Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227809 Прегледи
Re: професия
« Отговор #1020 -: Октомври 21, 2012, 11:10:55 pm »
Ууф, аз за 3-ти път май направих грешен избор с бъдещата професия, която избрах :lol:

« Отговор #1021 -: Октомври 22, 2012, 12:02:33 pm »
Я, интересна тема :)
Поствам моята натална карта, ще ми се да чуя вашите тълкувания за професия.
По образование съм ПР, работила съм предимно маркетинг обаче и организация на събития. От април месец нямам работа и аха да ме наемат и нещо се оплита явно. Та се замислих, дали това трябва да ми е професията или да търся ново поприще )

« Отговор #1022 -: Октомври 22, 2012, 05:28:31 pm »
Романтика, по западната система имаш Плутон в Скорпион и в 8-ми дом. Ясно, че един Плутон в 8-ми, макар и тронов, не прави всеки човек .... (тук слагам професията, към която си се ориентирала към момента), но при положение, че в твоята карта Плутон участва в бисекстил с Нептун и Меркурий, смятам, че би трябвало да дава необходимата задълбоченост в изучаването на човешката природа, съпричасност, грижовност, интуитивност, които са необходими за тази професия. С Луна в Риби в точен съвпад с AC има опасност да се асоциираш твърде силно с пациентите си, което не е много добре. Само това се опитай да избегнеш.
У10 Юпитер в точен съвпад със Слънце (У8) в 1-вия ти дом, което дава възможност за издигане в професията благодарение на лични характеристики, добиване на популярност. Но в квадрат с Нептун - явно оттук идва лутането в избора на поприще за професионална реализация.

По ведическата система накшатрата на Луната и АС подхожда на професията, която си си избрала. Ето, един от много източници, които ще го потвърдят - http://www.prokerala.com/astrology/nakshatra/satabhisha-nakshatra.php. Още един - http://www.indianastrologyhoroscope.com/SatabhishaNakshatra.html.
Ще помисля още за У10 Марс, който е най-силната планета в картата ти и се намира в собствен знак в 3-тия ти дом. Може би си много нетърпелива. Бих казала професия, която е свързана с движение, комуникация, търговия, журналистика, медиация... А мога и да ти "дам" някоя куражлийска професия - в органите на реда, например, или нещо, свързано със сръчност в ръцете - бижутер, механик, физиотерапевт. Добре де, Сатурн в 10-ти предполага, че ще търсиш професия, даваща статус в обществото. :blink:
« Последна редакция: Октомври 22, 2012, 06:26:48 pm от Mirabella »

« Отговор #1023 -: Октомври 22, 2012, 06:48:04 pm »
Страшна си, Мирабелла Усетих леко шизофренични наклонности в себе си ;D покрай тоновете книги, които изчетох за самоубийците и томовете на Фройд Това поглъщане изцяло направо ме побърква, не мога да го избегна. И за момента е свързано с това, че каквото и да прочета се откривам аз там - във всеки ред, във всяка страница. Лудост ;D
А също и с това непрекъснато поставяне на небезизвестната диагноза ПА, ПР на всеки втори човек :angry:
Права си и затова - някога исках да уча криминалистика, но се отказах. Реших, че физически не съм добре подготвена за практическия изпит. От скоро съжалявам защо не избрах архитектура или дизайн. Не мога да рисувам хубаво, но копирам добре ;D

« Отговор #1024 -: Декември 30, 2012, 11:07:25 am »
Пробивна си заради подчертания Овен и Плутон в 7-ми дом, харизматична си заради Луна, Слънце на АС, Нептун на МС и тригон Венера/Марс. За политика, знаеш, трябват и връзки със силните на деня (или на следващия ден). С Юпитер в 10-ти в аспект с първодомните ти светила и У10 имаш шанс да се натъкнеш на мощни покровители. Но политиката е мръсна игра. С Нептун на МС в тригон с Меркурий можеш да лавираш, но дали Овенът в теб и опозицията Меркурий/Плутон ще са склонни да премълчават и да си траят или по-скоро ще сервират нелицеприятната истина "право куме в очи" и така ще рискуваш си създадеш врагове, защото няма да ти е приятно (и поносимо) да играеш по чужда свирка?

