Здравей Гост

соларен хороскоп

• 2419 Отговора
  • 454028 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: соларен хороскоп
« Отговор #1660 -: Юли 11, 2012, 12:18:46 pm »
Mayflower, къде посрещна 33-я си рожден ден? нужни са определени условия, за да се задейства суперсолара. едно от тях е да го посрещнеш там, където си родена. разглежда се като нов радикс, валиден за следващите 33 год. 

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #1661 -: Юли 11, 2012, 12:38:31 pm »
33-та година от раждането се припокрива с така наречения " суперсолар". Следващия такъв е на 66г. Това е изключително важна година, за добро или лошо. Дори хора, при които соларите обикновено не са показателни и реагират слабо на слънчев възврат, суперсолара е показателен за важни житейски събития и се разглежда с особено внимание.

ПП. В темата " казуси " ми направи впечатление възрастта на момчето починало от рак на белия дроб - 33 г.

33 години си е Христовата възраст, казват, че по принцип е добра година. Но пък осите в солара се връщат близо до рождената позиция във възрастта 29-33 години, не е задължително да е точно 33!

Трябва да се погледне статистика и изводите да се базират върху нея. Може аз и Папи да сме от изключенията ;) Не само че нямаше важни събития при мен, те изцяло липсваха. Чувствах се така, все едно съм пропуснала цяла година от живота си, такава липса на емоции и ограничени обстоятелства.

Гая, погледни си прогресиите, транзитите и т.н, за да направиш по-достоверни изводи за предстоящите 12 месеца. Аз нямах кой знае какви лоши аспекти във въпросния солар, но пък по транзити Сатурн ми минаваше през Северния възел, после през Плутон в 12-ти  и опозира ЮЛВ, Луна и Меркурий, то какво хубаво можех да очаквам.

ПО някаква причина аз пиша и коментарите ми не излизат...

Та, аз се позачудих защо в литературата пише, че този момент със съвпада се случва ок 33 год- аз съм още далечко от 33...
Сега съм във Сат възврат, до към Септември тази година. Като цяло, според моите скромни познания тази година имам добре поставена Венера и Сатурн в 10 дом в Близнаци; Слънце в 11 дом; Луна и Сатурн в 3- вероятно някакви пътувания...?
Казва, че за края на год тр да се гледа 4 дом- там ми е само True Node и IC; Хирон в 7 малко ме плаши; Както и този Уран накрая на 8, тук не знам какво да очаквам....

А иначе сол Сатурн прави тригон с Луна, Мерк, МАрс и възела;
Секстил с Венера, Уран, АЦ
Съвпад със Сатурн, Плутон...

TRue node- опозиция с Хирон; съвпад- Юпитер, Уран

Плутон- опоз СЛънце, МАрс; Тригон МЦ....................................

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #1662 -: Август 25, 2012, 09:35:31 pm »
Някой може ли да ми каже по новия ми солар пак ли ще се занимавам с издържане на семейство сама, че ми писна...

eaglet, очаква те година на промяна / Асц Скорпион / , може би дълбока и не толкова вследствие на твоя воля. За мен соларния Асц е на върха на 3-и натален, а това може да има множество значения по смисъла на 3-дом. Соларен 3-и в 4-и - може да пишеш и да водиш кореспонденция от дома, да създадеш дом, да промениш обкръжението си, да се занимаваш с имотни въпроси, касаещи семейното наследство или отношения с братя и сестри.
МЦ в Лъв и куспида 12-и - случващото се през годината ще минава през желанието за утвърждаване, създаване на нещо свое / може и собствен бизнес, предприятие / , сантименталните въпроси, както и децата ще са основно занимание. Проектите обаче, няма да се случват лесно и бързо, напротив. По-скоро ще чакаш, ще "понасяш" събитията, така да се каже. Възможно е хора в сянка да действат, както в посока интриги и пречки, така и в посока закрила и помощ. Марс в 10-и соларен все пак говори, че няма да стоиш със скръстени ръце и ще вложиш доста енергия в начинанията си.
Юпитер в 7- соларен - може да леглизираш връзка или пък да създадеш бизнес партнъорство. Гледам транзитен Уран в 7-и - ако не е нещо бурно и краткотрайно, да приемем, че е свързано с Уранови дейности. С натална Венера в 8-и и У2 имаш способността да привличаш чужди ресурси и да ги използваш, финансиране не би следвало да е проблем. Все пак с тр Сатурн във 2-и не очаквай лесни приходи, ще трябва да стегнеш колана.

Grace, давам ти обратна връзка. Ще емигрираме цялото семейство в Ирландия. Решението ни е окончателно - няма да останем в БГ. Към тази промяна мен лично ме подтикна държавата ни, в която през юни 2013 година няма да имам право самостоятелно да извършвам официални преводи, трябва да е през агенция. А ако искам да си остана агенция, трябва да назнача двама на трудов договор + да имам офис + да се сертифицирам за качество т.е. в БГ никой няма да ми даде собствен печат на преводач, както е навсякъде по света, а ми слагат още по-силна примка...А и аз искам да сменя професията  :blink:
Като цяло нямаме търпение да организираме разумно заминаването си с децата  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Grace

• 2257
« Отговор #1663 -: Август 25, 2012, 11:15:45 pm »
eaglet, благодаря за обратната връзка. успех с преместването и всичко останало.  :blink:

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #1664 -: Септември 19, 2012, 08:06:04 am »
Добра година за работа, ако работиш може да има увеличение на доходите. Ако нямаш работа сега, би следвало да намериш.
Иц върху Асц и МЦ върху ДСЦ, това се опитвам да го разгадая от много време, синът ми също го има тази година и от досегашните ми наблюдения най-често води до промени в близкия кръг, понякога премествания, а може да има и смяна на статус, което при теб е подсилено от Венара на ИЦто. Пак е акцентирано и от ДСЦ върху Луна, но тук може да доведе и до популярност, публичен успех.
Съвпад на Меркурий в 5ти върху 1ви е още една индикация за любовни трепети, в комплект с осите и Венера би следвало да са с положителен знак. Ако има вариант за деца, и това не е изключено, мисля че по-вероятно да е момче.
СЛВ на Асц и ДСЦ на Хирон за мен са индикация за прогрес и отново вероятно изразен в отношения и/или статус, който със Слънце в 6ти може да бъде и кариерен. Преплитат се нещата в този солар, има две линии много явни - кариерни перспективи (и материални) и лични, но изглежда добре.
Това съвсем набързо, нямам възможност сега да гледам аспекти. Само Венера на ИЦто съм виждала да води и до край на връзка, но просто нямам време в момента да й разуча аспектите, утре пак ще погледна.
Ronia, да дам обратна връзка по солара, макар че са минали едва 4 месеца  :blink: Наистина ни предстои смяна на жилище и съответно - преместване. С Венера на ИЦ, надявам се да е леко и безпроблемно. Дано се реализират и другите неща, заложени в солара. Благодаря още веднъж за отделеното време  :blink:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1665 -: Септември 19, 2012, 01:00:55 pm »
Благодаря ти за обратната връзка! Мисля, че всичко ще мине доста приятно с Венера там.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #1666 -: Септември 20, 2012, 10:55:16 pm »
Здравейте! Има ли индикации в този солар за смяна на жилище, продажба и/ или придобиване на наследствен имот?
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #1667 -: Септември 22, 2012, 09:06:45 am »
Здравейте,

Моя приятелка ме моли да кача картата на нейна близка, която е изгубила бебето си/в 6 месец/тази година, на 15 август.
Женета не е на себе си, смята , че тя е виновна за това.Чуди се как така изведнъж е станало.. :(Живее в някакъв страх и в същото време изпитва вина и иска да знае защо е станало така...
Моля ви да погледнете солара от миналата година, дали е имало индикации за това събитие.И кога е благоприятно за следващата година да опита пак да забременее.

Тази жена е минала е през толкова трудности със сина си, за да му помогне , а сега се е сринала като парцал

не знам дали ти казах, че тя има две деца - момиче и момче, което след ваксина станал аутист.

Опитах се  да кача солара, но не успявам.

Данните са 22 Октомври 1975г., 06.00 часа, Сливен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1668 -: Септември 22, 2012, 12:12:27 pm »
Женета не е на себе си, смята , че тя е виновна за това.Чуди се как така изведнъж е станало.. :(Живее в някакъв страх и в същото време изпитва вина и иска да знае защо е станало така...
Моля ви да погледнете солара от миналата година, дали е имало индикации за това събитие.И кога е благоприятно за следващата година да опита пак да забременее.

Разгледах картата на жената, доста труден казус...
Понякога пост фактум търсим обяснение защо дадено нещо се е случило, но има случаи, когато може би е по-добре за нас да не знаем... Тя ако знае "защо", мислиш ли, че това по някакъв начин ще облекчи болката от загубата?

Принципно тя проблем със зачеване и износване няма, т.е. не е чисто физическа причината, друга е.
И най-интересното е, че това тъжно събитие се случва по време на доста благоприятен на пръв поглед планетен подпериод - Венера/Юпитер/Венера. Тук наистина не намирам обяснение.

Сега сигурна ли си, че това, което ще напиша, трябва да се знае от жената?
Ако допуснем, че часът на раждане е точен, т.е. няма няколкоминутно отклонение, има вероятност третото дете да е като второто. Момчето с аутизъм второ ли е поред?

Забелязала съм два основни типа проблеми, свързани с децата в женска тема:
- В първия случай жената физически/здравословно е възпрепятствана да зачене и/или износи плод.
- Във втория случай физически проблем няма, деца се зачеват и раждат, при това повече от едно-две, но по някакъв начин носят грижи и проблеми в семейството.

Мисля, че въпросната жена е от втория тип. Това не означава, че тя не трябва да прави опити да има още деца, вероятно просто не е улучила момента. Мисля, че в рамките на следващата година ще има възможност пак да зачене, но моят въпрос е дали е склонна малко да изчака, да си даде една година почивка? Забелязала съм, че доста жени след такава загуба в рамките на следващите няколко месеца бързат да заченат пак.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #1669 -: Септември 22, 2012, 01:21:44 pm »

Разгледах картата на жената, доста труден казус...
Понякога пост фактум търсим обяснение защо дадено нещо се е случило, но има случаи, когато може би е по-добре за нас да не знаем... Тя ако знае "защо", мислиш ли, че това по някакъв начин ще облекчи болката от загубата?

Принципно тя проблем със зачеване и износване няма, т.е. не е чисто физическа причината, друга е.
И най-интересното е, че това тъжно събитие се случва по време на доста благоприятен на пръв поглед планетен подпериод - Венера/Юпитер/Венера. Тук наистина не намирам обяснение.

Сега сигурна ли си, че това, което ще напиша, трябва да се знае от жената?
Ако допуснем, че часът на раждане е точен, т.е. няма няколкоминутно отклонение, има вероятност третото дете да е като второто. Момчето с аутизъм второ ли е поред?

Забелязала съм два основни типа проблеми, свързани с децата в женска тема:
- В първия случай жената физически/здравословно е възпрепятствана да зачене и/или износи плод.
- Във втория случай физически проблем няма, деца се зачеват и раждат, при това повече от едно-две, но по някакъв начин носят грижи и проблеми в семейството.

Мисля, че въпросната жена е от втория тип. Това не означава, че тя не трябва да прави опити да има още деца, вероятно просто не е улучила момента. Мисля, че в рамките на следващата година ще има възможност пак да зачене, но моят въпрос е дали е склонна малко да изчака, да си даде една година почивка? Забелязала съм, че доста жени след такава загуба в рамките на следващите няколко месеца бързат да заченат пак.
[/quote

Благодаря ти Лили за помощта! :wub:
Аз лично не я познавам, но моята приятелка ми приплака, че трябва да й помогнем.Аз съм аматьор ,но когато видях натала ми се струва, че това е човек, на когото се случват неочаквани неща, а и отделно е доста ескцентрична.
Предисе е интересувала от астрология ,така че има минимална представа...
Мен ме притеснява друго,...че според моята приятелка тя си вкарва разни филми в главата и сама се само навива...
Принципно и аз казах същото на моята приятелка да и каже, че нещата се случват така както е най-добре, което не винаги съвпада с нашите желания.Аз я разбирам напълно, защото и аз съм горе долу в тези месеци и се надявам всичко да ми мине добре с бебенцето!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1670 -: Септември 22, 2012, 01:29:44 pm »
Цитат
Аз лично не я познавам, но моята приятелка ми приплака, че трябва да й помогнем.Аз съм аматьор ,но когато видях натала ми се струва, че това е човек, на когото се случват неочаквани неща, а и отделно е доста ескцентрична.

Да, с това Слънце в първи дом в съвпад с Уран, макар и в съседни знаци, няма как да не е поне малко.

На практика съм забелязала, че често се случва на по-егоцентричните жени да им се дават деца, които изискват повишено внимание и грижа. Тези деца не идват случайно, а с цел да се измести фокусът, т.е. един вид урок за натива.

Има и друг сценарий, не знам дали това е "по-добрият" вариант - децата търсят ранна самостоятелност, дистанциране, отношенията се превръщат в по-отчуждени и формални (имах такъв родител и отношенията ни бяха от този тип).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #1671 -: Септември 22, 2012, 02:41:18 pm »
Цитат

Да, с това Слънце в първи дом в съвпад с Уран, макар и в съседни знаци, няма как да не е поне малко.

На практика съм забелязала, че често се случва на по-егоцентричните жени да им се дават деца, които изискват повишено внимание и грижа. Тези деца не идват случайно, а с цел да се измести фокусът, т.е. един вид урок за натива.

Има и друг сценарий, не знам дали това е "по-добрият" вариант - децата търсят ранна самостоятелност, дистанциране, отношенията се превръщат в по-отчуждени и формални (имах такъв родител и отношенията ни бяха от този тип).
Сигурно е така, но се надявам жената да се успокои и да постигне своето когато е готова за това.
В крайна сметка всеки си носи кръста...
Благодаря ти за отделеното време! :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1672 -: Септември 22, 2012, 03:10:20 pm »
В наталната й карта темата за жертвеността е доста подчертана - Венера (У1) в Дева в квадрат с Нептун, почти целият 5 дом е зает от Риби, Луна (У10) в съвпад с ЮЛВ в 8 дом, което може да предполага и приоритетно поставяне на чуждите потребности пред личните - тази тема се разиграва с децата, като модел от миналото.

Но наред с това не трябва да потиска и своята индивидуалност - Слънце/Уран в първи дом, а да се опита да потърси равновесна точка между потребността от лична изява и стремежа да обгрижва чужди потребности и да угажда на другите (Венера в тригон с Луна), за да запази усещането за душевен комфорт (Луна в Телец в 8 дом).

