И преди съм писала, че това ми е "дилемата" - синастрията или композитът. Лично аз на първо място гледам синастрията, тъй като композитът е производна карта. Но аз не съм експерт.
Във вашия се очертават два по-забележителни напрегнати аспекта. Квадратът на Луна към съвпада Слънце/Венера и квадратът Марс/Уран. Последният би могъл да бъде извор на напрежение, което обаче може да не е никак лошо. Това може да е двигателят на връзката ви, който да ви действа като малкото пипер в супата. В темата за синастрии ти спомена, че не понасяш скуката в една връзка. Е, с този човек спокойствието никога няма да ти е в повече. При положение, че той има съвпад Марс/Уран в натала си в квадрат с Луна/Венера, е малко да се каже, че е шило в торба. Но на теб тъкмо това ти харесва - твоя Венера е върху негови Марс и Уран. Твоят Уран също участва с напрегнат аспект в синастрията - към негово Слънце. Така че и на него не би трябвало да му е скучно с теб. Добре, че е твоят Сатурн да "хваща" Слънцето му с мек тригон, че толкова много напрежение е взривоопасно, както бяха писали Зикову и Грейс. От синастрията и композита е ясно къде отработвате напрежението - композитен Уран е У8 в 5-ти дом. Негативно проявление на този квадрат би могло да бъде честото разногласие за общите ви цели или общ бизнес, ако се захванате с такъв, или нестабилност в тази сфера, тъй като Марс е композитен У10.