Здравей Гост

соларен хороскоп

• 2419 Отговора
  • 453644 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: соларен хороскоп
« Отговор #1460 -: Март 29, 2012, 01:14:52 pm »
sladurkata , гледай кои са У7 и какво им се случва. При мен са баш Луна, Слънце и Меркурий - участници в новолунията. Иначе аз, съвсем по лаишки, мисля че година, в която има и соларно, и прогресивно новолуние определено трябва да е едно ново начало. Все пак такъв двоен съвпад не се случва всеки ден, то за цял живот я имаме три прогресивни, новолуния, я не. До момента при мен не бих казала, че има реални събития, а почти половината солар е минал. Но усещането и вътрешното напрежение са почти непоносими. Освен това, аз съм есенно бебе и за мен важи онова правило, че с наближаването на рождения сезон се задвижват нещата. Реално моите солари обикновено се разиграват в последните си три месеца давност.  :-[

*

Grace

• 2257
« Отговор #1461 -: Март 29, 2012, 01:25:58 pm »
аз мисля, че солара е спомагателна, а не основна предсказателна техника. обикновено той потвърждава събития, които са очертани от транзити, дирекции, прогресии. солара се разглежда винаги във връзка с натала и тогава, като се обобщи всичко, се получават най-добри резултати.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1462 -: Март 29, 2012, 01:28:28 pm »
Луната правила ли е някакви съвпади в натала или солара?

когато раждах - не. тази година прави с натален уран в 4-ти (уран е У7 натално).

sladurkata , гледай кои са У7 и какво им се случва. При мен са баш Луна, Слънце и Меркурий - участници в новолунията. Иначе аз, съвсем по лаишки, мисля че година, в която има и соларно, и прогресивно новолуние определено трябва да е едно ново начало. Все пак такъв двоен съвпад не се случва всеки ден, то за цял живот я имаме три прогресивни, новолуния, я не. До момента при мен не бих казала, че има реални събития, а почти половината солар е минал. Но усещането и вътрешното напрежение са почти непоносими. Освен това, аз съм есенно бебе и за мен важи онова правило, че с наближаването на рождения сезон се задвижват нещата. Реално моите солари обикновено се разиграват в последните си три месеца давност.  :-[

абсолютно.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1463 -: Март 29, 2012, 04:02:45 pm »
Роня, по логиката за есенните бебета, за януарските да очаквам октомври, ноември, декември-на теб винаги ли така са ти се получавали?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1464 -: Март 29, 2012, 05:53:19 pm »
Да ти кажа, да. Някъде го бях чела това, не знам доколко важи масово, но за мен важи. И като цяло първите половини на годините са ми някакви... Не мога да ги запомня с нещо, обикновено от август нататък ми се случват значими събития, изключвам раждането на сина ми, но пък зачеването е било пак лятото, късното лято. Може би минимум от юли нататък започват да се случват наистина запомнящи се неща.

*

Grace

• 2257
« Отговор #1465 -: Март 29, 2012, 07:28:07 pm »
Papy, по солара :

семейството, майката, ти самата в ролята на майка, както и чувствата ще са основно нещо през годината. възможна е промяна на социалния стаус, като причините може да са най-различни - от раждане на дете до брак или развод....и т.н. Уран в 10-и предполага известна внезапност и неочакваност, но може да означава и желание за свобода и отърсване от старото, за да продължиш напред.
тъй като е силно засегнато всичко по смисъла на 4-и дом, Рак, Луна, възможно е преместване, търсене на ново жилище.
МЦ в Риби в 6-и натален - желание да се реализираш в работата или да трябва да бъдеш в служба на другите около теб. Погрижи се за здравето си и не се преуморявай в ежедневието. 
Венера - 9/5 - приятно пътуване в чужбина или детето ти да пътува или да намериш любовта по време на пътуване или с чужденец или да се обърнеш към божествената любов чрез духовното. мечти, нови хоризонти за душата, а ако има пътуване, вероятно ще е на море/океан.
ЮЛВ върху натален Марс - нужда да вземаш решения, проблеми за преодоляване, колебания;
наталния Меркурий ще се прояви с пълния си потенциал, тъй като соларния е върху него.

ПП Имаш ли по-малък брат или сестра?
« Последна редакция: Март 29, 2012, 07:36:26 pm от Grace »

*

Papy

• 4343
« Отговор #1466 -: Март 29, 2012, 07:45:46 pm »
Мерси, грейс, веднага ти давам третична обратна връзка:
-покрай мен все някой е болен, малко е да се каже, че ми е писнало, и най-вече колко притеснения и нерви са това. Станала съм почти енциклопедия по някои заболявания.
-майка ми винаги си е имала здравословни проблеми, дано да не се влошат нещата
-апартамент все още търсим, но имаме някаква надежда за един
-желание за свобода при всички тия неща около мен-голямо, но за момента няма как да го реализирам-тъкмо дигна главата и някой се разболява
-и желание за работа и професионална реализация имам, но за момента по шестия съм в услуга на другите...

После ще си разгледам солара и сигурно ще ми дойдат някакви въпроси...

*

Grace

• 2257
« Отговор #1467 -: Март 29, 2012, 08:18:54 pm »
Понеже стана въпрос за соларна Луна, според вас възможно ли е сол. Луна ситуирана в 9-ти соларен и попадаща в 12-ти натален в съвпад с натален Плутон там, да даде някакво далечно преместване? Също така соларен Плутон е в 3-ти соларен дом.

ще имаш влечение към пътуване и вероятно ще го направиш; всичко свързано с чужбина, както и стремеж към нови духовни хоризонти - да, но само по това положение на Луната в солара не може да се каже за преместване. трябва и 4-и дом да е замесен по някакъв начин и др. индикации да има.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1468 -: Март 29, 2012, 08:24:14 pm »
Грейс, сега видях пп-то -имам по-малка сестра
Венерата не я разбрах-соларната ми е в 6-ти, наталната-в 4-ти, управлява 1 и 9; 5-я дом от къде идва?

*

Grace

• 2257
« Отговор #1469 -: Март 29, 2012, 08:26:11 pm »
Папи, какъв ти е АСЦ?

Според мен в солара за 2012 соларната ти Венера е в 9-и СОЛАРЕН  :blink:  и 6-и натален

« Последна редакция: Март 29, 2012, 08:30:42 pm от Grace »

*

Papy

• 4343
« Отговор #1470 -: Март 29, 2012, 08:35:02 pm »
Папи, какъв ти е АСЦ?

Според мен в солара за 2012 соларната ти Венера е в 9-и СОЛАРЕН  :blink:  и 6-и натален
Цитат
Венера - 9/5 - приятно пътуване в чужбина или детето ти да пътува или да намериш любовта по време на пътуване или с чужденец или да се обърнеш към божествената любов чрез духовното. мечти, нови хоризонти за душата, а ако има пътуване, вероятно ще е на море/океан.

Точно така е-аз питам заради предния ти пост и тълкуването за венера-9/5
Кажи за сестрата, че видях защо ме питаш и се притесних сега...
« Последна редакция: Март 29, 2012, 08:45:28 pm от Papy »

*

Grace

• 2257
« Отговор #1471 -: Март 29, 2012, 08:45:53 pm »
Papy, в никакъв случай не се притеснявай за сестра си.
за съжаление, грижи около здравето на близки, най-вероятно родител ще има, но това далеч не означава най-лошото.
просто семейството, здравето, близките ще бъде един от фокусите на годината. Плюс други, хубави неща. 

*

Papy

• 4343
« Отговор #1472 -: Март 29, 2012, 08:52:15 pm »
Мерси пак, грейс, до сега си мислех, че соларите не са верни, сега се моля наистина да не са :) няма угодия
Ти като си гледаш твоя си солар-назад във времето-познавала ли си си сама на себе си? Защото сега като ми казваш по моя-всичко е ясно, ама то в случая 6-я дом се набива в очите, а като си гледам старите, дето не са така фокусирани, не ги тълкувам много-много...

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1473 -: Март 29, 2012, 08:56:24 pm »
Рая, по 2-я солар, не знам дали е активен вече - чудесна година да изявиш себе си. всичко ще минава през отношенията с другите и това ще бъде основен фокус. мисля, че чувство на щастие, оптимизъм, отваряне на душата, ..всичко това ще имаш през годината. и според мен, ако нямаш партнъор, това е годината в която ще се случи. /ако вече не е /

донякъде е така, да!
особено като се има предвид това, че предишната ми година беше ужасна.
а по третия какво ще кажеш?

*

Divna

• 2478
« Отговор #1474 -: Март 30, 2012, 01:59:56 am »
Вече седма година съм тук и съм сама с децата си.  :blink:

Дивна, интересно ми е, ти като Девичка или Везничка се определяш? Виждам, че Слънцето попада в Дева, но това с изящните изкуства е присъщо за Везните, нали? :Р

Нали знаеш, че една птичка пролет не прави. Същото е и с радикса - едно Слънце съдба не прави.  ;)
Имам тронова, добре аспектирана Венера, която си казва думата по отношение на всичко свързано с изкуства. Тя е най-силно аспектираната планета в радикса. Слънце в радикса ми е в точен съвпад с Плутон, така че спокойно може да говорим за силно повлияно Слънце от Плутон - скорпионски характеристики, воден знак/.  :blink: То е управител на 10 дом, а Плутон на АЦ. Луна и тя водна/скорпионска/, в близост до асцендента.
Никога не съм се слагала в категория слънчев знак. За мен това е астрологично несериозно, при положение, че имаме цял радикс с общо две светила и осем планети. Слънце ми е в анаретен градус/29*33 Дева/ и това го прави още по-неразгадаемо.  ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #1475 -: Март 30, 2012, 02:19:51 am »
Абе тия солари...
Искам да попитам специално дивна и грейс: какво може да даде сол луна в/у нат слв във 2-ри нат и сол слв в/у иц и венера-натални

Сол. Луна показва в какво ще се изразява твоята най-дълбока нужда през годината и коя ще е най-чувствителната зона.
В случаят душата търси да намери правилната посока, която съдбата е отредила за нея. На духовно ниво - промяна в ценностната система, а на материално ниво - парични приходи или затруднения /това според домовата позиция, аспектите с натални и соларни планети/. Всичко това ще покаже дали сол. Луна ще има положителна или отрицателна изява.
Не пишеш в кой знак е Луна, защото и по знак можеш да разбереш доколко душата ти през годината ще се чувства комфортно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1476 -: Март 30, 2012, 02:50:02 am »
сол.луна в овен...в съвпад с юпитер, в 3-ти соларен и 5-ти натален...как ти се струва Дивна?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #1477 -: Март 30, 2012, 04:16:54 am »
сол.луна в овен...в съвпад с юпитер, в 3-ти соларен и 5-ти натален...как ти се струва Дивна?

Изключително динамична Луна. Първо, поради факта, че е в знака Овен /действен знак/, второ, че е в съвпад с активна планета /Юпитер/, трето, че е позиционирана в активен /пети/ натален дом. Знаково се приема, че Луна е в Овен, но е "обагрена" от Лъв/за това, че попада в пети натален дом/ и Дева/в трети соларен дом/.
В соларен трети дом на духовно ниво би се изразила като "връщане в миналото". Би се чувствала добре обръщайки се към традиционното. Ще се засили нуждата от сантиментална/емоционална сигурност. На материално ниво - добри печалби от транзакции, лотарийни билети, хазартни игри, чести пътувания свързани с деца, с любими хора, засилено внимание към естетичното, посещения на културни мероприятия ... с една дума всичко по 3 и 5 дом.  :blink:
Съвпада с Юпитер ще увеличи нуждата на Луна да се чувства комфортно многократно.  :blink: Погледни как натално е аспектиран Юпитер, за да видиш детайлите.  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #1478 -: Март 30, 2012, 09:07:46 am »
Дивна-сол луна в скорпион

« Отговор #1479 -: Март 30, 2012, 12:25:25 pm »
Цитат
Исках да попитам дали има такава закономерност в солара? :Р Луната да минава в поредни години през знаци от 1 елемент? 

Има. И не е само това.
Слънцето циклично преминава през домовете, а Луната всяка година се премества с около 120 ъглови градуса напред по зодиака. Затова преминава през знаци от една съща стихия в три последователни години /но не винаги, може да попадне в началото или края на съседните знаци/.

Знакът на Асцендент в дадена година става знак на МС следващата. Това е другата закономерност.

Има и още. Който търси, намира.
« Последна редакция: Март 30, 2012, 01:28:32 pm от море »