Ми не знам какво имам предвид...впрочем знам де, ама пак ще ме биете. 
Щото примерно аз съм чувала да имам какви ли не заложби в плюс и минус из хороскопа, па не се проявяват.
Т.е. то само да ги има не стига. И транзити да ги задействат пак не стига. Много транзити са ми минали кротко и неусетно, Плутон през АС примерно ми беше едно от най-спокойните и скучни времена.
Чат пат задействат, чат пат не задействат.
Е това чат пат ме интересува на какво се дължи.
Някак си имам усещането, че картата дава обяснение за поводите, ама не предизвиква и не е причината.
Ти пък:)
Как ти хрумна да те смущава спор или разговор на окултна тема, само защото някой смята, че повече е чел или работил с астрологични карти:)
Нещата, както във всичко, опират до мислене и разбиране:)
Когато наистина знаеш нещо, можеш да го кажеш с пет прости думи, без да се позоваваш на книги и авторитети:)
Та по повод книгите – има из нета една книга на Б.Брейди – намери я – там се говори за транзитните решетки – те показват събитията, причините им и следствията. Провери си ги и ако установиш, че работят, ще си ги ползваш и може би по-лесно ще стигаш до осъзнаване:) Примерно имаш неразбирателство с колеги или шефове в събитиен план – според транзитните решетки можеш да установиш, че причините ги търсиш някъде в семейството си, а следствията – като пари:)- логично, нали:)
Искам да кажа, че астрологията винаги си работи, а не „чат-пат”:) – друг е въпросът, че ние не винаги стигаме до нужната дълбочина. Ако успеем да навлезем, може би ще си работи перфектно:) Но сигурно има неща, които е нормално да не можем да прозрем.....
Примерът с твоя тр. Плутон на асцендента – то това е било доста отдавна, като ти гледам хороскопа, но защо са ти външни събития, ако си си имала вътрешни трансформации, макар и без осъзнаване...... Според радикса ти, не ти е трудно да навлизаш в дълбочина на нещата, като поведение и модел на мислене и възприемане – защо да очакваме тогава, че Плутон ще ти носи драстични събития, за да те накара да научиш нещо.......
Сега например, тр. Юпитер ти е в бил в съвпад с наталния и ще направи съвпад с наталния Сатурн – ами похвали се нещо:)- ама не че са ти спрели топлата вода:)- ако някой си търси астрологичните съответствия за спирането на топлата вода, то той определено навлиза в дълбочина на нещата, на които е решил да обърне внимание и му се разминават много събития:) – може да си ги е изживял или отработил на ментално ниво:) – като една приятелка – цял месец избира и урежда една екскурзия до Божи гроб, а преди два дни ми каза, че е най-добре да се откажем:)- на мен ми беше безразлично, това си беше нейна идея и организацията си я правеше тя, та явно и се е наситила:)
Но благоприятните транзити на Юпитер е най-добре да не си ги изживяваме само ментално:) – и оная тр. Венера на асцендента, макар че е само за няколко дни там:)