Здравей Гост

Аспектите на Пепеляшка

• 76 Отговора
  • 15587 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: Аспектите на Пепеляшка
« Отговор #40 -: Декември 22, 2008, 05:49:26 pm »
Разбира се,това мое изказване(шегичка) беше просто в рамките на типичното за модела на  Пепеляшката изразяване свързано с някаква форма на приказна намеса(а и темата е точно за този вид проявление,,иначе шях да си пиша в темата за Хирон)...не че обмена Венера/Хирон се съдържа само в това и именно защото видях че тези аспекти носят именно тип махване с пръчката на феята,за това от личния си живот потвърждавам,че не без основание са го открили точно това влияние.

Колкото до останалите прояви Венера/Хирон-да тези ми взаимоотношения се основаваха предимно на духовна основа и имаше нужда от хармонизиране на някои рани у отсрещните страни и най-вече излизане извън някои стереотипи и лични ограничения,полет на духа над условностите типично за Хирон като мост между Сатурн и Уран,както и от разчистване на някои кармични модели,но поне аз не съм го усещал като нещо толкова тежко,дори имайки и факта,че точно на съвпада на Хирон с Венера почина и моя приятелка(след дълъг болничен престой), а някои от взаимоотношенията тогава ми бяха сложни и многоизмерни.Зависи от съзнанието.При мен обаче ефекта на Пепеляшката учудващо се прокрадваше като основен фон,как да го кажа- ако Плутон трансформира по един по-цялостен и дълбок начин,то Хирон по-скоро разкрива някои блокирани страни,дава поглед към друга реалност,съзнание виждащо нещата по-всеобхватно,един вид преобразяване като в приказка където героя не става друг в същността си,но се изявява отвъд привичните си модели или граници и в положителния случай съдбата му дава шансове и дарове от всякакъв вид.На мен Венерата ми управлява 2 дом и самия Хирон който е в Телец и може би за това получавам и доста материални дарове.При това въобще не говоря за интимни връзки,колкото за духовно близки и емоционално-душевно наситени. ;)

« Отговор #41 -: Декември 22, 2008, 07:15:53 pm »
Цитат
един вид преобразяване като в приказка където героя не става друг в същността си,но се изявява отвъд привичните си модели или граници и в положителния случай съдбата му дава шансове и дарове от всякакъв вид.
Това вече е интересно-нещо като награда за преживяна болка.Но по-скоро ми се струва,че Венера е причината-да излекуваш душата с обич.Естествено,че и "резултатът" няма да закъснее.А това за магическата намеса на феята ми дава друга идея за влиянията на Хирон.Да не забравяме,че и той носи магическото в себе си.Това е като помощ да преминем в по-високата октава на собствените си измерения.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #42 -: Декември 22, 2008, 08:47:46 pm »
Време е Пепеляшките да се вземат в ръце и бързо да си обелят картофите,защото утре и вдругиден Венера ще е в съвпад с Хирон  ;D ;)  Туко виж някоя е яхнала каретата към принца на мечтите си  8)

Амале, а на мен тоя съвпад ми е легнал връз наталната Венера. Секи момент чакам да ме тресне любовта (или любимият) по главата. Като мълния някак си, международно така.  ::)

« Отговор #43 -: Декември 22, 2008, 08:57:15 pm »
Време е Пепеляшките да се вземат в ръце и бързо да си обелят картофите,защото утре и вдругиден Венера ще е в съвпад с Хирон  ;D ;)  Туко виж някоя е яхнала каретата към принца на мечтите си  8)

Амале, а на мен тоя съвпад ми е легнал връз наталната Венера. Секи момент чакам да ме тресне любовта (или любимият) по главата. Като мълния някак си, международно така.  ::)
Ориентирай се да го издирваш от района около червената точка ,шъ ти е на пари ;) :P ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #44 -: Декември 22, 2008, 09:01:35 pm »
Ти остай международно,ми и междуизмерно може да изпадне нещо!  :P

