Здравей Гост

Още хорар

• 399 Отговора
  • 64639 Прегледи
Re: Още хорар
« Отговор #180 -: Февруари 04, 2009, 10:16:14 pm »
Въпросът е следния: "Харесва ли ме господин (назовавам го по име) и възможно ли е да има роман между двама ни?", въпросът е зададен на 03.01. 2009 г. в 20,46 ч. в гр. Варна.

За 3-ти януари или за 3-ти февруари е въпросчето?  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #181 -: Февруари 04, 2009, 10:26:21 pm »
Въпросът е следния: "Харесва ли ме господин (назовавам го по име) и възможно ли е да има роман между двама ни?", въпросът е зададен на 03.01. 2009 г. в 20,46 ч. в гр. Варна.

За 3-ти януари или за 3-ти февруари е въпросчето?  ;D

БИНГО! Ето още една грешка. Абе, май онова крилатото обърна посоката, а пък какво ми става? май съм влюбена. Това е истинската карта - ВЕЧЕ...Окончателната. Хайде сега да поразсъждаваме.

« Отговор #182 -: Февруари 04, 2009, 11:00:16 pm »
Съвсем друг хорар :))
Става за роман :))))
А и ще има и пътувания с тази Луна в 9-ти :))

« Отговор #183 -: Февруари 04, 2009, 11:01:48 pm »
Кверента - по Меркурий не в аспект с Юпитер /или Нептун - избор  :-[/ Петият дом на мъжа е в Рак, а Луната няма аспект с него /Юпитер/, а с Нептун е в квадрат т.е. не би трябвало той да има интимни чувства. Венера е в 7-ми т.е. той изпитва симпатия или просто я харесва. Но работата си остава претятствие, защото упр. на нейтият пети -Сатурн е в опозиция на Уран  - упр. на нейния 6-ти.

Класическите управители на 1ви и 7ми - Марс и Венера с в секстил, така че симпатия и привличане има. Упрв. на 11-ти Сатурн е в 12-ти - нещата може да останат несподелени.
« Последна редакция: Февруари 04, 2009, 11:12:24 pm от Aurora Borealis »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #184 -: Февруари 04, 2009, 11:01:55 pm »
Не зная доколко обещаваща е тази хорарна карта, но на мен ми изглежда някак си противоречива...
АС е в знака Дева и близо до него се намира ретрограден Сатурн, което по принцип не се връзва много с естеството на въпроса. Но пък Небесна споменава, че отношенията са свързани и с професионалното поприще, сътрудничество.

В случая Венера в 7 дом е сигнификатор на човека, за когото се пита, наред с Юпитер.
Венера е тъкмо сменила знака, което предполага, че въпросният господин се намира в нова ситуация, вече променена. За същото може би загатва и предстоящият скоро съвпад на другия сигнификатор /Юпитер/ със Северния лунен възел.

Единственият сходящ аспект на Луната, преди да напусне знака, е тригон с Марс. Марс е управител на часа, в който е зададен въпросът, и се намира в последния градус на знака. Според мен ситуацията тепърва ще се променя. Обаче пък Меркурий /отскоро директен/, сигнификатор на кверента, няма да се срещне с Марс преди последният да напусне знака.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #185 -: Февруари 04, 2009, 11:28:54 pm »
Ето и моето тълкувание. Както не веднъж се съм се убеждавала в този форум всеки има различен поглед върху нещата, което е изключително полезно, защото това допринася за повече обективност. Благодаря, че се включихте. Прегръщам ви всички и ви пожелавам много позитивни емоции.

Питащата се управлява от Меркурий, който е в 5-ти дом, което само потвърждава валидността на въпроса. Същият е актуален. Домът на романтичните отношения се управлява от Сатурн в Дева. Сатурн е ретрограден, което предполага някакво забавяне в развитието на нещата. Обаче Меркурий и Сатурн са във взаимна рецепция, което ще подсили положителния изход, доколкото нещата зависят от питащата. Сатурн прави опозиция с Уран в 6-ти дом на питащата, а Сатурн е в 12-ти, който всъщност е 6-ти дом на мъжа. Те работят различни неща, имат различни кариери, но са се открили, посредством работата. И ще се налага да балансират и да се допълват по някакъв начин. Всъщност за него това е основна кариера, а за нея е възможност за допълнителен доход и един вид предизвикателство.

Мъжът се управлява от Юпитер - няма връзка между Меркурий и Юпитер, тъй като няма конвенционални отношения, нито брачни, нито договорни. Прави впечатление, че господинът се управлява то неаспектиран Юпитер.

Аз търся връзка между господарите на 5-те домове на двамата. Нейният 5-ти дом се управлява  от Сатурн, а неговия от Луната. Двете сключват тригон помежду си, което е едно "ДА". Верно, тригонът е разходящ, но това само показва, че въпросното събитие, т.е. "харесването" вече се е случило. Меркурий -управителят на питащата образува голям тригон с господарите на 5-те домове, което е показател, че тя му е направила добро първо впечатление.

За прогнозата на отношенията се гледат само сходящи аспекти. Преди да напусне знака Луната сключва тригон с Марс- сигнификатор на 8-мия дом на питащата. Обаче преди аспекта да стане точен Марс напуска знака. Между другото точно това се и случи - тя му избяга. Не, че е имало някакви флиртове или неприлични предложения. Просто въпросната дама беше толкова развълнувана от случващото се, че предпочете да остави нещата така, благодари и тактично се лиши от компанията на мъжа за остатъка от вечерта. (ретроградният Сатурн - управител на нейния 5-ти дом изиграва ролята си на отлагащ фактор).

Единственото нещо, което все още ми убягва е квадратурата на Венера с Плутон.

*

Nebesna

« Отговор #186 -: Февруари 04, 2009, 11:31:21 pm »
Съвсем друг хорар :))
Става за роман :))))
А и ще има и пътувания с тази Луна в 9-ти :))

Да, има възможност за много задгранични пътувания като награда в работата. Точно такова предложение е валидно в момента, но въпросната дама е нова в бизнеса и първо трябва да се потруди, пък после да си получи наградата. Безплатен обяд никъде няма.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #187 -: Февруари 22, 2009, 12:25:47 am »
Преди броени часове кандидатствах за нова работа, по-точно пратих по мейл CV-то си. Въпросът ми е "Това моята следваща работа ли е?". Случаят е подходящ за всякакви експерименти и упражнения. Ще ви държа в течение, ако има развитие.

Въпросът е зададен в 22:36 часа, гр. София.

Май е време да ви кажа, че досега никой не ме е потърсил. Отговорих на 2 обяви.
2-3 дни след хорара в настоящата работа ми повишиха заплатата, но сега пак е много напечено  ???.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #188 -: Февруари 22, 2009, 12:34:12 am »
2-3 дни след хорара в настоящата работа ми повишиха заплатата, но сега пак е много напечено  ???.

Доколкото се сещам, първият сходящ аспект на Луната бе секстил с Юпитер.
Запазих твоя хорар в базата данни.
Луна в 2*47 Овен, Юпитер в 5*56 Водолей. Делят ги три градуса. Юпитер управлява 6 дом в хорара /сегашната работа/.
Три градуса разстояние могат да се "трансформират" съответно в три дни, седмици или месеца...  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #189 -: Февруари 22, 2009, 12:53:27 am »
Не мога да разбера как отчитате времето при секстил между планетие, указващи изхода на дадено събитие. Когато едната планета е в кардинален знак и предполага бързина на действието  (краткосрочност), а другата е във фиксиран знак (както знаем фиксираните знаци са най-бавни).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #190 -: Февруари 22, 2009, 01:04:31 am »
Един от използваните в хорарната астрология похвати (няма да казвам "правила", защото не е толкова категорично) е да се броят градусите на Луната за всеки сходящ аспект.
Не знам дали това го пише при Марч и Макевърс, но в немската школа е така.
Нека не забравяме, че Луната в хорара е сигнификатор на кверента и респ. показва какво ще е развитието на въпроса лично за него, т.е. зависещо от неговите действия /или бездействие/.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #191 -: Февруари 22, 2009, 11:49:28 am »
Един от използваните в хорарната астрология похвати (няма да казвам "правила", защото не е толкова категорично) е да се броят градусите на Луната за всеки сходящ аспект.
Не знам дали това го пише при Марч и Макевърс, но в немската школа е така.
Нека не забравяме, че Луната в хорара е сигнификатор на кверента и респ. показва какво ще е развитието на въпроса лично за него, т.е. зависещо от неговите действия /или бездействие/.

Благодаря, много ме улесни. Според Марч и Макевърс аспектите на Луната са спомагателни. И ако Луната не прави аспект към планетите, които имат пряко отношение по въпроса, трудно бих могла да определя времето? Интересно е, че те самите не са дали пример, как действат при секстилите, където знаците са от различно естество.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #192 -: Февруари 22, 2009, 12:22:55 pm »
В интерес на истината, "Хорарна астрология" на Марч и Макевърс не съм чела, затова не мога да кажа нищо. А що се отнася до сходящите аспекти на Луната в хорара важно е, разбира се, да се вземе под внимание съответните планети с кои домове имат връзка, както и тяхната естествена сигнификация.
Не съм го чела никъде това, изработих си този метод в практиката и го прилагам. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #193 -: Февруари 22, 2009, 12:56:18 pm »
В интерес на истината, "Хорарна астрология" на Марч и Макевърс не съм чела, затова не мога да кажа нищо. А що се отнася до сходящите аспекти на Луната в хорара важно е, разбира се, да се вземе под внимание съответните планети с кои домове имат връзка, както и тяхната естествена сигнификация.
Не съм го чела никъде това, изработих си този метод в практиката и го прилагам. :)

Да така е, но по принцип в хорарната астрология се отговаря с "да" или "не" и евентуално на въпроса "Кога?, ако отговорът е "да".

