Здравей Гост

Още хорар

• 399 Отговора
  • 64598 Прегледи
*

Skarlet

Re: Още хорар
« Отговор #160 -: Януари 31, 2009, 07:41:03 pm »
Извинявай,аз не съм го прочела.Нали все бързам,пустата Луна!  :)

« Отговор #161 -: Февруари 03, 2009, 06:52:49 am »
Ще бъде ли кверентът назначен отново на работа?

Варна, 03 февруари 2009, 04:14

*

Skarlet

« Отговор #162 -: Февруари 03, 2009, 08:01:09 am »
Ще бъде ли кверентът назначен отново на работа?

Варна, 03 февруари 2009, 04:14

РаХари,извинявай но на мен малко не ми е ясен въпроса.Кверентът съкратен ли е,за връщане към същото работно място ли питаш или за назначаване на нова работа въобще?Венера управлява 6 дом и е в критични градуси и и предстои смяна на знака и квадратура с Плутон.Луната квадратира Слънцето и и предстои квадратура към Юпитер-сигнификатор на кверента.Това за мен е "не".Но и предстои тригон към Меркурий след 6 градуса и към Марс-след 13 градуса. Марс вече ще е сменил знака си и той.Може би ще има интервю за друга работа,но и ще има според мен промяна вече и в ценностите и желанията.Предполагам,че ще потърси нова работа,но това е на прима виста.Дай малко пояснения,моля те.

« Отговор #163 -: Февруари 03, 2009, 08:22:08 am »
Работата е сезонна - за връщане на същото място става въпрос.

> Луната квадратира Слънцето и и предстои квадратура към Юпитер-сигнификатор на кверента

- квадратурата със Слънцето е сепарираща, до края на знака прави секстил с Уран (който е във рецепция по управление със Юпитер)  тринове с Марс и Меркурий, а последно секстил с Венера. Единствено Венера - сигнификатор на 10-ти е в последен градус, което може да значи, че е взето вече решение и кверентът не може да повлияе на него. За мен отговорът е по-скоро положителен.

*

Skarlet

« Отговор #164 -: Февруари 03, 2009, 01:02:55 pm »
Единствено Венера - сигнификатор на 10-ти е в последен градус, което може да значи, че е взето вече решение и кверентът не може да повлияе на него. За мен отговорът е по-скоро положителен.
Дано да си прав.Положителните аспекти са повече,но не мога да кажа със сигурност как ще се изяви смяната на знака на Венера,на която и предстои квадратура с Плутон.Някои астролози не взимат под внимание толкова транссатурновите планети,но аз съм забелязала,че работят.А все пак Венера е от голямо значение в този въпрос.И друго е вярно-че на Луната и предстои квадратура с Нептун.Когато имаш резултата,ще ни кажеш,нали?Хорара е интересен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #165 -: Февруари 03, 2009, 01:06:39 pm »
Дали ще отчитаме или няма да отчитаме транссатурновите няма значение.
Самата смяна на знака на дадена планета, ако тя е сигнификатор (на питащия, на въпроса...), е показателна.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Февруари 03, 2009, 01:30:27 pm »
Венера управлява 6 дом и е в критични градуси и и предстои смяна на знака и квадратура с Плутон.

Скарлет, ти коя домова система използваш?
Въпросът е зададен във Варна.
Куспидата на 6 дом е в Близнаци по Плацидус, а нейният управител Меркурий непосредствено преди задаване на въпроса тъкмо си беше обърнал движението в директна посока.

Ако използваме домификацията на Региомонтанус, куспидата на 6 дом е в последния (критичен) градус на знака (Телец), както и Венера (Риби). Съуправител обаче остава Меркурий.

В момента на задаване на въпроса квадратът между светилата вече е разходящ, квадратът на Луна към Юпитер (сигнификатора на кверента) също е разходящ.

Сходящите аспекти на Луната са тригон с ретрограден Сатурн, с Меркурий (вече директен!) и тригон с Марс. Секстил с Венера реално няма, защото преди същият да се случи, Венера напуска знака.
Така че последният сходящ аспект на Луната е тригон с Марс, който пък управлява IC и 11 дом в картата (производен шести, ако в случая е необходимо да се използва).

Според мен Сатурн в 9 дом също може да се приеме за косигнификатор на питащия, тъй като почти целият знак Козирог е включен в 1 дом (2 дом започва в последния му градус).
Ако става въпрос за връщане на питащия на досегашната му работа, ретроградният Сатурн в сходящ тригон с Луната недвусмислено сочи намерението му да се върне. Докато квадратът на Луната с Юпитер (първия сигнификатор) вече е разходящ, т.е. според мен показва нещо, което вече се е случило, имайки предвид, че работата не е била постоянна, а с временен (сезонен) характер.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

« Отговор #167 -: Февруари 03, 2009, 03:56:55 pm »
пускам въпроса тук, защото хорарната ми се видя много интересна, не бях виждала толкова аспектирана луна и промяна в аспектите докато напусне знака
въпросът е - ще си сменя ли скоро работата, като въобще не очаквах положителен отговор, а той май е такъв??
зададен е днес в 15.25 ч. в София
какво мислите, за момента няма реално такава вероятност :o

*

Skarlet

« Отговор #168 -: Февруари 03, 2009, 06:40:42 pm »
Скарлет, ти коя домова система използваш?
За хорари използвам само Кох и при мен Венера управлява куспидата на 6 дом.

*

Nebesna

« Отговор #169 -: Февруари 04, 2009, 07:26:33 pm »
"КАТО ГО ВИДЯ, ЩЕ ГО ПОЗНАЯ" или "ПОЧУВСТВАХ, ЧЕ СМЕ ОТ ЕДНА ПОРОДА"

Всеки от нас желае да срещне другата си половинка. Това винаги става ненадейно, но струва ми се, че даже и да не сме подготвени за МИГА, вибрациите около двамата говорят сами по себе си, по начин, който нашепва  на всяка клетка от тялото ни, че ТОВА Е ЧОВЕКА.

Задавам хорарен въпрос за вероятна романтична връзка. Кверентката чувства, че привличането е взаимно, но това не е онзи тип грубо сексуално привличане, а на много фино, деликатно и изтънчено ниво. Общуването с този човек я кара да се чувства емоционално и душевно балансирана.

Въпросът е следния: "Харесва ли ме господин (назовавам го по име) и възможно ли е да има роман между двама ни?", въпросът е зададен на 03.02. 2009 г. в 20,46 ч. в гр. Варна.

http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/Horar-Romantichnavryzka.gif

Картата, според мен е обещаваща, но има някои смущаващи аспекти, които аз лично се затруднявам да разтълкувам.
1. Аз винаги търся връзка между господарите на 5-тите домове на двамата.
2. Поглеждам и господарите на 8-мите им домове за евентуални сексуални отношения.
3. Смущава ме мунданната опозиция на Уран със Сатурн - това го тълкувам като външни смущаващи обстоятелства, които са извън контрола на двете страни, но които биха могли да окажат влияние върху развитието на взаимоотношенията.
4. Най много ме смущава квадратурата на Венера с Плутон, а и не зная доколко да и обръщам внимание. (все пак Венера символизира "любовта", по принцип).

Съществуват и някои обективни пречки - тя е от Варна, а той от София, тя е свободна, а той май не е. Срещнали са се всичко на всичко два пъти и предстои съвместно професионално сътрудничество.

Много ще се радвам да изкоментираме заедно този интересен казус на "привличане от пръв поглед".
« Последна редакция: Февруари 04, 2009, 10:24:25 pm от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #170 -: Февруари 04, 2009, 09:29:57 pm »
Хайде де, няма ли кой да ми отговори на въпроса? Помогнете на бедното другарче!  ;D

« Отговор #171 -: Февруари 04, 2009, 09:33:35 pm »
Според книжките, когато асц попада в първите 3 градуса или е "още рано да се отговаря" или "въпросът не е още напълно сформулиран" или "нещо, което още не е почнало или тепърва ще". Ако има актуално развитие - въпросът мо же да бъде зададен по-късно, вече в придобитата форма на отношения.