За психология в картата ти има доста и то силни предпоставки, нищо чудно, че си се ориентирала натам. Имаш и детективски нюх. Изброявам по-съществените, биещи на очи: У10 в Скорпион и 8-ми дом, У2 Венера в 12-ти, свързани с тригон, У8 Плутон в опозиция с Меркурий (У3) (Меркурий е аспектиран и от Нептун), У6 във връзка с У4 (и двата в аспект с Нептун). Водните домове са във водни знаци (без 12-ти, но пък знакът Риби е включен в него), управителите им са в ъглови домове (с изключение на У12 Уран, но той е в 9-ти и така дава насока на висшето образование към теми по 12-ти дом или модерни технологии). Нептун на МС също би могъл да действа в посока на попиване не чуждите емоции, силна емпатия, проявяване на разбиране, лечение на душевни рани.
Нодалната ос попада във 2/8 дом, но е близо до върховете на 3/9 дом, така че професия, свързана с комуникация, обмен на идеи, не би трябвало да ти е чужда. Още повече при първодомния и подчертан с два точни аспекта Меркурий (У3). Въпреки че учителската професия не ти е доподнала, мисля, че си била доста добра учителка. Юпитер в 10-ти също би могъл да работи в тази посока - на преподавател. Разбира се, подчертаната комбинация от Меркурий, Юпитер и 3/9 дом се свързва и с филология, лингвистика, преводаческа дейност, не само с преподавателска. А ако се пробваш да преподаваш на по-големи деца, студенти имам предвид? Енергична си, обаятелна, палиш публиката. Това е необходимо и за учител, и за политик. Имаш го, както и ораторските способности.
Успех в политиката и другите поприща, с които решиш да се захванеш!
Транзитът на Уран през първодомните ти светила би трябвало да ти даде крила да поемеш по пътя, който те влече.

Хрумна ми още нещо. Работа, сварзана с обществени организации, благотворителност, подпомагане на хора в неравностойно положение, защита на природата, животните. Някъде, където ще можеш да вдъхновяваш хората с енергията и идеите си.
« Последна редакция: Декември 30, 2012, 11:36:18 am от Mirabella »

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #1025 -: Декември 30, 2012, 11:19:24 am »
Ретро Сатурн на к8 + Марс и Кету вътре и Нептун на МЦ не са много за политика - не и за устойчивост на действията и идеите ти, и на подкрепата и ресурсите от другите, за да ги реализираш.

"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #1026 -: Декември 30, 2012, 01:19:30 pm »
Я, интересна тема :)
Поствам моята натална карта, ще ми се да чуя вашите тълкувания за професия.
По образование съм ПР, работила съм предимно маркетинг обаче и организация на събития. От април месец нямам работа и аха да ме наемат и нещо се оплита явно. Та се замислих, дали това трябва да ми е професията или да търся ново поприще )

Гледам, че никой не е коментирал дълго време. Затова ще напиша 2-3 изречения.
Венера (У10) в съвпад със Слънце и Юпитер е подходяща за изброените от теб PR, планиране на събития, маркетинг. Професия, свързана с известни личности, блясък, мода, подиуми, партита, рекламни кампании, светски живот. Плутон (У11) в 10-ти търси изява в обществото, влияние върху него, диктуване на тенденциите. Уран близо до АС помага да си в крак със събитията или дори да ги изпреварваш. У8 Слънцето във 2-ри дом в секстил с У8 Уран, Юпитер и Венера са във 2-ри. Плутон е в 10-ти, а той е финансова планета. Кариера в областта на финансите, застрахователна, консултантска дейност? Крайни диспозитори в картата ти са Юпитер и Сатурн, които са във взаимна рецепция. Право, международни икономически отношения? Венера (У10) е във Водолей, но Меркурий в Риби ме се струва, че го влече към дейности, свързани с творчество. Още повече при Нептун (У3) в 1-ви дом, който аспектира Луната в 3-ти (себеизразяване чрез творчески дейности) и Плутон в 10-ти. И като свържем това с Венера и Юпитер, си мисля за работа, свързана с мода, красота, хай-лайф. Организаторските ти способности са добри, според мен, и би трябвало да имаш усет кое ще се хареса и кое не, да умееш да налагаш тенденции, не само да ги предугаждаш. Редактор в модно списание, но има да се извърви път до там. Марс в съвпад със Сатурн умее да работи упорито за каузата.
Като тегля чертата, мисля, че PR, консултант ти подхожда добре. Теб какво друго те влече?

*

Uran

• 6041
« Отговор #1027 -: Декември 30, 2012, 02:15:40 pm »
Жасмин, ново поприще ще е най-добре. Имаш данни за доходи от чужбина. Замисли се за ново образование и работа извън пределите на милата ни родина. ПР си е квази дейност и по никакъв начин не е свързана с личните ти качества- контактите са важни и ....годините.
Нещо по-съзидателно ти трябва. Този съвпад Сатурн Марс как се проявява при теб?

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #1028 -: Декември 30, 2012, 06:05:55 pm »
Здравейте,какво мислите за моята професия и ще успея ли да се реализирам в сферата,която съм си избрала

« Отговор #1029 -: Декември 30, 2012, 06:42:33 pm »
Здравейте,какво мислите за моята професия и ще успея ли да се реализирам в сферата,която съм си избрала

С Уран на МС може да предпочиташ сама да си си шеф (собствен бизнес) или да сменяш направленията на професионална реализация често. Така че Уран там може да е фактор, даващ нестабилност. Може пък да имаш желание за робата в IT сферата, модерни технологии, авиация, космонавтика, астрология?
Някъде бях чела, че Риби на върха на 2-рия дом може да способства за недостатъчни доходи в случай на развиване на собствен бизнес. Че на хора с това положение им е трудно да си поискат изработените пари, защото са прекалени идеалисти. При теб Слънцето е в съвпад с Нетпун в дом на Уран (11-ти), така че предполагам, че си идеалист и се раздаваш не само по отношение на собствени ресурси, но на устройство на обществото, човечеството като цяло. Дано не се възползват от добротата ти хора от обкръжението ти, че това може да създаде гняв у теб и само да се ядосваш на използвачи.

Трябваше първо това да попитам - сигурна ли си в часа на раждане? Малко по-късен би сменил управителя на 10-тия дом.

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #1030 -: Декември 30, 2012, 06:52:34 pm »
Сферата е право,а за часа не мисля,че е по-късен

« Отговор #1031 -: Декември 30, 2012, 06:55:41 pm »
С този час на раждане: Юпитер в 9-ти, У9 и У10 е една и съща планета - Плутон в 8-ми в съвпад със Сатурн в знака Везни (знак на екзалтация на Сатурн). Сатурн е У12, намесен е 8-мият дом. Наказателно право? Пък заради намесата на Сатурн може да греша и да административно право.

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #1032 -: Декември 30, 2012, 07:01:50 pm »
Да,в момента работата ми е свързана с административното право,за после ще видим  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #1033 -: Декември 30, 2012, 07:52:06 pm »
Да, ще се реализираш в правото. Подходящо ми се вижда и работа в НПО или подобна организация. Обществените каузи ще ти дадат удовлетворение.

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #1034 -: Декември 30, 2012, 08:34:48 pm »
Благодаря ви,момичета  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #1035 -: Декември 31, 2012, 01:21:16 am »
Класическата астрология определя сигнификатор, свързан със силната ни страна, с която идваме като даденост по рождение, наричат я Lord (или Lady) of Geniture (LoG). Това е най-силната планета в хороскопа, но от гледна точка на действието, тоест такава, която има силата да действа, освен че е притежава максимално възможни есенциални качества. Поради тази причина най-голяма тежест в дефинирането и имат аксиденталните достойнства пред есенциалните, поради тази причина не трябва да се бърка с доминантата на хороскопа или алмутените. Логически се свързва със схващането, че планетата надарена с есенциално достойнство има потенциал, но за да не остане нереализиран и за да има силата да окаже въздействие и е необходимо подходящо местоположение.  Например, за планети разположени в 6, 8 и 12 домове се казва, че трудно могат да разгърнат потенциала си, освен ако не бъдат положени съзнателни усилия и при наличие на повече силни аспекти. Спорен е въпроса дали и доколко е подходящо да се номинира планета в заточение, падение, перигрин или ретроградна, и коя измежду тях е най-способна да изрази силата си.

Често тази планета се свързва с професията, в която имаме най-добра реализация, с качествата налични за нея.
Не съм се задълбочавала в детайлни сметки, но при повърхностен поглед такава планета за хороскопа на Jasmin_veni е Марс или Луна. Нейният хороскоп е интересен от гледна точка на липсата на есенциални и акседентални достойнства на коя да е от планетите, затова е предизвикателство присъждаенето на подобно определение. Имам подозрения и за Меркурий. Някои автори поддържат тезата за превес на падението пред заточението и перигрина.
В радикса на sunnily сякаш е по-лесно – Луната, която управлява 4 и 5 домове – може да се предположи занимание с деца, в по-тясна среда. Слънцето елиминирах заради липсата на достойнства в знака на МС. Нейната карта е пример за заключени есенциално силни планети в 8 и 12 дом.
В картата на danito Юпитер изглежда да води първенството.

Но това са само предположения.
И да не забравяме, че намирайки точния сигнификатор не означава непременно кариерни достижения и богатство, тоест ако е обезсилен поради някакви причини си е даденост, не на всеки е дадено в тоя живот да е Айнщайн или Майкъл Джексън.

« Отговор #1036 -: Декември 31, 2012, 10:44:03 am »
Извинявам се за невежеството, но какво означава заключени есенциално силни планети в 8 и 12 дом?

силни по знак планети ,но заключени от гледна точка на липсата на мажорен асп.с Асц.
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #1037 -: Декември 31, 2012, 11:06:22 am »

С Уран на МС може да предпочиташ сама да си си шеф (собствен бизнес)

там той указва,че човек ако има показатели за постигане на власт и ръководене,то в нея задължително ще присъства като основна тема-демократичност
ако реши да упражнява власт с тоталитарни методи,то ще се прояви разрушително-анархичната същност на уран
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #1038 -: Декември 31, 2012, 12:23:39 pm »
Стреличка, много добре казано!

« Отговор #1039 -: Декември 31, 2012, 02:06:03 pm »
А за транзит на Уран през МЦ имате ли впечатления?