Здравей Гост

Фобии

• 59 Отговора
  • 8336 Прегледи
*

Nebesna

Re:Фобии
« Отговор #20 -: Октомври 02, 2009, 09:53:14 pm »
За страхът от летене: гледаме 3/9 дом

- управителката на Асцендента - Венера е в 9-ти дом.
- Венера има отношение и към трети дом, поради това, че е диспозитор на Юпитер (управител на 3-ти).

Венера е хармонична, но нейният диспозитор - Луната е в падение в Скорпион и в съвпад с Нептун. Този съвпад те прави много чувствителна, а квадратът със Слънцето допълнително нагнетява чувствителността. Замесен ли е Нептун в негативни конфигурации обикновено дава някакъв вид фобии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Октомври 02, 2009, 09:53:39 pm »
Луна/Раху или Луна/Кету + Сатурн, особено в някои по-трудни домове.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #22 -: Октомври 02, 2009, 09:57:26 pm »
Цитат
Голяма чувствителност, интуитивност, но и предразположеност към външни влияния, страхове, чувство за несигурност...
Да,да и пак да! ;)

Цитат
Веднага прави впечатление съвпадът на Юпитер (управител на 3-ти дом) с Уран в 12-ти дом. Този съвпад е недобре интегриран с останалата част от картата. Той крие голяма сила, но е в 12-ти дом.
Небесна,възможна ли е преработка,за да се извади този мощен съвпад "на светло"-така да се каже-извън 12 дом :)

Само да добавя,че за сметка на всички горни страхове,изобщо не ме е страх от упойки,напротив винаги настоявам за упойка,когато може.Казвам го,защото според повечето ми познати това е по-страшно от всичко-дали ще се събудят :)Тук Луна/Нептун ли пак е виновен

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Октомври 02, 2009, 09:59:08 pm »
Фобия

-   Нептун е нехармоничен (агорафобия);
-   Уран е нехармоничен (клаустрофобия);
-   Сатурн и Уран нехармонични, плюс влияние на Дева (хипохондрия, страх от болести);
-   Сатурн в 6-ти дом – страх от лекари, от домашни вещи);
-   Сатурн в лош аспект с Плутон, доколкото засяга Аз-а – угнетение, меланхолия
-   Сатурн в лош аспект с Марс – маниакално-депресивна склонност, сблъсък между Свръхаз и То.

Циклотимия
Редуване на силна възбуда със състояние на депресия.
-   Марс или Сатурн в много силно положение, в конфликт помежду си. (Марс – мания; Сатурн – потискане);
-   То и Свръх-аз противоборстват с един слаб Аз. Възбудата и депресията се задействат от планетни транзити.

Психоза

Несъзнаваното взема връх, нахлува в съзнанието и индивидът се отчуждава от действителността. Трите пласта : То, Свръхаз и Аз са в разнобой. Причини:
-   сериозното противоборство между То и Свръхаз-а, при един отслабен Аз поражда чувство за вина и агресивност;
-   при един и пренебрежимо слаб или несъществуващ Аз, меркурий или господарят на Асцендента ще бъдат въвлечени в противоборството.

Параноя
Болестно душевно състояние при запазено логично мислене. Свръхзасилване на Аз-а, недоверчивост, белипетна в разсъждението. Горделивост, нападателност, прозиращи под предсторена скромност. Параноикът цели да наложи волята си на другия.
-   Уран в лош аспект с господаря на Асцендента;
-   Асцендент Водолей, в лош аспект с Марс или Плутон;
-   Юпитеркато злотворен, зле приобщен-мания за величие;
-   Юпитер в лош аспект със Слънцето – мания за преследване.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Октомври 02, 2009, 10:00:17 pm »
:)Тук Луна/Нептун ли пак е виновен

Щом досега не си развила афинитет към упойките и други техни производни, добре си проработила съвпада.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #25 -: Октомври 02, 2009, 10:04:32 pm »
Аааа,не съм :)Даже и лекарства не пия без караааайна нужда  ::)

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Октомври 02, 2009, 10:05:56 pm »
Веднага прави впечатление съвпадът на Юпитер (управител на 3-ти дом) с Уран в 12-ти дом. Този съвпад е недобре интегриран с останалата част от картата. Той крие голяма сила, но е в 12-ти дом.
Цитат
Небесна,възможна ли е преработка,за да се извади този мощен съвпад "на светло"-така да се каже-извън 12 дом :)

Ми, че той си е на светло. 12-ти дом е дневен дом. Не се бой Юпитер в 12-ти дом дава невероятна закрила от страна на Съдбата. Такъв човек винаги среща духовна подкрепа и намира своя духовен водач, когато му е необходим. Това е много силна позиция за Юпитер.

Re: Фобии
« Отговор #27 -: Октомври 02, 2009, 10:06:36 pm »
Не съм срещала човек с фобии, но предполагам, че е по Меркурий - в 12-ти, управител на АС или 6-ти с лош аспект към Плутон или Нептун - те поне разпалват въображението. Ранени планети в Дева или Близнаци  ::)
Приятеля ми има фобия ,дори се е лекувал .Ако някой проявява любопитство мога да дам данни.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Helo

« Отговор #28 -: Октомври 02, 2009, 10:08:53 pm »
Уди Алън е известен с всевъзможните си страхове, фобии, натрапливи действия, хипохондрия. Лекува се при психоаналитик вече 30 години.

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Октомври 02, 2009, 10:16:39 pm »
Господарят на Асцендента в съвпад с Юпитер и в квадрат със Сатурн. Разнобой между силите на разширението и ограничението. Този стелиум, в който участва и Слънце е връх на тао-квадрат с Нептун и Сатурн. Няма значение, в кои домове са планетите, за да има някаква предразположеност, важното е асцендента или неговият управител да са въвлечени. Обикновено фобиите се развиват в ранно детство. домовете се използват за уточняване на вида на фобията. Обикновено има няколко фобии.

Хипохондрията е по Дева и по 6-ти дом.

*

Helo

« Отговор #30 -: Октомври 02, 2009, 10:19:28 pm »

Ето ви една статийка за фобиите на звездите. Никол Кидман се страхува от пеперуди.

А за Ким Бейсингър съм чувала, че се е лекувала дълго време, за да преодолее страха си от публичността. Тя е доста срамежлива и си остава такава и досега - признава това в интервю.

http://paper.standartnews.com/archive/2006/04/09/folio2/s4760_3.htm

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Октомври 02, 2009, 10:20:15 pm »
Аз също имам страх от публичност. Дай и картата да я разгледаме. Изпадам в паника, когато трябвада говоря пред камери, а понякога ми се налага да давам интервюта. Имам чувството, че съм на разпит. (затова си имаме PR във фондацията).

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Октомври 02, 2009, 10:24:46 pm »
Хело, дай картата на Ким Бейсинджър, ако обичаш.  ;) ;) ;)

*

Helo

« Отговор #33 -: Октомври 02, 2009, 10:25:44 pm »
Ким Бейсингър

*

Skarlet

« Отговор #34 -: Октомври 02, 2009, 10:26:37 pm »
Аз също имам страх от публичност. Дай и картата да я разгледаме. Изпадам в паника, когато трябвада говоря пред камери, а понякога ми се налага да давам интервюта. Имам чувството, че съм на разпит. (затова си имаме PR във фондацията).

Хахаха,споко,не си единствената. Камерата е една и си говориш с водещия или репортера.А ако трябва да говориш пред пълна зала от около 300-400 души? И всички те гледат в очите и те слушат? Напикаване отвсякъде.

*

Nebesna

« Отговор #35 -: Октомври 02, 2009, 10:29:20 pm »
да, класическият аспект за фобия:
Луна в падение в квадрат с Нептун и в опозиция на господаря на Асцендента - Уран. При това Луната е диспозитор на господаря на Асцендента.

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Октомври 02, 2009, 10:30:42 pm »

Хахаха,споко,не си единствената. Камерата е една и си говориш с водещия или репортера.А ако трябва да говориш пред пълна зала от около 300-400 души? И всички те гледат в очите и те слушат? Напикаване отвсякъде.

мога да говоря и пред 1000 души, стига да не ме снимат и да не ме разпитват разни нахални папараци.

*

Skarlet

« Отговор #37 -: Октомври 02, 2009, 10:36:32 pm »
Има и една друга подробност при Ким. В публичният й 7 дом има Плутон,който прави квадратура с управителя на интерсептираната Дева в 7 дом-Меркурий.
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 10:46:44 pm от Скарлет »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Октомври 02, 2009, 10:38:26 pm »
Уди Алън е известен с всевъзможните си страхове, фобии, натрапливи действия, хипохондрия. Лекува се при психоаналитик вече 30 години.

Доста са показателите.

- АС Дева и Нептун в първи дом
- Сатурн в опозиция към АС
- Уран в квинконкс към АС
- Сатурн в квадрат към Меркурий, Юпитер и Слънцето
- Марс в опозиция с Плутон

Луната няма на пръв поглед трудни мажорни аспекти, но по индийска система е в един знак със Сатурн, в сидералния Водолей. Луната управлява 12 дом, а Сатурн - шести и седми. Луната и Сатурн са малефици за Лагна в Лъв, Сатурн е и марака. При това Сатурн, в качеството си на малефик, е в много силна позиция - в седми дом, където има специални достойнства, и се намира в мулатрикона.
Раху е в пети дом и хвърля аспект към Лагна; пети дом, наред с останалите му значения, се свързва и с ума на родения. Луната е обградена от малефици - Марс и Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Октомври 02, 2009, 10:39:14 pm »
Има и една друга подробност при Ким. В публичният й 7 дом има Плутон,който прави квадратура с управителя на интерсептирата Дева в 7 дом-Меркурий.

Да и аз го видях. Много е гневлива, заради тази квадратура, язвителна, мнителна и подозрителна. Аз мисля, че срамежливостта е по-скоро маска, която скрива трудно контрулируеми емоции. Хайде, нека заменя думата "маска" с думата "броня".