Аз имам Уран в 7-ми дом в съвпад с Плутон. Имах брак, който приключи с развод, предизвикан (според мен) от други транзитни конфигурации, които спомогнаха за това. Транзитен Уран в Риби в съвпад с Меркурий (господар на Десц. в Дева), а след това и с Венера в Риби - господарка на интерсептираните Везни в 7-ми дом. Мисля, че точно този транзитен Уран в съвпад с господарите на 7-ми дом предизвика разрива.
Не се бойте от съвпад на Уран с десцендента. Това само означава, че търсите нестандартни взаимоотношения, основани на зачитането на личната свобода и независимост. Моят съпруг беше в известен смисъл обсебващ (Риби), а аз на всичкото отгоре съм Водолей.
Сигнификаторите за брак, според мен не трябва да се търсят в наталната карта, а в синастриите, защото една подходяща синастрия може да тушира до голяма степен някои липси или "недостатъци" в личната карта.
Например:
Моята Венера беше в съвпад със Слънцето на съпруга ми.
Моята Луна беше в съвпад с неговия Сатурн
Неговият Юпитер беше в съвпад с моя Асцендент.
Моят Юпитер в съвпад с неговия Северен лунен възел
Неговият Меркурий беше в съвпад с моето Слънце.
Неговата Венера в секстил с моя Сатурн.
Луна тригон Луна
Венера мъж квадрат Марс жена
Обаче : В моята натална карта опозицията между Сатурн в Риби в първи дом и Уран в дева в 7-ми дом образуваше тао-квадрат с неговата Луна в Близнаци. Той трудно намираше отдушник на своята майчинска, грижовна енергия, понеже се чувстваше отхвърлен от моя стремеж към независимост.
Кога настъпи разрива?
Транзитният Плутон в Стрелец направи направи съвпад с моя МЦ и опозиция с неговата Луна в Близнаци. Плутон в Стрелец образува голям квадрат с оста Сатурн в Риби - Уран в Дева. Плутон разрушава и разчиства остарелите модели на поведения във взаимоотношенията. Освен това съм чела някъде, че Плутон е безмилостен и човек губи контрол над ситуациите, т.е. промените се случват независимо от волята на човека. Към тази сложна конфигурация се прибави и транзитния Уран в Риби в съединение със съвпада (венера жена/слънце мъж). Бракът не издържа, именно поради транзитния Уран в Риби.
Все си мисля, че съм търсила вълнуваща връзка или в известен смисъл нестандартен и уникален партньор. Такива обикновено са вълнуващи, но неблагонадеждни. Съпругът ми даваше сигурност, но не и вълнение. Колкото и да е нестабилен обаче наталния Уран в 7-ми дом, ако има стабилни Сатурнови аспекти в синастричната карта, те могат да задържат двама души заедно дълго време.
На родените с Уран в 7-ми дом подхождат най-вече хора с положителни аспекти на Венера с Уран или родени със Слънце в седми дом в тригон с Уран или с хора с Асцендент във Водолей....могат да се дадат още много примери за сходство. Така, че не се притеснявайте, че няма да се омъжите, ако имате Уран в 7-ми дом. Казва ви го жена с Уран в седми дом, която е бил омъжена. Според мен транзитите са по-показателни когато се оценява точния момент на усилване на потребността от това да се свържеш с друг човек. Ние се развиваме през целия си живот. Наталната карта не е статична, личността се развива, обстоятелствата се променят непрекъснато, и останалите хора ни влияят със своята енергетика. А представете си сега, че срещнете човек, който притежава Юпитер в съвпад с вашия Уран в 7-ми дом и Сатурн в тригон с въпросния Уран

??