Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 210697 Прегледи
Re:Композит
« Отговор #520 -: Октомври 13, 2010, 08:15:40 am »
Романтика, за Progressed composite chart ли питаш?

Да, точно за тази карта! Благодаря ти много за отговора  :blink:

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #521 -: Октомври 13, 2010, 05:21:37 pm »
Ива, сигурна ли си за часа? Има разминаване в двете карти /в синастрията и тук/.
Дивна, часовете и на двамата са сигурни...аз съм от външната страна на синастрията, неговият асц. е в последния градус на козирог, почти водолей. Кое не съвпада? Кажи нещо друго, ако трябва да пратя... ето, за всеки случай качвам картата пак.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #522 -: Октомври 13, 2010, 05:27:59 pm »
картата е по ref.place, а не midpoints...ако разминаването е от това...и за съжаление транзитните сатурн, юпитер, уран и плутон имат напрегнати аспекти към композитното слънце и венера....  :(

*

Divna

« Отговор #523 -: Октомври 13, 2010, 10:32:04 pm »
Ива, всичко е наред. Когато те помолих да сложиш картите с прогресиите и транзитите имах предвид радиксите ви /на теб и приятеля ти/ с транзитите и прогресиите.

Иначе в прогресивния ви композит ясно се вижда, че през последните месеци прогресивна Луна е получавала квадратури от целия стелиум в 5ти дом. Наред с нея и транзитите са се включили  :-[ като допълнение. В момента отшумява последната й квадратура с прогр. Сатурн, което е добре, защото не след дълго ще почувствате емоционално облекчение /пр. Луна ще започне да тригонира стелиума в 5ти дом/. Предстои един тежък аспект /съвпад тр. Сатурн с композитна пр. Луна в 8ми дом/, може би това ще бъде пиков момент. За съжаление не мога да видя кога се пада /няма ви данните, за да ги вкарам и да проверя в моя компютър/. Като цяло композитна прогресивна Луна в 8ми дом не се чувства много добре, но хубавото е, че няма да остане завинаги там  :blink:. От там идва и усещането, че връзката навярно ще приключи.
Не мисли негативно. Опитай се да усвоиш енергията на тоя дом. Да я трансформираш и да я насочиш в друга насока, като например, че живота ви изпраща изпитания, за да бъдете по-силни в последствие.
Опитай се също да преусмислиш нещата около вас. Дали проблемите пред които сте изправени, в основата им е твоя приятел? Той ли създава напрежението, което чувстваш или факторите са странични?
Не знам от кога датира познанството ви и дали сте се опознали достатъчно добре, за да желаеш да предприемете една толкова важна стъпка, каквато е съвместното съжителство. Бъди честна и откровенна със самата себе си, за да намериш правилния отговор, който какъвто и да е той ще те накара да се чувстваш по-уверена в себе си и от там ще ти даде усещането за щастие.

Би било добре да поставиш радиксите ви с транзитите и прогресиите. Погледни също в соларните ви карти има ли акцентирани 3, 7 и 9 домове?

*

Santi

« Отговор #524 -: Октомври 13, 2010, 10:48:36 pm »
Divna Като заговорихте за прогр.композит може ли да погледнеш този - astro_6251gw_01_09_anonymous_anonymous.49764.27038

Отскоро нещата се раздвижиха много в тези мои взаимоотношения . пр. Луна в/у ИЦ в квадрат на остта АС/ДЦ как би се тълкувало ? Край ?

Благодаря, предварително .

*

Divna

« Отговор #525 -: Октомври 13, 2010, 11:04:20 pm »
Санти, не познавам другите ви карти, за да се изказвам по тази.
В общи линии комп. пр. Луна на ИЦ може да даде също нов старт на взаимоотношенията ви. Това, че е в/у ИЦ не я прави задължително лоша орисница  ;D. Като гледам е добре аспектирана също от Сатурн и още няколко месеца ще си получава този хубав тригон от него. Така че не се хвърляй в драматични филми  ;).

*

Stella

• 7765
« Отговор #526 -: Октомври 14, 2010, 05:36:13 am »
Стела, по синастрията ще ти кажа най-важното, което виждам. Твоите светила му аспектират много добре една от най-важните планети в картата му /управителя на АЦ – Плутон/. Тук без никакво съмнение може да се каже, че си му влязла „под кожата”.  Твой Нептун на асцендента му – ти си му муза. Да не говорим пък колко е омаян от теб /Нептун ти тригонира Венерата му/.  Може да познаете вътрешните си състояния без думи. Помежду ви има много финни вибрации /Луна секстил Нептун/.
В емоционален план може да се каже, че всичко е наред /луните и слънцата в приятелски знаци – секстил, въпреки, че астро не ги показва, аз ги отчитам/. Той е роден по Новолуние, ти също, нодалните оси са се ангажирали много здраво също /имате 9 г. разлика затова е така/, управителите на двата 5ти дома/негов и твой/ са в една стихия /тук може да се отчете също един тригон/, твоят управител на 8ми дом е в хубав тригон с неговия управител на Асцендента – сексът за него с теб е запомнящ се. Хубава синастрия! Единственото, което ме притеснява е квадратурата Нептун/Венера. Ти знаеш значението й. Мога обаче да те успокоя, че Близнаци на К8 недава много сексуални връзки в един и същ период, когато в 8ми дом се намира Сатурн /аз съм жив пример/. Лошото е, че в осмия му дом има още един малефик /Марс/, който е управител на 5тия му дом и не знам той какви ги върши. С една дума наблюдавай го човека. Не ми се вярва да прави „магарии” ама може ли да имаш вяра на мъж?  ;D А и ти с тоя твой Юпитер в 8мия му дом – мисля че си му достатъчна  ;). Имате една таоквадратура, която един Господ знае как ще се прояви. От една страна и двата Юпитера са включени в нея и могат да смекчат нещата, но от друга два малефика участват, а ти знаеш какъв е подъл понякога Юпитер. Дано да греша.
Току що видях, че неговия Нептун е ретрограден, значи пиши го в/у твоя асцендент.
Синастрията ви е добре енергийно сложена. Стихиите са балансирани. Не липсва нищо. Има чувства, има емоции, има разбиране, има хубав секс ... Супер!

Ще погледна по-късно и композитната карта.

Благодаря ти Дивна, чувствам се много щастлива с този мъж. И двамата смятаме, че когато душите се търсят възрастта няма значение. И не само възрастта, но и много други неща губят значение. Той каза, че е бил привлечен от безкрайната ми топлота - вероятно е заради съвпада на моя Нептун с неговия асцендент. Квадратурата на Юпитер с Юпитер не я отчитам, понеже са разположени в  приятелски елементи - моят е в Рак, а неговият - в Телец....това е скрита квадратура, която лесно се преодолява. Аз съм имала връзка с човек с Юпитер в Телец, но в орбисата за квадратура със светилата ми. Тук случаят не е такъв, което е добре. Надделява секстила на неговия Юпитер с моя Меркурий (У7,9).

Друго нещо, което съм забелязала да работи за привличането на двама души в синастрията, и което искам да споделя с теб е така нареченото сходство в положенията и аспектите на господарите на асцендента. Когато господарят на асцендента при двамата е разположен в един и същи дом и сключва аспект с една и съща планета - това е сходство, което улеснява себеизразяването на двамата в присъствието на другия.

Например: Аз имам асцендент Стрелец - Юпитер е на К8 и в секстил с Уран.
Настоящият ми любим има асц. Скорпион - Марс е в 8-ми дом в тригон с Уран.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #527 -: Октомври 14, 2010, 05:47:35 am »
Пряко е засегнат ЮЛВ, което пък означава, че тази среща с този човек ще ти позволи да се освободиш от нещо. Оста 5/11 в която е съвпада говори за това каква ще бъде връзката.

Тази интерпретация много ми хареса. И при двамата Венера и Марс управляват възлите. При мен Марс управлява ЮЛВ, а при него северия, а Венера - обратното. Вероятно заради съвпада на транзитните Марс/Венера с моя ЮЛВ аз ще се освободя от някакъв кармичен товар. При него съвпада е със СЛВ - той ще усвои нова опитност по Скорпион и СЛВ.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

« Отговор #528 -: Октомври 14, 2010, 09:31:07 am »

Благодаря ти Дивна, чувствам се много щастлива с този мъж. И двамата смятаме, че когато душите се търсят възрастта няма значение. И не само възрастта, но и много други неща губят значение. Той каза, че е бил привлечен от безкрайната ми топлота - вероятно е заради съвпада на моя Нептун с неговия асцендент. Квадратурата на Юпитер с Юпитер не я отчитам, понеже са разположени в  приятелски елементи - моят е в Рак, а неговият - в Телец....това е скрита квадратура, която лесно се преодолява. Аз съм имала връзка с човек с Юпитер в Телец, но в орбисата за квадратура със светилата ми. Тук случаят не е такъв, което е добре. Надделява секстила на неговия Юпитер с моя Меркурий (У7,9).

Друго нещо, което съм забелязала да работи за привличането на двама души в синастрията, и което искам да споделя с теб е така нареченото сходство в положенията и аспектите на господарите на асцендента. Когато господарят на асцендента при двамата е разположен в един и същи дом и сключва аспект с една и съща планета - това е сходство, което улеснява себеизразяването на двамата в присъствието на другия.

