Здравей Гост

сатурн и уран

• 39 Отговора
  • 8787 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: сатурн и уран
« Отговор #20 -: Август 19, 2008, 10:49:30 pm »
Не само че не ми позволяват да помогна,ами се и сърдят и отричат правотата ми.Каква е вашата опитност със Сат. в този дом?

С времето ще се научиш да не помагаш винаги и на всяка цена, някои помощи са безнадеждни.

С времето ще се научиш да оставяш нещата на принципа да става каквото ще. Някъде бях чела, първо Сатурн е тоя, който държи събитията в контрол и плете плетките на случването, после обаче оставя всичко в ръцете на Марс-т.е. оставя нещата да се развиват сами.
Плетеш, пускаш на свобода, плетеш-пускаш на свобода..да, при Авесалом Подводни по времето, когато достъпът до сайта му беше безплатен...

И накрая с времето ще научиш, че ако човек залага на собствената си правота значи толкова вече няма нищо, че тя му е последната сламка, която го държи към живота...Зарежи собствената си правота, по-важни от нея са общуването, близостта, любовта, радостта...на мен ми отидоха десетилетия, докато го проумея.

« Отговор #21 -: Август 22, 2008, 02:12:41 pm »
Ох тоя Сатурн .ЗА година и половина смених 3 работи.И жилищата.Все отначало.Някъде четох,че след като приклучи това завръщане следват няколко години на подем.Вярно ли е това?Ще се поровя и ще го цитирам по точно

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Август 22, 2008, 02:57:26 pm »
Транз. Уран в съвпад с Десцендента носи промени от всякакво естество, включително промени в средата. А защо и не в работата, имайки предвид, че в радикса управлява 6-ти дом. Да не забравяме, че най-точният аспект в картата е Марс-Уран, съвпад.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Август 22, 2008, 04:18:44 pm »
Цитат
ЗА година и половина смених 3 работи.И жилищата
Тъкмо щях да кажа,че това никак не е по Сатурн,а по- скоро по Уран,но Лили ме е изпреварила.При сатурновото ми възвръщане не ми се случиха драматични събития,просто дойде едно много сериозно осъзнаване и поемане тежка отговорност за семейството ми.А и точно тогава  доста се потрудих за напредване в кариерата и квалификацията ми.Упорит,дисциплиниращ труд,от който имаше голяма полза впоследствие.

*

abroad

• 2187
Re:сатурн и уран
« Отговор #24 -: Март 01, 2011, 08:52:28 pm »
Може ли да замоля преживелите ;D Сатурн на МС и после 10 дом за споделяне на опитност
Някой, дето по това време да се е възползвал от възможност/промяна и все още да е доволен?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #25 -: Март 01, 2011, 08:55:22 pm »
Може ли да замоля преживелите ;D Сатурн на МС и после 10 дом за споделяне на опитност
Някой, дето по това време да се е възползвал от възможност/промяна и все още да е доволен?

Таман ме хващаш с пресни спомени.... ;D....
Обещавам по-късно да споделя... :wub: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Март 01, 2011, 08:55:26 pm »

Аз в момента имам този аспект-Сатурн върху МЦ. Със сигурност показва редуциране на ангажиментите, оставане на същото място, рутинен труд, но и затвърждаване на позициите, укрепване и затвърждаване на авторитета.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Март 01, 2011, 09:12:23 pm »
Аз съм го казвала и друг път-много ползотворен период.
Лично аз пак трябваше да правя избор. Да се преместя в град на повече от 600км от Варна или да имам дете и да се откажа "временно" от кариера. Избрах второто.
п.п.При мен това бе и Сатурнов възврат.

Значи забавяне на кариерата? Аз нямам нищо против, че Уран върху Венера (У10) ме беше изтощил тотално от промени.
Сега рутината ме удовлетворява. Както казва един мой познат "Добре е да има "вечнозелени проекти", един вид "устойчиви".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Март 01, 2011, 09:40:01 pm »

При мен транзитът на Сатурн през МС бе най-ползотворният период в професионален план от всичко изживяно дотук.
Веднага след ингреса му в Дева смених професионалното поприще, намерих призванието си. И засега не съжалявам.
Преди този транзит бяха години лутане и търсене, адаптация спрямо ограничаващите обстоятелства. След ингреса му в знака на МС намерих себе си, смених професионалното обкръжение с по-интелигентно. Нямаше забавяне, имаше внезапен растеж, рязък скок нагоре (вкл. и в доходите).  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Март 02, 2011, 12:42:48 am »
Силен период изпълнен с доста противоречия и избор....Сатурн опозира ИЦ....Дома за сметка на кариерата и социалния статус...МЦ.
Затвърждават се успехите с труд и постоянство , поемаме повече отговорности , но ясно и в конкретика преследваме целите , нямаме време за излишни неща....
Плодовете и успехите , признанието са спътници на транзита....Както и да е поставен в наталната карта Сатурн...това е изумителен и изключителен период...наричам го апогей....
Вкичко беше с труд и то къртовски , но си струваше...Това ,което отнема вниманието и създава спънки и съпротива е онова , което имаме в 4-ти дом...Ако управителя на ИЦ е добре аспектиран с МЦ и неговия управител и ако транзита на Сатурн има хармонични аспекти...всичко е на твоя страна..... :wub:
Успех Аброд през този ползотворен период....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Март 02, 2011, 12:55:29 am »
Ох тоя Сатурн .ЗА година и половина смених 3 работи.И жилищата.Все отначало.Някъде четох,че след като приклучи това завръщане следват няколко години на подем.Вярно ли е това?Ще се поровя и ще го цитирам по точно

Къде ти се намира Сатурн, на МЦ ли? Ако етам, тогава е възможно да се задвижи цялата ос ИЦ-МЦ. Мтого често, според работата се определя местоживеенето. А къде е бил уран през това време? А господарят на МЦ?

*

abroad

• 2187
« Отговор #31 -: Март 02, 2011, 01:12:26 am »
Аз съм го казвала и друг път-много ползотворен период.
Лично аз пак трябваше да правя избор. Да се преместя в град на повече от 600км от Варна или да имам дете и да се откажа "временно" от кариера. Избрах второто.
п.п.При мен това бе и Сатурнов възврат.

явно се е проявил по опозиционния дом :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #32 -: Март 02, 2011, 01:26:12 am »
...Това ,което отнема вниманието и създава спънки и съпротива е онова , което имаме в 4-ти дом...Ако управителя на ИЦ е добре аспектиран с МЦ и неговия управител и ако транзита на Сатурн има хармонични аспекти...всичко е на твоя страна..... :wub:
Успех Аброд през този ползотворен период....

двата дома се преплитат, но с превес на 10ти засега :blink:
дотук изглежда като предизвикателство, на което не съм сигурна, че ще отговоря адекватно
по отношение на работните процеси усещенето е като силно стягане в стомаха, непреодолима физическа болка дори, ударите следват един след друг...
тази седмица си "подарих" ваканция, за да избегна резки и неблагоприятни движения
опитвам да променя отношението си (себе си няма как), но е трудно, ужасно трудно в този момент..., макар обичайно да съм търпелива
този път провокациите са със значително по-висок звезден рейтинг :-X

*ако разглеждаме само до сатурновите планети, то той управлява дори себе си в картата

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #33 -: Март 02, 2011, 04:12:13 am »
При мен транзита на Сатурн през МЦ и 10 дом е свързан с промяна в работата към нова по-переспективна. Това е бил и Сатурнов възврат. Имах и приключване на връзка и начало на нова, която продължава и до днес. Но е имало и  други показателни транзити.

*

abroad

• 2187
« Отговор #34 -: Март 03, 2011, 09:09:12 pm »
общо взето гледам, че периодът се дели условно на две групи - удовлетворени и неудовлетворени ;D

първите не шават много, доволни са си и затвърждават постигнатото, като резултат скачат на по-високо стъпало евентуално (но нешаването се реализира плавно, без напрягане, идва отвътре, без спомагателни медитации), както откъм 10ти, така и 4ти дом

вторите в резултат на недоволството и в зависимост от прага на търпимост започват да ритат и все някъде стената поддава и се пропуква, но за изненада оттам те залива мощна струя вода, обичайно тинеста ;D

сега, въпросът е, дали с напъване вторите могат да стигнат първите, има ли изобщо такива?
прави ми впечатление и че тези, за които Юпитер е своеобразен малефик Сатурн е наобратно нещо като компенсация

благодарение на живите архиви се натъкнах на конкретно описано проявление, което ме споходи съвсем точно

Цитат
Цитат
при всеки може да е доста различно :)

При квадратурите е хубаво, че зависи по-явно от човека :)

Хайде, пробвай да изброиш какво ще ти включва тактиката и стратегията, подходящи за действие на Сатурн :)
Благодаря! :rolleyes:
Ами предполагам, че в тaктиката и стратегията ми подходящи за действието на Сатyрн задължително трябва да включват:
1:Търпение
2:последователност в действията
3:Усилен труд положен умно, или там където трябва
4:Дисциплина
-----------------------
На прав път ли съм? :rolleyes:
Поради някои религиозни, а и други фактори предстоящия месец, ще е слаб за "бебето", а и за всички останали :) . Затова ще мi е нужно търпение  :D
Да видим какво бих допълнила, без да те плаша :)

1. Не се предоверявай на колеги в работата - уроците на Сатурн са свързани понякога със страхове и подлост и предателство.
2. Винаги помни оная максима, че ако направиш добро, без да ти е искано и заплатено поне със син сапфир :D /сапфирът  е от една книга/, то неминуемо в някой момент ще се обърне срещу теб :)  - това е май една спорна максима, но си работи твърде често :)

3. Казвали сме често, че Сатурн държи на минимум структура - значи трябва да си наясно кое е задължително в работата и без кое можеш да минеш, за да няма разочарования и безсънни нощи при евентуални загуби или раздели.

« Отговор #35 -: Декември 17, 2011, 11:54:28 am »
Хм,при мен Сатурн сега прави транзит през 8 дом и се намира на 27,11 а наталната Луна също е в 8 дом 27,56 във Везни, води се точен съвпад нали? А той ли е причината напоследък да съм като в депресия,и поатоянно анализирам живота си..... Отделно тр Сатурн прави квадрат с нат Слънце,тригон с нат Юпитер.
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Декември 17, 2011, 12:00:45 pm »
Хм,при мен Сатурн сега прави транзит през 8 дом и се намира на 27,11 а наталната Луна също е в 8 дом 27,56 във Везни, води се точен съвпад нали? А той ли е причината напоследък да съм като в депресия,и поатоянно анализирам живота си..... Отделно тр Сатурн прави квадрат с нат Слънце,тригон с нат Юпитер.

Сатурн в 8-ми според астрологическите афоризми носи ограничения по аналогийте свързани с дома....Или слаба сексуалност...,липса на подкрепа...., ограничение с финансите... :-\
Има ли нещо вярно от това? :rolleyes:

« Отговор #37 -: Декември 17, 2011, 12:04:11 pm »

Сатурн в 8-ми според астрологическите афоризми носи ограничения по аналогийте свързани с дома....Или слаба сексуалност...,липса на подкрепа...., ограничение с финансите... :-\
Има ли нещо вярно от това? :rolleyes:

Да,наистина подкрепа от никъде  :unsure: за сексуалноста може да се каже пак,че е вярно  ;D А как се смяташе,кога ще излезе от 8 дом и от тоя съвпад.Да вземе да се изнася,че и нат Луна да имаше как да тръгва с него,че не ми харесва да е във Везни ;D ;D ;D

« Отговор #38 -: Декември 17, 2011, 12:13:55 pm »
А тр Плутон ми е в съвпад с нат.Сатурн  :-\ в 11 дом,как да го тълкувам? Той всъщност прави съвпад и с нат Нептун и Уран

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Декември 17, 2011, 12:28:20 pm »
А тр Плутон ми е в съвпад с нат.Сатурн  :-\ в 11 дом,как да го тълкувам? Той всъщност прави съвпад и с нат Нептун и Уран

Подходящо време да "почистиш" всичко в живота си...свързано с 11-ти и 5-ти дом...Ако го направиш сама ще бъде изключителен период...