Др. по картата: Сатурн в 1ви и ретрограден - събитията се развиват така, че въпросът и отговорът на него загубват ценност

Луната се отделя от секстил с Меркурий ("Общуването с този човек я кара да се чувства емоционално") и отива към квадрат с Марс ("онзи тип грубо сексуално привличане" )

Управител на 5ти(любовници, забавления) е Сатурн, който не прави аспекти със др. сигнификатори, а на 7ми(партньорски отношения) - Юпитер, който е в разходящо съединение с Меркурий и още по-разходящ секстил с Луната.

Това ме води до извода, че каквото било - било, а вече тепърва ще се изграждат съвсем други или никакви взаимоотношения. (Както и казваш накрая в раздел "обективни пречки" :))

ПС: Не съм разглеждал транс-сатурните, още съм много начинаещ.   

« Отговор #172 -: Февруари 04, 2009, 09:39:44 pm »
Хайде де, няма ли кой да ми отговори на въпроса? Помогнете на бедното другарче!  ;D

Небесна, аз разгледах хорара, но ми е доста труден този казус. Но, айде да подкарам, барем имам лека ръка. :P

Първо АС-то е първите градуси на Дева и май не трябва да се отговаря - твърде рано еда се пита.... 8)

Но, кверента - по Меркурий и обекта на въжделенията му - по Юпитер са в съвпад, въпреки че не са в един знак. Петия дом на мъжа е в Рак, а Луната прави секстил с Меркурий /нашата кверентка/, което означава, според мен, че я харесва. При това Луна в 8-ми - това харесване е сексуално. Но Сатурн управляващ нейния пети дом е в опозиция с Уран, който управлява 6-ти и работата може да се окаже препятствие.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #173 -: Февруари 04, 2009, 09:43:11 pm »

Не е ли по-подходящо да се гледат синастрии? Въпросите на сърцето на се решават за една минута...

*

Nebesna

« Отговор #174 -: Февруари 04, 2009, 09:46:09 pm »
Засега не е известна датата на раждане на мъжа. Това е много скорошно запознанство.
А Асцендента как го видяхте и двамата в  първите градуси на Дева?  ??? В картата, която поставих е на 13 градуса.

« Отговор #175 -: Февруари 04, 2009, 09:47:42 pm »
Засега не е известна датата на раждане на мъжа. Това е много скорошно запознанство.
А Асцендента как го видяхте и двамата в  първите градуси на Дева?  ??? В картата, която поставих е на 13 градуса.

На 13 градуса е в 21,46 ч
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #176 -: Февруари 04, 2009, 09:51:50 pm »
Пак са ми се разбазикали настройките на Зет-а. Кажете ми, че се обърках съвсем. Сега, в зимното часово време +2 или + 3 часа се прибавяше?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #177 -: Февруари 04, 2009, 09:55:01 pm »
Кажете ми, че се обърках съвсем. Сега, в зимното часово време +2 или + 3 часа се прибавяше?

За зимно часово време корекцията е +2 ч GMT.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #178 -: Февруари 04, 2009, 09:58:41 pm »
Кажете ми, че се обърках съвсем. Сега, в зимното часово време +2 или + 3 часа се прибавяше?

За зимно часово време корекцията е +2 ч GMT.

Благодаря, Лили!

*

Nebesna

« Отговор #179 -: Февруари 04, 2009, 10:11:16 pm »
Направих корекция на грешката в програмата и задавайки зимното часово време, получих и новата карта. Асцендентът съвсем не е в 3 градуса Дева, а и мунданната опозиция Сатурн-Уран се премести в 12/6 дом. Ето новата карта.