Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211177 Прегледи
Re:Композит
« Отговор #560 -: Октомври 27, 2010, 07:19:09 pm »
Уран като У4 ми говори за нестандартно отношения към дома. Едва ли ги привлича много възможността за общо съжителство. По-скоро известно разстояние между тях създава тръпка  в отношенията. В синастрията има тригон Уран-Луна, което говори за внезапно привличане между тях, може би любов от пръв поглед или връзка, която е започнала внезапно. Приятелството е важно за тях, а също и запазването на личното пространство. Композитен У4 в 12-ти дом може би също затвърждава това - желание за осамотяване на партньорите, за затваряне в собствен свят. Добрият аспект с Юпитер в собствен знак, във 2-ри дом може би показва, че споделят обща ценностна система, която за другите изглежда различна, но за тях е изпълнена със съдържание.

*

nerealna

« Отговор #561 -: Октомври 27, 2010, 07:30:28 pm »
Композитен У4 в 12-ти дом може да значи и тайна връзка.

« Отговор #562 -: Октомври 27, 2010, 08:18:59 pm »
  Композита е пуснат по-нагоре от Елфидка а след това в мой пост съм пуснала и синастрията

синастрията ви е доста добра.Сигурно сте връстници,понякога това създава безинтересни карти,а в действителност между партньорите да протича много енергия.Забелязах,че Марс на единия попада в 8 дом на другия,показател за сексуално привличане.Слънцата в опозиция не ги мисли,добре се сработват , има закачка,а и са по оста IC-МЦ-определено има потенциал  :blink:

извинявам се предварително,ако информацията е кратка,но рядко се оливам в писаниците  :-[

Всъщност има две години разлика но недостатъчна за да се дръпнат тежкарите по-далече. В синастрията забравих за включа Лилит(Мойта е върху Венерата му) и Юнона(неговата е съвпад с мойта Луна)
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

elfidka

• 3129
« Отговор #563 -: Ноември 04, 2010, 05:00:52 pm »
Знаете ли какво ми хрумна току що. Някой сещал ли се е да разглежда солар на комбин ????
Нали комбина е реална дата, може да излезе нещо ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #564 -: Ноември 05, 2010, 03:29:29 am »
Знаете ли какво ми хрумна току що. Някой сещал ли се е да разглежда солар на комбин ????

Не съм любител на синастричната астрология, но се сещам, че навремето фрау Смарагд в статиите си за синастрията споменаваше, че комбинът "реагира" спрямо текущи прогресии и акценти в соларните карти на двойката (всеки поотделно), т.е. един вид го "отключват" или "заключват".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #565 -: Ноември 05, 2010, 03:32:42 am »

Не съм любител на синастричната астрология, но се сещам, че навремето фрау Смарагд в статиите си за синастрията споменаваше, че комбинът "реагира" спрямо текущи прогресии и акценти в соларните карти на двойката (всеки поотделно), т.е. един вид го "отключват" или "заключват".  :blink:

Именно, именно... :72:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #566 -: Ноември 05, 2010, 04:14:49 am »
Интересно е да се обсъди, кои са показателите за започването на връзка в композита. Примерно , хората се познават от години , но идва един момент в който стават двойка.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Santi

« Отговор #567 -: Ноември 05, 2010, 05:51:01 pm »
Интересно е да се обсъди, кои са показателите за започването на връзка в композита. Примерно , хората се познават от години , но идва един момент в който стават двойка.

Да, интересно ще е наистина ако някой има наблюдения да сподели  :blink:.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #568 -: Ноември 05, 2010, 05:54:15 pm »

Да, интересно ще е наистина ако някой има наблюдения да сподели  :blink:.

От личен опит мога да кажа един от тях, който работи наистина, пр. Слънце съвпад с пр. Венера - композитни. Това е за взаимност.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Santi

« Отговор #569 -: Ноември 05, 2010, 06:07:47 pm »
Доколкото знам пр. Луна там играе съществена роля и попадайки в/у нодалните оси със сигурност има отражение в/у отношенията .

*

Uran

• 6041
« Отговор #570 -: Ноември 05, 2010, 06:11:53 pm »
Как го прогресирате композита?
 С моя човек бяхме просто състуденти в продължение на 5г и всеки си имаше други ..интереси

*

Santi

« Отговор #571 -: Ноември 05, 2010, 06:14:34 pm »
В астрокома има Progressed Composite .

*

Uran

• 6041
« Отговор #572 -: Ноември 05, 2010, 06:18:56 pm »
:88:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #573 -: Ноември 05, 2010, 06:33:50 pm »
:88:

Уран , от няколко дни се каня да ти кажа и понеже гледам , че пишеш тук ти казвам ;D ;D
Много ме кефи новия ти аватар... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Santi

« Отговор #574 -: Ноември 05, 2010, 06:38:09 pm »
Разгледах един мой композит с транзити и прогресии - пр. Луна(у7) съвпад пр. Венера(у5) е дало промяната в отношенията ни, както и пр. Слънце съвпад пр. Марс . Знаех си, че пр. Луна е намесена . След 2-3 градуса ще мине през ИЦ в пр. карта . Интересно е дали работи на принципа на радиска пр. планети в/у композит  :-\ .

*

Uran

• 6041
« Отговор #575 -: Ноември 05, 2010, 07:39:05 pm »
Мерси Марая! И аз си го харесвам. :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #576 -: Ноември 05, 2010, 10:15:19 pm »
Действието и енергията е по марс. от тук запони и ще го навъежеш.

Хващам се за този пост, но питането ми е към всички.

До тук като ви чета и рядко като хвърлям око на композит ми прави впечатление, че доста се среща Марс в 4 дом при двойките? А някой да си каже мнението, що така, логично ли е.

Мнението на Марая е извадено от контекста, така че асоциацията може да не е валидна с наблюдението ми.

Интересно е какво мислите?  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #577 -: Ноември 05, 2010, 10:16:56 pm »
Съни, при нас нептун е в 4-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

sunrain

• 6710
« Отговор #578 -: Ноември 05, 2010, 10:19:48 pm »
Съни, при нас нептун е в 4-)))

:blink: Рибешка му работа. Вий двамцата ще си плувате вечно и в необятното.  :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #579 -: Ноември 05, 2010, 10:40:17 pm »
Действието и енергията е по марс. от тук запони и ще го навъежеш.

Хващам се за този пост, но питането ми е към всички.

До тук като ви чета и рядко като хвърлям око на композит ми прави впечатление, че доста се среща Марс в 4 дом при двойките? А някой да си каже мнението, що така, логично ли е.

Мнението на Марая е извадено от контекста, така че асоциацията може да не е валидна с наблюдението ми.

Интересно е какво мислите?  

Съни , за да има развитие една връзка , за да съществува е нужна динамика...В този случай разглеждам Марс като планета , която активизира и стимулира връзката...Колкото по-аспектиран е един марс и колкото по-важна позиция има в партньорската карта , толкова повече е интензивна връзката...Марс като упр. на 5-ти ,и  8-ми в примерен композит и намерен в 4-ти носи отлични възможности....
Колкото по-хармонични са аспектите му с Луна и Венера толкова по-добре....
Една луна и едно слънце без да бъдат активирани от марс са гаранция за скука и бързо износване....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците