Здравей Гост

Планетите при връх на дом

• 83 Отговора
  • 17776 Прегледи
Re: Планетите при връх на дом
« Отговор #40 -: Август 05, 2008, 10:58:01 am »
mn qkoooooooo :D:D:D:D:D::D:D:D:D::D:D:DD::D:D:D:D:D:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Август 05, 2008, 10:59:27 am »
Яко какво?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #42 -: Август 05, 2008, 11:02:52 am »
Яко спами ако не нещо друго  >:(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Август 05, 2008, 11:11:40 am »
Изглежда, че трябва да има и такива... за да има кой да "чисти"  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #44 -: Август 05, 2008, 11:56:08 am »
Моите купсидни планети са Меркурий, Луна, Плутон, а най-сложна е ситуацията при IC - там са Юпитер, Palla, Южен възел и Слънце. Последната групичка се проявява предимно в 4-ти дом, а първите три ги усещам като в два дома.

С течове нямам никакви грижи - Риби съм ги заключила във втори дом, а ключа съм скрила на едно тайно място  ;D.

Проблем ми е тока и по-точно статичното електричество, особено през последните 8-10 месеца.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Август 05, 2008, 12:25:05 pm »
Последната групичка се проявява предимно в 4-ти дом, а първите три ги усещам като в два дома.

Интересното е, че имам същото усещане.
Куспидните планети усещам и в двата дома, с изключение на ъгловия Марс. Не го усещам в 3 дом изобщо, на 100% се проявява в четвърти. Впрочем, сега се замислих, не си усещам и Слънцето в (края на) 4ти, а по-скоро в пети. Само при няколко минутки по-ранен час на раждане то ще си е в 5ти вече... А в ректификациите, които се опитваха да ми направят различни астролози, няма единодушно мнение за точния час на раждане. Имаше дори една, която се опитваше да ми вмени усещане за Слънце в 4 дом (дори без направена както трябва ректификация), но мисля, че е повече от очевидно, че това Слънце не "свети" в 4 дом. А може би усещането се дължи на опозицията му с Плутон, знам ли...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #46 -: Август 05, 2008, 12:34:27 pm »
Интересно е дали след примерно 10 години ще си усещаме планетите по същия начин. Възможно е настоящите ни възприятия да са повлияни в някаква степен от текущи транзити, прогресии и други.

*

Инти

• 2068
« Отговор #47 -: Август 05, 2008, 12:42:09 pm »
Майка има Нептун и трансуранида Посейдон в 1 дом, като Нептун и е в опозиция на Венера в седми дом , и се омъжила за баща ми, който е роден в морски град.

Аз пък имам Слънце в съвпад Нептун и сега живея в морски град.

Венера ми е на куспидата 6/7 дом, като се проявява и в двата дома, интересното е че в шести дом е в съвпад с Нептун, а в седми с Церера и Меркурий, макар че ми е празен трети дом, черпя вдъхновение и въображение от Нептун, а чрез Меркурий го изразявам, така си развивам поетичните и писателски заложби.

Бил Тиърни, автора на новоизлезлите книги за транзитите на Уран и Нептун, е астролог по професия и забележете има Уран в трети дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Август 05, 2008, 12:53:18 pm »
Интересно е дали след примерно 10 години ще си усещаме планетите по същия начин. Възможно е настоящите ни възприятия да са повлияни в някаква степен от текущи транзити, прогресии и други.

Възможно е...
Но въпреки всичко, независимо от транзитите и прогресиите, винаги съм усещала куспидните си планети по този начин. Но, да речем, ако се смени домовата система, има голяма вероятност някоя планета да се измести в следващия дом. Например, ако използваме вместо любимия на всички Плацидус домификацията на Кох. Но в тази домова система вече се прилагат други принципи за определяне силата и слабостта на планета в границите на един дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Август 05, 2008, 01:11:32 pm »
Бил Тиърни, автора на новоизлезлите книги за транзитите на Уран и Нептун, е астролог по професия и забележете има Уран в трети дом.

Уран в 3ти или в 12ти дом е една от "класическите" констелации за интерес към астрологията, но за практически занимания с астрология далеч не са достатъчни. Колко души с Уран в тези два дома наистина стават астролози? Едно е да се интересуваш/занимаваш, друго е да практикуваш/консултираш. В друг форум се беше появила статия за т.нар. "астрологична пригодност"... В интерес на истината, трудно бих могла да направя категорично заключение какво трябва да има в картата на един астролог. Не е толкова лесно да определиш дали картата принадлежи на астролог и докъде ще стигне с тези занимания, т.е. каква му е "летвата".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #50 -: Август 05, 2008, 01:17:31 pm »
Стивън Аройо работи с домофикацията на Кох.

Човек трябва да бъде изключително критичен, себеанализиращ се и наблюдателен върху наталната и транзитната си карта, за да открие върху себе си въздействието на планетите в домовете, ако една планета променя дома си, ако сме избрали домофикация Кох, и тя попада в по-добра позиция, това не значи автомично че това е правилната за нас.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Август 05, 2008, 01:23:52 pm »
Не ме разбирайте погрешно, все още работя с Плацидус.
Но в други форуми ме учудва настървението, с което повечето астролози (с претенции за професионални) се вкопчват в една-единствена позната система за домификация, отхвърляйки останалите, без никакво желание да експериментират. Всичко по-различно от "тяхното" се отхвърля с присмех, нарича се "екзотики" или "абракадарби"  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #52 -: Август 05, 2008, 01:27:24 pm »
Няма пълно детерминиране, кое определя и задвижва нещата, но ако статистиката говори за това, би трябвало да се отчита като фактор, все пак днес доста хора се ползват от труда на Гоклен,и то защото е успял да докаже че даден фактор в астрологията работи единствено чрез множеството си наблюдения върху  карти на различни личности.

Това е картата на астроложката Дона Кънингам. Тук Уран се намира в собствения си дом. Класически пример. Уран не е в трети дом, но пък е в Близнаци.

Стивън Аройо- Уран в трети дом.
« Последна редакция: Август 05, 2008, 01:37:01 pm от Asaia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Август 05, 2008, 01:36:44 pm »
Странно, но в книгата си "Холистично лечение на плутоновите книги", доколкото се сещам някъде бе споменала, че има Луна в 8 дом...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #54 -: Август 05, 2008, 01:43:33 pm »
Взех данните и картата от астротийм, да не би да има друга личност с това име, и да се припокриват, защото нямаше още публикувана автобиография, и не мога да потвърдя от този сайт, че е астроложката Дона Кънингам на 100 %.

Donna CUNNINGHAM,
born July 5, 1942 at 7:40 AM in Onawa (IA) (USA)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #55 -: Август 05, 2008, 02:01:53 pm »
Включвам се в темата с едно изключение - Уилям Лили. Картата му истински ме успокои - Уран не е в 3-ти нито в 11-ти, точно като моя. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Август 05, 2008, 02:09:29 pm »
Включвам се в темата с едно изключение - Уилям Лили. Картата му истински ме успокои - Уран не е в 3-ти нито в 11-ти, точно като моя. ;D

Може би ще е добре да се отдели темата, но както и да е...
Искам да отбележа, че по времето на Уилям Лилли не са отчитали транссатурновите. Някакси са успявали да се оправят с планетите от септенера, нерядко много по-добре от съвременните астролози, използващи безброй минорни аспекти и купчина астероиди. А може би това се случва, защото съзнанието непрекъснато се разширява? 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #57 -: Август 05, 2008, 02:11:38 pm »

Възможно е...
Но въпреки всичко, независимо от транзитите и прогресиите, винаги съм усещала куспидните си планети по този начин. Но, да речем, ако се смени домовата система, има голяма вероятност някоя планета да се измести в следващия дом. Например, ако използваме вместо любимия на всички Плацидус домификацията на Кох. Но в тази домова система вече се прилагат други принципи за определяне силата и слабостта на планета в границите на един дом.

Имах предвид фазите, през които преминава живота ни. Например интересът ми към астрология е от няколко години. Преди това не съм и подозирала, че нещо подобно може да ме привлича. Онова, което определя наличието му в моя радикс е било напълно непознато допреди няколко години.

*

Инти

• 2068
« Отговор #58 -: Август 05, 2008, 02:37:49 pm »
И в тема eclipse имаше доста неща, които не касаеха темата, но........ В повечето случаи , дадена тема сменя курса си, може би ни липсва  Девата във форума.

Кали, няма значение точката във времето в която се отключило желанието ти да изучаваш астрологията, значение има че си прозряла, че тя е вече част от твоето съзнание, и то ще се разширява с нея, както непрекъснатата еволюция на вселената. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Август 05, 2008, 03:42:14 pm »
В повечето случаи , дадена тема сменя курса си, може би ни липсва  Девата във форума.

Имаме си изгряваща Дева, но като гледам повече на Близнаци ми прилича... сигурно е от синглетона  :P
С Медиум Цели в Дева не ме питайте как се вманиачавам на тема правопис и ред в темите, иначе в живота (и на бюрото) обичам безредието  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.