*

Stella

• 7765
« Отговор #45 -: Май 19, 2012, 11:20:26 am »
Хирон все още не е добре изучен, защото е открит скоро от съвременните астрономи, а от древните астролози почти нищо не е достигнало до нас като познание. В момента преживявам съвпади на Хирон с моята Луна и Слънце във Водолей. Ще "снове" между светилата ми аспектирайки ги многократно до края на годината. Мога да наблюдавам и да се уча.  Струва ми се, че Хирон ни учи, чрез болката. Отначало оцветява ситуацията с вълшебни краски, кара ни да преекспонираме положителните си очаквания, да се чувстваме като в приказка, а когато тръгне ретроградно всичко се разпада, сриват се вълшебните кули и се разделяме с илюзиите си. Но не само раздялата с илюзиите е болезнена. Неминуемо осъзнаваме, че сме жертвали нещо. В замяна на това, което ни дава, Хирон изисква някаква жертва, но ние осъзнаваме това в последствие. Това, което се очаква от нас да жертваме е свързано с аспектираната планета (съвпадът се изживява най-тежко). Моето Слънце управлява 6-ти дом на работата и здравето. Когато Хирон го аспектира за пръв път, аз смених работата си - бях много ентусиазирана, виждах ситуацията в оптимистична светлина и не си давах сметка какво точно се очаква от мен да пожертвам...просто не мислех какво ще загубя. Оказа се, че на новото си работно място съм подложена на огромен стрес. И тъй като Слънцето е в 12-ти дом, чувствах се като в заточение. Нервната ми система се разстрои и се разболях. Кризата настъпи, когато Хирон тръгна ретроградно. Изведнъж осъзнах какво съм загубила. Знам, че всичко ще премине и ще се върна на старата си работа (там вече ме чакат и ще ме вземат обратно - все пак съм техен дългогодишен служител). Но с най-голямо нетърпение чакам да влезе Юпитер във Водолей догодина, за да си отдъхна най-после.
Наблюдавайте къде се намира вашия Хирон и ако аспектира (особено със съвпад) някоя планета от наталната карта - внимавайте с положителните нагласи - Хирон винаги очаква от вас някаква болезнена жертва в замяна на прекаления оптимизъм.

Това, което съм описвала и отнасяла като усещания към Хирон, всъщност съм го преживяла при съвпад на транзитен Нептун със светилата в квадрат с рождения Нептун. Раздяла с илюзиите. Хирон се движеше заедно с Нептун по това време.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #46 -: Май 19, 2012, 02:42:27 pm »
Да вметна още ,че пепеляшкините аспекти включват и в по-слаба степен аспектите на Слънце -Хирон ,Плутон-хирон и обратно.
Връзката на Венера с Хирон се счита за магическа връзка ,това е най-мощната от всички пепеляшка комбинации.Тълкува се като супер романтична,силно мистична и и даваща всички възможни шансове за една връзка в живота .

Връзката на Юпитер с Хирон счита за най-благоприятната от пепеляшкините аспекти след тази на Венера с Хирон ,защото тя се се тълкува като комбиниран супер успех,благословен брак или връзка ,успешни партньорства и всичко ви се сервира като на златен поднос.

Връзката на Нептун с Хирон дава вечната връзка ,трайното и сигурно семейство.

Когато започнете да търсите пепеляшкините аспекти за да впримчите принца на мечтите си запомнете ,че има едно правило при тях , те трябва да са потвърдени и в синастрията с поне един от гореспоменатите аспекти ;)

По този пост на Зъболекар, искам да попитам как да тълкувам наличието ин аположителни, ина отрицателни взаимни аспекти Хирон/Венера, Хирон/Юпитер, Хирон/Сатурн, Хирон/Нептун? Пускам и аспектите на въпросната синастрия. Виждам, че има и напрегнати и се чудя кое надделява, има и аспекти за раздяла, има и аспекти за хубава връзка...  :-\ Има ли алгоритъм за тежестта/важността на аспектите към/с Хирон?

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #47 -: Май 19, 2012, 03:16:39 pm »
Щом като се заговори,че трябва да ги видим и в синастрията тези аспекти аз се чудя какво означава Съвпад на Хирон с Луна на партньора в 8 дом 
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Май 19, 2012, 05:16:30 pm »
Щом като се заговори,че трябва да ги видим и в синастрията тези аспекти аз се чудя какво означава Съвпад на Хирон с Луна на партньора в 8 дом

Изцеление на чувствата чрез болка от дълбоки подсъзнателни страхове и усещания... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Май 19, 2012, 07:00:43 pm »
Хирон иска доброволна жертва - тогава няма болка. Това научих при скорошния ми съвпад с Меркурий на 5 градуса Риби. Всъщност точно, чрез доброволна жертва си отработих този съвпад и нямаше никаква болка. Болка има, когато не искаш да направиш безвъзмездна жертва. Отново в Риби ми предстои съвпад на Хирон с Венера на 11-тия градус. Ще трябва да поема отново някаква доброволна жертва. Каква? - ще разбера интуитивно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #50 -: Май 19, 2012, 07:07:02 pm »
Хирон иска доброволна жертва - тогава няма болка. Това научих при скорошния ми съвпад с Меркурий на 5 градуса Риби. Всъщност точно, чрез доброволна жертва си отработих този съвпад и нямаше никаква болка. Болка има, когато не искаш да направиш безвъзмездна жертва. Отново в Риби ми предстои съвпад на Хирон с Венера на 11-тия градус. Ще трябва да поема отново някаква доброволна жертва. Каква? - ще разбера интуитивно.

Stella,

Какво имаш пред вид под доброволна жертва? НА мен ми предстои съвпад на затъмнението с натален Хирон, 0 гр, Близнаци...

*

Stella

• 7765
« Отговор #51 -: Май 19, 2012, 07:53:46 pm »

Stella,

Какво имаш пред вид под доброволна жертва? НА мен ми предстои съвпад на затъмнението с натален Хирон, 0 гр, Близнаци...

За съвпад на затъмнение с Хирон сигурно ще трябва да си проработиш наталната позиция на Хирон.
Доброволна жертва - да се откажеш от нещо доброволно, чувствайки, че това е най-доброто, което трябва да направиш.

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #52 -: Май 19, 2012, 08:15:50 pm »

Stella,

За съвпад на затъмнение с Хирон сигурно ще трябва да си проработиш наталната позиция на Хирон.
Доброволна жертва - да се откажеш от нещо доброволно, чувствайки, че това е най-доброто, което трябва да направиш.

"да си проработиш наталната позиция на Хирон" може ли малко повече информация, какво означава това и как става?  :-[

*

Asol

• 4140
« Отговор #53 -: Декември 30, 2012, 02:37:20 pm »
Да продължа в едно по-удачна за целта тема.

Пепеляшка може да не е искала, но е основния персонаж и дава основната идея около която се върти приказката - това, че някой се влюбва в нея и за него е Единствената т.е. водеща е любовта на Принца към Пепеляшка, който е готов всичко да направи за нея за да я намери и да открие "бисера" при всякакви условия.
И за това казвам, че в пепеляшкините истории се търси най-вече нечие обожание - човек, който ще е готов всичко да направи за теб. Вероятно за да се намери личния "бисер" Любовта е своего рода егоцентризъм и път към себе си.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #54 -: Декември 30, 2012, 02:44:27 pm »
пепеляшка е положителният и онеправдан морално и социално персонаж. чистотата, това май е основното.

така значи:

-положителност
-онеправданост
-чистота

и после идва принцът, как що, какъв, и какво се случва.

без да има изначални качества за пепеляшка - няма как момата да се кандидатира там.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Papy

• 4343
« Отговор #55 -: Декември 30, 2012, 04:13:20 pm »
Какво ви става? Преразказ по картинка ли следва?
Дайте събития, наблюдения?

« Отговор #56 -: Декември 30, 2012, 07:00:22 pm »
Яко! Много яко, Акрукс! Това са явно аспектите на графинята. ;)

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #57 -: Декември 30, 2012, 07:05:21 pm »
Е невероятни сте  :clap:Много сте сладки
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #58 -: Март 01, 2013, 02:16:53 am »
здравейте може ли малко помощ какво ще кажете за това
този аспект на Пепеляшка тр Хирон  на нат Венера в 3 дом как да го от4итам
като хубав или не
и какво да о4аквам

питам понеже докато има такъв аспект
в същото време има съвпад на южен възел над натална лилит в 5 дом а според руски изто4ници това е аспект за самоубийство
та се 4удех как да тълкувам тези транзити

« Последна редакция: Март 02, 2013, 06:59:15 pm от adi »

« Отговор #59 -: Март 01, 2013, 05:47:42 pm »
Руските източници са доста черногледи като цяло.
Брои се за пепеляшков аспект според теорията за пепеляшковите аспкети. Хирон върху Венера отключва наталната квадратура на Венера (У5) в 3-тия дом с диспозитора й Нептун на АС. Ако имаш навика да се влюбваш от пръв поглед, се пази от погледи, които могат да те разочароват.