Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211285 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Композит
« Отговор #720 -: Април 27, 2012, 02:18:15 pm »
аа...този нов композит, който съм хванала- Урана е в Стрелец, У 9,10.. съвпад Луна и Юпитер (те двете съвпадат с МЦ) и прави квадрат към стелиум Венера, Слънце Мерк, който лежат на АСЦ от страната на 12 дом в Рибочката!

Като го гледам това...не ми идва на акъла- повече да ли..повече не ли...
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #721 -: Април 27, 2012, 03:07:56 pm »
аа...този нов композит, който съм хванала- Урана е в Стрелец, У 9,10.. съвпад Луна и Юпитер (те двете съвпадат с МЦ) и прави квадрат към стелиум Венера, Слънце Мерк, който лежат на АСЦ от страната на 12 дом в Рибочката!

Като го гледам това...не ми идва на акъла- повече да ли..повече не ли...

On and off relationship?

*

Grace

• 2257
« Отговор #722 -: Април 27, 2012, 03:37:28 pm »
Здравейте!
Да съживя малко темата.

Чето из разни форуми, че при композитите и комбините (май повече за комбините се отнасяше), когато има напрегнати аспекти по уран- това дава голяма нестабилност, доста разклаща връзката и е почти гаранция за това, че хората няма да могат да създадат здрави отношения.

Мислите ли, че има..нещо такова?

Зависи преди всичко от знака в който попада композитния Уран.... :blink:

зависи и с кои точно планети. защото Уран, освен нестабилност, дава и различия. например - опозиция Уран / Венера -двама души, които са от много различна социална среда, етнос, религия, възраст, произход и т.н.   

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #723 -: Април 27, 2012, 07:10:58 pm »
Mirabella- да.. ;)

Grace..Уран в стрелец  е силен, венера в риби екзалтира...ама е в 12 дом :-\..ама е съвпад с Асц! :unsure:

Ама Асц..е в Риби :unsure:

който иска, може да хвърли един поглед:

http://prikachi.com/images/628/4697628S.gif

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #724 -: Април 27, 2012, 09:07:14 pm »
С това композитно слънце в 12 дом един от двамата винаги ще трябва да се "жертва" за да оцелее връзката - това е една от най-трудните позиции за комп. Слънце .

Венера не е в съвпад с АСЦ .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #725 -: Април 27, 2012, 09:30:50 pm »
Аз имам много дълги връзки с изявен Уран. Освен дома и какво управлява, има значение и доколко натално двамата човека пасват на природата на Уран. Ако обичат предизвикателствата, промените и изобщо по-разтърсващото, тогава Уран им дава така нужното вълнение. И обратното, ако натално са анти и търсят спокойствие, като нищо разделя Уран.

*

Grace

• 2257
« Отговор #726 -: Април 28, 2012, 09:40:14 am »
Mirabella- да.. ;)

Grace..Уран в стрелец  е силен, венера в риби екзалтира...ама е в 12 дом :-\..ама е съвпад с Асц! :unsure:

Ама Асц..е в Риби :unsure:

който иска, може да хвърли един поглед:

http://prikachi.com/images/628/4697628S.gif

има ли някакви тайни, изпитания в тази връзка ? или духовната връзка да е особено силна ?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #727 -: Април 28, 2012, 10:50:59 am »
Santi...как бе човек? Съвпад си е Венерата... Пише си го ;) На 10 гр. от АЦ?

А това, което Рония казва...е толкова вярно- зависи от типа хора- ..за това как действа уран. Съгласна съм

Grace- В синастрията има карма и силна духовна връзка. Виждаме, че и тук ЮЛВ е съвпад Юпитер- втори управител на АЦ.
Отношенията са трудни и неявни и се развиват...но не заради трети хора или т.н...а поради други трудности- външни, вътрешни ;) Плутон съвпад Сатурн. И...вероятно заради слънце в 12
« Последна редакция: Април 28, 2012, 01:52:27 pm от zikovu »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #728 -: Април 28, 2012, 01:36:14 pm »
На мен този композит защо ми е странен...има много силни и много слаби страни.

Негативните са ми: подвижните оси, слънце 12 дом, сатурн съвпад плутон, луна в стрелец, квадратирана от слънце и венера, липсата на планета в земен знак, напрегрантия уран- ше се спука да прави квадрати, съвпад с луната, силно подчертан 12 дом.

От това заключавам, че тези отношения са он- офф както Мирабела каза, много нестабилни, трудни, няма естествен поток на любовта, липсва гладкост в отношенията, квадратурите на марс квадратират трудностите- т.е трудността породена от съвпада на сатурн с плутон ще прави хората нервни, ще ги напряга. Жената може би е тази, която на която начина по който се сформира любовта и начина по който действа мъжа и пречи и тя действа много под урановото влияние.

Позитивните са ми: Стелиума в 12 дом, към който е закачен и Мерк, който е У4,7- добре аспектиран мерк, тригониран от сатурна- целият стелиум е тригониран от сатурн, слънце, съвпад венера, съвпад асц., У1 нептун добре аспектиран, в знака на стрелец, луна съвпад юпитер съвпад МЦ, съвпад ЮЛВ, СЛВ съвпад ИЦ,

Еми нещо тука ме кара да си мисля, че тези двамата просто ще останат заедно, напук на всичко. Тригона към сатурн може да задържи доста тези хора, а пък жената на пук на квадратите явно ще е щастлива ( Тя е Луна на МЦ- чувства се реализирана- като в апогея си). Мъжа много ще я обича, макар, че тя ще го дразни (Той е на АЦ - идентифицира се с връзката, съвпад венера- много влюбен). Дълбока духовна връзка- нептуна в стрелец го дава, прибавя влияние към 12 дом. Управителите на АСЦ и ДЦ са в секстил, а СЛВ дава общ път и дом. Деца мисля, че ще има заради съвпада на луната с юпитера. Втори дом телец, сатурн в 8ми в скорпион-добре аспектиран- добре ще са с парите, може да имат добри служебни отношения.

(Плутон квадрат Марс) Бурни страсти в леглото. ( Путон тригон Слънце)- Това ще държи мъжа...(Плутон тригон Мерк, У4,7) в здрави отношения с жената .
Къде са ми грешни интерпретациите според вас, грешни ли са?
« Последна редакция: Април 28, 2012, 01:48:30 pm от zikovu »

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #729 -: Април 28, 2012, 02:07:09 pm »
Цитат
Santi...как бе човек? Съвпад си е Венерата... Пише си го  На 10 гр. от АЦ?

Това, че пише не е от никакво значение . Кардиналните оси са много чувствителни точки и при тях се допускат по-малки орбиси /от порядъка на 3-4 гр./

Цитат
няма естествен поток на любовта

комп. Слънце съвпад комп. Венера . предполага, че въпреки всичко го има, но такъв съвпад е характерен и за приятелски отношения, така че не е достатъчен сам по себе си за любов .

Цитат
Позитивните са ми: Стелиума в 12 дом, към който е закачен и Мерк, който е У4,7- добре аспектиран мерк, тригониран от сатурна- целият стелиум е тригониран от сатурн, слънце, съвпад венера, съвпад асц., У1 нептун добре аспектиран, в знака на стрелец, луна съвпад юпитер съвпад МЦ, съвпад ЮЛВ, СЛВ съвпад ИЦ,

Мерка е слаб, заточен, без достойнства в знакът, а това засилва нестабилността тъй като управлява кардиналните оси. Донякъде Сатурна според мен държи нещата - комп Слънце трин комп Сатурн - ще се познават дълго време независимо как ще протекат отношенията им .
Дванадесетодомният стелиум е трудна позиция/ казах защо вече / . СЛВ съвпад ИЦ - може би ще искат да създадат дом и семейство .

Според мен връзката може да оцелее, но с цената на много компромиси и приспособимост/Мутабелни оси/ . Липсата на земя може да се компенсира до някаква степен със силен Сатурн и акцент в/у земните домове /2,6,10 дом/ .

« Последна редакция: Април 28, 2012, 05:51:39 pm от г-н Santi »
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #730 -: Април 28, 2012, 05:56:42 pm »
Ох..10 гр. в Риби, на 5 от АЦ. :-[ Ами...колкото слънцето е в съвпад с АЦ, толкова е и венерата- понеже двете са едно върху друго.. Съвпад на слънце бих го проила с орбис 10 гр., Венера съвпад с орбис до 6- и при двете положения аз го гледам като съвпад Венера- АЦ :-[
За мерка съм съгласна...Но пък мерка е добре аспектиран и е в съвпад с екзалтираща планета и светило...ако беше сам и с много негативни аспекти- по- иначе бих го гледала.

А за съвпад слънце венера- да не забравяме все пак че гледаме композит. Аз до колкото знам предназначението му е да се гледа развитие..на връзки, и съвместен живот на двойката. Композит на приятели не съм чула да се прави. Така, че...кои аспекти са приятелски.. тук не бих ги гледала така нещата- тва е приятелски аспект и- край, няма какво да го броим...но по мое мнение,де..

