Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211198 Прегледи
*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
Re: Композит
« Отговор #1160 -: Април 13, 2013, 07:29:38 pm »
Аз погледнах композитната прогресия и Луната сменя знак. От Овен влиза в Телец на К12, в тригон с Меркурий, У1 и У4 в 7 дом. Предположения?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1161 -: Април 26, 2013, 02:14:39 pm »
Хелоу..имам въпрос!

Как бихте се отнесли към ретроградна композитна венера, лъв, 11 дом.. ще е натоварваща ли връзката? :lol:

Като цяло не ми се струват така зле нещата, даже не би трябвало да е скучно, но не знам как ще се впише тази ретроградност в лентата...
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #1162 -: Април 28, 2013, 12:55:21 pm »
Ако К5 е в овен,а управителя му е във Водолей може ли това да се тълкува като непланирана,нежелана бременност?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #1163 -: Април 28, 2013, 01:03:51 pm »
Чрез композит не мисля, че би могло да се определи такова нещо, по скоро ако е заложено по натал.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1164 -: Април 28, 2013, 01:04:56 pm »
Съгласна съм с господинА Санти  ;D - на търсете натални предпоставки в композита.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #1165 -: Май 02, 2013, 06:12:52 pm »
Момичета какво ще кажете за този композит има ли шанс да излезе стабилно съжителство според вас .
Извиняваите по тази синастрия ще кажете ли нещо много моля

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #1166 -: Май 02, 2013, 06:24:48 pm »
Хелоу..имам въпрос!

Как бихте се отнесли към ретроградна композитна венера, лъв, 11 дом.. ще е натоварваща ли връзката? :lol:

Като цяло не ми се струват така зле нещата, даже не би трябвало да е скучно, но не знам как ще се впише тази ретроградност в лентата...
Не мога да кажа в композит как е, но ретро венерата от мои наблюдения не винаги е кофти, а напротив- имала съм случай, в който е показателна за много сериозни отнош.и при всяка ретро фаза поднасяше приятна изненада....

« Отговор #1167 -: Май 02, 2013, 08:53:57 pm »
Момичета какво ще кажете за този композит има ли шанс да излезе стабилно съжителство според вас .

Това композит между колко души е? Двама? Трима?
Не трябва да е "мултикомпозит", а обикновен "мидпоинт" композит. Мултикомпозитът пресмята композитна карта между 3-ма и повече души. Ако не си избрала трети човек, той по подразбиране е първият, т.е. ти. Така получаваш композитна карта, в която ти си с тегло 2/3, а той - с тегло 1/3. А в мидпоинт композита и двамата трябва да сте с равни тегла - по 1/2. Тази композитна техника пресмята центъра на тежестта (средната точка) на съответните ви планети.
« Последна редакция: Май 02, 2013, 08:59:24 pm от Mirabella »

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #1168 -: Май 03, 2013, 07:43:46 pm »

Това композит между колко души е? Двама? Трима?
Не трябва да е "мултикомпозит", а обикновен "мидпоинт" композит. Мултикомпозитът пресмята композитна карта между 3-ма и повече души. Ако не си избрала трети човек, той по подразбиране е първият, т.е. ти. Така получаваш композитна карта, в която ти си с тегло 2/3, а той - с тегло 1/3. А в мидпоинт композита и двамата трябва да сте с равни тегла - по 1/2. Тази композитна техника пресмята центъра на тежестта (средната точка) на съответните ви планети.

Моля те би ли го построила ако можеш не мога от тела иначе трябваше да е между двама души композита

« Отговор #1169 -: Май 04, 2013, 03:20:24 pm »
Елодия, ето го вашият композит.

Не съм срещала много композити като вашия - всички планети, разположение в 3-4 последователни дома. Това е така, защото наталните ви планети се припокриват, което е видно от синастрията ви. Особено подчертавам, че и двамата имате натални Луни в Скорпион, които са в съвпад помежду си. И двамата би трябвало да чувствате другия като човека, който разбира същността ви както никой друг. Единствената опасност от това положение е, когато скорпионската енергия, желание за пълно обсебване и ревност към партньори ви дойдат в повече. Една съществена разлика в картите ви е, че при теб всички планети са в западното полукълбо, докато при него повечето са в източното. Опасявам се, че ти можеш да се поставиш в положение, в което да си твърде зависима от него и вниманието му, докато той отделя време и на другите си цели в живота.
Ти вече спомена в друга тема за проявлението на огледалния ви синастричен съвпад Слънце/Марс. Този съвпад естествено, че се запазва и в композита ви. Стои точно на върха на 4-тия ви дом. Мисля, че имате нужда да предприемате съвместни дейности в дома си и извън него. Можете да работите заедно успешно, да се зареждате взаимно с енергия, да се окуражавате. Уран в 4-тия ви дом е възможно да носи нещо нестандартно в съжителството ви. Клишетата от книжките по повод на ъглов Уран в композита, особено в 4-тия дом, са: съжителство без брак (това още повече за Уран в 7-ми), връзка без съжителство през цялото време (всеки запазва собствената си територия наред с общата, който споделят), честа смяна на общия дом и т.н.
Съвпадът Меркурий/Венера/Нептун би трябвало да ви осигурява доста романтични мигове заедно.
Имам едно опасение, но нали не съм професионалист, се страхувам да го изкажа на глас. В композита ви има почти само съвпади, липсват други аспекти. Сякаш му липсва динамика, което би могло да е предпоставка за, не знам как да го нарека, скука, еднообразие, когато съжителствата заедно. Не знам, надявам се, че греша.