Например: Аз имам асцендент Стрелец - Юпитер е на К8 и в секстил с Уран.
Настоящият ми любим има асц. Скорпион - Марс е в 8-ми дом в тригон с Уран.

Възможно е! Аз гледам много господарите на важните оси и домове и аспектите между тях, но не съм гледала това, което описваш. Ще пробвам да видя дали работи наистина.
Проблема тук във форума е, че всеки си слага синастрията без радиксите преди това. Мен ме заболя устата да обеснявам и да моля за натални карти  ;D. Като живо цигане съм всеки път  :-[. Много повече време губя като тръгна да гледам и проследявам радиксите от синастрията, а и не е същото, защото мога да разбера аспектите в наталната карта на всеки, но не знам градусите /няма как да ги определя с точност/, а често те казват много. Случвало ми се е да разглеждам карти на влюбени с много точни аспекти между тях. Такива синастрии са много силни.

Радвам за теб Стела! Любовта е хубаво нещо, особено когато е взаимно споделена.

*

Divna

« Отговор #529 -: Октомври 14, 2010, 09:33:42 am »
Пряко е засегнат ЮЛВ, което пък означава, че тази среща с този човек ще ти позволи да се освободиш от нещо. Оста 5/11 в която е съвпада говори за това каква ще бъде връзката.

Тази интерпретация много ми хареса. И при двамата Венера и Марс управляват възлите. При мен Марс управлява ЮЛВ, а при него северия, а Венера - обратното. Вероятно заради съвпада на транзитните Марс/Венера с моя ЮЛВ аз ще се освободя от някакъв кармичен товар. При него съвпада е със СЛВ - той ще усвои нова опитност по Скорпион и СЛВ.

През всичките тези години в едно съм се уверила, а именно, че няма случайни хора. Щом сте се срещнали значи трябва нещо да научите един от друг.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #530 -: Октомври 14, 2010, 04:42:20 pm »
Дивна, сложих наталните карти с транзити и прогресии по-горе.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #531 -: Октомври 15, 2010, 04:15:48 am »

През всичките тези години в едно съм се уверила, а именно, че няма случайни хора. Щом сте се срещнали значи трябва нещо да научите един от друг.

И аз вярвам в това,...че нищо, което ни се случва не е случайно, нито пък хората, които срещаме... и си имат място в общата верига от събития в живота ни...:) но в последните години нещо много предпазлива взех да ставам...

*

Divna

« Отговор #532 -: Октомври 15, 2010, 04:26:51 am »
Ива, не е лошо човек да бъде предпазлив, само обаче да не стига до крайности.
Виждам, че много скоро прогресивните ви Луни ще сключат положителни аспекти с господарите на седмите ви доме /в твоя и в радикса на приятеля ти/. Мисля, че тогава на преден план ще излезе партньорството и ще вземете някакво крайно решение по тоя въпрос. Не съм разглеждала подробно картите, за да дам по-точна преценка. Ти споменаваш, че в соларите ви и на двамата сол. Слънца са в 7 ми сол. дом. Това също е знак за сериозно обвързване и съвместно съжителство.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #533 -: Октомври 15, 2010, 04:41:30 am »
Опитвам се, Дивна...благодаря ти!  :wub:

*

petchen

• *
  • 66
  • Слънце - Везни, Асц. - Козирог, Луна - Везни
« Отговор #534 -: Октомври 25, 2010, 09:27:33 pm »
Какво ще кажете за този композит.... изключително натоварен 7 дом с почти всички планети в скорпион :) много дълбока връзка, силно сексуално привличане, но и прекалена концентрация на енергията "навътре" в отношенията им струва ми се... известна излолираност от околния свят като че ли?

*

holanda

« Отговор #535 -: Октомври 25, 2010, 09:33:00 pm »
Хирон в 1 дом ти прецаква историята,мой човек  :P  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #536 -: Октомври 25, 2010, 09:37:09 pm »
Печен, ако подхванат нещо съвместно, няма ли да го отработят някак си по-градивно този 7 дом?

*

petchen

• *
  • 66
  • Слънце - Везни, Асц. - Козирог, Луна - Везни
« Отговор #537 -: Октомври 25, 2010, 09:51:57 pm »
Съвместните им проекти могат да стигнат доста далеч с този Сатурн в 6 дом :) Творчески проекти - Везнички :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #538 -: Октомври 25, 2010, 10:18:47 pm »

Как ви се струва композитчето? :blink:
« Последна редакция: Февруари 10, 2012, 10:02:43 pm от Mims »

*

Uran

• 6041
« Отговор #539 -: Октомври 25, 2010, 10:55:55 pm »
Съвместните им проекти могат да стигнат доста далеч с този Сатурн в 6 дом :) Творчески проекти - Везнички :)
Така мисля и аз. :blink: