Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179451 Прегледи
Re: Показатели за брак
« Отговор #500 -: Май 09, 2013, 01:58:50 pm »
Има ли аспект между У7 или К7 към Сатурн? Или между Венера,К5 или У5 към Сатурн?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #501 -: Май 09, 2013, 02:01:34 pm »
Хипотезата ми се основава на това,че Юпитер действа разширяващо. И ако аспектира У7 или куспидата му връзките може чувствително да набъбнат. Просто теория! Но и при 2-те многоженки,чиито карти качих,на едната Юпитер и е върху Дсц и едновременно с това аспектира и У7. При другата многоженка пък Юпитер е в секстил с У7.
И при двете карти Уран има отношение към сигнификаторите - в първата карта У7 е в съвпад с Уран, пък се наблюдават и заключени домове 1-7.
При втората карта Слънцето е в съвпад с Раху и паднал Сатурн, вторият управител на 7-ми/интерсептираната Дева/ има опозиция с Уран. У9, който отговаря за втория брак е ретро в 7-ми, и в опозиция с Меркурий, който както казах има отношение. Ако се разглежда Марс той е детрониран/неговият диспозитор Венера - в падение/, пък и в квадрат с Луната /у5/, което отново предполага трудни отношения с втория партньор и като цяло с мъжете. Бегло погледнато това ми идва на ум  :blink:.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #502 -: Май 09, 2013, 02:03:03 pm »
Заради негодника (Сатурн),който ми е У5 и Венера,която е в секстил към него до 21 годишна възраст съм имала само една връзка,която продължи цееели 2 седмици! Не че нямах мераклий,но просто...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #503 -: Май 09, 2013, 02:05:29 pm »
Има ли аспект между У7 или К7 към Сатурн? Или между Венера,К5 или У5 към Сатурн?
Имам тригон Луна и Сатурн (като в почти целия  5 дом е знака Рак). Дори, ако съм роден с 4 минути по-късно, тогава на К5 ще е Рак и тогава бих имал тригон на Сатурн с К5 и У5 (то и сега не съм абсолютно сигурен за точната минута на раждане).

« Отговор #504 -: Май 09, 2013, 02:10:33 pm »
Сетих се за една кратка статийка за многобрачието от гледна точка на ведическата астрология (гледам, че сте разисквали това в темата вчера) - http://itzhoroscope.astrosage.com/2010/04/elizabeth-taylors-ninth-marriage-and.html.
После видях и картите на двете дами с по два брака, поставени от Just_a_Dream. И двете карти се вписват добре в кратичкия и непретендиращ за пълнота списък с изисквания от статията:
1) добре поставен управител на 7-мия дом;
2) в двоен (дуален) знак - Близнаци, Дева, Стрелец, Риби;
3) малефично влияние върху У7 и 7-мия дом.

В картата на първата дама (родена през 80-та) У7 е Юпитер в 1-вия дом, който се управлява от вражески неутрално (моя грешка) настроения към Юпитер Меркурий. Обаче Юпитер от този знак "вижда", т.е. аспектира собствения си знак Риби, което според постулатите на ведическата астрология би трябвало да го подсилва (във ведическата астрология липсва концепцията "заточение"). Плюс това в 1-ви дом Юпитер получава сила по направление (т.нар. дигбала). Като цяло положението на Юпитер не е слабо, въпреки че не удовлетворява изискванията от статията - да е силно поставен по знак. Положението на У1 в 1-вия дом би трябвало да гарантира силен интерес към темата брак. Второто изискване е изпълнено - Юпитер е в двоен знак (Дева). Относно третото изискване - Юпитер е в компанията на две от т.нар. сепаративни (носещи раздяла) планети - Слънцето и Сатурн, а Раху, Сатурн и Слънцето аспектират 7-мия дом. За възможни причинители на развод на първо място се считат Марс и лунните възли. Някои астролози причисляват и Слънцето към тях, особено ако е в 7-мия дом или изгаря Венера. А за Сатурн казват, че основното му проявление е да създава проблеми, че не е бил първоизточникът на раздвода. За други астролози Сатурн, Слънцето и Раху са най-силно действащите сепаративни планети. Различни школи, различни мнения, всеки трябва да изгради своето на база на прочетеното и провереното от личен опит. Аз все още нямам такъв. Обаче забележете, че Сатурн управлява 6-тия дом, а Слънцето - 12-тия. Дванадесетият дом се свързва с края на нещата, разрушения, загуби, отчаяние, а също и с извънбрачни афери. А 6-тият дом е 12-ти от 7-ми (както вече беше споменато в темата). Също така във ведическата астрология 6-тият дом се свързва с конфликти, врагове и юридически въпроси, какъвто е формализирането на развода. Положението на У7 в някой от трите дустхана дома - 6-ти, 8-ми и 12-ти не се счита за благоприятно по брачните въпроси - може да причини проблеми. Същото се отнася и до връзки между У7 и управителите на тези три дома, каквито имаме налични в тази карта. Още един аспект искам да отбележа в картата. Имаме тройна рецепция между У1, У2 и У12, което също е наблагоприятно за брака. У1 Меркурий е във 2-ри дом, У2 Венера е в 12-ти дом, У12 Слънце е в 1-ви дом. Вторият дом е следващият след 7-ми по важност по брачни въпроси, защото е 11-ти от 4-ти и така е домът, който показва увеличаване (11-ти) на семейството (4-ти), придобиване на нов член в семейството. Някои ведически астролози поставят 2-рия дом по важност преди 4-тия по семейни въпроси. В тази карта имаме Луна (У11) и Венера (У2 и У9) в 12-тия дом, което може да показва загуби не само в семейството (разводите), но и изобщо - загуби на средства, късмет, трудности в реализирането на плановете, осъществяване на мечтите.
В навамша (производната карта, която отговаря за брачните въпроси) У7 Меркурий отново е наблагоприятно поставен - в 12-тия дом заедно с Раху. Седмият дом отново получава аспект от Сатурн. И в двете карти (наталната и навамша) Юпитер аспектира 7-мия дом, но в наталната е свързан с управителите на 6-ти и 12-ти дом, а в навамша е дебилитиран в Козирог. Така че аспектът му върху 7-ми дом надали е способен да компенсира изцяло малефичното влияние.

Имам един въпрос, който е доста деликатен. Дали съпрузите ѝ не са ѝ били верни?
« Последна редакция: Май 10, 2013, 07:52:45 pm от Mirabella »

« Отговор #505 -: Май 09, 2013, 02:16:23 pm »
Определено в Сатурн е проблема! Той дава забавянето. А моя Юпитер е в падащ дом и е стар управител на К7  :'(

« Отговор #506 -: Май 09, 2013, 02:21:43 pm »
Мирабела,за едната жена със стелиума в 7-ми дом,първия и съпруг е бил агресивен и е имал психичен проблем,втория също е бил агресивен,нервен и и е изневерявал. Вижда ли се това някъде по картата?

« Отговор #507 -: Май 09, 2013, 02:25:20 pm »
Накратко относно втората дама, родена през 68-ма. При нея У7 Юпитер е в знак на приятел, Слънцето, заедно с екзалтирана планета (Венера). Това би трябвало да е достатъчно за изскване номер 1. Слънцето е в дуален знак (Риби) - и изискване номер 2 е чекнато. У7 е в един знак със Сатурн и в един градус с Раху. Чела съм, че когато лунен възел се доближи на по-малко от градус до планета, планетата е наистина в беда. Това се отнася с особена сила до светилата. Има един индийски мит, в който се разказва как Раху и Кету били едно цяло, един демон, който искал да пие от еликсира на безсмъртието. Но питието било предвидено само за боговете планети, не за демони. Раху/Кету успял да се промъкне и да отпие от еликсира, но бил забелязан от светилата, които го изпортили на Вишну. Той го разрязал на две, но нали вече бил пил от еликсира, останал безсмъртен, разрязан на две части - Раху с глава на човек и змийско тяло и Кету с глава на змия и човешко тяло. Оттогава Раху/Кету имат зъб на светилата - така си обяснявали затъмненията навремето.
« Последна редакция: Май 09, 2013, 02:43:17 pm от Mirabella »

« Отговор #508 -: Май 09, 2013, 02:27:50 pm »
Мирабела,за едната жена със стелиума в 7-ми дом,първия и съпруг е бил агресивен и е имал психичен проблем,втория също е бил агресивен,нервен и и е изневерявал. Вижда ли се това някъде по картата?

За тази дама ли става дума http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2509.msg313696.html#msg313696 ? Мислех, че на първата са ѝ изневерявали. Пак греда. ;D

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #509 -: Май 09, 2013, 02:30:18 pm »
Мирабела, а сигнификаторите на съпруга в какво положение се намират, ДК как е ситуиран за да се добие някаква представа за него ?
По Упапада пада как стоят нещата ? Питам понеже аз си ползвам другата система и не мога да ги чета картите представени така  ;D.

« Отговор #510 -: Май 09, 2013, 02:37:00 pm »
На мен У7 ми попада в 4-ти дом. Това значи ли,че мъжа ми ще бъде домошар? Досега и двете ми дълги връзки са с такива мъже  :blink:

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #511 -: Май 09, 2013, 02:38:36 pm »
домошарите не са ли по лъв/пети дом?

а 3ти дом защо се замеси по-напред, не ми стана ясно?

« Отговор #512 -: Май 09, 2013, 02:42:36 pm »
Санти, пък аз ти завиждам как четеш южния формат, аз не мога.

Дамата, родена през 80-та, има UL във 2-ри дом (Везни), Марс е във 2-ри от UL. В 7-ми и 8-ми от UL няма нищо. Даракарака е Юпитер.
Дамата, родена през 68-ма, има UL в 4-ти дом (Телец), няма планети във 2-ри, 7-ми и 8-ми дом от UL. Даракарака също е Юпитер.
И двете имат Марс в собствен знак в 3-ти дом. Това би могло да даде смелост да предприемат решителната крачка към развода.

Моето, явно погрешно мнение, беше, че на дамата, родена през 80-та година е, са ѝ изневерявали, а дамата, родена през 68-ма, е изневерявала.

« Отговор #513 -: Май 09, 2013, 02:45:08 pm »

Няма логика домошарите да са по 5-ти дом,когато 5-ти дом управлява хазарта и забавленията.

« Отговор #514 -: Май 09, 2013, 02:48:12 pm »
Санти, заповядай.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #515 -: Май 09, 2013, 02:49:59 pm »

Няма логика домошарите да са по 5-ти дом,когато 5-ти дом управлява хазарта и забавленията.
защото е свързан с продължаването на рода и отношението с децата.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #516 -: Май 09, 2013, 02:56:38 pm »
На мен У7 ми попада в 4-ти дом. Това значи ли,че мъжа ми ще бъде домошар? Досега и двете ми дълги връзки са с такива мъже  :blink:

Бях срещал подобна теза някъде, но не знам. Сигнификаторите ти по някакъв начин имат ли отношение с Луната/знакът Рак ?

Санти, пък аз ти завиждам как четеш южния формат, аз не мога.

Дамата, родена през 80-та, има UL във 2-ри дом (Везни), Марс е във 2-ри от UL. В 7-ми и 8-ми от UL няма нищо. Даракарака е Юпитер.
Дамата, родена през 68-ма, има UL в 4-ти дом (Телец), няма планети във 2-ри, 7-ми и 8-ми дом от UL. Даракарака също е Юпитер.
И двете имат Марс в собствен знак в 3-ти дом. Това би могло да даде смелост да предприемат решителната крачка към развода.

Хм, Марс във втoри от UL може би обяснява агресивните отношения, тук Марс свидетелства за чести скандали и разрив на отношения по принцип/същото важи и за Раху. Управителя на UL ако е зле поставен/или дуален знак/ или поразен от малефици също предразполага за повече от един брак.
Въпроса ми е дали може да се определи партньора като качества ДК и неговата накшатра, Юпитер също . В навамша мисля, че могат да се определят качествата на партньора. Особено, ако Марс е набъркан нямам никакво съмнение, че става въпрос за агресивен тип. Но този с психичните отклонения по какво да го търсим ? Според мен възлите със сигурност са замесени, може би и Луната.

П.П И при двете карти UL e затиснат м/у малефици - в първата в дуален знак, екзалтирал, но изгорен от Слънцето и затиснат от злосторници, Марс е във втори от UL, при втората се наблюдава пак подобно обграждане от малефици, Марс пак е във втори от UL и пак е тронов, но и получава аспект от Раху.
Мисля, че и по двете карти може да се открие агресивното отношение в браковете/1-вите/.
« Последна редакция: Май 09, 2013, 03:12:42 pm от г-н Santi »

« Отговор #517 -: Май 09, 2013, 03:04:57 pm »
Г-н Санти,на мен Луната ми е в Рак. Тя е кацнала точно на К11-дома на любовта,която ще получавам. Луната няма отношение към Нептун,който ми е У7. Но образува тригон с Марса ми,който е съуправител на 7-ми дом.

« Отговор #518 -: Май 09, 2013, 03:08:43 pm »
Стигам до извода,че съуправителя явно играе някаква важна роля във връзките ми. А той е добре поставен по знак-Марс в Скорпион

« Отговор #519 -: Май 09, 2013, 03:18:59 pm »
Много добре казано, Санти. Ще потърся още карти на хора с повече от един брак (то който от холивудските да хванем, все ще стане ;D), за да огледаме показателите. Също обаче ще е интересно да разгледаме и другата крайност - карти без нито един брак. И умереното положение - само един брак.

Малко в страни от темата. Казват, че по време на период на диспозитара на UL (или на планета с UL) се среща първия сериозен партньор в живота. Някакви наблюдения върху това имаш ли? Само в две карти засега успях да го потвърдя (не че съм разглеждала много повече от две карти в тази насока).

Може ли още въпросчета към Just_a_Dream? Ако можеш да споделиш горе-долу кога са сключени браковете на двете дами, за да пробвам да проверя в периодите (Вимшотари дашите) на кои планети са се случили. И за разводите същия въпрос. Пробвам по книгите на Динеш Матхур да се уча.