Двете американки съветват да не се отговаря на въпроси, за които не са ни питали, а на конкретно поставения въпрос, т.е. да не обръщаме внимание на въпроси и домове, които нямат отношение към сигнификаторите на въпроса. Даже дават един пример за тяхна приятелка, която си загубва пръстена и се обръща към тях с въпроса: "Къде се намира пръстена ми? , а те и отговорили веднага, че пръстенът няма да се намери, понеже Луната била в квадрат с Нептун и в опозиция със Слънцето (планети, които нямали пряко отношения към въпроса). В хорарната карта, обаче Луната била в Дева, а локус фортуна в Стрелец в 6-ти дом.

След дълго време приятелката се обажда по телефона, за да попита астроложката защо не е повярвала във възможностите си и, за да каже че домашната прислужница (Луна в Дева в 3-ти, локус фортуна в 6-ти дом) е намерила пръстена в една обувка (3-ти дом), поставена на висок рафт в шкафа на спалнята (Стрелец), когато изваждала обувките на съпруга и, за да ги лъсне. През това време те били заминали на пътешествие по море (Луна в квадрат с Нептун) и когато се върнали, узнали за находката.

Въпросът е бил: "Къде се намира пръстена?, а не "Ще намеря ли пръстена?"
Затова двете астроложки съветват: "Не давайте сами информация, за която не са ви питали!"

« Отговор #194 -: Февруари 22, 2009, 01:47:03 pm »
Никога не съм я пробвал хорарната астрология,но това мисля ,че е доста добро ръководство за тези ,които имат нужда от информация.

http://astrosite.org/horarna.htm

*

Lillie

• 30532
« Отговор #195 -: Февруари 22, 2009, 01:54:04 pm »
Затова двете астроложки съветват: "Не давайте сами информация, за която не са ви питали!"

Да, и това важи не само в хорарната астрология.
Попадала съм на такива астролози.
Задаваш конкретен въпрос за някакъв служебен проблем, а той започва да ти човърка цялата рода в търсене на психологически модели и комплекси. Или, например, пита се за евентуално зачеване, астрологът обръща въпроса и започва да дълбае надълбоко в търсене на проблем с майката. Пита се за текущ проблем в службата, отговаря се, че си нежелано дете...
Затова в практиката си изхождам от тази позиция - не казвай това, за което не те питат. Не вреди!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #196 -: Февруари 22, 2009, 02:08:29 pm »
Затова в практиката си изхождам от тази позиция - не казвай това, за което не те питат. Не вреди!

Това е принцип за разпит от практиката на адвокати, следователи т.н. Аз съм търговец и много отдавна съм разбрала, че когато питаш хората едно, те словоохотливо ти разказват всичко, дори де не е свързано с основния въпрос. Затова внимавам, когато мен ме питат нещо да отговарям на конкретния въпрос и нищо повече.
Спомням си в едни епизод от "Спешно отделение", когато адвоката подготвяйки клиентката си за предстоящото свидетелсто показание я попита "Имаш ли часовник?", тя отговори - "Да. 2 часа е", а той я поправи - "Не те питам колко е часа".  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #197 -: Февруари 22, 2009, 02:21:52 pm »
Това е принцип за разпит от практиката на адвокати, следователи т.н. Аз съм търговец и много отдавна съм разбрала, че когато питаш хората едно, те словоохотливо ти разказват всичко, дори де не е свързано с основния въпрос.

И на този тип астролози съм попадала - разпитват, за да налучкат нещо. То и гледачките следват същата стратегия.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #198 -: Февруари 22, 2009, 02:32:35 pm »
Това е принцип за разпит от практиката на адвокати, следователи т.н. Аз съм търговец и много отдавна съм разбрала, че когато питаш хората едно, те словоохотливо ти разказват всичко, дори де не е свързано с основния въпрос.
И на този тип астролози съм попадала - разпитват, за да налучкат нещо. То и гледачките следват същата стратегия.  ;D

От друга страна, именно, защото не е врачка, добре би било астрологът да разполага с цялата съществена информация, когато изготвя хорар, особено щом става дума за построяването на сложна карта. Иначе може да се пропусне важно обстоятелство. Например мой приятел наскоро ми зададе въпрос, който се отнася до продажбата имоти, чрез посредник, но не ми спомена, че имотите са на майка му и въпреки, че той задава въпроса и движи нещата, все пак тя не го е упълномощила официално. Оттогава аз започнах да задавам спомагателни въпроси, за да науча повече факти относно актуалния статус на нещата, и за да мога правилно да поставя домовете и да видя нещата в развитие. При сложните карти, нещата много лесно се изкривяват, ако на астролога му се спести някой факт.
« Последна редакция: Февруари 22, 2009, 02:38:38 pm от Nebesna »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #199 -: Февруари 22, 2009, 04:42:30 pm »
 :) , астрологията не е врачуване, а тълкуване .колкото повече знае един астролог-толкова по-малко грешки би допуснал в своето тълкуване.само така би могъл да бъде полезен на питащия. аз не владея хорарната астрология и не я разбирам,това не ми пречи да се консултирам дори и тук с някои съфорумки , които според мен са много добри.
мисля,че всеки хорарен въпрос е свързан само с две думи "да" и "не".питам се дали не е правилно след като се отговори на такъв въпрос ,да се направи справка и с  наталната картата на питащия?! :D
« Последна редакция: Февруари 22, 2009, 04:47:48 pm от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците