Ако се замислите като хората,ще се сетите,че повечето двойки брачни или безбрачни имат възрастова разлика,а едва ли всички имат Сатурново оцветена Венера или 7 дом!

В такъв случай някакви си 3,5 години не са сериозна разлика и не спадат към Сатурновия критерий.Плюс това засягаме само възрастовата проява на сатурновото влияние върху венера-като оставим настрана самата опитност на една Венера в аспект със Сатурн,се залага и на разликата-очевидната в зрелостта на единия и другия партньор.За да повлияе изцяло едно такова влияние(върху брака особено) е необходимо в картата да има и някаква застъпеност около кардиналните домове като цяло от тези планети или нещо сходно,както и достатъчно силен статус на самите планети.
Притежател съм на Слънце и Венера в Козирог,отделно Венера в квадрат и взаимна рецепция със Сатурн,досега "любовно" привличане към по-възрастни съм нямал (за което имам съвсем естествено обяснение,но сега не ми се обяснява и не го смятам за нужно), но такова доста е имало към мен от значително по-възрастни личности(които могат да ми бъдат дори родители).Имам много приятелства с голяма граница във възрастта,като при мен такива връзки са много близки като цяло.Към мен се привличат и много по-млади от мен (вероятно заради силното ми Меркуриево присъствие и точния полусекстил на Мерк с Венера-когато усещат тази енергия или обратно заради зрелостта ми-вече Сатурн),не че сега не съм млад физически,но ми е правило впечатление.
Та това което исках да кажа е,че определено се среща ясна граница между "възраст" и "зрялост" в повечето ми взаимоотношения,като в момента засягам само това проявление.
Мога да допълня и някои други примери:също мъж с Венера в Козирог (в момента средна възраст) се привлича само от много по-млади от него,Сатурн се проявява и в желание да се грижиш чрез опита си/разгърнатия потенциал на материално и душевно ниво за някой, така че да среща се често и това проявление на Сатурн/Венера.Съответната личност има и съвпад с Меркурий в края на Стрелец-Венера е на нулев(първи) градус в Козирог и това донякъде може би натежява Венерините везни.Може и подсъзнателно това на човека да му носи усещане за сигурност или власт,но всеки знае какво значи Сатурн/Венера в основата и вариациите им.
Отделно имам близка със Десцедент в Козирог и Сатурн в 9 дом (Венера в Рак),при която след ранен 1ви брак и развод,следва 2 брак с мъж с 10 години разлика във възрастта.
Вероятно някои Сатурнови Венери или 7 домове се чувстват "зрели" (значими,адекватни)само с по-млади партньори,други смятат за адекватни само по-възрастни като символ на зрялост, при други този крайностен модел може и да отпадне.Но есенцията на аспекта и проработката му ще си остане,имам предвид задачите и характеристиките.
И тъй като Водолей е знак със силно влияние и на Сатурн-нещата при този знак никога не са сигурни по принцип в проявлението си(не в принципа/характера),така една Венера там като цяло често е "ексцентрична".Познавам сума ти Водолейски Венери

-те дори нямат усет за крайност била тя във възраст или зрялост,поради простата причина,че всичко различно и нетипично за тях е нормално (за всеки поотделно вероятно е

) и не го правят с цел да шокирват нарочно/не че не знаят ефекта на действията си,но не се водят от това в избора си/,но определено тук се срещат особено всякакви крайности.Срещал съм такива,които по Сатурново търсят и се привличат само от много млади партньори, други обратно,почти като фикс идея или преследват някакъв утопичен образ,за това колко често бъркат или може би смесват приятелски със интимни взаимоотношения отделно,няма сега да изкарвам тази позиция най-черната

/всяка си крие проблематиката и дара ако свеждаме нещата до плюс/минус/,но определено в повечето пъти има наличие на крайност.Дори и тази крайност да е съжителство/брак с напълно несъотвестваща личност и хладни взаиимоотношения,което именно дава чувството за цялост/свобода/необвързаност вътре във себе си на една такава Венера(Уранова). И не знам дали заради Сатурновото влияние-има често срещана степен на самонаказване или това е в комбинация с фиксирания кръст?

Ако някой има Ураново оцветена Венера или 7 дом-да не се засяга,просто наблегнах на проблематиката!(Явно в рецепцията ми надделя Сатурн,а на Венера

)