Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227622 Прегледи
Re: професия
« Отговор #820 -: Януари 16, 2012, 07:16:56 pm »
sunrain, благодаря ти за мнението, много правилно си видяла нещата, и аз смятам, че творческа нотка определено трябва да има  :blink: !

« Отговор #821 -: Януари 16, 2012, 07:21:58 pm »
Хей, ще Ви помоля и аз за мнение :blink:

« Отговор #822 -: Януари 16, 2012, 09:14:15 pm »
нещо по Плутон в 10 в Скорпион,У МС

-   вулканолози;
-   химици;
-   хирурзи, гинеколози, психиатри;
-   финансисти (банкери);
-   нотариуси, служебни защитници, съдебни изпълнители, съдебни секретари;
-   детективи, полицаи
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #823 -: Януари 16, 2012, 09:46:21 pm »
-   финансисти (банкери);
-   нотариуси, служебни защитници, съдебни изпълнители, съдебни секретари;

Най-много клоня към тези от изброените.

Работа, която изисква добро образование и да е добре платена.
Може да е свързана с финансовата или застрахователна сфера, но ми се струва, че няма да е счетоводство. Може да е в банка или някоя одиторска фирма, също така в нотариална кантора, т.е. там, където се борави с по-висок материален интерес, а не дребни (бакалски  ;D) сметки. Вещо лице, експерт-оценител.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #824 -: Януари 16, 2012, 09:53:33 pm »
Може ли и аз да попитам за мнение?

« Отговор #825 -: Януари 16, 2012, 09:56:18 pm »
Аз вече тръгнах по юридическия път, няма да го оставя, интересна специалност ми е.  ;D Въпроса е, че виждам и някакви учителски наклонности в натала си, пък и много обичам да обяснявам на хората, всъщност.  :unsure: Но главно реших да питам дали мислите че ставам за съдия.  ;D ;D То е рано да се мисли, но наистина съдебната система доста си ме влече. Казват ми, че много зло ще го раздавам с чукчето, не мисля, аз съм просто борец за налагането на правилните норми в обществото.  :o ;D
МЦ Близнаци съм чела, че можело да даде повече от една професия.  :rolleyes: Така че накрая да не преподавам в някой университет наред с редовната ми работа, така ми се струва, че ще стане.  :rolleyes: Но ми е интересно вие какво мислите.  ;D
« Последна редакция: Февруари 04, 2012, 08:50:36 pm от ThunderGoddess »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #826 -: Януари 16, 2012, 10:02:44 pm »
Тъндър, според мен подходящо поприще си избрала - работа, която изисква психологически усет, аналитичност и проницателност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #827 -: Януари 16, 2012, 10:08:32 pm »

хм, работата изглежда да ти е доста важна, интересно с какво се занимаваш :blink:

« Отговор #828 -: Януари 16, 2012, 10:09:51 pm »
Журналистика,според мен - по -точно разследващ журналист :blink:

« Отговор #829 -: Януари 16, 2012, 10:23:32 pm »
Godess, и аз виждам учителски наклоности в картата ти заради тригона между У10 и У3 Плутон. Може би, би ти допаднало точно това, което Лили спомена - да преподаваш психология?

« Отговор #830 -: Януари 16, 2012, 10:23:53 pm »
Много ви моля за мнение. С какво трябва да се занимавам и аз?  :-\
:)

« Отговор #831 -: Януари 16, 2012, 10:34:25 pm »
Да те влекат по-точните инженерни, технически науки?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #832 -: Януари 16, 2012, 10:39:13 pm »
Ами не честно казано. Нищо с математика или физика/химия не ми е интересно... :(
Преди си мислех за психология, но се отказах. Мислех си и за вет медицина, но и това го отписах.. Не знам дали някой от аспектите в картата ми го показва, но мисля че се отказвам от избрани специалности понеже всичко ми се струва много монотонно или прекалено отговорно. Затова си мислех за някакъв дизайн или пък просто да правя от нищо - нещо хаха. Определено трябва да има творчество. А реклама?

« Отговор #833 -: Януари 16, 2012, 10:44:40 pm »
Ами не честно казано. Нищо с математика или физика/химия не ми е интересно... :(
Преди си мислех за психология, но се отказах. Мислех си и за вет медицина, но и това го отписах.. Не знам дали някой от аспектите в картата ми го показва, но мисля че се отказвам от избрани специалности понеже всичко ми се струва много монотонно или прекалено отговорно. Затова си мислех за някакъв дизайн или пък просто да правя от нищо - нещо хаха. Определено трябва да има творчество. А реклама?

С Луна във 2 дом не се учудвам, че си имал идеи за психология. Имаш и интересна Венера, а и двете планети са по остта 2-8 дом. Ако гледам 6 дом - ежедневната работа може и да е нещо, свързано с оригинален подход. Имаш ли наблюдения дали умееш да улавяш желанията и психическата нагласа на хората?
Първия път предположих прибързано заради това, че 2 дом ти е в Дева. Но маркетинг, реклама, психология наистина са добри варианти за теб. Човек винаги усеща най-добре сам кое е за него. По-скоро тук въпросът е какво те е отказвало?

« Отговор #834 -: Януари 16, 2012, 10:48:52 pm »
Съвпад Меркурий/Уран в 6-ти дом в опозиция с Марс в гарнитура с тау с Юпитер определено не би търпял монотонна работа. Може би не можеш да задържиш вниманието си задълго върху едно нещо. Имаш креативен заряд заради съвпада с Нептун. А и Нептун в 6-ти би бягал от тежка работа... А и Марс в 12-ти дом - не ми се струва, че си падаш особено по работа в затворени пространства.

« Отговор #835 -: Януари 16, 2012, 10:55:24 pm »

С Луна във 2 дом не се учудвам, че си имал идеи за психология. Имаш и интересна Венера, а и двете планети са по остта 2-8 дом. Ако гледам 6 дом - ежедневната работа може и да е нещо, свързано с оригинален подход. Имаш ли наблюдения дали умееш да улавяш желанията и психическата нагласа на хората?
Първия път предположих прибързано заради това, че 2 дом ти е в Дева. Но маркетинг, реклама, психология наистина са добри варианти за теб. Човек винаги усеща най-добре сам кое е за него. По-скоро тук въпросът е какво те е отказвало?
Определено умея да улавям настроенията на другите, но преди не можех да ги разграничавам от собствените си. И понеже бях много състрадателен (Венера екзалтира в Риби) и сметнах, че психологията е за мен. Но в последствие осъзнах, че това е призвание което има и много минуси, а най-вече ми изглеждаше натоварващо.. Това ме отказа от психологията. За ветеринарната медицина по същия начин - обожавам животните, но работата ми се струва твърде отговорна. Твърде много човешки болести се лепят и по животните, а и те от друга страна си имат куп собствени и става много отговорно. А и едно животно няма как да ти каже: Днеска ме боля глава или лошо ми е.. Съжалявам че пиша толкова много детайли, но наистина се интересувам от това с какво да се захвана. Аз съм си мислел за Реклама, ПР, Асистент (може би в това бих бил най-добър), а и с този подчертан 6 дом трябва да е нещо в служба на другите, нали.. ?  :unsure:

« Отговор #836 -: Януари 16, 2012, 11:03:46 pm »

Определено умея да улавям настроенията на другите, но преди не можех да ги разграничавам от собствените си. И понеже бях много състрадателен (Венера екзалтира в Риби) и сметнах, че психологията е за мен. Но в последствие осъзнах, че това е призвание което има и много минуси, а най-вече ми изглеждаше натоварващо.. Това ме отказа от психологията. За ветеринарната медицина по същия начин - обожавам животните, но работата ми се струва твърде отговорна. Твърде много човешки болести се лепят и по животните, а и те от друга страна си имат куп собствени и става много отговорно. А и едно животно няма как да ти каже: Днеска ме боля глава или лошо ми е.. Съжалявам че пиша толкова много детайли, но наистина се интересувам от това с какво да се захвана. Аз съм си мислел за Реклама, ПР, Асистент (може би в това бих бил най-добър), а и с този подчертан 6 дом трябва да е нещо в служба на другите, нали.. ?  :unsure:

Mirabella явно е права - не ти харесва монотонната работа въпреки че според мен си издръжлив и можеш да се справиш, все пак 6 дом е в Козирог, а неговият управител е акцентиран, близо до ъгъл - до ДЦ и то във Водолей. Отделно Уран ти е силно акцентиран. Не ти липсват идеи. Моят съвет е да се насочиш в по-творческа сфера, в която няма да имаш работно време. Желанието за бърз успех допускам, че ще го реализираш чрез партньора. Майка ти много ли ти се налага?

« Отговор #837 -: Януари 16, 2012, 11:06:34 pm »
За психология мисля, че трябва силен Плутон. При теб Меркурий е под въздействието на Уран/Нептун и затова лесно попиваш и улавяш мислите на другите. Със силен Плутон някакси човек успява да влезе в главите на другите, без това да му въздейства, умее да се дистанцира.

Проблемът с поемането на отговорност не очаквах да е на дневен ред при теб. Имаш Сатурн във Водолей, ерго силен по знак. Вярно, че е в напрегнат аспект с Марс, но е квинкоск. Някои астролози дори не го отчитат като мажорен аспект. При хуманната медицина отговорността е много по-голяма. Не че е простимо да умъртвиш животинка по невнимание, но ако е човек, става много по-лошо.

Имаш аспекти между У10, У3 и У5 - рекламен дизайн определено ти ходи. Въпрос - как си с чуждите езици? Квадрат Меркурий/Юпитер може да дава голямо разпиляване в дейности и интереси, но и афинитет към чуждоезиково обучение. Още повече, че при теб управляват оста на комуникациите - 3/9 дом.
« Последна редакция: Януари 17, 2012, 11:32:23 am от Mirabella »

« Отговор #838 -: Януари 16, 2012, 11:18:35 pm »
За психология мисля, че трябва силен Плутон. При теб Меркурий е под въздействието на Уран/Нептун и затова лесно попиваш и улавяш мислите на другите. Със силен Плутон някакси човек успява да влезе в главата на другите, без това да му въздейства, умее да се дистанцира.

Проблемът с поемането на отговорност не очаквах да е на дневен ред при теб. Имаш Сатурн във Водолей, ерго силен по знак. Вярно, че е в напрегнат аспект с Марс, но е квинкоск. Някои астролози дори не го отчитат като мажорен аспект. При хуманната медицина отговорността е много по-голяма. Не че е простимо да умътвиш животинка по невнимание, но ако е човек, става много по-лошо.

Имаш аспекти между У10, У3 и У5 - рекламен дизайн определено ти ходи. Въпрос - как си с чуждите езици? Квадрат Меркурий/Юпитер може да дава голямо разпиляване в дейности, но и афинитет към чуждоезиково обучение. Още повече, че при теб управляват оста на комуникациите - 3/9 дом.
По принцип нямам проблем с отговорностите - напротив. Обичам да съм перфектен и да изпълнявам задачите, но друг е проблема, че ако се занимавам с нещо отговорно, което да е всеки ден, това ще ми идва в повече. Ето защо явно избягвам сериозните професии. Знам, че само ако реша, че нещо е правилно впрягам всичко в мен за да го постигна. Сатурн във Водолей на трон има нужда от някаква част през деня в спокойствие. Да имам определено афинитет към езиците и всички са ми го казвали. В момента не съумявам много да уча макар, че скоро ще имам матура, но просто ми се налага и да работя, а и този транзитен Сатурн в дома на обучението направо ме съсипва. Аз имам идея като завърша да замина за чужбина и там да правя каквото и да било понеже не виждам смисъл да оставам тук. Разпиляването в дейностите е много точно казано .. хаха. Майка ми изобщо пък не ми е полезна, никога не ме е карала да уча или прочие, а пък аз винаги съм си го мислил и съм знаел, че трябва да направя правилен избор, понеже се познавам и знам, че трудно си задържам вниманието. Една приятелка на майка ми - любител астролог ми каза, че можело да бъда много добър астролог, заради аспекта май между Уран и Нептун, но не съм много сигурен. Питайте нещо ако ви интересува и още веднъж.. Благодаря ви!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #839 -: Януари 16, 2012, 11:20:38 pm »

В тази карта не мога да кажа със сигурност каква трябва да е професията, според мен би могъл да се реализира в доста сфери, не виждам да е нещо профилирано, тясно специализирано.  :-\

На прима виста ми се струва, че има добри презентационни умения, би могъл да бъде и добър търговец, да се занимава с някакво предприемачество. С тоя съвпад на Марс, Юпитер и Нептун в Стрелец (10 дом) и Луна в Рак (6 дом) се чудя коя е най-подходящата сфера за него - може би в сферата на търговията с петрол, газ, горива? Или в компания, която се занимава с внос/износ, със спедиция.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.