Здравей Гост

Уран в 7 дом

• 44 Отговора
  • 13170 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
Уран в 7 дом
« -: Април 30, 2008, 07:08:49 pm »
:) Привет на всички!
Снощи се замотах отново върху хороскопчето.....
Попаднах на  нещо интересно,  което  сега не ми дава  мир!Става въпрос за статия, в която се споменава ,че  Уран в 7 дом е на безбрачие .А и 5 дом не е много добър, а това че е в Дева ми се вижда още по лошо.
Забравих да кажа Уран е в Скорпион, 7 дом.
Мога ли да чуя  нещо  оптимистично по темата? ;)  

*

Lillie

• 30532
Уран в 7 дом
« Отговор #1 -: Април 30, 2008, 08:15:04 pm »
Цитат

Попаднах на  нещо интересно,  което  сега не ми дава  мир! Става въпрос за статия, в която се споменава, че  Уран в 7 дом е на безбрачие.
Спокойно  :D
За Сатурн, Юпитер и отчасти Плутон в 7 дом също казват, че дава /склонност към/ безбрачие (или необвързване), макар че на практика това твърдение не винаги се потвърждава.
Уран на ДС или в 7 дом, както вече сигурно си чела, дава склонност или афинитет общо взето към "нетрадиционни" партньорства или начини на обвързване.
И понеже планетите в трети квадрант се живеят чрез връзката ни с другите, в частност влиянието на Уран в 7 дом ще бъде изживяно и почувствано в междуличностните отношения, непосредствено при срещата на "Аз" с "Ти", с различното, с отсрещния, т.е. с този, който е на "другата страна" в оста на отношенията.
Уран в 7 дом дава афинитет към независимост и автономност, запазване на личните граници в отношенията, което от своя страна налага и нуждата от повече толерантност към всичко, което ние "не сме", към различното, към отсрещния. Уран в 7 дом търси предизвикателство.

Ако приемем, че АС е призмата, през която виждаме света, Уран в 7 дом (или която и да било друга планета) ще символизира нашата "среща" с другия, т.е. тук имаме отделяне от "аз съм" и насочване към отсрещния, към срещуположната страна. Общо взето планета в 7 дом често символизира онези черти, които имаме навика да "виждаме" у отсрещния (независимо, че ние също ги притежаваме). Например, ако партньорът ти се струва ексцентричен, непредсказуем или твърде независим, никак не е изключено тази представа да е част от теб самата, т.е. измерение, което си приела/избрала да изживееш чрез срещата и енергийния обмен с "другия", т.е. с онзи, който - образно казано - олицетворява твоята представа за "аз не съм"  :)

« Последна редакция: Април 30, 2008, 08:32:47 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
Уран в 7 дом
« Отговор #2 -: Май 01, 2008, 10:15:03 am »
Цитат
Цитат

Попаднах на  нещо интересно,  което  сега не ми дава  мир! Става въпрос за статия, в която се споменава, че  Уран в 7 дом е на безбрачие.
Спокойно  :D
За Сатурн, Юпитер и отчасти Плутон в 7 дом също казват, че дава /склонност към/ безбрачие (или необвързване), макар че на практика това твърдение не винаги се потвърждава.
Уран на ДС или в 7 дом, както вече сигурно си чела, дава склонност или афинитет общо взето към "нетрадиционни" партньорства или начини на обвързване.
И понеже планетите в трети квадрант се живеят чрез връзката ни с другите, в частност влиянието на Уран в 7 дом ще бъде изживяно и почувствано в междуличностните отношения, непосредствено при срещата на "Аз" с "Ти", с различното, с отсрещния, т.е. с този, който е на "другата страна" в оста на отношенията.
Уран в 7 дом дава афинитет към независимост и автономност, запазване на личните граници в отношенията, което от своя страна налага и нуждата от повече толерантност към всичко, което ние "не сме", към различното, към отсрещния. Уран в 7 дом търси предизвикателство.

