Здравей Гост

Планетите при връх на дом

• 83 Отговора
  • 17766 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Планетите при връх на дом
« Отговор #60 -: Август 05, 2008, 05:15:09 pm »
И на мене ми е дева, па не се вманиачавам.  :P

Никой ми не рече къде да си го диря мъжа бе, на друго место даже ме обвиниха, че съм била сваляла един.
Искам да знам ще ме огрее ли идеята далечни земи, богат чужденец, обиколки по света, паричие, и е такива благинки.
Живее ми се бе.  :D 8)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Август 05, 2008, 05:42:22 pm »
Правописът е последната грижа на Меркурий в Стрелец. Но пък ти си имаш писателска дарба, няма спор  :)
При мен господарят на МС е в съвпад с Венера все пак - във всичко що твори търси естетичен завършек и въздействие...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #62 -: Август 05, 2008, 05:56:30 pm »
Забележката беше от Меркурий в Козирог.

Мисля, че е добре да се следва линията на темата, по този начин, когато се търси астрологична информация, ще бъде по-лесно за търсещия и няма да се налага да се лута във форума и да събира парчетата от нея.

Дева всеки може да намери в себе си , не е необходимо да разчитаме на тези, които са я развили и оползотворили. Нали от нас се изисква да работим по целия зодиакален кръг.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #63 -: Август 05, 2008, 07:18:50 pm »
Немският астролог, чийто отговори за интерпретиране на куспидните планети четох, използва домофикация Кох и също ги анализира като действащи и в двата дома. А предполагам се е убедил в това и по опит, като практикуващ от края 60-те години.
Lillie, понеже имаш доста куспидни планети, ще е интересно да споделиш на колко градуса от върха са планетите, които усещаш и в двата дома, и на колко са тези, които усещаш предимно в следващия, т.е. дали последните са по-близко до върха - на по-малко от 2-3 градуса, например?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Август 05, 2008, 07:50:21 pm »
Между двата дома усещам Нептун (в 1 дом, на 3 градуса от върха на 2ри по Плацидус) и може би Хирон (ако някой го отчита).
В следващия дом усещам Слънцето и Марс - и двете планети се намират в последния градус на дома, Марс е ъглов. Както вече казах, позицията на Слънцето не е сигурна. При 5 минути по-ранен час на раждане вече напуска 4 дом. Ако се използва домификацията на Кох вместо Плацидус, то си е в пети еднозначно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #65 -: Август 05, 2008, 08:39:37 pm »
Наистина този сайт има нужда от модератори-много са разпръснати нещата,оня ден се убих да намеря нещо което съм постнал...Да не говоря колко еднакви и повтарящи се астрологични теми с различни имена има-просто тука повечето създават нова тема без да ги интересува няма ли някъде вече създадена подобна.А пък за блудкавите темички без да ги назовавам,и други в които някой изисква внимание от нищото,уф ма какво говоря- то няма смисъл просто! :(

Също така има нужда от някои правилца,иначе е обречен да си остане информационна кашичка.И хората които участват тук да ги имат предвид-аз като модератор в един друг сайт(макар и не астрологичен),има толкова правила и всичко е толкова подредено,за най-малкото нещо следват последствия  ::),но не това е важно,колкото е че по този начин нещата се подържат в добър вид.Но за този сайт това трябваше да се измисли още в началото.

Но както и да е-приемаме нещата такива каквито са,нищо че могат да бъдат далеч по-добри  :)

« Отговор #66 -: Август 05, 2008, 08:44:06 pm »
Наистина този сайт има нужда от модератори-много са разпръснати нещата,
Абсолютно си прав/а! Има нужда от по-голямо разделяне на темите, от още подфоруми. Нов човек във форума е много трудно да се ориентира и сигурно след 3-4 посещения не се връща.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Август 05, 2008, 08:49:53 pm »
А пък за блудкавите темички без да ги назовавам,и други в които някой изисква внимание от нищото,уф ма какво говоря- то няма смисъл просто! :(

