Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 291862 Прегледи
*

karita

• *
  • 231
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #1020 -: Януари 31, 2012, 02:10:51 pm »
има ли някой, който би могъл да сподели опит от съвпад на прогресивна с натална Луна ? имало ли е външна събитийност или е бил период на интензивни емоции или нещо друго....?
и кое според вас е по-силно - дома през който минава, знака или аспектите, които прави ?

при съвпад със Слънце, започнах връзка с бившия ми съпруг, при съвпад с Луна (вкл съвпад на пр. Слънце с нат. Луна) се оженихме.
И при мен  е почти същото .При съвпад на прогресивна Луна с нат. Сльнце се запознах с бившия ми съпруг ,а при прогресивно новолуние в 7 дом се оженихме  ;)
« Последна редакция: Януари 31, 2012, 04:36:42 pm от karita »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1021 -: Януари 31, 2012, 02:27:47 pm »
и какво, изводът е, че стават бивши, а  :haha: :haha: :haha:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #1022 -: Януари 31, 2012, 02:32:48 pm »
:rolf:

*

abroad

• 2187
« Отговор #1023 -: Януари 31, 2012, 06:02:48 pm »
Изобщо, какво мислите за прогресивна Луна в критичния 29 градус ?

Харесал ти е тоя градус, ей ;D

Луната е в 27 и нещо си в Рак. Когато се възвърна при точен съвпад се отвори възможност и направени първи стъпки в определящ завой в професионално развитие. В съчетание с пр. Венера (У10) в точна опозиция с нат. Луна, пр. Слънце (заключен знак в 8ми) точен съвпад Юпитер (У1), пр. Меркурий точен съвпад К3, пр. Марс точен тригон натални Слънце/Меркурий в 1ви.
Но фактическият старт и окончателно решение по темата са реализирани около 9 месеца по-късно, при сходяща (-2*) опозиция на пр. Луна (У8) с натална Венера (У10).
По време на въпросния градус се наслаждавах на приятна почивка в чужбина и съвсем повърхностни любовни трепети, без никаква принуда за каквито и да е фатални събития :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #1024 -: Януари 31, 2012, 06:10:55 pm »
Цитат
Харесал ти е тоя градус, ей
  -  ;D ... защото забелязвам, че действа, ... а и ми наближава пак  ;D

Цитат
По време на въпросния градус се наслаждавах на приятна почивка в чужбина и съвсем повърхностни любовни трепети, без никаква принуда за каквито и да е фатални събития
;D

а ти си желязна...  ;D  няма пробив - нищо не действа като при хората   ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #1025 -: Януари 31, 2012, 06:20:10 pm »
а ти си желязна...  ;D  няма пробив - нищо не действа като при хората   ;D

действа си, ма аз не го разбирам :thinking:, все още
а, иначе дрънча си на тенекия, а си мечтая за платина

*

Stella

• 7765
« Отговор #1026 -: Януари 31, 2012, 07:30:58 pm »
чудя се доколко знака в който се намира има силно влияние.
за пример - при прогресивна Луна в Рак, в критичния 29*
и при квадрат с натален Марс / У8 / - проблем с майката и в следствие оперативна намеса.

Изобщо, какво мислите за прогресивна Луна в критичния 29 градус ? Имате ли наблюдения за прояви, по аналогия със знака в който се намира или дома, който транзитира? Можете ли да кажете, че при вас прогр Луна на 29* е минала незабелязано и без да обозначи период, в който определени проблеми или въпроси за решаване достигат кулминационната си точка и стават неотложни за решаване ?   

Знакът, в който се намира луната има голямо значение, не само домът.
В случая Луната ще подчертава характеристиките на знака и особено ако има планета в този знак,
темите по тази планета ще излязат на преден план в психологическата характеристика на индивида.
Давам ти следния "пресен" пример. Приятелят ми има съвпад на прогресивна Луна със сатурн на 27 гр. в Рак. Сатурн управлява 2-ри дом (първи управител е Юпитер, но той има вмъкнат Козирог във втори). На 25-ти януари съвпадът на Сатурн в рак с прогресивната луна стана точен. Това, което съобщава е: "От една седмица не мога да се позная. Освен това непрекъснато ям". Типичните описания на К. Ръшман за негативните аспекти на пр. луна към натален сатурн важат в пълна сила, заедно с желанието на Рака да се презапасява. В същото време, тъй като луната транзитира през 8-ми дом, човекът отказа цигарите (аз също ги отказах при този прогрес), но и започва процедури за изчистване на организма по пълнолуние. Отказването от вредни привички и изчистването на организма е типично за преминаването на пр. Луна през 8-ми дом. Не зная как ще се съчетае психологическият феномен на презапасяването на Рака, но очевидно и двете неща валидни - проявите по дом и проявите по знак.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #1027 -: Януари 31, 2012, 07:49:27 pm »
Цитат
прогр.луна в критичният 26 везни- скарване довело да раздяла

даа..прави ми впечатление, че знака също отговаря точно - много са застъпени Везни !

