Елодия, ето го вашият композит.
Не съм срещала много композити като вашия - всички планети, разположение в 3-4 последователни дома. Това е така, защото наталните ви планети се припокриват, което е видно от синастрията ви. Особено подчертавам, че и двамата имате натални Луни в Скорпион, които са в съвпад помежду си. И двамата би трябвало да чувствате другия като човека, който разбира същността ви както никой друг. Единствената опасност от това положение е, когато скорпионската енергия, желание за пълно обсебване и ревност към партньори ви дойдат в повече. Една съществена разлика в картите ви е, че при теб всички планети са в западното полукълбо, докато при него повечето са в източното. Опасявам се, че ти можеш да се поставиш в положение, в което да си твърде зависима от него и вниманието му, докато той отделя време и на другите си цели в живота.
Ти вече спомена в друга тема за проявлението на огледалния ви синастричен съвпад Слънце/Марс. Този съвпад естествено, че се запазва и в композита ви. Стои точно на върха на 4-тия ви дом. Мисля, че имате нужда да предприемате съвместни дейности в дома си и извън него. Можете да работите заедно успешно, да се зареждате взаимно с енергия, да се окуражавате. Уран в 4-тия ви дом е възможно да носи нещо нестандартно в съжителството ви. Клишетата от книжките по повод на ъглов Уран в композита, особено в 4-тия дом, са: съжителство без брак (това още повече за Уран в 7-ми), връзка без съжителство през цялото време (всеки запазва собствената си територия наред с общата, който споделят), честа смяна на общия дом и т.н.
Съвпадът Меркурий/Венера/Нептун би трябвало да ви осигурява доста романтични мигове заедно.
Имам едно опасение, но нали не съм професионалист, се страхувам да го изкажа на глас. В композита ви има почти само съвпади, липсват други аспекти. Сякаш му липсва динамика, което би могло да е предпоставка за, не знам как да го нарека, скука, еднообразие, когато съжителствата заедно. Не знам, надявам се, че греша.
Живеете ли заедно? И двамата сте в пика на периода Саде-Сати, който според общите писания не се слави като лек. Сатурн върху Луната може да се прояви като затваряне в себе си, повече депресивни състояния от обикновено, поемане на по-голяма отговорност в семейството, един вид приземяване, порастване. Някои хора създават семейства в този период, раждат им се деца. Можеш да прочетеш в интернет много повече информация. Моето некомпетентно мнение е, че проявлението му е строго индивидуално в зависимост от положението и състоянието на натална Луна. В твоята карта Луната (У1) е тясно свързана с 5-тия дом - намира се в него и получава точен квадрат от управителя му Венера в 8-ми. Ако разглеждаме 5-тия дом само по аналогиите му, свързани с любовния живот и романтиката, транзитен Сатурн върху Луна може да изиска от теб да гледаш по-трезво на любовните въпроси без да летиш в облаците и да искаш нереалното. Заради квадрата между Сатурн и натална Венера са възможни разочарования. Не бързай да се паникьосваш от последното изречение, защото в началото на юли предстои големият воден тригон на Юпитер/Сатурн/Нептун, който би трябвало да те разведри, ако си под влиянието на сатурнов негативизъм. В неговата карта Луната управлява 9-тия дом и е заедно с Меркурий и Плутон в 12-тия му дом. Може би той приключва някакво образование. Връзката с Плутон и 12-тия му дом може да го направи по-самовглъбен и сериозен от обикновено.