Ако приемем, че АС е призмата, през която виждаме света, Уран в 7 дом (или която и да било друга планета) ще символизира нашата "среща" с другия, т.е. тук имаме отделяне от "аз съм" и насочване към отсрещния, към срещуположната страна. Общо взето планета в 7 дом често символизира онези черти, които имаме навика да "виждаме" у отсрещния (независимо, че ние също ги притежаваме). Например, ако партньорът ти се струва ексцентричен, непредсказуем или твърде независим, никак не е изключено тази представа да е част от теб самата, т.е. измерение, което си приела/избрала да изживееш чрез срещата и енергийния обмен с "другия", т.е. с онзи, който - образно казано - олицетворява твоята представа за "аз не съм"  :)
 Лили привет!  ;) Много си права!Действително е така.
Но това донякъде оговаря на въпроса, Все пак има ли шанс за брак или тази непредсказуемост и независимост ще ми пречи? :blink:

*

Lillie

• 30532
Уран в 7 дом
« Отговор #3 -: Май 01, 2008, 11:10:58 am »
Цитат
Но това донякъде оговаря на въпроса, Все пак има ли шанс за брак или тази непредсказуемост и независимост ще ми пречи? :blink:
Шанс винаги има, стига ти самата да го приемеш като такъв  :)
Все пак човек не среща "половинката" си, не се жени и не създава семейство всеки ден. За всичко има подходящи и не толкова подходящи моменти...

« Последна редакция: Май 02, 2008, 01:22:34 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Уран в 7 дом
« Отговор #4 -: Май 02, 2008, 01:45:53 pm »
@ LONDA

Казват, че в хороскопа няма нищо случайно, нито пък излишно.
Когато даден фактор/принцип в картата натежава и накланя везните в едната посока, срещуположният полюс се чувства "ощетен" и равновесието трябва да бъде възстановено по един или друг начин, независимо дали ни харесва или не.

В случая с твоя хороскоп би могла да поразсъждаваш, например, какво означава Луна в Рак в точен квадрат с Плутон и какво 'компенсира' Уран чрез позицията си в 7 дом (в тригон към Луната в 3 дом). Възможно е Уран тук да действа и като символичен "гръмоотвод", като разчупва фискирания модел, доминиращ в отношенческата динамика, и пренасочва натрупващото се периодично напрежение, енергийния заряд в посока от деструктивно към конструктивно. Когато даден човек е склонен да бъде силно зависим от средата, която го обкръжава, му е нужен фактор, който да компенсира по някакъв начин това, дори ако ще и "хаос" да внесе в привидно подредения и сигурен живот.

Цитат
Uranus in the 7th House is evidence of a developmental need to be freed from dependency upon another. By a miscellany of means, Uranus removes the partners should dependency develop. The principal targets of Uranian activity are the partnerships made in a person’s adult years, although the primary relationships of childhood may also be affected. As this placement of Uranus is so often found in charts which indicate that past life experience has been characterised by dependency, then it is often the case that a person with Uranus in H7 experiences much loss in his life as a consequence of repeating this way of relating.
« Последна редакция: Май 02, 2008, 01:47:29 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
Уран в 7 дом
« Отговор #5 -: Май 02, 2008, 11:19:48 pm »
Цитат
@ LONDA

Казват, че в хороскопа няма нищо случайно, нито пък излишно.
Когато даден фактор/принцип в картата натежава и накланя везните в едната посока, срещуположният полюс се чувства "ощетен" и равновесието трябва да бъде възстановено по един или друг начин, независимо дали ни харесва или не.

В случая с твоя хороскоп би могла да поразсъждаваш, например, какво означава Луна в Рак в точен квадрат с Плутон и какво 'компенсира' Уран чрез позицията си в 7 дом (в тригон към Луната в 3 дом). Възможно е Уран тук да действа и като символичен "гръмоотвод", като разчупва фискирания модел, доминиращ в отношенческата динамика, и пренасочва натрупващото се периодично напрежение, енергийния заряд в посока от деструктивно към конструктивно. Когато даден човек е склонен да бъде силно зависим от средата, която го обкръжава, му е нужен фактор, който да компенсира по някакъв начин това, дори ако ще и "хаос" да внесе в привидно подредения и сигурен живот.

Цитат
Uranus in the 7th House is evidence of a developmental need to be freed from dependency upon another. By a miscellany of means, Uranus removes the partners should dependency develop. The principal targets of Uranian activity are the partnerships made in a person’s adult years, although the primary relationships of childhood may also be affected. As this placement of Uranus is so often found in charts which indicate that past life experience has been characterised by dependency, then it is often the case that a person with Uranus in H7 experiences much loss in his life as a consequence of repeating this way of relating.
Лили, благодаря за отговорите! :)
Като се замисля  ситуацията добива смисъл.Не го  бях поглеждала под   този ъгъл.

Уран в 7 дом
« Отговор #6 -: Юни 14, 2008, 07:17:46 pm »
Сега видях тази тема и се намесвам, защото и аз имам Уран в 7 дом Скорпион, при това в съвпад с Лилит... И аз се плаша, че може да си остана сама, предвид количеството провалени връзки, които съм имала до момента.
Може би този Уран наистина носи един постоянен стремеж към независимост, или по-точно усещане, че всеки един партньор е силно независим индивидуален, за разлика от нас...
Нормално е, когато човек е привлечен от някого, да започне да "прихваща" начина му на живот и вкусовете му. Но след като си бил разочарован или наранен от някого, след това се опитваш да забравиш всичко, което ти навява спомени за него и да потърсиш своята индивидуалност, за да избагаш в нея. В такива моменти винаги съм си мислила, че ако бях по-независима, нямаше да страдам толкова. Затова в моментите на самота най-много съм се опитвала "да бъда себе си". И влюбвайки се в нов партньор, съм полагала неимоверни усилия да продължавам да се придържам към "моята си" индивидуалност.
Изобщо мисълта да съм зависима от някого -материално или душевно - ме ужасява най-много от всичко на света. Но май този страх от зависимост се явява най-сериозният ми проблем във връзките, в крайна сметка...

*

Agna

• 21
Уран в 7 дом
« Отговор #7 -: Юни 15, 2008, 10:18:57 am »
не мисля,че съвпада лилит уран е лош знак (доколкото това не те прави доста непостоянна по отношение на решенита ти), по скоро лилит  в 1 дом в опозиция с уран е не толкова надеждна комбинация за брак:) съвпадът не е  "негативен" (ако въобще може да се разсъждава за лошо и добро в картата) -нетрадиционна организация на връзките
 мисля си, че с чувстваш безпомощна да променяш/справяш с  нещата около теб, и по- конкрето интимните- с такъв съвпад:) по- вероятно е те да променят нещо у теб:) трасформацията на връзките ще идва от твоята лична промяна

*

лилид

Re: Уран в 7 дом
« Отговор #8 -: Юни 17, 2008, 02:54:19 pm »
и аз имам Уран в 7 дом

в Лъв, опозиция с Венера

опитност само ще споделя... на 47 г. съм, всъщност съм сама... имала съм брак (кратък, твърде кратък), имала съм връзка (дълга, твърде дълга), и други междувременно но не съвсем същевременно, ... сега съм сама

а един изневиделица появил се наскоро мой съученик, "виждащ", твърди обаче, че според него предстои ми да се срещна все пак с този, с когото да се допълним...

ще ви пиша отново, да видим първо какво ще стане

а по принцип - ами заобичайте си го Уранчето, такова каквото е, там където е, и не бойте се!, за справяне там ни е турено  ;D

« Отговор #9 -: Юни 17, 2008, 11:08:22 pm »
От всичките тези неща, които прочетох дотук, не се чувствам никак успокоена. Някой може ли да ми даде пример изобщо за човек с Уран в 7 дом, който да е щастлив и удовлетворен в личния си живот?
Знам, че от астрологична гледна точка няма нищо непоправимо и неизбежно - каквато и планетна конфигурация да имаш в наталната си карта, можеш да я "преодолееш" (дори, когато е твърде благоприятна, успешно можеш да я пропилееш  :D). Обаче при мен нещата са доста "сиви", както и да ги погледна...  (макар дълбоко в себе си да се смятам за късметлийка).
Най притеснителното нещо е, че нямам нито една планета в източната половина на картата си, което би трябвало да значи, че съм изцяло подвластна на събитията около мен и малко мога да направя, за да им повлияя... не съм напълно съгласна с това или просто не разбирам напълно смисъла на конфигурацията. Като добавим Уран в 7, стелиум в 6, много квадратури...
Мисля обаче, че всичко в натала е преодолимо, че просто трябва да си "научим уроците", кокото и трудни да са. Определено аз лично имам още доста да уча.  :-\

*

лилид

« Отговор #10 -: Юни 18, 2008, 11:56:40 am »
От всичките тези неща, които прочетох дотук,

не се стряскай, та Уран в 7 е само щрих от различни картини, ... е, за всяка такава картинка може би със сигурност дава повече странности в отношенията, ... но за самотата може би и други неща допринасят - в примера със себе си бих могла да подчертая отново опозицията му с Венера, а и да добавя стелиум в 12, който дом за години напред ще ми бъде под транзити на Плутон...

сега се уча как да се вместя в кожата на монахиня, без да сменям засега средата на обитаване...

и гледам какво ще стане  ::)

ученето край няма  ;)

*

Agna

• 21
« Отговор #11 -: Юни 18, 2008, 01:42:41 pm »
 случва се  да разглеждам хороскопи на хора, които торетичски не би трябвало да имат нито брак, нито деца-страшни стелиуми, квадратури и опозиции насочени към 7 (5)дом. Обаче на практика (според мен) подобни "неблагоприятни координати" се задават,  за да бъдат разрешени на принципа колкото по -трудно, толкова по- изцелително

моето менение е обратното- обикновено хора с тежки натрупвания обикновено имат семейство

« Отговор #12 -: Юни 18, 2008, 10:12:49 pm »
в примера със себе си бих могла да подчертая отново опозицията му с Венера, а и да добавя стелиум в 12, който дом за години напред ще ми бъде под транзити на Плутон...

сега се уча как да се вместя в кожата на монахиня, без да сменям засега средата на обитаване...
Ха честито: на мен пък стелиумът в 6 предстои дълги години наред да ми бъде атакуван от опозициите на Уран. Сега минах опозицията срещу Слънцето (страшно, но оцелях) и ще дишам още няколко години, а после-тежко ми...
Но сте прави, че колкото по-трудно е, толкова по-голям шанс имаш да изградиш нещо в живота си и накрая като погледнеш назад, да си горд от живота си. Аз все още имам много път пред себе си, но засега съм доволна от постигнатото дотук. Всъщност даже мисля, че най-важно е да имаме желания и амбиции, оттук нататък нищо вече не е непостижимо  :)

*

mit53

• 43
  • Тук и сега, навсякъде и никъде...
« Отговор #13 -: Юни 24, 2008, 12:10:23 pm »
 :(Здравей, прочетох дискусията до тук и ти предлагам още една гледна точка за Уран в 7 дом. Аз съм уранов тип и той ми е добър приятел. Седми дом показва и типа хора, които привличаме в живота си. Той е нашето изкривено огледало и всъщност показва онази част от самите нас, която не искаме да приемем и си мислим ::), че не притежаваме. Имам приятелка, която вечно попада на един и същи тип личности, с които има страхотни проблеми, но така и не се съгласи, че това, от което бяга, всъщност е част от самата нея. Уран в 7 дом ни призовава да се научим да приемаме хората такива, каквито са, а не каквито си мислим, че са. Все пак Уран е планетата на обективната истина, независимо дали ни харесва или не.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #14 -: Юни 24, 2008, 03:17:23 pm »
Аз пък,като си имам Венера в 7-ми,да не мислиш,че съм прокопсала в любовта... :P
Козирожка е,но хич не чуствам особено влечение към Козирози.. ???Досега съм нямала връзка със ''земен'' мъж...
Може би там ми е грешката-увлеченията по себеподобните "въздухари" са преобладаващи..И скоро забелязах,че всичките са със съвпад Венера-Меркурий..До един... ::)
Уран в 7-ми ми се струва,че изисква една запазена територия и лично пространство във всяка от връзките ти..И недопускане на пълна зависимост и обсебване от партньора...Обаче малко са хората,способни на такива отношения..

*

mit53

• 43
« Отговор #15 -: Юни 24, 2008, 06:39:23 pm »
Ами аз не случайно споменах за огледалото. Твоята козировка Венера иска сериозна връзка, но точно срещу нея си ти самата "въздухарка", както сама се определи. Така, че докато не се научиш на отговорност във връзките, едва ли ще откриеш това, за което твоята Венера жадува. Не приемай като малките деца нещата буквално. Не е необходимо да харесваш козирозите, но си помисли дали не харесваш хората с амбиции и чувство за отговорност. Все пак всичко зависи и от 5 дом и положението на останалите планети по дом, знак и аспекти. ??? :-*

*

mit53

• 43
« Отговор #16 -: Юни 24, 2008, 08:07:26 pm »
Ами аз не случайно споменах за огледалото. Твоята козирожка Венера иска сериозна връзка, но точно срещу нея си ти самата "въздухарка", както сама се определи. Така, че докато не се научиш на отговорност във връзките, едва ли ще откриеш това, за което твоята Венера жадува. Не приемай като малките деца нещата буквално. Не е необходимо да харесваш козирозите, но си помисли дали не харесваш хората с амбиции и чувство за отговорност. Все пак всичко зависи и от 5 дом и положението на останалите планети по дом, знак и аспекти. ??? :-*