В нейната карта квадратурата между Сатурн и Уран засяга ъглови домове, така че при нея наистина може да има по-силно изразена тенденция към неочаквани обрати, когато везните започнат да клонят към едната или към другата крайност.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1673 -: Септември 25, 2012, 12:15:41 pm »
Според вас, при положение, че се оказва, че на точния възврат на Слънцето в наталната му позиция, ако всичко е наред, ще съм някъде във въздуха с неизвестни координати, кой солар да гледам? Където съм родена или където отивам?  :-\ Освен това, според Астрото, софийският солар започва след като съм излетяла, половин час след това, но другият пък започва преди да съм излетяла оттук. Не мога да разбера.  :unsure: Мнго ми се искаше възвратът да е на точния ден, когато съм родена и всичко щеше да е ясно, но той ще е на предишния ден.  :(

*

Grace

• 2257
« Отговор #1674 -: Септември 25, 2012, 01:22:46 pm »
смятай го за София, тук ти е постоянното местоживеене. и полета вероятно ще е над Европа. ако си над Тихия или Индийския океан, може да вземеш приблизителни координати на мястото, според часа.  :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1675 -: Септември 25, 2012, 02:15:46 pm »
Жалко.  :( Над Адриатическо море ще съм някъде... А как ми се искаше да го целна в Италия, ама на.  :'(

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1676 -: Септември 25, 2012, 06:23:08 pm »
При новолуние в солара, гледаме в кой натален дом попада, но предполагам и соларния дом е от значение?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1677 -: Септември 26, 2012, 08:56:41 am »
При новолуние в солара, гледаме в кой натален дом попада, но предполагам и соларния дом е от значение?

От значение са и двата, не само за новолуния. Аз бях (и още съм в тази соларна година) с новолуние в 1ви соларен върху 9ти натален. И да, имаче изражение по отношение на мен и чужбина. Бях фокусирана върху себе си, какво искам, как да го постигна, накъде оттук нататък. Такива неща.

Последен месец от моя новолунен солар. Мисля, че Юпитер в 7ми соларен опозе новолунието в 1ви соларен ми донесе влюбване в някой, който е далеч. Събитийност в реала - не. В 3ти натален е, а новолунието в 9ти натален и да, писах на този човек, тоест на някой близък до него. Отговор - тц, засега. Също така Венера/Меркурий съвпад в 1ви соларен върху 10ти натален и върху СЛВто вероятно отразяват това писане от моя страна... Интересното е, че в следващия солар Меркурий пак ще е там (в Скорпион), този път придружен от транзитния възел. Дано не си остана пак с писането.  :( Искаше ми се и тригонът Плутон/Юпитер от 3ти към 7ми да удари едно рамо за кореспонденция с желания субект.  :-\

Марс върху Вертекса не ми е ясен. Да е отключил събитийност - не. Има още месец до края на солара. Сатурн/Парс Фортунае в 12ти соларен върху 9ти натален във Везни - е... малко късмет по време на пътуването в чужбина няма да е излишен. Някоя случайна среща... Може и тайна, нямам претенции.  ;D

Интересно е също, че опозицията Марс/Нептун тук (която ми донесе влюбване в Нептунов типаж) в следващия солар е съвпад. Нептун продължава да е аспектиран. Не знам къде ще му излезе края вече.  :-[

ИЦто, ако наистина бележи края, във Водолей в 1ви... Приятелства, философско настроение...  :-\
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 09:18:03 am от Ronia »

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1678 -: Септември 26, 2012, 09:34:06 pm »
:blink: Аз съм със соларен Асц в Козирог и Луната е в Лъв - наистина имаше странно не-физическо привличане (не е любов, но не мога точно да го определя) през годината към човек с рачешко Слънце и лъвска Луна, което прерасна в разочарование. Доста буквална е астрологията понякога.

Чудех се дали да разглеждам соларния хороскоп и като отделна карта, поне някъде съм го чела, но няма как да не се вземат предвид планетите в солара кои натални домове управляват. Примерно, при мен в солара има тригон м/у У5 и У7, а У7 си е в седми дом и това го прочетох като добра индикация за връзка, но м/у У1 и У7 няма аспект и вероятно показва липсата на реализация ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1679 -: Септември 26, 2012, 09:51:07 pm »

Чудех се дали да разглеждам соларния хороскоп и като отделна карта,

Не.