По композита на Елфи. И двамата имат в наталните си карти квадратури на светилата, но в синастрията имат къде точни, къде знакови секстили между Слънцата и Лунати си. От тази гледна точка мисля, всеки от тях намира в другия не само себе си, но и ключа към решаването на вътрешните си дилеми. Мисля, че тя се чувства много силно свързана с него (негов Сатурн в тригон със съвпада й Слънце-Меркурий в 4-ти дом, Меркурий е У1 в нейната карта). Тежките планети в картите им раняват Луната на другия - той не усеща достатъно емоционална стабилност и поддръжка от нея (негова Луна в квадрат с неин Уран). В същото време и тя няма как да разчита на неговите обещания (негов Нептун в квадрат с нейната рибешка Луна). Имат квадрат на Венерите си - имат малко различен стил на обичане - тя държи на верността и отдадеността, той предпочита свободата. Но пък имат и секстил Венера-Марс.
В композита им доста от планетите попадат в Скорпион и в 4-ти дом, което говори за дълбока и интензивна връзка, в която няма половинчати работи - или всичко, или нищо. Диспозиторът им Плутон в момента попада под ударите на тр. Сатурн (това е поколенчески аспект, при доста двойки, родени около техните години, се получава в момента). Сатурн беше стационарен на 1 гр. от Плутон. Мисля, че това е бил периодът, в който е трябвало сериозно да помислят за отношенията си, защото оставане на това статукво изглежда, че не е възможно или поносимо и за двамата. При нея Сатурн е бил в квадрат с натална Венера, при него в съвпад малко по-рано. И двамата би трябвало да са изитали наскоро нуждата от сериозно обръзване (нямам представа дали са женени). В момента в композита имат юпитеров възврат. Мисля, че е добър момент да си припомнят доброто, което са имали заедно и да градят върху него. И да не бързат да се оттеглят от битката с житейските проблеми (тр. Уран в опозиция с композитен Марс в момента ги затруднява да действат рационално като едно цяло). Композитна Луна получава дисхармонични аспекти (не само от Слънцето, което е следствие от наталните им квадратури). Водолейска Луна в 7-ми дом в квадрат със скорпионски Слънце (У1) и Венера (У10) в 4-ти си е доста сериозно предизвикателство. Предпалагам, че двамата се нараняват взаимно с безумна ревност. Всеки иска свобода, но не дава такава на другия. Всеки иска да знае всичко за другия, но никой не споделя достатъчно. Решението е да бъдат справедливи един към друг. Мисля, че тя ревнува малко повечко от него - нейната Венера е в точен квадрат с Плутон и широка опозиция със Сатурн (чувство за неувереност, страх от загуба на любимия).
Извинявай, ако греша. :wub: