по шестопалов не бяха ли 3 и нагоре аспекта на конфликтните планети с орбис 6 градуса? при това не знаех, че само сходящи се глеада 
Да, 3+ с орбис до 6*, но аз имам наум и тия над тоя орбис, е така, да не се отпускам.
Не се гледат сходящи/разходящи, а активирани от натала. Например: имам съвпад на Марс/Сатурн/Плутон. Съвпадът е конфликтен аспект по Шестопалов, това прави моите Марс, Сатурн и Плутон конфликтни още по натал, преди да влязат в синастрия. Имам и квадрат на Юпитер, но той не е с планета от четворката на Шестопалов (Марс, Юпитер, Сатурн, Плутон), затова Юпитер остава спокоен и неконфликтен в синастрии. Това са неговите указания, нищо не интерпретирам.
Гледам натала на човек, с който ще правя синастрия. Да вземем съпруга ми. Конфликтни са му Марс и Плутон, а Юпитер и Сатурн не са.
Тогава минавам към синастрията. Имаме следните аспекти:
1) съвпад на Марсове - 1* орб. - и двата Марса са конфликтни, значи аспектът се брои.
2) съвпад на моя Марс с неговия Плутон - 0*- брои се.
3) съвпад мой Сатурн - негов Марс - 1* орб. - брои се.
4) съвпад мой Сатурн - негов Плутон - 2* орб. - брои се.
5) съвпад мой Плутон - негов Марс - 6* орб. - брои се.
6) съвпад на Плутоните - 7* орб. - аз го броя, защото е граничен, и защото това са Плутоните все пак!
Ето така се уреждам с 6 конфликтни аспекта на Шестопалов и таваришът обещава сигурна раздяла!
С новия кандидат-мъж имаме само един конфликтен, но с 10* орб., което вече е много и за моята щедра душа и сега колебанието е, да се събирам ли с него, защото събера ли се, няма разделяне! Поне според другаря Шестопалова. Шегувам се!