Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227909 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: професия
« Отговор #960 -: Април 24, 2012, 05:43:29 pm »
Не е чак толкова важно колко си талантлив, всеотдаен и работяга, а на кого си човек и имаш ли лоби.

Това също е талант :blink:...Да имаш лоби и да имаш хора.... ;)

Не само умение да създаваш полезни контакти, а и да се възползваш от тях.
Наистина малцина го умеят.  ;)

Въпрос на добре интегрирани планетарни конфигурации... ;) :blink:...Силни Луна, Плутон....Уран.... ;D

Как свързваме "...умението да създаваш полезни контакти и да се възползваш от тях" със силна Луна,Плутон ,Уран? И само ,когато планетите са в "силата " си ли дават индикации за предходното?

Няма как една планета, която не е в "силата" си да даде резултати ... Трудно е за Луната , ако се намира в знак или дом в който няма достойнства да бъде популярна...
Една "невидима" Луна поставена до една "видима" има различна изява- нали?!
Уран- групи, приятели...
Плутон- манипулация и власт...
Луна- популярност, интуиция,...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #961 -: Април 24, 2012, 05:44:25 pm »
Може би САЩ...са първите , които са узаконили думичката и умело я използват...както в политически така и в икономически план... ;)

На вас майтап ви се струва  :blink:, но преди известно време в един преводачески форум имаше питанки как да се преведе на английски колоритната и благозвучна дума "шуробаджанащина" така, че да се запази максимално смисълът, който е вложен в нея с оглед на българската реалност. На руски има една жаргонна дума - "блат", която има същото значение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #962 -: Април 24, 2012, 05:46:47 pm »
А Луна на МС в знак на Юпитер ще свърши ли работа? :-[ Че малко лобизъм нЕма зле да ми дойде. ;D

;D ;D А аз скромно ще се задоволя с отредената ми свише манипулативност - осмодомна Луна в квадрат с Плутон.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #963 -: Април 24, 2012, 05:48:11 pm »
Хахаха, кой с каквото е надарен. Жалко за мен, няма лоби, ясно. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #964 -: Април 24, 2012, 05:49:08 pm »
Жалко за мен, няма лоби, ясно. ;D

За мен също  ;D - квадратът на Плутон е откъм "лобистския" 11 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #965 -: Април 24, 2012, 05:55:05 pm »

Тц...Подкрепата и ЛОБИТАТА СА В 8-МИ... ;D ;) Там са тайните неща...В 11-ти са групите...Лобито винаги се свързва с Плутон и Скорпион.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #966 -: Април 24, 2012, 05:57:28 pm »
Нептун ми е в 11-ти дом и има само хармонични аспекти - секстили към Слънце, Сатурн и поколенческия, към Плутон (последните две планети са в 8-ми дом). Дали да не пробвам за залъжа някой да лобира за мен? ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #967 -: Април 24, 2012, 05:59:48 pm »

Тц...Подкрепата и ЛОБИТАТА СА В 8-МИ... ;D ;) Там са тайните неща...В 11-ти са групите...Лобито винаги се свързва с Плутон и Скорпион.... ;)

По 8 дом са скритите лобита - онези, които не се афишират, особено когато се купува електорат.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #968 -: Април 24, 2012, 06:00:55 pm »
Като стана дума за симпатии - те не се печелят чрез манипулации или власт, защото показвайки фалшива същност или пък социално положение човекът, който го прави може да привлече фалшиви приятели.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #969 -: Април 24, 2012, 06:01:18 pm »
Нептун ми е в 11-ти дом и има само хармонични аспекти - секстили към Слънце, Сатурн и поколенческия, към Плутон (последните две планети са в 8-ми дом). Дали да не пробвам за залъжа някой да лобира за мен? ;D

За лобиране не знам, но би могла да разчиташ на добри и интересни приятелства.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #970 -: Април 24, 2012, 06:02:49 pm »

По 8 дом са скритите лобита - онези, които не се афишират, особено когато се купува електорат.  ;D

Няма скрити и открити...Думичката е ЛОБИ и еднозначно говори за лобиране...Организациите по 11-ти са приятелски групи, групички...
При лобизма няма приятели- има вечни интереси! ;D ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #971 -: Април 24, 2012, 06:03:33 pm »
Като стана дума за симпатии - те не се печелят чрез манипулации или власт, защото показвайки фалшива същност или пък социално положение човекът, който го прави може да привличе фалшиви приятели.

Така е, съгласна съм, но има хора, които не ги е грижа, че повечето им "приятели" са фалшиви. Важното за тях е да блеснат колко са успешни и как привличат фенове и симпатизанти, които да носят шлейфа на техния успех.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #972 -: Април 24, 2012, 06:04:23 pm »

Ммм'чи при индийците 11 дом е най-интересчийския и материален дом!  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #973 -: Април 24, 2012, 06:13:04 pm »
Като стана дума за симпатии - те не се печелят чрез манипулации или власт, защото показвайки фалшива същност или пък социално положение човекът, който го прави може да привличе фалшиви приятели.

Така е, съгласна съм, но има хора, които не ги е грижа, че повечето им "приятели" са фалшиви. Важното за тях е да блеснат колко са успешни и как привличат фенове и симпатизанти, които да носят шлейфа на техния успех.  ;D

Е, те както го носят така може и да го захвърлят в прахта. В такъв случай симпатизантите трябва да имат интерес, за да го правят, ако ли не е така се връщам на първото изречение. Пътят от "Осанна до разпни го" е като че ли мигновен. За да има интерес някой трябва да се припознае в този типаж, да го почувства близък на принципа, че подобното привлича подобно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #974 -: Април 24, 2012, 06:15:24 pm »
За да има интерес някой трябва да се припознае в този типаж, да го чувства близък на принципа, че сходното привлича сходно.

Така си го обяснявам и аз, иначе какъв ще е нашият интерес да лъскаме нечие его?
Определени вибрации се привличат, други се отблъскват - спрямо текущия момент, впоследствие ситуацията може да се промени, както и хората, които срещаме и привличаме.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #975 -: Април 24, 2012, 06:24:24 pm »
Интересът е човек да да стане евентуално симпатичен на някого от когото зависи нещо, което е желано от него. Нещо такова. Някои се поддават на такова отношение. Пък и по-работещо е от това да се казват нелицеприятни , ако ще и да са истински мнения. :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #976 -: Април 24, 2012, 06:28:02 pm »

Ммм'чи при индийците 11 дом е най-интересчийския и материален дом!  :P

Да беше казала по-рано... ;D Ето защо дедо ти Сатурн нищо не донесе...,а бая народ от живота ми отнесе... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #977 -: Април 24, 2012, 06:29:30 pm »
Пък и по-работещо е от това да се казват нелицеприятни , ако ще и да са истински мнения. :P

Нелицеприятното не винаги е истинско, ако е продиткувано от силно субективно отношение и едностранчива, тесногръда и лишена от перспектива визия за нещата.

Нелицеприятна може да бъде критиката, нелицеприятна е и клеветата. Докато в критиката има градивен елемент, клеветата е безсилие да се справим със ситуацията, в която бихме могли да използваме и по-почтени средства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #978 -: Април 24, 2012, 06:34:58 pm »
Пък и по-работещо е от това да се казват нелицеприятни , ако ще и да са истински мнения. :P

На това му казвам робска психика...и лицемерие. И пак се стига до шуробаджанища в такива случай...

*

Asol

• 4140
« Отговор #979 -: Април 24, 2012, 06:49:14 pm »
На всеки позицията е субективна. Трудно някой може да надмогне субективизма и това да реагира спрямо самия себе си и опитностите си. Така че този към когото е отправено мнение може и да му е необходимо да чуе странично такова за сверка. Да види нещата от един друг ъгъл. Стига да е добронамерено. А критиката, ако е градивна не е нелицеприятна стига човек да осъзнава, че с това отсрещния му помага.
А има и такива, които чрез клевети са изградили нещо за себе си. В тази връзка тя се явява сила, а не безсилие. Е вярно води се за непочтено.
« Последна редакция: Април 24, 2012, 06:57:07 pm от Asol »