Освен описанот от Lillie за Венера/Сатурн и връзката им с кожата на едно основно ниво,определено при някои влияние на Уран,Нептун,Плутон се получават сериозни проблематики на основата на отработката/изявата на техните енергии и принципи,особено ако засягат светилата,асцендента или Венера/Марс.При Уран са възможни изприщвания в следствие на нервни проблеми или като цяло в следствие на честа нестабилност в психиката;при Нептун заразните болести и алергии засягащи кожата са често явление когато прекалено размива границите от към външни нашественици под формата на вируси и бактерии или в следствие на слаба имунна система (което е почти същото) или в психическия му еквивалент-страхове,илюзии,фобии,заблуди, крайни емоционални модели(като този на вечната жертва изкупител) може да доведе до материализиране на кожен проблем;Плутон дава проблеми на кожата-туморни и изрив,това което се създава от самия организъм като нетипични клетки,отприщена агресивна енергия или нещо което е силно подтиснато и си търси пътя навън създавайки някаква форма на мутация-когато няма трансформация именно се стига до мутация била на физическо, емоционално,ментално или духовно ниво.Това накратко.И върху това имам реални наблюдения,с реални случаи и то не са малко.
При мен само ведъж съм имал кожен проблем (имам силен Сатурн/Венера акцент и за това като цяло имам хубава и безпроблемна кожа-Сатурн наистина играе ролята на защитник на нашата форма,граници и т.н. и в това си отношение Нептун му е противоположен,за това и в астрологията транзитен Нептун в стресиращ или твърд аспект към Сатурн е един от най-опасните за общото здравословно състояние) и той беше на Плутон опозиция Луна- получих изрив в следствие на силно емоционално напрежение,бързо го оправих след като разбрах че просто трябва да приема тогава едни положения,но Плутон си е Плутон-останаха ми леки петънца(белег) където ми беше локализиран проблема.
Като цяло е добре да се гледат в картата земните и водните знаци и техните управители: Венера,Сатурн,Луна,Нептун и Плутон (Меркурий не се взима предвид защото няма типично земна природа)-връзката психика/тяло е водеща за подобни проблематики.