Пробивна си заради подчертания Овен и Плутон в 7-ми дом, харизматична си заради Луна, Слънце на АС, Нептун на МС и тригон Венера/Марс. За политика, знаеш, трябват и връзки със силните на деня (или на следващия ден). С Юпитер в 10-ти в аспект с първодомните ти светила и У10 имаш шанс да се натъкнеш на мощни покровители. Но политиката е мръсна игра. С Нептун на МС в тригон с Меркурий можеш да лавираш, но дали Овенът в теб и опозицията Меркурий/Плутон ще са склонни да премълчават и да си траят или по-скоро ще сервират нелицеприятната истина "право куме в очи" и така ще рискуваш си създадеш врагове, защото няма да ти е приятно (и поносимо) да играеш по чужда свирка?
За психология в картата ти има доста и то силни предпоставки, нищо чудно, че си се ориентирала натам. Имаш и детективски нюх. Изброявам по-съществените, биещи на очи: У10 в Скорпион и 8-ми дом, У2 Венера в 12-ти, свързани с тригон, У8 Плутон в опозиция с Меркурий (У3) (Меркурий е аспектиран и от Нептун), У6 във връзка с У4 (и двата в аспект с Нептун). Водните домове са във водни знаци (без 12-ти, но пък знакът Риби е включен в него), управителите им са в ъглови домове (с изключение на У12 Уран, но той е в 9-ти и така дава насока на висшето образование към теми по 12-ти дом или модерни технологии). Нептун на МС също би могъл да действа в посока на попиване не чуждите емоции, силна емпатия, проявяване на разбиране, лечение на душевни рани.
Нодалната ос попада във 2/8 дом, но е близо до върховете на 3/9 дом, така че професия, свързана с комуникация, обмен на идеи, не би трябвало да ти е чужда. Още повече при първодомния и подчертан с два точни аспекта Меркурий (У3). Въпреки че учителската професия не ти е доподнала, мисля, че си била доста добра учителка. Юпитер в 10-ти също би могъл да работи в тази посока - на преподавател. Разбира се, подчертаната комбинация от Меркурий, Юпитер и 3/9 дом се свързва и с филология, лингвистика, преводаческа дейност, не само с преподавателска. А ако се пробваш да преподаваш на по-големи деца, студенти имам предвид? Енергична си, обаятелна, палиш публиката. Това е необходимо и за учител, и за политик. Имаш го, както и ораторските способности.
Успех в политиката и другите поприща, с които решиш да се захванеш!
Транзитът на Уран през първодомните ти светила би трябвало да ти даде крила да поемеш по пътя, който те влече.
Хрумна ми още нещо. Работа, сварзана с обществени организации, благотворителност, подпомагане на хора в неравностойно положение, защита на природата, животните. Някъде, където ще можеш да вдъхновяваш хората с енергията и идеите си.