mamma mia не забравяй,че 3 дом отговаря именно за близкото поле
извън къщата/дома които са тясно очертани и са затворено пространство/каквито са и 4 дом и Рак по принцип/,което включва съседите,асансьора(ако има такъв) и цялата улица дори или там каквото е около дома,докато дома си остава една "крепост",която е затворена за отворения 3 дом с всичките разни и любопитни,случайни и неслучайни личности които се навъртат там реално в живота ти

Това което смятам за такива случаи-до 3 градуса от куспида е,че събитийно често планетата се проявява и в двете сфери или ги свързва в следствие ако това не става едновременно,но мисля че реалната позиция по дом е водеща (тук въпроса с домофикацията е доста зависещ,но за един човек няма 2 работещи домофикации, важното е да се утвърди работещата).Което ще рече,че не е задължително винаги да става така дори и при човек на който това се е случило няколко пъти.И друго-една планета в един дом ще има съвсем други първични насочености и интереси/проявление отколкото ако е в друг-психологическото раздвояване между сферите на два дома(чрез символизма на една планета)е невъзможно.Уран в 3 дом е едно(аз имам такъв),в 4ти съвсем друго.
При съвпад до 1 градус или несигурен по точност час на раждане до минута-нещата търпят изследване,при използване на транзити транзитни решетки с въпросната планета след време ще покажат къде се проявяват събитията,в смисъл не от едно единствено преживяване/събитие.
Пък вече съпрузи и темподобни нещата не винаги се определят само от 7 дом, а и не винаги връзката е брак, а брака връзка

(нещо дзена ма гони

) Много връзки в отделния живот на всеки попадат под някой и друг дом или в комбина няколко-и не само в случаите в които ние си мислим едно,а реално нещата са други...
Kaily туй с весталското безбрачие уби рибата,ама сигурно не може да се сравнява с изгряващата ми точно Веста

Ми как къде-за Венерата имам предвид с тоя 3 дом все изпада нещо,докато си водиш обичайните срещи,я чрез някой познат,посещение на брат/сестра или съученик или там каквото е или ако ти се налага да водиш финансови консултации от запознаващ (представящ информация) характер,някъде където можеш да даваш съвети от лични пристрастия и други възможности сигурно и това само на тагъдък покрай 3ия ти дом без оглед на останалото