Блудкавите теми, както ти ги назоваваш, чиято основна цел е търсене на внимание, са запазена марка на друг астрологичен форум... пардон, два. Нали си чувал за екстраполация на тенденции?  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #68 -: Август 05, 2008, 08:56:01 pm »
Ми не ходя в други астро форуми , а "екстраполация на тенденции" чувам за пръв път  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Август 05, 2008, 09:00:12 pm »
Това е понятие от икономиката.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #70 -: Август 05, 2008, 09:28:56 pm »
Понеже не ми обръщат внимание в друг форум,се пренасочих в този :)
Там си пишат и отговарят хора,колкото на пръста на едната ми ръка ::)
Ако и тук е така,извинявайте ако съм задавала блудкави въпроси и съм търсила внимание.
Там има ниво на знаещи,тук също.
А може би трябва да се отдели форума за най-знаещи и там да не припарват такива като мен,които изискват внимание и пречат :)
Жалко,там напуснах,
не ми се ще и тук,защото ми се виждате по-добрички като цяло и отзивчиви.
Пък и последните дни имаше голямо раздвижване и комуникация,пък и била тя не по въпросите разисквани по същество.
Друго е да четеш книги по астрология,друго е форума-приятно е и има разговор :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Август 05, 2008, 09:34:39 pm »
Ти пък защо реши, че намекът на Sinyhe е за теб?
Ами питай си, все някой *ако има време и възможност* ще отговори. Много често липсата на отговор не изразява нежелание, а липса на физическа възможност да се отговори на всеки и всички  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #72 -: Август 05, 2008, 09:36:40 pm »
Благодаря Лили :)
Дано наистина съм се объркала този път :)
Има нови интересни теми във форума сега :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Август 05, 2008, 09:39:59 pm »
Да предположим, че се дължи на Меркурий в Овен  ;D
Типично е за него да прави прибързани заключения, да пише и се изразява спонтанно. Не ме питай колко пъти си препрочитам отговорите преди да натисна send/reply  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #74 -: Август 05, 2008, 10:05:45 pm »
Да предположим, че се дължи на Меркурий в Овен  ;D
Типично е за него да прави прибързани заключения, да пише и се изразява спонтанно. Не ме питай колко пъти си препрочитам отговорите преди да натисна send/reply  :-[

Да моят е в овен,а твоят не разбрах в какво е? Щом толкова препрочиташ.. ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Август 05, 2008, 10:07:54 pm »
В Овен  ::)
Съвпад с Венера, опозиция с Плутон, тригон с Нептун и по-широк със Сатурн...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #76 -: Август 05, 2008, 10:08:16 pm »
Наистина този сайт има нужда от модератори-много са разпръснати нещата,оня ден се убих да намеря нещо което съм постнал...Да не говоря колко еднакви и повтарящи се астрологични теми с различни имена има-просто тука повечето създават нова тема без да ги интересува няма ли някъде вече създадена подобна.А пък за блудкавите темички без да ги назовавам,и други в които някой изисква внимание от нищото,уф ма какво говоря- то няма смисъл просто! :(

Също така има нужда от някои правилца,иначе е обречен да си остане информационна кашичка.И хората които участват тук да ги имат предвид-аз като модератор в един друг сайт(макар и не астрологичен),има толкова правила и всичко е толкова подредено,за най-малкото нещо следват последствия  ::),но не това е важно,колкото е че по този начин нещата се подържат в добър вид.Но за този сайт това трябваше да се измисли още в началото.

Но както и да е-приемаме нещата такива каквито са,нищо че могат да бъдат далеч по-добри  :)

Може точно това да е била идеята още от самото начало. Хора сме и е човешко понякога просто да си бърборим и в същото време да се опознаваме взаимно.  :) Твоята идея за астрологичен сайт вероятно би се осъществила ако пишещите са приблизително на еднакво ниво в изучаването й и коментираните въпроси са very high, но смятам че бързо ще се отегчат. Аз лично се радвам, че има кой да пита  ;D

Струва ми се, че Козирогът в теб проговори, дано да е за кратко ;D :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Август 05, 2008, 10:09:57 pm »
Струва ми се, че Козирогът в теб проговори, дано да е за кратко ;D :)

А Козирог има нужда от авторитет/и  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #78 -: Август 05, 2008, 10:16:05 pm »
В ежедневието Козирога в мен даже не е спирал  8) /освен за кратко разбира се/ ,но все пак това е форум и не се акцентира върху Аза бил той на какъвто и да е Слънчев знак, тук водещи са други акценти,но това всеки го разбира-говоря като цяло,не за себе си.

Хайде,хайде-не са само авторитети-малко дисциплина и структурираност тук хич не са излишни  :P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #79 -: Август 06, 2008, 09:23:29 am »
Дисциплина, чувство за собствена правота, структуриране - ах, колко познато със Слънце, Сатурн, Юпитер в козирог.

Ма напоследък що така повече ме влече към споделяне, общуване, заеднене, емпатия, връзки, красота, хармония.
Давам цялата структура за паница заеднене...