Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179741 Прегледи
*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
Re: Показатели за брак
« Отговор #620 -: Май 21, 2013, 04:24:28 pm »
В момента Сатурн ми транзитира през 2-ри дом. Когато за сефте влезна във втори дом,започнах да усещам как близо 4 годишната ми  връзка се разпада. Голям праз! Тогава срещнах сегашния си приятел,с който сме заедно вече 2 години...Сатурн ми е У5 в натала. Как не се бях сетила...

Едва ли само преминаването на тр. сатурн през 2ри дом е отговорен за "края" на връзката :))) сигурно е имало и тр. аспекти, прогресивни... много е набеден чичко сатурн , горкия  ;D
Какви аспекти е правел към твоята карта , че ми стана интересно:))))
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #621 -: Май 21, 2013, 04:27:57 pm »
К2 ми е във Везни. Наистина много хармонична връзка! Караме се не повече от веднъж в месеца,а аз съм с труден характер и си падам малко скандалджийка. Но тук не виждам смисъл от скандали. Той просто е прекалено добър! Предния преди него доста злоупотребяваше с алкохола и меко казано имаше прекалено голямо въображение. К7 ми е в Риби...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #622 -: Май 21, 2013, 04:29:25 pm »
В момента Сатурн ми транзитира през 2-ри дом. Когато за сефте влезна във втори дом,започнах да усещам как близо 4 годишната ми  връзка се разпада. Голям праз! Тогава срещнах сегашния си приятел,с който сме заедно вече 2 години...Сатурн ми е У5 в натала. Как не се бях сетила...

Едва ли само преминаването на тр. сатурн през 2ри дом е отговорен за "края" на връзката :))) сигурно е имало и тр. аспекти, прогресивни... много е набеден чичко сатурн , горкия  ;D
Сега ще погледна и ще пиша.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #623 -: Май 21, 2013, 04:39:29 pm »

Сега ще погледна и ще пиша.

ако искаш качи карта с транзити, прогресивна и соларна , ако не е проблем :)))
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #624 -: Май 21, 2013, 05:09:23 pm »
 Когато започнахме да се отчуждаме,транзитен Сатурн е бил в квадрат с наталната ми Луна в Рак и в опозиция със Сев. ми възел в Телец. След това срещнах сегашния и полудях-беше любов от пръв поглед. Неговия Марс е в точен съвпад с моя СЛВ,а неговия Асцендент е в точен съвпад с моята Венера и Слънцето ми. Карта не мога да кача в момента,тъй като съм на работа,но ще ти пратя данните си на лична. Срещнах сегашния преди 2 години,запознахме се средата на юли,но не се разделих окончателно с бившия. Виждахме се още няколко месеца,преди да сложа окончателно край.

*

Uran

• 6041
« Отговор #625 -: Май 21, 2013, 05:23:50 pm »
Извинявам се за спама, но вчера слушах една статиска, при която, 57% от децата в Бг са родени без брак, за разлика от съседна Гърция, където са 7%. Едва ли има нещо общо с радиксите. Това е културен феномен. :-\

« Отговор #626 -: Май 21, 2013, 05:34:15 pm »
Доста кофти статистика,Уран  :(

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #627 -: Май 21, 2013, 09:38:34 pm »
За мен не е кофти статистика. Разбирам високия процент. Аз лично, ако един ден си имам бебче, толкова много ще се радвам, че изобщо не ми пука дали имам брак с бащата или не. Въпрос на личен избор. Не държа да имам брак, нямам и амбиции да съм булка. Повече държа да има любов, отколкото подписи.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #628 -: Май 21, 2013, 09:54:59 pm »
Ми може би бракът се е превърнал във формалност, отколкото в традиция и не виждам нищо странно в това.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #629 -: Май 21, 2013, 09:58:04 pm »
И за мен подписът няма значение, стига партньорът да е свестен.

Ако пък се окаже мухльо или садист под прикритие, по-лесно ще го отсвиря, ако нямаме брак. :))

Всъщност бракът с подпис е най-вече отговорност към децата и тяхното бъдеще, макар че на тоя свят за нищо гаранция няма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #630 -: Май 21, 2013, 10:05:20 pm »
Гражданският брак не го считам за нужен, но без него не може да се сключи църковен, а на него държа много.

« Отговор #631 -: Май 21, 2013, 10:07:21 pm »
Не знам от кой аспект ми е ама много държа на подписа.Без него никога и при никакви обстоятелства не бих родила! Ако се реша все пак...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #632 -: Май 21, 2013, 10:08:02 pm »
Църковен пък за какво? Е, да, изглежда романтично...  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #633 -: Май 21, 2013, 10:13:35 pm »
Гражданският брак не го считам за нужен, но без него не може да се сключи църковен, а на него държа много.

Това е защото не знаеш, че църквата позволява няколко църковни..все "докато смъртта ви раздели"
Църквата и вярата са доста различно нещо наше време

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #634 -: Май 21, 2013, 10:15:42 pm »
Църковен пък за какво? Е, да, изглежда романтично...  :blink:

Традиция за някои, мечта за други, обет пред бог за трети и т.н . Според мен няма еднозначен отговор ...
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #635 -: Май 21, 2013, 10:17:50 pm »
Хм...никога не съм си представяла да имам църковен брак.Сигурно,защото християнството ми е чуждо някак.Не знам...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #636 -: Май 21, 2013, 10:19:02 pm »
Не знам от кой аспект ми е ама много държа на подписа.Без него никога и при никакви обстоятелства не бих родила!

Дали пък не е присъщо на рачешките Луни?
Боли ме фара за брака, но ако реша да имам дете/деца, вероятно бих искала да е с подпис.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #637 -: Май 21, 2013, 10:22:44 pm »
На мен би ми дало усещане за сигурност и стабилност.А ако не съм сигурна,нито ще заживея с някой,нито ще му родя!

*

satin_

« Отговор #638 -: Май 21, 2013, 10:22:49 pm »
Имам нужда да вярвам, че не всичко е временно и любовта може да е вечна, имам нужда и да вярвам, че не всичко свършва с последния дъх  :blink:

Романтичност, може би  :blink:

« Отговор #639 -: Май 21, 2013, 10:58:43 pm »

Чувала съм мнение, че за втория се съди по 8-мия дом от 7-ми, т.е. анализира се 2-ри дом. 8-ми дом е  Домът на смъртта, 8-ми от 7-ми трябва да  се счита смъртта на първия брак и началото на Втория .  ;D Извинявам се ако нещо се повтарям...
Извинявай, ама би ли пояснила, какво всъщност да му се гледа на 2 дом ???? И би известил смъртта на първия ?
У2 ако транзитира в 7 дом ли ?
Само предполагам ...

Каквото се гледа на всеки дом...:). Лорда на дома най-вече и състоянието му (в кой дом  живее и дали е щастлив там), йоги, аспекти...Транзитите (т. нар гочара) не играят чак толкова съществена роля в джиотиша, както в западната астрология. Те са тъй да се каже една фина настройка...Иначе се гледа дашата (планетния период). По принцип СЪБИТИЕТО се случва в рамките на дашата на управителя на съответния дом или планетите разположени в него... Понякога обаче въпросният планетен период трае 18, 19 години - например.. Затова, за да прецизираме трябва да се анализират останалите фактори. Що се отнася до Гочарите при предсказание на брак или раждане на дете се гледа транзит на Юпитер и Сатурн (за онези, на които  тази планета е разположена добре в картата) през 5 или 7-ми . Някои автори прибавят към споменатите планети и Раху, който според тях действа като катализатор (в случая ускорител) на кармичната развръзка. Откровено казано аз повечко вярвам на Гуру (Юпитер). Първо, защото това е милостива и разумна планета. Второ, защото тя прави кръга си по наталната карта доста по-бързо от Сатурн и затова дава повече възможности за реализация на нашите очаквания, особено в сферата на партньорството и потомството.
Втори дом нe показва задължително смъртта на брачния партньор , а по скоро смъртта на  първия брак, защото 2-ри дом се пада, ако броим от 7-ми дом, 8-ми. В Джйотиша се използват много масово вторичните домове. Например дома на внуците  се пада 5-ти от 5-ти, т.е 9-ти, защото това са децата на децата...Домът на свекървата се пада 4-ти от 7-ми, т. е.  10-ти. Бабата по майчина линия 4-ти от 4-ти, бабата по бащина 4-ти от 9-ти...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон