Здравей Гост

ИНЦИДЕНТИ

• 68 Отговора
  • 13441 Прегледи
*

AH

• 2201
ИНЦИДЕНТИ
« -: Октомври 05, 2008, 06:59:29 pm »
Бързите транзити в шести дом и тр.Марс в съвпад с натално Слънце.
Тр.Плутон и Луна в осми дом и в опозиция на наталната Луна – от днешен опит- пукната кост на крак:)
При това преди една нощ  имах специален сън и вчера бях особено внимателна и освен това звънях на всичките си близки. Само за свекърва ми бяха викали линейка за проблем със злъчката. И днес бях внимателна, но въпреки вниманието........- е, можеше и да е счупен, което щеше да ми направи далеч по-сериозни проблеми точно сега:)
Когато нещо трябва да се случи, то се случва, но можеше и да е по-зле:)
А може би и с тия очаквания покрай хороскопа и сънищата си го викаме:)- това е шега:)
По-скоро трябва да се търси грешка на друго ниво – въпросът е какви са подсказките за такава грешка...........

*

Skarlet

Re: ИНЦИДЕНТИ
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2008, 07:09:10 pm »
По-скоро трябва да се търси грешка на друго ниво – въпросът е какви са подсказките за такава грешка...........
Ей това не можах да го разбера-каква грешка и чия грешка?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2008, 09:06:17 pm »
И аз нещо не разбрах от последното изречение...

Вероятно се има предвид какви са причините(уроците) предизвикали точно това събитие?
И от горе на всичко с подсказка било сън или друго,за нещо предстоящо и то отрицателно, защо се е случило и можело ли е да се избегне?

Ами отговор-според мен донякъде ако има нещо да се случва,то се случва е вярно с тази разлика,че ако точно преди да се случи знаем какво точно ще се случи-тогава може и да не стане ( с нашата намеса или ненамеса).В смисъл ако едно събитие/преживяване отразява по-дълбока причина с поучителен или кармичен характер- видимият ефект може да се неутрализира малко преди появата му чрез ясно разбиране и неутрализиране от страна на съзнанието.Това може да включва или не и физически действия и промяна.

By the way, на Плутон опозиция Луна имах много негативни събития и преживявания (в известна степен по моя вина ,но имаше и намеса),но след 2 седмици излязох от положение,което беше безнадеждно и дори вече по Сатурново затвърдено с премествания,документи и много други-просто не се примирих с положението и впрегнах такава воля и без майтап използвах "магическия" си потенциал-въздействах на финно ниво върху своето бъдещо време,докато то не се въплъти в материалния свят и не върнах нещата по местата им,разбира се изкочи и неочаквана помощ,която пак не беше до края сигурна в ефективността си.В последствие разбрах,че за мен вероятно е било добре точно тогава това да стане-но само временно,не перманентно,тъй като е блокирало други вероятно по-негативни възможности.

*

123

« Отговор #3 -: Октомври 06, 2008, 10:53:33 am »
А може би и с тия очаквания покрай хороскопа и сънищата си го викаме:)- това е шега:)

тези дни и аз разсъждавам на тази и подобни теми
концентрирайки обаче енергия върху търсенето на грешка, не стигаме ли до нова? Особено ако мисълта е "силна" по природа, което и прави трудно овладяването й в желаната посока и характеристика и води до новосъздадена "грешка" :)

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Октомври 06, 2008, 11:55:00 am »
Нека си припомним, че Меркурий е понастоящем ретрограден и е напълно естествено да разсъждаваме върху минали събития и доколко сме направили правилния избор в миналото. Меркурий е с поглед обърнат навътре, не навън. Това е процес на ретроспекция, който има за цел търсене и осъзнаване на истината. Меркурий е връзката между съзнание и подсъзнание. Ретро Меркурий се потапя в подсъзнанието, за да търси причинно-следствените връзки за нещата. Това стеснено съзнание обаче може да ни изиграе лоша шега. Нека не забравяме, че обстоятелствата непрекъснато се променят и универсални рецепти няма. Освен това в настоящия момент Меркурий е в квадратура с Юпитер, а това е аспекта на интелектуалното превъзходство. Още повече, че Меркурий се отъждествява със Слънцето. Меркурий управлява рационалното мислене "тук и сега", а Юпитер - абстрактното мислене ( в перспектива). Фиксирането върху детайлите (Меркурий) ни пречи да видим общата картина (Юпитер). Вероятността за грешки нараства. Аз така си обяснявам нещата.  ;)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #5 -: Октомври 06, 2008, 02:01:35 pm »
Оф, да ти кажа, аз така изпатих по едно време със Сатурн на МС и после като се натутка и Марс там та съвсем. Няколко месеца поредица от дребни или едри проблеми без летален изход, ма ми скъсаха нервичките отвсякъде.
То имаш чувството, че дъжд от неприятности е завалял и по едно време минаваш на принципа Мокър от дъжд се не бои.

Конкретно за крака:
1. Вие си ги знаете по-добре там, коя планета отговаря за крака, за тая част на крака, какво и е положението и т.н. И въпреки всичко аз съм убедена, че тия работи единичните случаи са неизбежни, ако отклониш едната капка, другата ще ти падне баш на носа. Така че смирено чакашда се извали, каквото има да вали.
2. По Лазарев веднага ще те насочи към лоши мисли, отрицателни емоции и нам си още какво. Вземи се прочисти вътрешно, помедитирай върху себе си, изследвай си кътчетата на душата, съзнанието и тялото и квото можеш, прочисти.
3. По оня със сложното име и най-вероятно по моему-там помниш ли откъса за Сатурн, уединението и болницата?

СЪДБАТА КАТО ШАНС
Торвалд Детлефсен 

Значи е трябвало да останеш на спокойствие и да се позанимаваш със себе си и да пополучиш малко озарения.
Затова щото не си искала сама, сега те принуждават да го направиш.
И то точно това беше и описанието в книгата, чакай да го намеря.

Лично аз съм на мнение, че ти е време да се занимаваш със себе си и да се поглезиш малко...боледувайки.  :-*

*

kaily

• 5145
« Отговор #6 -: Октомври 06, 2008, 02:11:58 pm »
Древните гърци са познавали една проста формула за безпроблемно общуване с боговете. Докато човек им прина¬ся жертви, боговете не го закачат. Спре ли да им принася жертви, богът сам си взима жертвата със сила. Тази фор¬мула и досега е валидна и е фактическият ключ към астро¬логията. Пък и по-близо до действителността е да си пред¬ставяме първичните принципи като „богове”, отколкото като мъртви небесни тела.
Понятието „жертвам” означава да отворим място за даден първичен принцип в собствената ни сфера на преживявания, да го интегрираме в съзнанието си. Различните принципи по различно време предявяват правата си към човека. Те изискват от него да се занимае с тях в точно оп¬ределен момент. Който с готовност приеме това изискване и допусне в себе си божеството, за да го опознае, той принася жертва на това божество и няма защо да се стра¬хува от него. Който обаче приеме „почукването” му като повод да заключи вратата си и да не го пусне вътре, кой¬то не иска да го опознае, той може да е сигурен, че ще бъ¬де насила принуден да принесе жертвата, която е отказал.

...Благодарение на вертикалното мислене, астрологът мо¬же да назове пред потърсилия съвет от него възможности за осъществяване на новия принцип и за освобождаването на дадена планетна връзка на различни нива. Истинската астрологична консултация не съдържа предупреждение да се избягва даден принцип (аспект), а само съвети и окуражава¬не човек да влезе в съприкосновение именно с този принцип.
В това се крият възможностите на истинската „астротерапия”. Астротерапията, която ние разработихме през последните години, използва като основа една „матри¬ца на действителността”, по модела, който скицирахме в началото на настоящата глава. Тя дава съотнасянето на възможно най-голям брой нива към десетте първични принципа и на връзките между планетите. Проблемите или бо¬лестните симптоми са винаги само задействането на даде¬на констелация на определено ниво (например, ако е болест, физическо или психическо).