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #17 -: Юни 24, 2008, 10:43:57 pm »
Е, в пети ми е Уран.. ;)И то във Везни...Имам определено афинитет към хора от зодията...
Колкото до Козирозите,и аз съм чела ,че са им присъщи таквиз работи като амбиция и дъра-бъра,но тези,дето познавам... :-X Само мога да кажа:"Боже,опази"... ;D

« Отговор #18 -: Юни 29, 2008, 01:17:50 am »
Аз имам Уран в 7-ми дом в съвпад с Плутон. Имах брак, който приключи с развод, предизвикан (според мен) от други транзитни конфигурации, които спомогнаха за това. Транзитен Уран в Риби в съвпад с Меркурий (господар на Десц. в Дева), а след това и с Венера в Риби - господарка на интерсептираните Везни в 7-ми дом. Мисля, че точно този транзитен Уран в съвпад с господарите на 7-ми дом предизвика разрива.
Не се бойте от съвпад на Уран с десцендента. Това само означава, че търсите нестандартни взаимоотношения, основани на зачитането на личната свобода и независимост. Моят съпруг беше в известен смисъл обсебващ (Риби), а аз на всичкото отгоре съм Водолей.
Сигнификаторите за брак, според мен не трябва да се търсят в наталната карта, а в синастриите, защото една подходяща синастрия може да тушира до голяма степен някои липси или "недостатъци" в личната карта.

Например:

Моята Венера беше в съвпад със Слънцето на съпруга ми.
Моята Луна беше в съвпад с неговия Сатурн
Неговият Юпитер беше в съвпад с моя Асцендент.
Моят Юпитер в съвпад с неговия Северен лунен възел
Неговият Меркурий беше в съвпад с моето Слънце.
Неговата Венера в секстил с моя Сатурн.
Луна тригон Луна
Венера мъж квадрат Марс жена

Обаче : В моята натална карта опозицията между Сатурн в Риби в първи дом и Уран в дева в 7-ми дом образуваше тао-квадрат с неговата Луна в Близнаци. Той трудно намираше отдушник на своята майчинска, грижовна енергия, понеже се чувстваше отхвърлен от моя стремеж към независимост.

Кога настъпи разрива?

Транзитният Плутон в Стрелец направи направи съвпад с моя МЦ и опозиция с неговата Луна в Близнаци. Плутон в Стрелец образува голям квадрат с оста Сатурн в Риби - Уран в Дева. Плутон разрушава и разчиства остарелите модели на поведения във взаимоотношенията. Освен това съм чела някъде, че Плутон е безмилостен и човек губи контрол над ситуациите, т.е. промените се случват независимо от волята на човека. Към тази сложна конфигурация се прибави и транзитния Уран в Риби в съединение със съвпада (венера жена/слънце мъж). Бракът не издържа, именно поради транзитния Уран в Риби.

Все си мисля, че съм търсила вълнуваща връзка или в известен смисъл нестандартен и уникален партньор. Такива обикновено са вълнуващи, но неблагонадеждни. Съпругът ми даваше сигурност, но не и вълнение. Колкото и да е нестабилен обаче наталния Уран в 7-ми дом, ако има стабилни Сатурнови аспекти в синастричната карта, те могат да задържат двама души заедно дълго време.
На родените с Уран в 7-ми дом подхождат най-вече хора с положителни аспекти на Венера с Уран или родени със Слънце в седми дом в тригон с Уран или с хора с Асцендент във Водолей....могат да се дадат още много примери за сходство. Така, че  не се притеснявайте, че няма да се омъжите, ако имате Уран в 7-ми дом. Казва ви го жена с Уран в седми дом, която е бил омъжена. Според мен транзитите са по-показателни когато се оценява точния момент на усилване на потребността от това да се свържеш с друг човек. Ние се развиваме през целия си живот. Наталната карта не е статична, личността се развива, обстоятелствата се променят непрекъснато, и останалите хора ни влияят със своята енергетика. А представете си сега, че срещнете човек, който притежава Юпитер в съвпад с вашия Уран в 7-ми дом и Сатурн в тригон с въпросния Уран ?????
« Последна редакция: Юни 29, 2008, 01:28:45 am от Radina »

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #19 -: Септември 05, 2008, 10:44:00 am »
Здравей Радина,

Много ми хареса обясненията ти! :)Да, н идеятя ми е не просот самия брак, а найстина  стойностен и стабилен.Но тук както и ти каза важно значение ще имат Сатурновите аспекти за дълготрайността на брака или връзката.Все пак ми се иска ако се женя въобще да е един път, иначе няма да повторя после, при евентуален крах. :P