Здравей Гост

Транзити на нодалната ос

• 421 Отговора
  • 86461 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Транзити на нодалната ос
« Отговор #120 -: Октомври 05, 2009, 09:26:07 pm »
Дирекционната Луна ли смяташ, че е отключила събитие, което транзитите сами по себе си са заложили?

Транзитите го отключват, това е ясно.
От самото начало дефинирах въпроса, а именно: каква може да е събитийната манифестация на даден дирекционен аспект, който се случва в седми дом?

Всъщност, интересно ми беше да видя какви ще са асоциациите ви, без да уточнявам какви са били аспектите, отключили гореспоменатото събитие по седми дом. И дотук мога да кажа, че при някои има доста точни попадения.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #121 -: Октомври 05, 2009, 09:26:48 pm »
Имах предвид, че концепциите от кармичната астрология са трудно приложими в дирекциите като техника за предсказване на предстоящи външни събития, макар и обусловени от съответните вътрешни промени.
А съвпадът на Плутон с наталния Нептун беше доста продължителен. На външно ниво обаче не се виждаше и не се усещаше, затова предполагам, че усещането за "завършена опитност" е било най-вече на вътрешно, невидимо за другите ниво, което логически обуслови и последвалата развръзка в отношенията.  :)

Абсолютно точно. Сега ти хванах мисълта....Ама как ни надхитри. ;D ;D ;D

« Отговор #122 -: Октомври 05, 2009, 09:28:11 pm »
   И между впрочем няма 100 процента гаранция, че кармата е уравновесена. Това исках да кажа, че търси своя кармичен изход. Ако има неудовлетворена страна, този модел отново и отново ще се връща в живота на замесените в тази история. Особено ако в натала има от така наречените минорни аспекти - кармични и съдбовни, които обуславят тези проявления в живота на даден индивид.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #123 -: Октомври 05, 2009, 09:29:58 pm »
пу- пу пу, Лили да си си жива и здрава

Мерси.  :)
Надявам се, че ви е било интересно да се поупражнявате и да видите кое от написаното по книжките реално работи.
А предиктивната астрология затова е най-трудна и отговорна, защото в нея не могат да се разтягат локуми, а се иска конкретика и отговор по същество.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #124 -: Октомври 05, 2009, 09:34:30 pm »
Надявам се, че ви е било интересно да се поупражнявате и да видите кое от написаното по книжките реално работи.

Супер беше  :)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #125 -: Октомври 05, 2009, 09:38:47 pm »
    Аз утре като си направя справката, ще пиша по темата. Без туй доста време се чудя към коя да го съотнеса...май тук е мястото...

*

Helo

« Отговор #126 -: Октомври 05, 2009, 09:42:52 pm »

Ключова дума за Кету е "separative", т.е. отделяне, ако трябва да го адаптираме на български, в пряк и преносен смисъл. Това е природата на въздействие на възлите в материята, ако говорим за събитийност извън контекста на кармичната астрология.

Значи заради това, когато транзитния СЛВ ми съвпадна с IC ме баннаха от любимия ми форум и то завинаги - поне администратора така писа.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #127 -: Октомври 05, 2009, 09:47:33 pm »
Интересно, обаче при транзит на СЛВ през ИЦ и ЮЛВ през МЦ започнах работа на съвсем ново за мен поприще. Но преди това трябваше завинаги да се "отделя", т.е. да напусна сферата, в която работех. Определям случилото се като рязък обрат в кариерата... ако изобщо може да се говори за кариера в моя случай де.  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #128 -: Октомври 05, 2009, 09:48:44 pm »
пу- пу пу, Лили да си си жива и здрава

Мерси.  :)
А предиктивната астрология затова е най-трудна и отговорна, защото в нея не могат да се разтягат локуми, а се иска конкретика и отговор по същество.

не се надявай, а вярвай,че винаги ни е интересен споделеният опит
Благодаря на теб и на всеки, който споделя своя опит/-ност с нас :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Helo

« Отговор #129 -: Октомври 05, 2009, 09:53:27 pm »
Хайде и вие да кажете какво ви се е случило, когато транзитния СЛВ ви е минал през IC. Завъртете картите и вижте кога е било и си спомнете какво ви се е случило.  :) ;) ;D

*

Helo

« Отговор #130 -: Октомври 05, 2009, 09:55:25 pm »
Интересно, обаче при транзит на СЛВ през ИЦ и ЮЛВ през МЦ започнах работа на съвсем ново за мен поприще. Но преди това трябваше завинаги да се "отделя", т.е. да напусна сферата, в която работех. Определям случилото се като рязък обрат в кариерата... ако изобщо може да се говори за кариера в моя случай де.  ::)

А когато транзитния СЛВ мине през асцендента, тогава личността ни ще се промени, така ли?

*

Nebesna

« Отговор #131 -: Октомври 05, 2009, 09:57:20 pm »
Когато СЛВ транзитира през Водолей върху светилата ми имах възможността да се убедя персонално в приложимостта на едно астрологично твърдение. А именно: планета в квадрат с нодалната ос ще отклонява индивида от неговия път и трябва първо да се проработи тази планета, преди душата да се отправи в посоката, указана от СЛВ. Дотогава индивидът ще се колебае между възлите, а въпросната планета ще се възприема като досадна пречка по пътя към съвършенството.

В своя натал имам СЛВ на 11 Телец в квадратура с Луната на 15 Водолей. СЛВ е в 5-ти дом, а Луната във 2-ри. Луната във 2-ри дом се стреми към сигурност и настроенията и зависят от финансовата стабилност, която е успяла да изгради за себе си. Една луна във 2-ри дом, ако не си е използвала максимално дарбите, за да си осигури постоянни източници на доходи, ще страда от постоянни промени в настроенията, право пропорционални на джобните пари, с които разполага (казвам го в най-примитивния смисъл, за да ме разберете). Луната ми управлява 8-ми дом - парите на партньора, но е позиционирана във 2-ри. Правя, струвам, пари наготово не съм взела от никого, даже и от съпруга си, щото съм си Водолей и имам претенциите да съм независима (за разлика от някой свои приятелки, които ме смятат за проста). Малко след развода ми транзитния СЛВ влезе във Водолей. Срещнах мъж Водолей, благодарение на когото "ОТКРАДНАХ ЗАНАЯТ". Усвоих нови опитности по Луната и по 2-ри дом. Научих се да управлявам малка фирма, да печеля и да си осигурявам постоянни източници на доходи. Обаче, честна дума: "Отели ми се вола!" Всичко беше за сметка на здравето ми и на личния ми живот. Човекът беше работохолик и не щадеше никого, дори себе си. Благодарение на този предприемач аз си проработих Луната. Сега съм по-опитна, по-стабилна, по-сигурна. Добих самостоятелност, основах собствена фондация, осигурявам работа и на други хора. Сега вече мога да се наслаждавам на това, което ми дава СЛВ в Телец в 5-ти дом...и да го ценя, без да се тревожа за утрешния ден. Квадратът с възлите си е трудна позиция, особено ако  засяга и лични планети, но за кратко време се научава много. Аз наричам това "екстремални опитности".
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 10:02:18 pm от Небесна »

*

Skarlet

« Отговор #132 -: Октомври 05, 2009, 09:57:27 pm »
Интересно, обаче при транзит на СЛВ през ИЦ и ЮЛВ през МЦ започнах работа на съвсем ново за мен поприще.

При мен в солара имам ЮЛВ на МЦ и обратно. Като добавим и слънчевото затъмнение на МЦ в съвпад с Венера......много ще се натрупа. Това ще е голямо училище,ще споделя.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #133 -: Октомври 05, 2009, 09:58:03 pm »
Ми аз напуснах работа при такъв транзит, ма то това новина ли е при мене.  ;D
И тогава, гледам, съм си направила ремонт на апартамента, което все пак ми смени отношението към света.

« Отговор #134 -: Октомври 05, 2009, 10:02:06 pm »
   СЛВ през асцедента ли, по-скоро ще те накара да усетиш накъде духа вятъра. В смисъл да поемеш правилната посока за момента от настоящия ти живот. Но личността ти едва ли би се променила, а само отношението към събитията...Но няма ли аспектирани планети, точки в хороскопа ти, ще мине и задмине и нищо може да не се случи...Ще си останеш с очакването...

*

Skarlet

« Отговор #135 -: Октомври 05, 2009, 10:19:18 pm »
Ми аз напуснах работа при такъв транзит, ма то това новина ли е при мене.  ;D

Е, да,ама аз няма какво да напускам. Щото цял живот съм мечтала да съм си сама началник-Уран в 10 дом.  ;)
« Последна редакция: Октомври 06, 2009, 06:46:47 am от Скарлет »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #136 -: Октомври 05, 2009, 10:27:56 pm »
Бе аз не съм си мечтала, ми съм си била началник и над мене само господ, ма от 2006 ръгнах да работя другиму и оттогава все напускам, кога почвам, кога напускам, май тренирам да свиря втора цигулка, ма хич ми се не удава да попадна на началник, де го бива за първа.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #137 -: Октомври 05, 2009, 11:45:44 pm »

По въпроса на Lillie за Луна на ЮЛВ в 7 дирекция първата ми асоциации ще са следните (освен описаните от Марая)- смърт на майката, отдалечване от майката или рода,скарване с някой в рода;ако личността има брак са възможни стари нерешени проблеми с жената да излязат наяве;

Е добре де,Lillie това не го ли видя ?  ???
Не е едно към едно,но определено говорех за проблеми с жената (дори и да не е брачна,тъй като 7 дом е и просто връзка) или майката.А и специално за последната мисля,че само аз казах че може да бъде засегната по време на дирекцията (разбира се само тази дирекция е трудно да каже точно как ще бъде засегната).

Както виждаш съм тълкувал ЮЛВ като приключване,изчезване.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Октомври 06, 2009, 12:00:46 am »
Приключване - да.
За окончателно и категорично изчезване не може да се каже. По-скоро става въпрос за приключване на определен етап в отношенията и преминаване към друг. Или, ако трябва да сме по-точни, завръщане там, откъдето всичко е започнало... Остава само "есенцията", след като физическата връзка вече е приключила.
Но нямаше отделяне от рода, майката, съпругата, семейството, етц.
Всъщност, по-скоро бе символично завръщане на "блудния" син при семейството. Семейство, състоящо се от две жени - майка и сестра, които му задават тон в живота. Семейство, което не би приело съществуването на тази връзка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #139 -: Октомври 06, 2009, 12:47:01 am »
Ясно.

Тогава имаме две събития,които са много точно указани от дирекцията:

-Луна на ЮЛВ в 7 дом- прекъсване на връзка с жена след изчистване на кармата с нея или просто заради повтаряне на стар кармичен модел(или повтаряне на опит от същата връзка в минала инкарнация);разбира се дирекцията може да показва и прекъсването без да намесваме кармата ,а просто да говорим за изчерпване на пътищата на връзката,за блокиране -което е другата страна на ЮЛВ

-Луна на ЮЛВ- Душата (Луна) се завръща в рода,къде се обляга на сигурното и познатото (ЮЛВ)
Само казвам за тези които не знаят-ЮЛВ в западната астрология се свързва с корените и рода също.
И неслучайно по принцип родовите връзки винаги са с най-сериозна кармична обвързаност.