също, особено силно проявление има, когато бидейки в критичен градус, прогр.Луна прави аспект с натална планета.

Моят приятел в момента има пр. Луна на 26 гр. Рак в съвпад с натален Сатурн в 8 дом, но да ти кажа и представа си нямам какво би могло да бъде проявлението.

ако не е външно събитие, може да е емоционално доста тежък период на преосмисляне на неща, свързани с дома и семейството / знак Рак /, болка от загуба, самота, изолация...Активира натално каре с Хирон / 5 дом - дете ? /. Страх от загуба на сигурните структури в живота, на традиционното, и съответно криза.. ?

спомням си. дали има нещо от горните предположения?

интересно какво може да се очаква като застане на критичния 29 * в Рак / abroad, не се смей /

*

Stella

• 7765
« Отговор #1028 -: Януари 31, 2012, 07:53:04 pm »
интересно какво може да се очаква като застане на критичния 29 * в Рак 

В критичния 29-ти градус в Рак, предполагам, че ще има събитие или в нулевия градус в Лъва.
След това Луната веднага излиза от 8-ми дом и навлиза в 9-ти в Лъв на 15 май, т.е. моментално ще изпита облегчение и ще се върне към екстровертното начало.  ;)

Днес му писах и той каза, че има много верни неща в интерпретациите на К. Ръшман за съвпада на пр. луна с тр. сатурн, относно блокирането на емоциите - казва "направо не мога да се позная, това не съм аз".

« Последна редакция: Януари 31, 2012, 08:01:55 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1029 -: Януари 31, 2012, 08:03:02 pm »

Е, дееееее!  :rolf:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #1030 -: Януари 31, 2012, 08:17:22 pm »
Сега видях, че при прогресивна Луна (27 градуса Риби) в тригон към натален Марс (27 градуса Рак) - родих почти месец по-рано оперативно по спешност  :blink: 
The only distance is that which we create!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1031 -: Март 24, 2012, 10:22:44 pm »
Почти минава във водолей! Ох...Няма по-страшна луна от козирогатата.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #1032 -: Март 24, 2012, 10:33:29 pm »

Ти май си вече с прогресивно новолуние.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1033 -: Март 24, 2012, 10:42:03 pm »

Ти май си вече с прогресивно новолуние.  :blink:

На 21 май...е точното време... :-[ :P
Дай идея за интерпретация.... :wub: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #1034 -: Март 24, 2012, 10:53:01 pm »
Ти забеляза ли, че майското новолуние (20 май) ти тригонира прогресивното новолуние? Наталния ДЦ и той е в играта.  :blink: Какво ще се отключи, щом и двете новолуния  засягат пряко натална Венера, как мислиш?  :rolleyes:  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #1035 -: Март 24, 2012, 10:56:22 pm »
Ти забеляза ли, че майското новолуние (20 май) ти тригонира прогресивното новолуние? Наталния ДЦ и той е в играта.  :blink: Какво ще се отключи, щом и двете новолуния  засягат пряко натална Венера, как мислиш?  :rolleyes:  ;)

Знам ли... :rolleyes:, може би темите сигнифицирани от Венера ще бъдат силно фокусирани. Вероятно 7-ми дом ще бъде основното поле на картата...Все пак затъмнението е по оста АСЦ/ДСЦ... :rolleyes:
Ти как мислиш? :rolleyes:

*

Divna

• 2478
« Отговор #1036 -: Март 24, 2012, 11:33:21 pm »
Мисля, че Венера е силно подчертана, защото 2те новолуния падат върху нея. Прогресивно новолуние върху Венера ... дай Боже всеки му!  :blink:
Теб какво те притеснява? Затъмнението ли? Според мен, именно то ще отключи прогресивния аспект. Замесени са транзитни и натални нодални оси. Юпитер и той се качва на ДЦ .. Според мен Прогресивно новолуние в първия градус на Водолей, отключено от транзитно новолуние в първия градус на Близнаци, ще подчертае интерес към новаторство, писменни дейности ... Съдружниците са с подобни интереси. Мисля, че ще започнеш някаква свободна дейност по Уран, съвместно с партньор, който ще е вероятно и брачен в последствие. Задоволяване на интереси, в предвид тр. Юпитер на ДЦ. Парични постъпления, от това, че Венера в натала е добре аспектирана и в момента се отключва от два мощни аспекта - прогресивен и транзитен. Транзитен Плутон тригонира натална Луна, която също е добре натално сложена и е с управител Венера... Марая, мисля, че радикса ти ще работи като атомна електроцентрала.  :blink: Много натални планети се отключват, както и много важни точки. Със сигурност може да се каже, че периодът ще е от изключително значение и много ползотворен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1037 -: Март 24, 2012, 11:41:08 pm »
Мисля, че Венера е силно подчертана, защото 2те новолуния падат върху нея. Прогресивно новолуние върху Венера ... дай Боже всеки му!  :blink:
Теб какво те притеснява? Затъмнението ли? Според мен, именно то ще отключи прогресивния аспект. Замесени са транзитни и натални нодални оси. Юпитер и той се качва на ДЦ .. Според мен Прогресивно новолуние в първия градус на Водолей, отключено от транзитно новолуние в първия градус на Близнаци, ще подчертае интерес към новаторство, писменни дейности ... Съдружниците са с подобни интереси. Мисля, че ще започнеш някаква свободна дейност по Уран, съвместно с партньор, който ще е вероятно и брачен в последствие. Задоволяване на интереси, в предвид тр. Юпитер на ДЦ. Парични постъпления, от това, че Венера в натала е добре аспектирана и в момента се отключва от два мощни аспекта - прогресивен и транзитен. Транзитен Плутон тригонира натална Луна, която също е добре натално сложена и е с управител Венера... Марая, мисля, че радикса ти ще работи като атомна електроцентрала.  :blink: Много натални планети се отключват, както и много важни точки. Със сигурност може да се каже, че периодът ще е от изключително значение и много ползотворен.

Много благодаря! :wub:
Случва се обаче във втори натален дом ПР.Новолуние , а затъмнението е по АСЦ/ДСЦ... Слънцето,Луната и Венера са на ход...Ена дирекция има , която не ми дава покой...СДЛуна е в/у натален Юпитер...СДЮпитер тригон Слънце... :rolleyes: По това време управителя на ПР.новолуние ще тригонира Меркурий... :rolleyes: Сякаш съм свикнала прекалено много с напрежението...и се страхувам от тригоните...Много е тъмна луната в козирог...И много страшна....поне за мен...,а....,аз трудно се плаша! :wub:
В края на декември 2012-та ПР.Луна ще премине в 3-ти дом...Пътува ми се...пътува ми се по острови...

*

Divna

• 2478
« Отговор #1038 -: Март 25, 2012, 12:06:13 am »
Случва се обаче във втори натален дом ПР.Новолуние , а затъмнението е по АСЦ/ДСЦ... Слънцето,Луната и Венера са на ход...Ена дирекция има , която не ми дава покой...СДЛуна е в/у натален Юпитер...СДЮпитер тригон Слънце... :rolleyes: По това време управителя на ПР.новолуние ще тригонира Меркурий... :rolleyes: Сякаш съм свикнала прекалено много с напрежението...и се страхувам от тригоните...Много е тъмна луната в козирог...И много страшна....поне за мен...,а....,аз трудно се плаша! :wub:
В края на декември 2012-та ПР.Луна ще премине в 3-ти дом...Пътува ми се...пътува ми се по острови...

Това показва, че ти знаеш как да правиш пари /имаш вроден талант/ и партньор/ите ще се доверят на твоята инуиция. Разкриваш заложби, които са ти вродени (силно акцентирана нодална ос, включително с нейните управители Меркурий и Юпитер/. Всеки от нас има една "мина" скрита дълбоко в себе си и тези, които не се страхуват да отидат на дълбоко, за да потърсят какво има /също като миньорите, които търсят диаманти в недрата на земята/ всъщност тези хора откриват накрая някой "диамант".  :blink: Аз мисля, че ти си открила този диамант и сега го полираш, за да стане той съвършен.
Луната в Козирог вероятно е била етапът, през който е трябвало да минеш, т.е. да слезеш дълбоко в недрата на земята (в душата си), за да откриеш диаманта (талант, заложба). Не е било лесно, там е тъмно и студено (затова си почувствала луна в козирог така) но важното е, че си имала куража да го направиш. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1039 -: Март 25, 2012, 12:16:13 am »

Това показва, че ти знаеш как да правиш пари /имаш вроден талант/ и партньор/ите ще се доверят на твоята инуиция. Разкриваш заложби, които са ти вродени (силно акцентирана нодална ос, включително с нейните управители Меркурий и Юпитер/. Всеки от нас има една "мина" скрита дълбоко в себе си и тези, които не се страхуват да отидат на дълбоко, за да потърсят какво има /също като миньорите, които търсят диаманти в недрата на земята/ всъщност тези хора откриват накрая някой "диамант".  :blink: Аз мисля, че ти си открила този диамант и сега го полираш, за да стане той съвършен.
Луната в Козирог вероятно е била етапът, през който е трябвало да минеш, т.е. да слезеш дълбоко в недрата на земята (в душата си), за да откриеш диаманта (талант, заложба). Не е било лесно, там е тъмно и студено (затова си почувствала луна в козирог така) но важното е, че си имала куража да го направиш. :blink:

Мерси...Вероятно когато е готов диаманта..,за да блести още по-силно ще се наложи светлината на Уран...Много съм и благодарна на вселената за тригона Луна-Уран..Луна-Плутон, Луна-Марс... ;) :wub:
Да видим...,мисля, че много неща свързани със 7-ми дом най-накрая ще се случат.

ПР.Куспиди на АСЦ/ДСЦ се готвят за аспект с наталния Сатурн. Затъмнението е в 5-ти прогресивен, новолунието е в 1-ви прогресивен... :rolleyes: