Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179432 Прегледи
Re: Показатели за брак
« Отговор #540 -: Май 09, 2013, 09:10:04 pm »
Не я познавам достатъчно добре,но знам,че живее с майка си.Бащата май е починал.Бил е агресивен.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Uran

• 6041
« Отговор #541 -: Май 09, 2013, 09:11:00 pm »
Не знам как да го обясня, но някак си, много свързана със семейната среда е темата за любовта (най- общо казано).

« Отговор #542 -: Май 09, 2013, 09:11:23 pm »
Аз нямам вашия опит,но не виждам сериозна причина в картата и за тотално отсъствие на връзки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #543 -: Май 09, 2013, 09:12:51 pm »
Във ведическата карта бащата е представен от Марс/Раху, но и Луната е там (съвпадът с Марс е много по-точен).
Затова се чудех към кого или от кого има агресия, обида, гняв. Възможно е тогава с майката отношенията да са по-сдържани и дъщерята да се дразни от нейната намеса, да се стреми към емоционално дистанциране.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #544 -: Май 09, 2013, 09:14:25 pm »
А не може ли да го разтълкуване така...понеже У5 и е върху МЦ,да е прехвърлила енергията която би отдала в любовта на кариерата си.Това разбира се е за сметка на връзките и,символизирано от опозицията между Между У7 и МЦ...

*

Uran

• 6041
« Отговор #545 -: Май 09, 2013, 09:14:37 pm »
Аз нямам вашия опит,но не виждам сериозна причина в картата и за тотално отсъствие на връзки.
Няма такива индикации наистина, но пък има обвързаност м/у няколко дома.
Може да се интерпретира като невъзможност за автономност, което пък пречи да заяви едно по-свободно поведение. Абе, не може да си заведе гадже у дома (примерно). :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #546 -: Май 09, 2013, 09:18:32 pm »

Между другото, Асцендентът попада в накшатра, чиято естествена склонност е създаване на връзки, брак и всички свързани с това удоволствия.

Тук проблемът е на психологическо ниво - ментален и емоционален. Сатурн аспектира 4 дом, а в 5 дом са разположени Луната, Раху и Марс - всичко е в ума. В 7 дом от Асцендента има Слънце и Венера. Венера също е в накшатра, която се свързва с комфорта, благоденствието и изобилието (Дхаништха).

Така че според мен проблемът не е в тотална липса на внимание от страна на мъжете и на предпоставки за създаване на връзка. Има емоционална агресия, която се потиска, но така тя само закърнява. Изчисти ли се проблемът на ментално и емоционално ниво, ще й се отвори вратичка и за връзка.

Още нещо:

Във ведическата карта Сатурн аспектира Слънце/Венера в 7 дом и същевременно е във взаимна рецепция с Венера. Брак не е изключено да има, но късен, след доста отлагане във времето. Венера е в лъчите на Слънцето, но мисля, че не е изгорена (индийците отпускат по-големи орбиси). Общо взето променлива и неспокойна съдба, що се отнася до партньорство. По-проблематичен ми се вижда въпросът с децата.

« Последна редакция: Май 09, 2013, 09:26:17 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #547 -: Май 09, 2013, 09:25:28 pm »
Това е карта на бившия ми.Повечето от връзките му са дългогодишни,но така и не се стига до брак.Казвал ми е че всичките му приятелки са му изневерявали в даден момент,но поставям думите му под съмнение понеже обича да преувеличава и да драматизира.

« Отговор #548 -: Май 09, 2013, 09:26:33 pm »
Първото което се набива на очи е Сатурн в 7-ми дом.А на У7 му предстои квадрат с Нептун.Значи Нептун се пада в 5-тия дом на партньора му,т.е партньор,който те лъже.
« Последна редакция: Май 09, 2013, 09:33:58 pm от Just_a_Dream »

*

Uran

• 6041
« Отговор #549 -: Май 09, 2013, 09:38:20 pm »
С това Слънце в съвпад с Плутон, няма начин да не проявява скорпионска ревност. Кой знае какви картини рисува въображението му? ;D Секстила с Нептун само помага за по-добрата фантазия. ;D Луна в 8 дом му оказва сериозна подкрепа, а е и претенциозна.
Май е задал изначални високи критерии, като в същото време мисли, че жените по дефолт са леконравни. Ето ти противоречие. :blink:

« Отговор #550 -: Май 09, 2013, 10:07:16 pm »
Абсолютно си права! Мисли,че всички жени са К***и! Никога не съм срещала по-ревнив човек от него.Веднъж ми написа 214 смс-а за едно денонощие.Веднъж даже се опита и да ме удуши  ;D Сега се смея,ама хич не ми беше смешно тогава.Удрял ме е няколко пъти,затова се отказах да се омъжа за него. :) Иначе е идеалната партия за мъж,ама без насилието! Явно тази ми е връзката по Марс в Скорпион,който ми е съуправител в 7-ми дом.

*

Papy

• 4343
« Отговор #551 -: Май 09, 2013, 10:19:28 pm »
Ревността е болест според мен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #552 -: Май 09, 2013, 10:23:14 pm »
Веднъж даже се опита и да ме удуши  ;D

Да те удуши от ревност?  ;D

То не е много смешно де, наистина е болестно състояние.

На твое място бих взела една тояга иииии... Ако си пада по игрички в марсово-плутонов стил.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #553 -: Май 10, 2013, 07:09:33 am »

На твое място бих взела една тояга иииии... Ако си пада по игрички в марсово-плутонов стил.  ;D

Е, бре Лили .......
 :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Grace

• 2257
« Отговор #554 -: Май 10, 2013, 07:52:16 am »
Качвам карта на жена,която няма брак.Не е имала и нормална продължителна връзка доколкото знам.Единствения проблем който виждам е че У7 е в падащ дом в опозиция със Сатурн.

Основното тук са Меркурий и Сатурн. Меркурий е изключително важен като основен сигнификатор на делата на 7 дом, още повече, че е У1, У10. В Риби - в падение и не особено добре поставен откъм аспекти. Все пак има секстил с диспозитора си Юпитер, който е и класическия У7. Опозицията 4-10 дом на Сатурн и Нептун е красноречива за проблеми по родителската ос / може би ранна загуба /, а ъглов Сатурн никак не е лек за преодоляване. Тук е и в квадрат със Слънцето - може баща и да е бил суров човек.
Не мисля, обаче, че е обречена да остане стара мома.  :blink: С брак или не, някой младеж ще се появи на хоризонта. 
Ако продължим анализа с Венера, Слънце, У5 - пак Сатурн ! и пр. ... става ясна нагласата и спрямо връзките.   
« Последна редакция: Май 10, 2013, 07:58:30 am от Grace »

« Отговор #555 -: Май 10, 2013, 10:04:43 am »
Айде и от мен една мъжка карта.Човекът няма брак,нито сериозна връзка,през годините няколко кратки връзки,които са неафиширани.Ще се ожени ли изобщо?

« Отговор #556 -: Май 10, 2013, 10:17:37 am »
Сетих се за една кратка статийка за многобрачието от гледна точка на ведическата астрология (гледам, че сте разисквали това в темата вчера) - http://itzhoroscope.astrosage.com/2010/04/elizabeth-taylors-ninth-marriage-and.html.
После видях и картите на двете дами с по два брака, поставени от Just_a_Dream. И двете карти се вписват добре в кратичкия и непретендиращ за пълнота списък с изисквания от статията:
1) добре поставен управител на 7-мия дом;
2) в двоен (дуален) знак - Близнаци, Дева, Стрелец, Риби;
3) малефично влияние върху У7 и 7-мия дом.
В картата на първата дама (родена през 80-та) У7 е Юпитер в 1-вия дом, който се управлява от вражески настроения към Юпитер Меркурий. Обаче Юпитер от този знак "вижда", т.е. аспектира собствения си знак Риби, което според постулатите на ведическата астрология би трябвало да го подсилва (във ведическата астрология липсва концепцията "заточение"). Плюс това в 1-ви дом Юпитер получава сила по направление (т.нар. дигбала). Като цяло положението на Юпитер не е слабо, въпреки че не удовлетворява изискванията от статията - да е силно поставен по знак (положението в знак на враг се счита за слабост, не за сила). Положението на У1 в 1-вия дом би трябвало да гарантира силен интерес към темата брак. Второто изискване е изпълнено - Юпитер е в двоен знак (Дева). Относно третото изискване - Юпитер е в компанията на две от т.нар. сепаративни (носещи раздяла) планети - Слънцето и Сатурн, а Раху, Сатурн и Слънцето аспектират 7-мия дом. За възможни причинители на развод на първо място се считат Марс и лунните възли. Някои астролози причисляват и Слънцето към тях, особено ако е в 7-мия дом или изгаря Венера. А за Сатурн казват, че основното му проявление е да създава проблеми, че не е бил първоизточникът на раздвода. За други астролози Сатурн, Слънцето и Раху са най-силно действащите сепаративни планети. Различни школи, различни мнения, всеки трябва да изгради своето на база на прочетеното и провереното от личен опит. Аз все още нямам такъв. Обаче забележете, че Сатурн управлява 6-тия дом, а Слънцето - 12-тия. Дванадесетият дом се свързва с края на нещата, разрушения, загуби, отчаяние, а също и с извънбрачни афери. А 6-тият дом е 12-ти от 7-ми (както вече беше споменато в темата). Също така във ведическата астрология 6-тият дом се свързва с конфликти, врагове и юридически въпроси, какъвто е формализирането на развода. Положението на У7 в някой от трите дустхана дома - 6-ти, 8-ми и 12-ти не се счита за благоприятно по брачните въпроси - може да причини проблеми. Същото се отнася и до връзки между У7 и управителите на тези три дома, каквито имаме налични в тази карта. Още един аспект искам да отбележа в картата. Имаме тройна рецепция между У1, У2 и У12, което също е наблагоприятно за брака. У1 Меркурий е във 2-ри дом, У2 Венера е в 12-ти дом, У12 Слънце е в 1-ви дом. Вторият дом е следващият след 7-ми по важност по брачни въпроси, защото е 11-ти от 4-ти и така е домът, който показва увеличаване (11-ти) на семейството (4-ти), придобиване на нов член в семейството. Някои ведически астролози поставят 2-рия дом по важност преди 4-тия по семейни въпроси. В тази карта имаме Луна (У11) и Венера (У2 и У9) в 12-тия дом, което може да показва загуби не само в семейството (разводите), но и изобщо - загуби на средства, късмет, трудности в реализирането на плановете, осъществяване на мечтите.
В навамша (производната карта, която отговаря за брачните въпроси) У7 Меркурий отново е наблагоприятно поставен - в 12-тия дом заедно с Раху. Седмият дом отново получава аспект от Сатурн. И в двете карти (наталната и навамша) Юпитер аспектира 7-мия дом, но в наталната е свързан с управителите на 6-ти и 12-ти дом, а в навамша е дебилитиран в Козирог. Така че аспектът му върху 7-ми дом надали е способен да компенсира изцяло малефичното влияние.

Имам един въпрос, който е доста деликатен. Дали съпрузите ѝ не са ѝ били верни?
ами аз с моя натален Юпитер във 2-ри , който е в Стрелец и прави тригон с наталната Венера, кацнала на МЦ как да го тълкувам за втори брак? 7-ми е в телец с включени и Близнаци.

« Отговор #557 -: Май 10, 2013, 10:27:24 am »
Елизабет, в линка, който публикувах, се има предвид интерпретация по ведическата система (сидерален зодиак плюс домофикация, в която един знак заема точно един дом).

« Отговор #558 -: Май 10, 2013, 10:54:55 am »
Елизабет, в линка, който публикувах, се има предвид интерпретация по ведическата система (сидерален зодиак плюс домофикация, в която един знак заема точно един дом).
аха разбрах, аз съм доста некомпетентна по астрологическите въпроси. А как би се тълкувало според класическата?

« Отговор #559 -: Май 10, 2013, 11:33:58 am »
Айде и от мен една мъжка карта.Човекът няма брак,нито сериозна връзка,през годините няколко кратки връзки,които са неафиширани.Ще се ожени ли изобщо?
Няма сериозни връзки,защото У7 не прави никакви апликиращи аспекти към тежките планети. На всичкото отгоре У5 му е в секстил със Сатурн,а това както знаем дава забавяне и затруднения. СЛВ му е в 12-ти дом-душата му е избрала самотата и изолацията. Явно това е важно за неговия духовен растеж!
« Последна редакция: Май 10, 2013, 11:38:04 am от Just_a_Dream »