Здравей Гост

възврат на венера

• 246 Отговора
  • 47977 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
възврат на венера
« -: Септември 29, 2008, 12:49:28 am »
както се досещате , този ретрограден хубавец меркурий , яко ме кара да мисля и пиша.вие вероятно си спинкате ,нооо... при мен възниква странният въпрос за предстоящия възврат на венера в слънчевата революция.венера на 26гр. козирог на рожденият ми ден 6.12.2008.в натала венера е на 29гр.в козирог.на 27гр.в козигорог е прогресивното и дирекционно слънце.юпитер  е на 23гр.отново в козирог.това е втори натален дом.в солара за предстоящата година 2008/2009 венера е на върха на 9-ти соларен , юпито е в 8-ми соларен.какво да се очаква?много съм объркана?въобще може ли да се приеме за съвпад венера и юпитер в козирог с тази орбиса около 3гр.?второ съвпада на венера с прогресивно и дирекционно слънце?-при условие , че в натала нямат добър аспект?и този възврат -пак ли някоя невъзможна и трудна любов?! :D :D :D
и добро утро на ранобудните , както и успешен ден! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: възврат на венера
« Отговор #1 -: Септември 29, 2008, 12:28:44 pm »
Желателно е да постваш карти или пълни данни-ако искаш по-сериозно внимание/особено като се преплитат различни техники/ при разглеждането на някои позиции и аспекти.

Венера ако ти е анарета в Козирог-нито от знака,нито от градуса очаквай "лесни" любови или бързоразвиващи се по принцип,ако съм разбрал добре и Венерата и прогр-дир Слънце
са във 2 дом-предимно на ползи от връзки или от инвестиции/печалби ,може да е като цяло подобрение във финансовото положение.

Реален съвпад ще имаш когато Слънцето съвпадне точно/ до 1 градус / с Венера.

Направи си възвратна карта на Венера-за допънително проследяване.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Септември 29, 2008, 12:32:12 pm »
Малко оф топик, ама и аз да се присламча  :P
Колега Sinyhe, какво според теб мога да очаквам при съвпад на дир. Марс с нат. Слънце на върха на 5 дом? В момента аспектът е почти точен, остават броени минути. Не че точно сега чакам да се случи нещо де... Хм, и щъркели не очаквам  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Септември 29, 2008, 12:46:11 pm »
Тъй като мерк ми прави яко номера през последните дни и се чувствам затормозен от страна на изразяването ,искрено се надявам да не сътворя някоя велика каша.
Доколкото разбирам Венера е в натален втори дом .Венера при възвръщане и в девети дом дава завършек или начало на  някакъв цикъл и тъй като е по оста 2/8 дом в натала ,вероятно ще е свързано с финансии.Може да се тълкува като получаване на стипендия ,която ти дава възможност за обучение в чужбина, получаване на пари ,които са ти като награда и пътуване в чужбина за удоволствие.

Съжалявам ,но оставям другите да се включат ,че съм на бачкане вече :(

*

Синухе

• 4978
« Отговор #4 -: Септември 29, 2008, 03:20:09 pm »
Ами Lillie едва ли ще ти кажа нещо,което да не ти е минало през главата,но все пак... :)

Дирекционен Марс съвпад Слънце-аспекта е силен освен като участващи планети от една стихия и като аспект(най-силен и с природа на Марс),Марс управлява наталното Слънце и отделно планетите имат точен натален аспект-полусекстил,който е и естествената връзка между Овен/Риби (има взаимно застъпване),този полусекстил е с природата на Нептун.

Аспекта ще е особено силен в края на 2008 и началото на 2009 /иначе е актуален за цялата 2009) ако се съди по точността му(тук да вметна че ползвам релокираната карта,оригиналната нещо ми се губи),като с края на 2008 се преустановява и дирекционния квадрат на Марс с Луната.

Ако даде проявление/за което има голяма вероятност/-това са предимно нови и бързосформиращи се събития пряко засягащи твоето жизнено положение или роля в любовният живот.Дирекциите не определят процеси и психологическо развитие,а само индикират нещо,което се появява на повърхността като положение/преживяване. Възможностите са няколко:активно творчество изискващо физическа енергия и резултати (Слънце/Марс),пробивност и завоюване на желана или по-силна позиция свързана с реализацията (Слънце);поява на нов по-млад партньор;зачеване на дете /може и обратното-аборт/; занимания със спорт;нараняване на главата и/или гръдният кош,възможни са някои рязки изменения във телесните функции свързани с температура или възпалителни процеси;скандал,спор,физическо насилие;останалото по аналогиите на планетите.

При проявление наталния полусекстил ще даде повече плавност в проявата,лека забуленост,кармично разместване и наместване на ситуациите отвъд личната воля,което може да намали остротата на изникващото без да намаля ефекта му или т.нар. раждане на ново положение/събитие.Обикновено промените като цяло трябва да се тълкуват положително-сродна стихия на планети,Марс на трон,натален полусекстил.

Дирекционно нещата трябва да се гледат максимално просто/за разлика от транзитите/, дори е желателно да не се взимат предвид управители на домове , а предимно домовете и знаците в които се сключва аспекта и най-вече природата на аспекта и планетите главно.
И обикновено дирекционен аспект дава проявление само веднъж/но силно/,защото не е процес. Обаче в това няма гаранция. ::)

Разпадащият се квадрат Марс/Луна вече видях,че го описа като събитийност-раняване във близки взаимоотношения,лошо положение на родител,раняване на женската роля/позиция в женска карта,вероятно реален стрес свързан с дома(всичко по Луната), като действието на аспекта не е императивно(не участва личната воля-Слънцето).Така мисля,че с дирекционен Марс/Слънце нещата ако дадат събитие ще са по-лични и пряко отражение на съвсем осъзнат личен избор,намеса,начинание и т.н.Това изолирано-иначе си знаеш да гледаш и други техники и методи. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Септември 29, 2008, 03:43:06 pm »
поява на нов по-млад партньор

Благодарско  :)
Амиии... минаха ми разни нещица през главата, а тя все не може да уври горката, нали ми е овенска  ;D
Но от значително по-млади партньори вече ще се пазя, наскоро си сложих една голяма обеца на ухото  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #6 -: Септември 29, 2008, 10:01:18 pm »
Я, ми кажете, ако някой има наблюдения по въпроса, какво в картата може да сочи склонност към връзки с по-възрастни партньори,съжалявам за лаическия въпрос,но аз пак не съм си научила уроците ;)

« Отговор #7 -: Септември 29, 2008, 10:37:53 pm »
Я, ми кажете, ако някой има наблюдения по въпроса, какво в картата може да сочи склонност към връзки с по-възрастни партньори,съжалявам за лаическия въпрос,но аз пак не съм си научила уроците ;)

Сатурн в 7-ми. Венера в Козирог, Венера в аспект със Сатурн.В този ред на мисли...може би Венера в 10-ти  ::) 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #8 -: Септември 30, 2008, 07:28:02 am »
венера в 10 дава по- млад:)
Сатурн в 10, козирог- може да е и по-късен брак
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #9 -: Септември 30, 2008, 08:38:17 pm »

Сатурн в 7-ми. Венера в Козирог, Венера в аспект със Сатурн.В този ред на мисли...може би Венера в 10-ти  ::) 

В тоя ред на мисли, аз винаги съм имала склонност към по-възрастни и зрели партньори и никога не съм имала горните аспекти.  :P

« Отговор #10 -: Септември 30, 2008, 09:29:32 pm »

и защо така?

В тоя ред на мисли, аз винаги съм имала склонност към по-възрастни и зрели партньори и никога не съм имала горните аспекти.

Ми ти, какато обикновено, подмяташ нещо и бягаш. Разкажи тогава какви точно аспекти има в хороскопа ти, които показват това.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #11 -: Септември 30, 2008, 09:36:11 pm »
Абе ,то Юпито се свързва с дедовците ,но колкото и да рових да намеря карти на Катрин Зита Джоунс и Ана Никол Смит така и не открих някоя достоверна да ги разгледаме .

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #12 -: Септември 30, 2008, 09:41:38 pm »
Вярно е,че козирожката Венера си пада по доста по-големи партньори...Това го казвам от личен опит..
Това обаче беше до сатурновото завръщане при мен...Сега съм нещо като "кака".. ;D
По принцип предпочитам общуване с по-възрастни и зрели хора..

« Отговор #13 -: Септември 30, 2008, 09:43:30 pm »
Цитат
карти на Катрин Зита Джоунс и Ана Никол Смит
Тук май е по-достоверно да наблюдаваме оста 2-ри 8-ми дом :P

« Отговор #14 -: Септември 30, 2008, 09:48:55 pm »
Цитат
карти на Катрин Зита Джоунс и Ана Никол Смит
Тук май е по-достоверно да наблюдаваме оста 2-ри 8-ми дом :P
То и това да гледаме не пречи  и сигурно ще открием доста интересни нещица,но ми беше интересно как са разположени Слънце и Юпитер в техните карти. Сатъра си показва разлика във възрастта ,но дали към по-млади или към по-стари ;D

« Отговор #15 -: Септември 30, 2008, 09:50:15 pm »
Цитат
козирожката Венера си пада по доста по-големи партньори
Хубаво,но това май не важи за мъжете Козирози.Познавам такъв с Венера в Козирог-12 дом.И Слънцето му е там.Цял живот се е заглеждал по чувствително по-млади жени от него.Нещо не се вързва.Самите Козирози се стремят към младостта,като противовес на собственото им чувство за вътрешна старост.Знаем,че с напредване на възрастта те стават "все по-млади" по дух.Сатурн пък съхранява формата.Така че тази Венера в Коз. просто може би дава сериозно и сдържано ,емоционално обрано отношение.

*

mamma_mia

« Отговор #16 -: Септември 30, 2008, 11:10:53 pm »
Сатурн в 10, козирог- може да е и по-късен брак

Определено сатурн е за по-възрастни.
Ето аз съм с венера в 10ти и мъжът ми е 3 години по-млад от мен ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #17 -: Октомври 01, 2008, 12:53:05 am »
Ако се замислите като хората,ще се сетите,че повечето двойки брачни или безбрачни имат възрастова разлика,а едва ли всички имат Сатурново оцветена Венера или 7 дом! ;D

В такъв случай някакви си 3,5 години не са сериозна разлика и не спадат към Сатурновия критерий.Плюс това засягаме само възрастовата проява на сатурновото влияние върху венера-като оставим настрана самата опитност на една Венера в аспект със Сатурн,се залага и на разликата-очевидната в зрелостта на единия и другия партньор.За да повлияе изцяло едно такова влияние(върху брака особено) е необходимо в картата да има и някаква застъпеност около кардиналните домове като цяло от тези планети или нещо сходно,както и достатъчно силен статус на самите планети.

Притежател съм на Слънце и Венера в Козирог,отделно Венера в квадрат и взаимна рецепция със Сатурн,досега "любовно" привличане към по-възрастни съм нямал (за което имам съвсем естествено обяснение,но сега не ми се обяснява и не го смятам за нужно), но такова доста е имало към мен от  значително по-възрастни личности(които могат да ми бъдат дори родители).Имам много приятелства с голяма граница във възрастта,като при мен такива връзки са много близки като цяло.Към мен се привличат и много по-млади от мен (вероятно заради силното ми Меркуриево присъствие и точния полусекстил на Мерк с Венера-когато усещат тази енергия или обратно заради зрелостта ми-вече Сатурн),не че сега не съм млад физически,но ми е правило впечатление.

Та това което исках да кажа е,че определено се среща ясна граница между "възраст" и "зрялост" в повечето ми взаимоотношения,като в момента засягам само това проявление.

Мога да допълня и някои други примери:също мъж с Венера в Козирог (в момента средна възраст) се привлича само от много по-млади от него,Сатурн се проявява и в желание да се грижиш чрез опита си/разгърнатия потенциал на материално и душевно ниво за някой, така че да среща се често и това проявление на Сатурн/Венера.Съответната личност има и съвпад с Меркурий в края на Стрелец-Венера е на нулев(първи) градус в Козирог и това донякъде може би натежява Венерините везни.Може и подсъзнателно това на човека да му носи усещане за сигурност или власт,но всеки знае какво значи Сатурн/Венера в основата  и вариациите им.

Отделно имам близка със Десцедент в Козирог и Сатурн в 9 дом (Венера в Рак),при която след ранен 1ви брак и развод,следва 2 брак с мъж с 10 години разлика във възрастта.

Вероятно някои Сатурнови Венери или 7 домове се чувстват "зрели" (значими,адекватни)само с по-млади партньори,други смятат за адекватни само по-възрастни като символ на зрялост, при други този крайностен модел може и да отпадне.Но есенцията на аспекта и проработката му ще си остане,имам предвид задачите и характеристиките.

И тъй като Водолей е знак със силно влияние и на Сатурн-нещата при този знак никога не са сигурни по принцип в проявлението си(не в принципа/характера),така една Венера там като цяло често е "ексцентрична".Познавам сума ти Водолейски Венери  ;D -те дори нямат усет за крайност била тя във възраст или зрялост,поради простата причина,че всичко различно и нетипично за тях е нормално (за всеки поотделно вероятно е  ;)) и не го правят с цел да шокирват нарочно/не че не знаят ефекта на действията си,но не се водят от това в избора си/,но определено тук се срещат особено всякакви крайности.Срещал съм такива,които по Сатурново търсят и се привличат само от много млади партньори, други обратно,почти като фикс идея или преследват някакъв утопичен образ,за това колко често бъркат или може би смесват приятелски със интимни взаимоотношения отделно,няма сега да изкарвам тази позиция най-черната  ::) /всяка си крие проблематиката и дара ако свеждаме нещата до плюс/минус/,но определено в повечето пъти има наличие на крайност.Дори и тази крайност да е съжителство/брак с напълно несъотвестваща личност и хладни взаиимоотношения,което именно дава чувството за цялост/свобода/необвързаност вътре във себе си на една такава Венера(Уранова). И не знам дали заради Сатурновото влияние-има често срещана степен на самонаказване или това е в комбинация с фиксирания кръст? ???  Ако някой има Ураново оцветена Венера или 7 дом-да не се засяга,просто наблегнах на проблематиката!(Явно в рецепцията ми надделя Сатурн,а на Венера  :P )

« Отговор #18 -: Октомври 01, 2008, 01:08:54 am »
Някъде бях чел ,че при показатели за голяма разлика във възраста има значение посоката на движение на Сатъра . Интереса към по-зрели партньори за право движение ,а за по-млади при ретроградно.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #19 -: Октомври 01, 2008, 01:51:26 am »
А за стационарно (като моя) ?  :P  По тая логика трябва да е еквивалентна възраст/зрялост  ??? ;D :D

Майтап няма,но случая на мъжа когото описах е с ретро Сатурн при това само той е ретро в картата.За допълнение ще вметна,че има и аспект с Венерата-куинконс.

В женската карта също е ретро!Но в случая има и ретро Мерк,като взаимно са в опозиция.