Благодаря за включването, Санти- за това казвам, че ми е интересен композита- аз не мога да дам ясното мнение- ще ви бъде или не - гледайки композита специално.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #731 -: Май 01, 2012, 12:09:53 am »
ами аз не виждам синастрията да е много силна, т.е да показва много силна съвместимост, но се вижда че сатурна му е съвпад с ДЦ..доста широк, но мисля, че действа още повече, че е от страната на 7ми дом, има и някаква много широка опозиция между луна и венера...които е възможно да са задържали нещата повече време.
Обаче композита...е хубав горе- долу- с неподвижните оси- сатурн съвпад венера съвпад МЦ за мен говори за трайност на отношенията, слънцето е в заточение, но пък на трон в знака си- може би мъжа въпреки , че се е чувствал добре във връзката е имало неща, които са му пречели или притеснявали. Той е в квадрат със марса управителя на седми дом, макар, че управителката на тази любов Венера прави трин с марса- т.е любовта си е отивала от само себе си към сериозните отношения...чудя се как се отразява квадрата на слънцето към марс...той дърпал ли се е? имало ли е за него пречка да вижда отношенията ви в по- сериозен аспект? За пореден път виждам Луна квадрат Слънце в композит. Предполагам, че значи, че мъжа и жената се стимулират един друг, различни са, но могат много да научат един от друг. С Уран в 1ви сигурно отношенията са били много бурни. Хората би трябвало да са си били верни. За луната в критичен градус..мисля, че жената не може да развие себе си във връзката-имала е нужда от стабилност- луната в скорпи не е много добре поставена... във втори дом също. Явно емоционалният свят на двойката е бил труден. Ти ли беше тази, която си тръгна от него?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #732 -: Май 01, 2012, 01:05:53 pm »
Управителя на АСЦ в композитната карта е в съвпад с МЦ и Сатурн...В тази връзка е видно, че мъжа е отговорен /знак рак/...От друга страна Слънце в 11-ти дом... ;D е гаранция за любовна връзка...
За съжаление нямам данни..,бих могла да предскажа развитието на връзката... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #733 -: Май 01, 2012, 01:52:26 pm »
Благодаря Марая, за проявения интерес, пратих данни в лично съобщение:-)
Ще се радвам, новините да са любовни:-)

О.К. Ще погледна и ще пиша... ;D ;) Не давам гаранция какви ще са новините..,но бъди сигурна , че ще бъдат такива каквито ги разчитам...

Иначе в моя форум има много любовни теми... ;D , прочети и там...Може да светне някоя лампичка... :P ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #734 -: Май 01, 2012, 01:55:56 pm »
От друга страна Слънце в 11-ти дом... ;D е гаранция за любовна връзка...

Наистина ли? Аз толкова се притеснявам за една много желана от мен връзка, гледам Слънце в 11ти и ми навява мисли за приятелство... Не знаех за това тълкуване! Ех, как ми просветна!  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #735 -: Май 01, 2012, 01:57:10 pm »
От друга страна Слънце в 11-ти дом... ;D е гаранция за любовна връзка...

Наистина ли? Аз толкова се притеснявам за една много желана от мен връзка, гледам Слънце в 11ти и ми навява мисли за приятелство... Не знаех за това тълкуване! Ех, как ми просветна!  :blink:

Видиш ли в композит слънце в 11-ти , бъди сигурна , че става дума за любов. Често съм забелязвала и узаконяване на връзка... ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #736 -: Май 01, 2012, 02:02:01 pm »
 :o Отивам пак да го гледам! Хвърлям се с нови сили в боя!  ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #737 -: Май 01, 2012, 02:07:47 pm »
Исках да ви попитам за този композит какво мислите? На близък човек е, не бих казала че има сериозна връзка все още, има отношения, има страст... Мен малко ме притеснява Сатурн в 7ми и опозе на Асц... Но по прнцип такова струпване в 7ми как ви се струва? И Нептун на МЦ... малко съм със смесени чувства да не дава илюзионна връзка.  :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #738 -: Май 01, 2012, 02:19:02 pm »
:o Отивам пак да го гледам! Хвърлям се с нови сили в боя!  ;D

;D Производни домове... ;) http://www.astroseer.net/forum/index.php/topic,668.msg9031.html#msg9031

В композитната карта 11-ти дом е 5ти от 7-ми...В 7-ми са партньорите , а тяхната любов е в 11-ти /5-ти от 7-ми/... ;) Договорите в това число и брачните са в 7-ми.... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #739 -: Май 01, 2012, 02:21:09 pm »
Исках да ви попитам за този композит какво мислите? На близък човек е, не бих казала че има сериозна връзка все още, има отношения, има страст... Мен малко ме притеснява Сатурн в 7ми и опозе на Асц... Но по прнцип такова струпване в 7ми как ви се струва? И Нептун на МЦ... малко съм със смесени чувства да не дава илюзионна връзка.  :-\

Яко струпване на планети в 7-ми дом... :-\ :rolleyes:. Голяма част от сигнификаторите на любовта и отношенията са тук...Тук е и слънцето. Може и до брак да се стигне...