов (Марс, Юпитер, Сатурн, Плутон), затова Юпитер остава спокоен и неконфликтен в синастрии. Това са неговите указания, нищо не интерпретирам.

Гледам натала на човек, с който ще правя синастрия. Да вземем съпруга ми. Конфликтни са му Марс и Плутон, а Юпитер и Сатурн не са.

Тогава минавам към синастрията. Имаме следните аспекти:
1) съвпад на Марсове - 1* орб. - и двата Марса са конфликтни, значи аспектът се брои.
2) съвпад на моя Марс с неговия Плутон - 0*- брои се.
3) съвпад мой Сатурн - негов Марс - 1* орб. - брои се.
4) съвпад мой Сатурн - негов Плутон - 2* орб. - брои се.
5) съвпад мой Плутон - негов Марс - 6* орб. - брои се.
6) съвпад на Плутоните - 7* орб. - аз го броя, защото е граничен, и защото това са Плутоните все пак!

Ето така се уреждам с 6 конфликтни аспекта на Шестопалов и таваришът обещава сигурна раздяла!

С новия кандидат-мъж имаме само един конфликтен, но с 10* орб., което вече е много и за моята щедра душа и сега колебанието е, да се събирам ли с него, защото събера ли се, няма разделяне! Поне според другаря Шестопалова. Шегувам се!  ;D
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #5165 -: Февруари 07, 2014, 02:59:42 pm »
Смарта, ще скиваш ли моята синастрия която съм постнал?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5166 -: Февруари 07, 2014, 03:07:40 pm »
благодая, това не го знаех, че трябва да са конфликтни по натал. значи прекалено строго съм гледала до сега  ;D
брей цели 2 ми отпаднаха така, направо ми се разведри деня  ;D

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5167 -: Февруари 07, 2014, 03:09:35 pm »
аз искам да помоля някой да погледне  синастрията ми по-горе и по-конкретно съвпадът на неговите марс и плутон с моите планети. нещо доста плашещо взе да ми изглежда. при това и при него е на ац, което предполага агресия :-\

Както Лиз Грийн описва Марс/Сатурн (за които питаш в първия си пост), в началото има голяма сексуална химия, която след обвързването мистериозно изчезва, а това е така, защото Марс/Сатурн е аспект на борбите за надмощие. Вие го имате двоен - Марс съвпад Сатурн и Сатурн съвпад с Марс. Има и още един - Плутон - Сатурн/Юпитер. Но в картата си имате и други неща - Слънце съвпад Венера и Венера секстил Слънце, което трябва да дава голяма любов. Имате хубави сатурнови аспекти, освен един - квадрат на Сатурн към Венера. Повече ме безпокои Луна/Уран в Скорпион в опозиция с Юпитер - тука ако има скандали и ревност, нещата наистина ще излизат от контрол - Луната ще е невъздържана, а Уран ще е прекалено дистанциран и ще прекаляват и в двете. За стелиумите във Везни не се притеснявам толкова, по-скоро проучете какво имате да учите всеки сам за себе си, същото ще го проектирате във връзката, ако не си го отработите вътреличностно.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5168 -: Февруари 07, 2014, 03:11:15 pm »
Смарта, ще скиваш ли моята синастрия която съм постнал?
Ще погледна малко по-късно.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5169 -: Февруари 07, 2014, 03:12:33 pm »
благодаря ти. сериозно се бях притеснила да не стана пътник  :-[ за проектирането май от сега го усещам.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5170 -: Февруари 07, 2014, 03:17:48 pm »
благодаря ти. сериозно се бях притеснила да не стана пътник  :-[ за проектирането май от сега го усещам.
Ти от физическа агресия ли се притесняваше?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5171 -: Февруари 07, 2014, 03:18:53 pm »

Моите квадратурни проблеми между Венера и Плутон ще приключат в този си вид или окончателно, когато след 6-7 години прогресивният аспект между двете стане точен (нали прогресиите показват вътрешното израстване). А когато аспектът е между прогресивна и прогресивна, напънът отвътре е толкова голям, че нищо не откланя човека. Върхът на сладоледа е, че по същото време транзитният Плутон ще стигне наталната Венера и ето ако тогава не открия смисъла на любовта, просто не виждам кога! ;D Най-много да ни закопат с Ромео, то нали и това е по Плутон!  ;D

Това ме учуди. Нали имаш натален квадрат? Как ще стане точен аспектът след 6-7г, след като Венера по прогресии минава 2-3 знака в рамките на 1 живот? Моята е минала около 20 градуса вече, което автоматично изключва точност и при твоя прогресивен аспект. Сори, ама не го разбрах.  :-\
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5172 -: Февруари 07, 2014, 03:22:09 pm »

да, от физическа.
а ако моя неконфликтна по натал планета прави напрегнат аспект с негова конфликтна, брои ли се за конфликетн партньорски аспект по шестопалов? или и двете трябва да са неконфликтни, за да го отпишем синастричния като конфликтен?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5173 -: Февруари 07, 2014, 03:27:07 pm »

да, от физическа.
а ако моя неконфликтна по натал планета прави напрегнат аспект с негова конфликтна, брои ли се за конфликетн партньорски аспект по шестопалов? или и двете трябва да са неконфликтни, за да го отпишем синастричния като конфликтен?
Не се брои. Трябва и двете да са конфликтни. Смисълът, който той влага, е че ако  конфликтна планета на единия закача неконфликтна на другия, вторият просто няма да реагира, няма да го вземе навътре. В това има известна логика. Ако винаги си бил обичан и приеман и някой реагира лошо спрямо теб, ти няма да реагираш така болезнено, ще си кажеш "хм, на тоя пък какво му стана?". Ако обаче си бил потискан, нараняван, отхвърлян в детството (тежките аспекти на някоя планета), и получиш същата лоша реакция, ще го приемеш лично "всички ме отхвърлят, трябва да се пазя, да не ме наранят". Нещо такова разбирам аз.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5174 -: Февруари 07, 2014, 03:29:01 pm »
благодаря  :blink:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5175 -: Февруари 07, 2014, 07:21:43 pm »
Бихте ли ми казали мнение за тази синастрия?
Нерил, некоя маленка красавица си забърсал, а? Темпераментно същество, но може лошо да те рани. Имате хубави аспекти - по някакъв начин може да те накара да се чувстваш щастлив (Юпитер/Слънце). Твоят стелиум има тригон към част от нейния - тригон Слънце/Луна, Венера/Луна, тригон на Меркуриите, би трябвало да се разбирате добре, да ви е спокойно и хубаво заедно. Обаче... винаги има "обаче". Слънцата ви са в квадратурни знаци, хайде това не е толкова, въпреки че ще се усеща като разминаване, като дисхармония, обаче нейният Плутон е в квадрат към Луната и може лошо да те сгази, и на мъжко самочувствие, и въобще. Луната ти също е под обстрел с козирожките и планети - и със Сатурн, и с Уран, и Нептун - това ще е хем тежко, хем нестабилно, хем неясно и объркано. Все няма да знаеш какво всъщност се случва и защо си такъв потиснат, какво не върви, като всъщност добре се разбирате. В синастрията има потенциал, обаче и двамата ще трябва да еволюирате високо и като самоосъзнаване, и като самоконтрол, и тогава нещата биха били добри. Нейната Луна също е в квадрат с твоя Сатурн, така че... ще видим. На тази синастрия бих добавила вица "няма любов без болка - казал заекът и скочил на таралежа". Сега остава да кажеш, че това е някой шеф, мъж и да ме убиеш на място.  ;D ;D

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #5176 -: Февруари 09, 2014, 12:57:50 am »
Цитат на: Smarta
Още един ход напред в играта, венериният партньор, лишен от своята Венера, започва да се чувства непълноценен във венерино отношение (външен вид, самочувствие, самооценка, секс) и започва да търси начини това да се оправи, но всички опити да говори с Плутон се превръщат точно в това - в "среща с Плутон". В края на краищата след години се натрупва такова неудовлетворение, което ако не се изкара на повъръхността със скандали (които не всички синастрии позволяват) или с психотерапия да речем, венериният партньор стига до изпитаното средство на декомпенсацията, където започва да се стреми към външно ценни признаци, за да навакса на липсата на вътрешни. Например започва да се стреми към брак с плутоновия си партньор (който може да не иска или да му е безразлично, той все пак притежава венериното си другарче и без такава обвързаност), за да докаже външно, че е ценен, че някой го иска.
Ох, чудех се откъде идва това в едни лични взаимоотношения и макар да е на 3гр. има квадрат Венера (моя) - (негов) Плутон. Освен това и точен квадрат моя Луна - негово Слънце, което допълнително удря по женското в мен.
« Последна редакция: Февруари 09, 2014, 01:14:58 am от Shreya »

« Отговор #5177 -: Февруари 09, 2014, 10:27:42 pm »
Бихте ли ми казали мнение за тази синастрия?
Нерил, некоя маленка красавица си забърсал, а? Темпераментно същество, но може лошо да те рани. Имате хубави аспекти - по някакъв начин може да те накара да се чувстваш щастлив (Юпитер/Слънце). Твоят стелиум има тригон към част от нейния - тригон Слънце/Луна, Венера/Луна, тригон на Меркуриите, би трябвало да се разбирате добре, да ви е спокойно и хубаво заедно. Обаче... винаги има "обаче". Слънцата ви са в квадратурни знаци, хайде това не е толкова, въпреки че ще се усеща като разминаване, като дисхармония, обаче нейният Плутон е в квадрат към Луната и може лошо да те сгази, и на мъжко самочувствие, и въобще. Луната ти също е под обстрел с козирожките и планети - и със Сатурн, и с Уран, и Нептун - това ще е хем тежко, хем нестабилно, хем неясно и объркано. Все няма да знаеш какво всъщност се случва и защо си такъв потиснат, какво не върви, като всъщност добре се разбирате. В синастрията има потенциал, обаче и двамата ще трябва да еволюирате високо и като самоосъзнаване, и като самоконтрол, и тогава нещата биха били добри. Нейната Луна също е в квадрат с твоя Сатурн, така че... ще видим. На тази синастрия бих добавила вица "няма любов без болка - казал заекът и скочил на таралежа". Сега остава да кажеш, че това е някой шеф, мъж и да ме убиеш на място.  ;D ;D
Aми не е мъж шеф, принципно не си падам гей...Не знам от къде ти дойде...пък, ако ми бе мъж шеф, щях да питам не за синастрия, а за друго..;)
Какво ми написа не разбрах, синастрия с бъдеще ли е или не?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5178 -: Февруари 10, 2014, 11:24:39 am »
Нерил, с бъдеще е, но ще бъде изпитание. Ще са ви нужни компромиси.

« Отговор #5179 -: Февруари 23, 2014, 11:25:02 pm »
здравейте,пускам синастрия между мен-външен кръг и един приятел.С него се познаваме от две години,но преди няколко месеца станахме по-близки(започнахме да излизаме, чисто приятелски)Когато си пишем,а то е често,общуването е много приятно,пълно с  енергия и хармония-необяснимо.Щом се чуем или видим обаче....нещо се обръща.Той или скъсява дистанцията и направо интимничи,или се държи някак особено-депресивно,или крайно еуфорично. :-\.Улових се,че вече го игнорирам умишлено.Имаме общи интереси,но химията от писането изчезва на живо.МНого обича да акцентира върху себе си,но и самата аз съм такава,и сякаш на живо се разминаваме.Въпреки това,кръгът с писането започва отново и отново,химията пак сработва и се стига до виждането..и така.Питам се има ли бъдеще това приятелство,понеже човекът е наистина стойностен и ми се иска да присъства в живота ми
Благодаря за отделеното време