Живеете ли заедно? И двамата сте в пика на периода Саде-Сати, който според общите писания не се слави като лек. Сатурн върху Луната може да се прояви като затваряне в себе си, повече депресивни състояния от обикновено, поемане на по-голяма отговорност в семейството, един вид приземяване, порастване. Някои хора създават семейства в този период, раждат им се деца. Можеш да прочетеш в интернет много повече информация. Моето некомпетентно мнение е, че проявлението му е строго индивидуално в зависимост от положението и състоянието на натална Луна. В твоята карта Луната (У1) е тясно свързана с 5-тия дом - намира се в него и получава точен квадрат от управителя му Венера в 8-ми. Ако разглеждаме 5-тия дом само по аналогиите му, свързани с любовния живот и романтиката, транзитен Сатурн върху Луна може да изиска от теб да гледаш по-трезво на любовните въпроси без да летиш в облаците и да искаш нереалното. Заради квадрата между Сатурн и натална Венера са възможни разочарования. Не бързай да се паникьосваш от последното изречение, защото в началото на юли предстои големият воден тригон на Юпитер/Сатурн/Нептун, който би трябвало да те разведри, ако си под влиянието на сатурнов негативизъм. В неговата карта Луната управлява 9-тия дом и е заедно с Меркурий и Плутон в 12-тия му дом. Може би той приключва някакво образование. Връзката с Плутон и 12-тия му дом може да го направи по-самовглъбен и сериозен от обикновено.
« Последна редакция: Май 04, 2013, 04:33:39 pm от Mirabella »

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #1170 -: Май 07, 2013, 09:42:37 am »
Много благодаря давам обратна връзка изключително точно си описала начина по който се чувствам в момента и аз осещам че ми е време да се приземя и да погледна по трезво на любовните еръзки а за него да предстои му да завърши вишето си както есъшност у на мен дано най сетне

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1171 -: Май 09, 2013, 12:58:41 pm »
Хелоу..имам въпрос!

Не мога да кажа в композит как е, но ретро венерата от мои наблюдения не винаги е кофти, а напротив- имала съм случай, в който е показателна за много сериозни отнош.и при всяка ретро фаза поднасяше приятна изненада....

:lol: мерси..тя като цяло е много добре аспектирана в картата- и в хубав дом..за туй си мисля- какво пък толкова...комбин е картата. А и съм чувала,че ретроградна венера носи неслучайна любов. Чистене на стари карми от минали животи..някакви такива неща съм чела- но не знам от личен опит какво е усещането.

« Отговор #1172 -: Май 09, 2013, 10:34:51 pm »
Квадратите и опозициите как се отразяват? Държат ли силно или обратното? Преди си мислех,че примерно хармоничните аспекти със Сатурн се отразяват стабилизиращо на връзката,а Марая каза,че квадратите и опозициите държат по-силно.Как стоят нещата в композита?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1173 -: Май 09, 2013, 11:40:24 pm »
В композита важни са апликиращите аспекти, те са гаранцията за развитието на отношенията- без значение квадрати, опозета- каквото там, такова..важно е да са апликиращи

« Отговор #1174 -: Май 10, 2013, 06:28:04 am »
От 40 аспекта половината са апликиращи.А трябва ли да гледаме и тези,които тепърва предстоят преди планетата да напусне знака да речем?

« Отговор #1175 -: Май 10, 2013, 06:32:40 am »
Нещата в комбина са по-зле обаче.Май не трябва да заживяваме заедно.В астрологията се брой като брак съвместно съжителство,което продължава повече от 3 месеца.А какво е ако съм приходящ гост там и ходя да речем няколко пъти в седмицата? Това не е съвместно съжителство,нали? Но наистина ми е важно да знам дали се броят и аспектите,които планетата тепърва ще направи преди да напусне знака??? А кармичните аспекти броят ли се?
« Последна редакция: Май 10, 2013, 06:45:04 am от Just_a_Dream »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1176 -: Май 10, 2013, 08:10:57 am »
Ами и кармичните имат своето действие- брой ги.

Комбина и композита са статични карти, там не отчиташ движение на планети, освен ако не са ретроградни, та по време на ретрофазите.
Ако имаш един Сатурн (или каквато и да е планета, де в края на Дева примерно), който вече е започнал апликиращ аспект, но ще го завърши в идния знак -ок са нещата- важно е да е започнат. Нещата не са като при хорараната.

Дай картата ако искаш.

Гледай за аспекти между слънце и луна, аспекти към сатурн и юпитер, у1-у7 връзка, ако не между първите упр. гледаш вторите и т.н..апекти към осите, аспекти към СЛВ.

А в крайна сметка астрологията е необятна и сложна наука, за това никога не може да сме сигурни в това, което виждаме ;) Колко астролози гледат едно нещо, едно разположение на звездите, а излизат с различни прогнози ;)

Това е защото в астрологията се крие толкова информация, че и да искаш много да я научиш, може би и цял живот нема да ти стигне.

ТАКА,ЧЕ СЕ МЕСТИ ПРИ ГАДЖЕТО И ХИЧ ДА НЕ ТИ ПУКА КОЛКО ДОБЪР ИЛИ ЛОШ Е КОМБИНА.

« Отговор #1177 -: Май 10, 2013, 09:15:47 am »
На работа съм в момента,но довечера като се прибера ще кача композита и комбина.

« Отговор #1178 -: Май 10, 2013, 12:21:00 pm »
В композитите 7-ми дом има ли изобщо някакво отношение към брака?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1179 -: Май 10, 2013, 12:31:06 pm »
Брака е по 10ти дом, 7ми е самата връзка като взаимоотношения