Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 210789 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Композит
« Отговор #780 -: Май 03, 2012, 02:26:03 pm »
Да, чела съм за композита- че описва връзката като отделна енергия...но винаги когато съм разлеждала слънце и луна като сигнификатори на партньорите- в композит- нещата са се припокривали с действителността - не че имам Мега опит, де...но споделям впечатление :-[

Споделения опит е хуаво нещо... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #781 -: Май 03, 2012, 03:48:28 pm »
Да, чела съм за композита- че описва връзката като отделна енергия...но винаги когато съм разлеждала слънце и луна като сигнификатори на партньорите- в композит- нещата са се припокривали с действителността - не че имам Мега опит, де...но споделям впечатление :-[

на мен идеята ми харесва, но нямам опит от практиката да го потвърдя. ако някой друг има, ще бъде добре да сподели.

*

poli_z

• *
  • 133
« Отговор #782 -: Май 03, 2012, 03:51:26 pm »
Как бихте тълкували в композита съвпад на тр. Сатурн с композитния в 1 композ. дом
и съвпад на тр. луна с композитна в 9 композитен дом ?

*

Grace

• 2257
« Отговор #783 -: Май 03, 2012, 04:11:50 pm »
транзитите на Луната имат значение няколко часа. транзита на Сатурн върху Сатурн в композит надали е от голямо значение.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #784 -: Май 03, 2012, 05:47:19 pm »
аз тук бих обърнала внимание на транзитния уран в 7ми дом и също транзитен плутон върху струпаните планети. Ако не се лъжа урана квадратира струпаните планети..плутонката ги е налегнал- може да не е лесно точно в момента. Свързано е с промяна в принципите на двойката.Плутон мине ли през 3- вече нещо няма да е същото- за възприятията става дума. Предимно на мъжа ще действа
Ама Плутона ся както тръгва и да съвпада със слънцето..Трудничко ще е във взаимоотношенията ви. Че урана е през 7ми а има композитна опозиция Луна уран- може би жената ще се чувства много уязвима..а Плутона върху слънцето запътен към 4ти...
Ако се обичате, дръжте се един за друг, защото следващите години би трябвало да са малко турболентни.
Сигурно има други хубави аспекти, които да подпомогнат нещата!

Транзитите на леки планети не гледам- за това пускам прогресен композит с транзитите и отделно гледам композитната карта...

"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #785 -: Май 03, 2012, 05:57:46 pm »
А valski  за твоя композит....и аз не мисля, че ще има край , макар, че ще бъдете подложени на изпитание- тр. уран в седми, а У1 в композита е в опозе с Уран...доста нестабилност може да има. Но! Тр. Юпитер е съвпад СЛВ, жената според мен много стабилно държи връзката (Луна секст. Нептун(ДЦ) трин...юпитер ли беше) и имам усещането, че ще й устискат нервите! ;D

Все пак имаме и гранд трииин...моят любим гранд трин. :blink:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #786 -: Май 03, 2012, 09:31:21 pm »
Откъде в Астрото да извадя композит с транзити? Колко пъти ги разгледах картите и не мога да го намеря.  :(

« Отговор #787 -: Май 04, 2012, 01:42:45 pm »
Привет отново и тук  :blink:....за I път правя такъв композит,че и с транзити  :-\.......виждам,че има и хубави аспекти , но тази връзка  е "пред разпад" реално....какви аспекти са показателни,за дълготрайност или развитие някакво........        http://www.astro.com/tmpd/cconfileU7xLqa-u1284485084/astro_621gw_05_06_vali_pl_rumi.41782.11991.gif?13026
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #788 -: Май 04, 2012, 01:43:23 pm »
Написах го с малко повече въображение "десен ъгъл на кръга" надявам се да се разбира :-)

Много благодаря, видях го.  :blink:

« Отговор #789 -: Май 04, 2012, 06:06:58 pm »
Привет отново и тук  :blink:....за I път правя такъв композит,че и с транзити  :-\.......виждам,че има и хубави аспекти , но тази връзка  е "пред разпад" реално....какви аспекти са показателни,за дълготрайност или развитие някакво........        http://www.astro.com/tmpd/cconfileU7xLqa-u1284485084/astro_621gw_05_06_vali_pl_rumi.41782.11991.gif?13026

Транзитни Уран и Плутон атакуват композитни Меркурий, Марс и АС. Карат ли се в момента? Дали са изстинали един към друг някъде към края на миналото лято (когато съвпадът между транзитен Сатурн и прогресивна Луна е квадратирал У1 Луна)?
Стелиумите в 12-ти композитен дом все ги тълкуват като тайна връзка или връзка, изискваща доста жертви. Но тук няма напрегнати аспекти към планетите в 12-ти дом. :-\
Композитна прогресивна Луна наближава квадрата с композитен Сатурн. Всъщност, по прогресии се формира тау-квадрат между опозицията на Слънце/Марс със Сатурн и съвпада Луна/Нептун. Май действително тук назряват конфликти като израз на неудовлетвореност от статуквото. Опасността в тази връзка е може би, че не дава пълна възможност за разтеж на двамата. Добре им е заедно, откъснати от целия свят, насъме, потънали в компежите си. Връзката ги кара да мечтаят. Но и двамата са доста амбициозни и често желанията им не се стиковат (квадратура Марс/Марс в синастрията). В синастрията има и напрегнати аспекти на Нептуна на единия партньор към светило или светилата на другия. Мисля, че тези аспекти, въпреки (а може би поради) прекрасния тригон между съвпада Слънце/Луна на единия към стелиума на другия (Слънце/Венера/Марс/Плутон), създава тази приятна атмосфера на отпуснатост, лежерност, мечтателност. Сякаш взаимно си действат твърде демотивиращо, а може би и подвеждащо. Сатурн не участва конструктивно - нито в синастрията, нито в композита. Още едно потвърждение, че може да липсва здрава почва под краката им, когато са заедно.