Задача на всяка болест е да запознае човека с конкретен принцип, който той очевидно не е задействал доброволно. С помощта на тази матрица на действителността е възможно да се направи излишна дадена болест, като се посо¬чат начини на осъществяване на същия принцип, само че на други нива. Нивата се сменят във вертикална посока. Този метод не се бори срещу симптома, а фактически го прави излишен сам по себе си, защото сблъсъкът с принципа, кой¬то трябва да се усвои, става на друго ниво. Това е съзна¬телно изместване на симптома по вертикала.
Нека отново онагледим казаното с един прост пример:
Бихме могли да изчислим, че през следващите месеци да¬ден човек влиза в „Сатурнова фаза”. Това значи, че му пред¬стои да се справи със Сатурнов аспект. В примера си за по¬реден път използваме Сатурновия принцип, първо, защото той се смята за особено „лош” и навсякъде всява страх, и, второ, защото вече се запознахме донякъде с този принцип и знаем аналогичните му съответствия на отделните ни¬ва

В близко време ще трябва да предотвратите всички усилия за експанзия, да избягвате компаниите и забавите, както и всичко, което има нещо общо с разсейването, развлечение¬то и прекаляването. Започнете да се обличате по възможност само в черни дрехи и често се разхождайте на гроби¬щата. Ако имате възможност, отделете стая, в която да можете да се оттегляте сам. Стаята трябва да е семпла, обзавеждането й да се свежда до най-необходимото. Да е боядисана цялата в бяло или черно; като украса на стена¬та може да има евентуално тринайсетата карта от Таро (Смъртта). На работната си маса бихте могли да поста¬вите череп или пясъчен часовник. Оттегляйте се колкото ви е възможно по-често в тази стая за медитация. Четете Тибетската книга на мъртвите и определени места от Библията. Избягвайте обилното ядене. Хранете се, напри¬мер, макробиотично или, още по-добре, постете. Като напитка за предпочитане е чаят от хвощ. За лекарство са подходящи оловото или варта в хомеопатична форма, в го¬ляма доза и еднократно. Слушайте класическа, сериозна музика. През този период внимавайте да има ред във всичко, което вършите. Опитайте се да структурирате по нов на¬чин много области от живота си. Опознайте благодатта на тишината и самотата и ги обикнете.

Веднага се вижда, че всички по-горни препоръки идват от вертикалната аналогова верига на Сатурновия принцип: структура, олово, хвощ, черно, гробище, всички символи на смъртта и т.н. По-същия начин възможностите могат да се разширят на много други нива и да се съобразят с конкретния човек. Ако клиентът последва повечето от тези съвети, той неизбежно ще опознае и разбере принципа на Сатурн. Защото човек не може просто да извърши всичко това, без едновременно нещо да се случи в него.
Но понеже върши всичко доброволно, той няма да предизвика съпротива и така ще се научи да обича смисъла на принципа на ограничението, отказването и структурата (редукцията до най-необходимото). След този период той ще установи, че съприкосновението със старателно избяг¬ваните преди проблеми на смъртта, самотата, тишината, го е направило по-зрял, че му е било позволено да опознае нови измерения на действителността. През периода той активно е вършил онова, което е трябвало да върши - учейки се е интегрирал нов за себе си аспект от действи¬телността. Изпълнил е своя учебен план и е освободил проблема.
Ако въпросният клиент не последва препоръките, защо¬то смята, че отказът, ограниченията и самотата „не са за него”, че не са му по вкуса и продьлжи да си живее по стария начин, Сатурновият аспект много скоро ще стане „лош” за него. Той принудително ще вземе „жертвата” си.
Така например някое пътно произшествие ще докара на¬шия клиент до болницата. В нея той ще трябва да се откаже от толкова много неща - от събирания, компании, обилна храна, всякакви удоволствия, от всичко, от което го посъветвахме да се откаже доброволно! Обстановката в болничната му стая се свежда до най-необходимото - точ¬но такава стая го посъветвахме да си обзаведе. На всеки няколко дни ще вижда как карат починали хора по коридо¬рите и неизбежно ще го споходи мисълта, че самият той при катастрофата е бил много близо до смъртта. Ние съ¬що го бяхме посъветвали да се замисли върху умирането и смъртта. Дълго ще стои сам и ще има достатъчно време за размисъл.
Както виждаме, крайният ефект е същият. Защото ве¬че казахме, че учебната цел е предварително определена. Из¬борът, който ни е даден, е в това „как” да учим - добро¬волно или по принуда...

Болестта като информация
По същия начин дори вече проявени болести или пробле¬ми могат да се приближат към своя край. Критерий за раз¬бираната по този начин терапия е въпросът: На какво бо¬лестта иска да научи пациента? Какво засегнатият не ис¬ка да усвои? Целта на терапията е да замести учебния про¬цес, предвиден с болестта. Иначе тя никога не би могла да лекува.

и т.н.

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%C4%E5%F2%EB

*

AH

• 2201
« Отговор #7 -: Октомври 06, 2008, 07:20:27 pm »
Причините и следствията при някакво събитие спокойно можем да ги търсим по наталното положение и управителство на действащите планети.
Чрезвичайните събития са реакция на Вселената за възстановяване на равновесието.
Ако събитието го свържем с опозиция предимно, то е виден опита за равновесие. Ако го свържем със съвпад, виждаме натежаване в някаква зона и можем да очакваме и събитийни следствия.........
От друга страна, мислейки пак за равновесието, можем след негативно събитие да очакваме позитивно, както и обратното........../при съвпад- за да се възстанови равновесието/ - има нещо порочно в тоя ред на мисли:)

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Октомври 06, 2008, 08:22:29 pm »
Причините и следствията при някакво събитие спокойно можем да ги търсим по наталното положение и управителство на действащите планети.
Чрезвичайните събития са реакция на Вселената за възстановяване на равновесието.
Ако събитието го свържем с опозиция предимно, то е виден опита за равновесие. Ако го свържем със съвпад, виждаме натежаване в някаква зона и можем да очакваме и събитийни следствия.........
От друга страна, мислейки пак за равновесието, можем след негативно събитие да очакваме позитивно, както и обратното........../при съвпад- за да се възстанови равновесието/ - има нещо порочно в тоя ред на мисли:)

Много точно казано. Прекрасно прозрение. Позравления!

*

kaily

• 5145
« Отговор #9 -: Октомври 06, 2008, 09:03:48 pm »
Е, съкива ли, всичко е така, както казах.
Постоя си има нема 3 часа дома и почнаха да те сполетяват прозрения.  ;D

Добрата новина е, че ще си повисиш повече време във форума и ще имаме честта да си беседваме с теб на воля. Както виждаш - вяко зло за добро.  8)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #10 -: Октомври 07, 2008, 01:00:58 pm »
АН, пожелавам ти бързо оздравяване и дано все пак намериш нещо положително в тази ситуация.

А като изчетох транзитите ме сполетя едно прозрение  ;D - Асц ти не е Козирог или втория вариант е че става въпрос друг човек.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Октомври 07, 2008, 07:10:36 pm »
По повод прозренията и равновесието........
Днес си говорих с едно дете за библията. Понеже си общуваме на чужд и за двете ни език, не е съвсем сигурно доколко добре си се разбираме и си обясняваме нещата, но тя твърдеше, че в библията е написано:
1.   понеже човек е откраднал забранения плод за да нахрани друг човек, сега всички плащаме, като се трудим за прехраната си. В това твърдение нещо ме смущава и си заслужава да помисля върху него.
2.   за важните неща човек винаги плаща с болка, която му е лесно достъпна и възстановява равновесието.  И понеже не винаги ни е лесно да разпознаем важните неща, пък болката лесно я познаваме:), то можем по обратен път винаги, и при най- баналната болка, да се питаме какво важно нещо научаваме или осъзнаваме в съответния момент.
Хороскопът може да ни помогне, като видим в каква житейска област „тежи” в конкретния период.

*

AH

• 2201
« Отговор #12 -: Октомври 07, 2008, 07:12:37 pm »
АН, пожелавам ти бързо оздравяване и дано все пак намериш нещо положително в тази ситуация.

А като изчетох транзитите ме сполетя едно прозрение  ;D - Асц ти не е Козирог или втория вариант е че става въпрос друг човек.

Наистина не Козирог, ама кое точно не е козирожко:)

« Отговор #13 -: Октомври 07, 2008, 08:56:55 pm »
Цитат
използвах "магическия" си потенциал-въздействах на финно ниво върху своето бъдещо време,докато то не се въплъти в материалния свят и не върнах нещата по местата им,разбира се
Този въпрос,по скоро техники,силно ме вълнуват.Сподели опит-как го правиш ти?Чела съм много по темата,но предпочитам изпитан опит.

*

kaily

• 5145
« Отговор #14 -: Октомври 07, 2008, 09:08:26 pm »
Забраненият плод не е откраднат заради нужда, а за да угоди на друг човек.
Щото в рая са били нахранени.
Има нужда и има желания.
Никой Учител никога не е говорил срещу нуждите, говорил е срещу желанията.
Нуждите...за тях Иисус рекъл-вижте птичките и тревичките, те нищо не правят за своята прехрана и все пак Бог се грижи за тях...

Та бог се грижи за всичките ни нужди като в рая. Това, за което се грижим ние, са нашите желания...и съответно си го отнасяме...

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #15 -: Октомври 07, 2008, 09:22:42 pm »

Наистина не Козирог, ама кое точно не е козирожко:)

Имах предвид само Асцендента, някой преди време го беше споменал и аз моментално го запомних, понеже е като моя, но разбира се възможно е да съм останала с погрешно впечатление.  :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #16 -: Октомври 09, 2008, 03:59:29 pm »
и аз така- счупих крак, стъпало по-точно де, в деня на точната опозиция на сатурн към нат. слънце- на 27.09. Още съм в гипс, но си знаех, че ще чупя, дори и си бях приготвила да чета "съдбата като шанс" за да видя как ще се надлъгваме с транзитите.. Не съжалявам обаче- лудницата беше станала пълна и трябваше да се кротна за малко, иначе щях да полудея :)

*

AH

• 2201
« Отговор #17 -: Октомври 09, 2008, 06:53:31 pm »
и аз така- счупих крак, стъпало по-точно де, в деня на точната опозиция на сатурн към нат. слънце- на 27.09. Още съм в гипс, но си знаех, че ще чупя, дори и си бях приготвила да чета "съдбата като шанс" за да видя как ще се надлъгваме с транзитите.. Не съжалявам обаче- лудницата беше станала пълна и трябваше да се кротна за малко, иначе щях да полудея :)

На всички им се случват инциденти, но на някои хора им е заложено в радикса:)
Как мислиш, защо им е заложено?:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #18 -: Октомври 09, 2008, 11:14:48 pm »
Правилният въпрос според мен е дали на ония, на които повече им се случват, повече им е заложено в радикса.
Демек има ли изобщо корелация.
Щото ако няма...

*

AH

• 2201
« Отговор #19 -: Октомври 10, 2008, 08:28:34 pm »
Правилният въпрос според мен е дали на ония, на които повече им се случват, повече им е заложено в радикса.
Демек има ли изобщо корелация.
Щото ако няма...

Явно имаш нещо конкретно предвид - еди си кои си аспекти в радикса са предпоставка за злополуки и произшествия - аз ги имам в радикса и периодично си имам инциденти:)- достатъчна корелация:) - бих предпочела, вместо инциденти, да имам заложени други неща:)- та затова са ми интересни всякакви мнения за тия "заложби":)

А ако няма корелация, какво?- какво имаш предвид?