Здравей Гост

възврат на венера

• 246 Отговора
  • 47896 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: възврат на венера
« Отговор #120 -: Януари 16, 2012, 12:22:50 pm »
надценен ми се види тоя възрват ;)

мдааа:) надценен е

« Отговор #121 -: Януари 16, 2012, 12:46:24 pm »
Венериният възврат единствено в контекста на любовта и връзките ли се тълкува? Във връзка с възврата на Романтика може да се задейства онова, за което АН спомена в друга тема - съвпадът Венера/Нептун в тригон със Сатурн може да е се тълкува като създаване на изкувство, реализация на креативни идеи, вдъхновение (още повече, че тук положението на Венера е в 7-ми дом, т.е. насочена навън, към публична изява). Освен това има доста силно застъпен въздушен елемент тук - Венера, Сатурн и Нептун са във въздушни знаци и домове (предполагам, Сатурн е в 3-ти). Комбинацията между Везни и Водолей, 3-ти и 7-ми дом може да означава намиране на нови съмишленици, партньори, създаване на нови полезни контактни, изразяване на идеи. Може да става дума за контакти в артистичните среди, напр.

« Отговор #122 -: Януари 16, 2012, 01:25:06 pm »
Етооо я и моята. Аз пак си пускам картата с малко закъснение, но тепърва навлизам в тези прогностични методи и сега за първи път използвам и Венерин възврат. Ето, пак съм събрала червеничкото от зодиака, и пак си имам натоварени кардинални оси (вече взе да ми писва да ги гледам във всяка карта, която отворя за себе си).   ;D ;D ;D

За това, което се случи през досега годината и мога да го отнеса към тази карта ... действам странно очарователно на хората и странно много ме понасят, всъщност и аз странно много ги понасям, попринцип не съм човек, който се набива на очи, който привлича внимание, но в момента е факт. Предполагам покрай тоя така весело изгрял Лъвски стелиум в 10 дом, така се случва.  ;D По отношение на творчески проекти, не мога да се похваля с кой знае колко много като брой, но за сметка на това са качествени ... уж ... в очите на другите, аз просто виждам как не мога да си изкарам душата изобщо като трябва. Мисля, че напрегнатите аспекти на Венера спрямо Нептун и Луната може да си играят ролята, както и ретро Мерка, всъщност, понеже аз главно ако ще правя нещо, е да пиша.  :rolleyes:
Оттървах се от един досадник някъде по това време, за което много се радвам, де, но не помня на коя точно дата е било това.  ;D

Та досега това е, което ми донесе възврата, ще видим дали до следващия ще подейства по някакъв начин и по отношение на любовните дела.  :rolleyes: За сега не мога да се похваля, но и като го гледам, трудно май би се получило нещо градивно за момента.  ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #123 -: Януари 16, 2012, 01:39:08 pm »
Венериният възврат единствено в контекста на любовта и връзките ли се тълкува?

гледам ги и в контекста на парите ;D

« Отговор #124 -: Януари 16, 2012, 05:05:49 pm »
Да се включа и аз по темата ;D.В случай,че на някой му се занимава ще ми е приятно да ме насочи.На какво трябва да се обърне основно внимание,освен на венера :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #125 -: Януари 16, 2012, 05:14:42 pm »
Да се включа и аз по темата ;D.В случай,че на някой му се занимава ще ми е приятно да ме насочи.На какво трябва да се обърне основно внимание,освен на венера :blink:

На аспектите, предполагам.  :19:

Просто слагаш акцента върху акпектите на тежките планети към рождената ти Венера, това е венусара.
Тук се набива на очи опозицията със сатурн, която се очаква още 2 пъти да стане точна, след като сатурн смени посоката.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #126 -: Януари 16, 2012, 05:19:24 pm »
разглеждат се основно позицията на Венера по дом и аспектите, които прави. През годината следиш движението на транзитната Венера през домовете и аспектите и. Засилена активност по нейните дела следва да има особено когато преминава през ъглите на хороскопа, най-вече АСЦ и МЦ.

картата се разглежда, както всяка друга. акцента тук са нещата управлявани от Венера - връзки, пари, ценности и пр.
ако в картата за годината възлите или Вертекс имат точен аспект към Венера или са силно поставени спрямо наталната или картата на възврата, може да се очаква значима година откъм връзки и контакти, напр. да срещнеш значим за теб човек. Важна година е и когато Венера е силно поставена в картата на възврата, напр. съвпад МЦ, АСЦ,...
Има години, когато не се случва кой знае какво по отн. на Венерите дела, тогава и картата не показва кой знае какво. Но във важна година, картата е много показателна - напр.година на брак и т.н. 
« Последна редакция: Януари 16, 2012, 05:26:13 pm от Grace »

« Отговор #127 -: Януари 16, 2012, 05:21:33 pm »
С опозето на Сатурн не мисля, че е година за някакви дълготрайни отношения, но определено е година, в която ще се запознаеш с нови хора според мен. Интересни с които може да имате нещо.  :unsure: Венера в 5 дом вероятно ще те направи още по-привлекателна в очите на мъжете и сигурно ще имаш желание за някакви авантюри.  Знаците, които упралвява са на 7 и 11 дом, мисля че може да се заловиш с някакво хоби или някакъв друг интерес, с който си ангарирана с други хора и вероятно там ще се запознаеш с тях де. Тоя земен триъгълник, който се е образувал между Марс, Плутон и Луната също ми изглежда доста привлекателен.  ;D Вероятно не е година, в която ще ти липсват пари. Дали ще са много, не знам. У2 пак е обрал пак доста земно присъствие и има добри аспекти.
Повече на интуиция ти го казвам това, не е толкова по картата, можеш да попаднеш на някакъв саркастичен хапливко, който да бяга след теб или да ти мърмори нещо, ноо не знам дали ще си заинтересувана, де.  ;D

