Здравей Гост

Силата на мисълта

• 113 Отговора
  • 39619 Прегледи
*

Helo

Силата на мисълта
« -: Октомври 07, 2008, 10:47:17 pm »
Вярвате ли, че с помощта на силата на мисълта си можете да промените материята около себе си, живота си, съдбата си? Вие правили ли сте го вече? Ако вярвате,как мислите, доколко съдбата ни може да се промени с помощта на силата намисълта като се има предвид, че всичко е предопределено.

Между другото, погрешка съм направила темата два пъти. Като започнах да я пиша първия път тя изчезна, защото натиснах нещо и си помислих, че сигурно темата се е изтрила. Ще помоля модератора да изтрие другата тема.

*

Lillie

• 30532
Re: Силата на мисълта
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2008, 09:56:48 am »
Вярвате ли, че с помощта на силата на мисълта си можете да промените материята около себе си, живота си, съдбата си?

Приципно вярвам, но много малко хора успяват да го постигнат.
Това, което е достъпно за човек със средностатистически възможности, е със силата на мисълта да промени възприятията си, а оттам - само донякъде - и живота си. За съдбата не съм много сигурна доколко може да бъде променена. Не всеки успява да я приеме и изживее, затова пък всички се стремят да я променят. Възприятието си на реалността можеш да промениш, но да преструктурираш материята със силата на мисълта не е по силите на повечето от нас. Но, променяйки отношението си към нещата, имаме възможност да променим, поне отчасти, материалните предпоставки. Всички наши ограничения са създадени в ментален план и съществуват в ума.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #2 -: Октомври 08, 2008, 01:33:45 pm »
Да, човек може да въздейства на околния свят, като се има предвид, че светът, какъвто го възприемаме, съществува в ума, но малцина достигат това ниво.
Не вярвам, че може да се промени съдбата. Участта - да, но не и съдбата. Това е известно още от маите - нещо може най-много да се измести във времето, но каквото има да се случва, ще се случи.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Октомври 08, 2008, 08:00:31 pm »
Можем да променяме материалния свят, доколкото сме способни да рушим и градим. Човечеството е способно да се намесва в хода на историята (Хитлер), а също и в естествения ход на природата (клонирането, разрушаването на озоновия слой). А какво ще к ажете за Хирошима. Аз мисля, че подобна намеса става опасна, когато се превърне в национална или световна политика. А иначе отделният човек може да въздейства единствено върху себе си или върху близката си среда.

« Отговор #4 -: Октомври 10, 2008, 11:23:03 am »
Интересна тема  :)

Често съм си задавал въпроса ,кога действа силата на мисълта и съм стигнал до заключението ,че се проявява само във фазата на неосъзнатото, или иначе казано ,когато не се стремим да я задействаме целенасочено.
Има елементарни примери за това как се проявява .
Често срещана практика е в болниците на пациенти ,които трудно понасят болка да им дават чешмяна водичка или да им влеят физиологичен разтвор ,като им обяснят ,че това е силно обезболяващо и болките да отминат ,а пациентите да се чувстват превъзходно.
Друго ,което се сещам се е случвало почти на всеки . Мислим си ,че ще изпуснем някоя чаша и след минута чашата пада от ръцете ни .
Вярата в силата на мисълта ,често дава възможност да придобиеш определено влияние върху хората ,но всичко отново опира до неосъзнатите възможности.
Предполагам ,че човешкия мозък крие огромен потенциал ,но въвеждането от ранно детство в определени рамки и стериотипи води до ограничения ,които пречат да се отключат "психическите дарби".
Най-често въпросните дарби се отключват при някоя критична ситуация и в този ред на мисли предполагам ,че е пряко свързано с нивото на адреналина в организма на човека .

*

Helo

« Отговор #5 -: Октомври 10, 2008, 01:15:26 pm »
Има ли някой от вас, който е изпитал силата на мисълта на свой гръб и кажете как. Имам предвид, чрез мислите си да промените тялото си, събитията около вас, да насочвате мислите на другите хора. Като казвам да промените тялото си нямам предвид психосоматичните заболявания, а тялото ви да променя външният си вид.

*

unicorn

« Отговор #6 -: Октомври 10, 2008, 03:59:37 pm »
Конкретен пример, чувствам се щастлива и уверена в себе си, хората покрай мен,не само близко обкръжение, но и случайни контакти, са услужливи, възприемчиви и контактни, в обратната хипотеза, се случва обратното.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2008, 05:45:14 pm »
Бих споделил един случай върху който въздействах на тялото си чрез мисълта си ( спомощта на Слова На Силата-от УИКА), бях на 16,5 години.Дали не са се комбинирали и други фактори (единият от които е аспект на психологическото развитие,което влияе и на физическото-точно в този период бях без родителско присъствие или максимална свобода и простор) нямам сигурен отговор,но макар че е възможно -ефекта не беше очакван или в рамките на нормалното ако просто се вземе предвид нормалното физическо израстване.От дете бях сравнително слаб и нисък,до края на 2ри курс бях най-ниският от всички (вкл и момичетата).Тогава направих това за което посочвам най-горе и след 3 месеца(лятна ваканция),връщайки се на училище-никой не ме позна визуално,разпознаха ме чак като ми чуха гласа  ;D Какво стана-за 3 месеца качих 15 см ръст и в последствие и както и сега съм средно-висок(1,77)-до преди това дори не бях в някаква видима фаза на растеж,дори майка ми е споделяла как се е радвала,че съм израстнал,щото се е притеснявала много,че ще остана нисък ,какъвто е дядо ми по бащина линия,иначе родителите ми са със средна височина.Сега съм по-висок от тях  :P

Такъв резултат с ясното съзнание и необходима техника за постигането му беше предизвикан.Не вярвам,че това че все още съм бил в период на съзряване на тялото,обикновено за толкова време би дало това,вероятно може да го е спомогнало  ;) Сега не знам дали всеки го може,но аз го вярвах и взе,че стана.Почти съм сигурен,че ако не беше това с времето щях да израстна постепенно още малко и да остана с някаква си средна височина в добрия случай.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #8 -: Октомври 10, 2008, 08:11:23 pm »
Категорично да,вярвам...
Принципно се имам за щастлив човек..Не се бях замисляла ,докато не гледах филма "Загадката".Връщайки се назад във времето и събитията в моя живот,разбрах,че го дължа точно на този "Закон на привличането"..Дадох си сметка,че всички хубави или лоши неща са ми се случили,защото или много съм ги искала,или силно съм се страхувала от тях...Затова станах оптимист... :)Въпреки,че понякога изпълняването на желанията много се проточва във времето,номера е да вярваш и да не позволяваш лошите мисли да се прокрадват..

« Отговор #9 -: Октомври 10, 2008, 08:50:11 pm »
ако не беше това с времето щях да израстна постепенно още малко и да остана с някаква си средна височина в добрия случай.

Раста на децата се смята по този начин:

За момичета - ръста на майката в сантиметри + ръста на бащата, делено на две, минус 10 сантиметра.

За момчета - ръста на майката в сантиметри + ръста на бащата, делено на две, плюс 10 сантиметра.

;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2008, 09:32:26 pm »
В случая на Синухе мисълта според мен наистина е помогнала. Напомня ми за едно изследване, за което бях чел - стандартно трениращи и трениращи, които освен това правят мисловни упражнения с визуализация за растящи мускули. При равни условия, вторите се развиват повече от първите.

*

Helo

« Отговор #11 -: Октомври 11, 2008, 08:00:37 pm »
Мисълта влияе много на тялото. Един професор в университета ви разказа за това как американци решили да направят експеримент, свързан със силата на мисълта. Казали на един престъпник, който имал смъртна присъда, че няма да бъде убит по стандартния начин- със смъртоносна инжекция, а че ще бъде удушен. Те му били смъртоносна инжекция, а накрая човека, извършил аутопсията установил, че съществуват всички признаци за това, че човека е умрял от удушаване.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #12 -: Октомври 11, 2008, 09:52:30 pm »
здравейте и от мен!
силата на мисълта   е изключително силна.всяка една мисъл  се проектира в пространството без  значение дали е положителна или отрицателна.понякога дори я усещаме материално.предизвикани събития , неочаквани срещи,раздели , всичко може да бъде постигнато със силата на мисълта.
спомнете си молебена за медицинските сестри в либия!всяка еднааа свещица и мисъл беше за тях.дни след този молебен те бяха на свобода.
от дългогодишното си приятелство с ванга знам със сигурност , че точно силата на мисълта е живот и смърт.важно е какво ще избереш. :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #13 -: Октомври 11, 2008, 09:54:48 pm »
Ще ни разкажеш ли по-подробно за това какво е казвала Ванга за силата на мисълта? От друга страна нали има съдба, която е предопределена. Тези две неща не си ли противоречат. Какво е казвала Ванга за това протииворечие?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2008, 10:17:24 pm »
всичко на този свят в известна степен може да бъде , ако не изцяло променено ,то поне смекчено.всичко е съдба,но нашият разум  и мисъл  може да променя посоката както си пожелае.никога няма да забравя един случай на рупите.преди много години,едно от летата беше ужасно сухо.тя каза:"ке измолиме дъжд!"как ма кръстнице-попитах аз.
"силата на мисълта!колкото повече ора се молят , толко по-лесно ке стане."-ми отвърна тя.беше направен молебен за дъжд.всички , които бяхме там проектирахме в космоса молбата си за дъжд.дали ми вярвате или не-все едно , но минути след този молебен    заваля страхотен дъжд.никога няма да го забравя.НИКОГА!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Октомври 13, 2008, 12:40:42 am »
В случая на Синухе мисълта според мен наистина е помогнала. Напомня ми за едно изследване, за което бях чел - стандартно трениращи и трениращи, които освен това правят мисловни упражнения с визуализация за растящи мускули. При равни условия, вторите се развиват повече от първите.

Моя колежка, докато беше на диета си самовнушаваше, че храната "не и се лепи". Отслабна много. А аз, докато тренирах каланетика си представях как точно искам да изглежда тялото ми и постигнах същия ефект. Вярвам в силата на мисълта.

*

yan

• *
  • 64
« Отговор #16 -: Ноември 17, 2008, 11:17:31 pm »
Какво е каланетика? :-[

Открих :)
« Последна редакция: Ноември 17, 2008, 11:23:01 pm от yan »

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Ноември 17, 2008, 11:31:17 pm »
Какво е каланетика? :-[

Това е система от упражнения, създадена от Калан Пинкни и наречена на нейното име. Играе се от място или на земя. Щади сърцето и костната система. Съчетава в себе си елементи от балета и плуването. Упражненията се изпълняват бавно, в тройно забавено темпо, без резки движения. целта е да се натоварят дълбоко разположените (напречно набраздени) мускули. В ежедневния си живот ние по-често правим резки движения, които натоварват повърхностната мускулатура. така нашите дълбокоразположени мускули закърняват, а именно те държат телесата и се противопоставят на земното притегляне. Повечето упражнения се изпълняват с т.нар. "котешки гръб", за да се предпазва кърста и долната част на гърба. Подходяща е за хора, които водят заседнал начин на живот, но не обичат да подскачат и да се задъхват (аеробика).

Системата упражнения е направена така, че да обхваща всяка част от тялото. Има два комплекса - сутрешен и вечерен. Траят около 20 минути. Когато свикнах да ги изпълнявам до такава степен ми стана навик, че ако пропуснех някоя сутрин, се чувствах така, все едно не съм си измила зъбите. А ефекта е поразителен. Тялото се стяга и извайва, походката се изправя, става лека, подобрява се пластичността. Аз съм доволна от тази система. Имаше и книжка на пазара, наречена "Каланетика". Самата авторка има много интересна история. Тя се ражда с криви крака и родителите непрекъснато са я водели по лекари и разни спортни програми без резултат. самата тя създава тази система и наскоро е обявена за жената с едни от най-красивите крака в света. Това е един пример за това, как човек може да превърне един свой недостатък в достойнство, и на всичкото отгоре, да стане световно известен.

*

yan

• *
  • 64
« Отговор #18 -: Ноември 19, 2008, 07:13:34 pm »
Благодаря за отговора. :) Наистина интересна съдба.

« Отговор #19 -: Ноември 21, 2008, 02:20:25 pm »
Има много хубав филм на Уди Алан за "човека хамелеон" Леонард Зелиг, който си променя външния вид според хората около него:

http://en.wikipedia.org/wiki/Zelig

има го или в Арената или в Замундата

Привет!