По дирекции упр. на 8-ми меркурий е в съвпад с СЛВ, -диспосиран от венера.
Интересно, но в момента на смъртта прогресивната Луна няма мажорни аспекти, тъкмо е навлязла в Дева.
Има само прогресивно Слънце в съвпад със СЛВ и това е, съвпадът му с Плутон е отминал отдавна...
Дирекционно МС обаче е в сходящ съвпад с наталния му Плутон, има и разходящ съвпад на дир. Меркурий с нат. Плутон! Според мен това говори за тежка депресия, с която не съумява да се пребори. Дир. Уран (У3) е в точен квадрат с нат. Меркурий. Мисля, че проблемът наистина е на психическа основа. И засега не виждам показатели за насилствена смърт, ако гледаме дирекциите.
Също така интересно е да се отбележи, че наталният квадрат Слънце-Нептун по дирекции аспектира нодалната ос. Слънцето е в съвпад с нодалната ос, а Нептун я квадратира. И това също е потвърждение, не нещата се случват на психическа основа. Луната в радикса управлява интерсептиран в 8 дом знак и в годината на смъртта по дирекции е в точен тригон с Асцендента, ако часът на раждане е точен. Като че ли липсват показатели за външна намеса, за посегателство върху физическото му тяло от страна на друг човек, както и за нарушаване на целостта му в резултат на нещастен случай, катастрофа... Всички изброени фактори по-скоро говорят за това, че проблемът е ментален.