PS: Хохо, чакам венерата скоро да ми мине през ДЦ-то, да видим какво ще стане.  :86: С моя късмет едно голямо нищо, ама ...  :73:

« Отговор #128 -: Януари 16, 2012, 05:23:50 pm »

Просто слагаш акцента върху акпектите на тежките планети към рождената ти Венера, това е венусара.
Тук се набива на очи опозицията със сатурн, която се очаква още 2 пъти да стане точна, след като сатурн смени посоката.
;DБлагодаря за насоките.Опозицията,беше първото нещо,което забелязах.Още повече,че сатурн е в 12дом.Стела,щом е намесен той дали ще е нещо свързано с тайни,изолации или просто от случващото се ще страдам и ще се затворя в себе си?

« Отговор #129 -: Януари 16, 2012, 05:29:17 pm »
Грейс,Тъндър благодаря и на вас.Поне материалното състояние ще е добро ;D.

*

Stella

• 7765
« Отговор #130 -: Януари 16, 2012, 05:37:46 pm »

;DБлагодаря за насоките.Опозицията,беше първото нещо,което забелязах.Още повече,че сатурн е в 12дом.Стела,щом е намесен той дали ще е нещо свързано с тайни,изолации или просто от случващото се ще страдам и ще се затворя в себе си?

По принцип за мен лично негативният аспект на сатурн към венера е много труден. Аз го изживявам изключително болезнено. Венера е в Риби и ми управлява 5-ти дом, СЛВ и МЦ, а е поставена в 3-ти. Първо, обличам се изключително строго, обикновено в черно, единият път си подстригах косата късо като момче (квадрат откъм Стрелец в 12-ти дом), а другия път си боядисах косата в черно (опзицията откъм Дева 9 дом). Добре, че скорошната опозиция със Сатурн в дева премина изклюючително набързо, без ретроградия, та си отдъхнах. Забрави за флиртовете, не разчитай на личния си чар, абе с две думи ставаш сухарка.Също така ставаш много взискателна и претнциозна към връзките. Претендираш за сериозно отношение от страна на партньора.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #131 -: Януари 16, 2012, 05:47:31 pm »
Аз винаги постъпвам агресивно в подобни случаи-казвам си каквото ми е на сърцето и това е.След това ама задължително се оплаквам на майка ми ;D.Напоследък едни флиртове са ми в акъла,но написаното от теб ми промени мнението ;).И за взискателността си права.  :88:

*

Grace

• 2257
« Отговор #132 -: Януари 16, 2012, 05:49:07 pm »
чувала съм за различни случаи при напрегнат аспект на Сатурн към Венера. От охладняване и раздяла до обвързване с нов партнъор /при съвпад най-вече/. Но за мен опозицията трудно ще даде пари и нова любов. Ако някой е преживял обратното, да казва... :blink:  Иначе описаното от Стела, добре изразява аспекта, мисля.

*

Stella

• 7765
« Отговор #133 -: Януари 16, 2012, 06:38:59 pm »
По мои наблюдения се прекъсват неудовлятворяващи връзки при негативен аспект на Сатурн към Венера.
Много често при позитивните аспекти човек остава в съществуващата връзка, защото е по-малко склонен към заигравки и флиртове. За съвпадът нямам спомен и не мога да кажа как съм го преживяла.

А, и много отслабвам при аспект на сатурн към венера.

*

abroad

• 2187
« Отговор #134 -: Януари 16, 2012, 06:41:41 pm »
Но за мен опозицията трудно ще даде пари и нова любов.

брат ми се ожени при Сатурн опозиция Венера ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Януари 16, 2012, 06:56:09 pm »
При мен първата опозиция на Сатурн към Венера мина през есента, беше доста неприятен период.
Предстои втора такава в средата на годината, дотогава смятам да прекратя всички ненужни и безплодни отношения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #136 -: Януари 16, 2012, 07:54:08 pm »
Но за мен опозицията трудно ще даде пари и нзаконяваова любов.

това е чудесно  :blink: ей за такива изключения говорех и ми е много интересно. надали е било обаче нова връзка, би трябвало да е нещо съществуващо отдавна, което сега се узаконява. при него Сатурн как е в натала?

*

Stella

• 7765
« Отговор #137 -: Януари 16, 2012, 08:01:52 pm »
Но за мен опозицията трудно ще даде пари и нова любов.

Познавам и аз един такъв случай, но малко преди това уранът беше направил съвпад с венерата му.
Зная и за случаи на сключване на бракове при мъже в периода саде-сати. това обаче са бракове в по-късна възраст, след сатурновия възврат, когато усещаш, че годинките си минават. Мъжете сякаш стават раними в тези периоди и по-сериозни откъм поемане на твърди ангажименти. А брат ти малък ли се е женил?

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #138 -: Януари 16, 2012, 08:06:26 pm »
Сатурн и Венера, доколкото си спомням
са приятелски настроени планети, а не враждуващи  :-\
Естествени минерали и амулети

*

Uran

• 6041
« Отговор #139 -: Януари 16, 2012, 08:07:35 pm »
Съпругът ми ми е предложил брак при съвпад на тр. Сатурн с натална Венера-водолей в неговия радикс. Тогава аз отказах, но все пак важното е, че е имал такова желание.
И сега за истинско предложение приемам това, а не онова по-късно. :blink: