Ето и моето тълкувание. Както не веднъж се съм се убеждавала в този форум всеки има различен поглед върху нещата, което е изключително полезно, защото това допринася за повече обективност. Благодаря, че се включихте. Прегръщам ви всички и ви пожелавам много позитивни емоции.
Питащата се управлява от Меркурий, който е в 5-ти дом, което само потвърждава валидността на въпроса. Същият е актуален. Домът на романтичните отношения се управлява от Сатурн в Дева. Сатурн е ретрограден, което предполага някакво забавяне в развитието на нещата. Обаче Меркурий и Сатурн са във взаимна рецепция, което ще подсили положителния изход, доколкото нещата зависят от питащата. Сатурн прави опозиция с Уран в 6-ти дом на питащата, а Сатурн е в 12-ти, който всъщност е 6-ти дом на мъжа. Те работят различни неща, имат различни кариери, но са се открили, посредством работата. И ще се налага да балансират и да се допълват по някакъв начин. Всъщност за него това е основна кариера, а за нея е възможност за допълнителен доход и един вид предизвикателство.
Мъжът се управлява от Юпитер - няма връзка между Меркурий и Юпитер, тъй като няма конвенционални отношения, нито брачни, нито договорни. Прави впечатление, че господинът се управлява то неаспектиран Юпитер.
Аз търся връзка между господарите на 5-те домове на двамата. Нейният 5-ти дом се управлява от Сатурн, а неговия от Луната. Двете сключват тригон помежду си, което е едно "ДА". Верно, тригонът е разходящ, но това само показва, че въпросното събитие, т.е. "харесването" вече се е случило. Меркурий -управителят на питащата образува голям тригон с господарите на 5-те домове, което е показател, че тя му е направила добро първо впечатление.
За прогнозата на отношенията се гледат само сходящи аспекти. Преди да напусне знака Луната сключва тригон с Марс- сигнификатор на 8-мия дом на питащата. Обаче преди аспекта да стане точен Марс напуска знака. Между другото точно това се и случи - тя му избяга. Не, че е имало някакви флиртове или неприлични предложения. Просто въпросната дама беше толкова развълнувана от случващото се, че предпочете да остави нещата така, благодари и тактично се лиши от компанията на мъжа за остатъка от вечерта. (ретроградният Сатурн - управител на нейния 5-ти дом изиграва ролята си на отлагащ фактор).
Единственото нещо, което все още ми убягва е квадратурата на Венера с Плутон.