« Отговор #790 -: Май 04, 2012, 06:44:06 pm »
...ами-да...в лек конфликт сме сега...доколкото разбирам тази конфликтна тенденция ще се задълбочава още ли...действително тази връзка е само за нас,но все си мислех,че би се "разширила " и извън секса...да-вярно е също,че има лежерна и отпускаща атмосфера между нас/дори и когато сме в леко кофти отношения/...липсата на "здрава почва под краката ни",когато сме заедно според мен идва от него...той е доста неразговорлив относно емоция към мен.....аз съм склонна да говоря за това :P... себе си чувствам доста освободена и спонтанна, контактувайки с него/в ежедневието..а и не само,всъщност :P/...относно демотивация и подвеждане в тези отношения- сега не се сещам.....Благодаря,Мирабелла  :wub:

« Отговор #791 -: Май 04, 2012, 06:47:10 pm »
Марсин, недей се доверявай на интепретацията ми. Само си мисля на глас. Дано не се задълбочи конфликтът, а нещата помежду ви се оправят!

« Отговор #792 -: Май 04, 2012, 07:02:45 pm »
...ами как да не й се доверявам,като е доста вярна  :-\ ;D

« Отговор #793 -: Май 05, 2012, 05:07:00 pm »
И преди съм писала, че това ми е "дилемата" - синастрията или композитът. Лично аз на първо място гледам синастрията, тъй като композитът е производна карта. Но аз не съм експерт.
Във вашия се очертават два по-забележителни напрегнати аспекта. Квадратът на Луна към съвпада Слънце/Венера и квадратът Марс/Уран. Последният би могъл да бъде извор на напрежение, което обаче може да не е никак лошо. Това може да е двигателят на връзката ви, който да ви действа като малкото пипер в супата. В темата за синастрии ти спомена, че не понасяш скуката в една връзка. Е, с този човек спокойствието никога няма да ти е в повече. При положение, че той има съвпад Марс/Уран в натала си в квадрат с Луна/Венера, е малко да се каже, че е шило в торба. Но на теб тъкмо това ти харесва - твоя Венера е върху негови Марс и Уран. Твоят Уран също участва с напрегнат аспект в синастрията - към негово Слънце. Така че и на него не би трябвало да му е скучно с теб. Добре, че е твоят Сатурн да "хваща" Слънцето му с мек тригон, че толкова много напрежение е взривоопасно, както бяха писали Зикову и Грейс. От синастрията и композита е ясно къде отработвате напрежението - композитен Уран е У8 в 5-ти дом. Негативно проявление на този квадрат би могло да бъде честото разногласие за общите ви цели или общ бизнес, ако се захванате с такъв, или нестабилност в тази сфера, тъй като Марс е композитен У10.

*

Grace

• 2257
« Отговор #794 -: Май 06, 2012, 05:34:39 pm »
Зъболекар, точно тези дни четох в тази тема информацията за разглеждане на композит, която мнооого отдавна си поствал. много полезно и интересно  :blink:  welcome back ..  :blink:

ако имаш достатъчно личен опит с транзити и композит, би ли казал какво е мнението ти за преминаване на транзитен Сатурн през Асц / на композит / ? от няколко дни го обсъждаме, твоето мнение е добре дошло  :blink:

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #795 -: Май 06, 2012, 05:42:02 pm »
Сатурн изисква зряло отношение към връзката и ако двамата не са дорасли за подобен тип отношения може да постави връзката пред крах .

*

Марая

• 28287
« Отговор #796 -: Май 06, 2012, 05:47:30 pm »
Сатурн изисква зряло отношение към връзката и ако двамата не са дорасли за подобен тип отношения може да постави връзката пред крах .

А , ако е зряло? :rolleyes: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #797 -: Май 06, 2012, 05:51:42 pm »
ако е зряло може да доведе до обвързване

*

Марая

• 28287
« Отговор #798 -: Май 06, 2012, 05:54:04 pm »
ако е зряло може да доведе до обвързване

Точен както винаги! ;D
Мисля, че освен това може да узакони връзката...защото Сатурн като упр. на 10-ти дом , вади и всичко на масата...

*

Grace

• 2257
« Отговор #799 -: Май 06, 2012, 06:03:00 pm »
даа, съгласна с вас  :blink: е, точно там е трудното, да предвидиш кой от двата варианта ще бъде. в тази връзка не е въпрос на зрялост / има я / а на обстоятелства. интересното е, че в едната натална карта Сатурн транзитира напред-назад през МЦ и  опозиция Венера. Определено дава едно отрезвяване и релизъм по отношение на връзката. С чувствата няма проблем.   :blink:
/справка композит - тук, няколко 2-3 стр. назад./