Здравей Гост

Карти на известни астролози

• 216 Отговора
  • 40720 Прегледи
*

Haus

• *
  • 129
Re:Карти на известни астролози
« Отговор #180 -: Октомври 16, 2010, 04:51:01 pm »

Тук с пълна сила важи поговорката за двата зелника  ;D

Не се сещам каква беше поговорката, но...

Поговорката е, че не е луд този който яде два зелника а този който му ги дава. Има я във вариант с баница понеже не всеки знае че зелника е вид баница.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #181 -: Октомври 16, 2010, 05:03:38 pm »
 за Линда- издателството и писането  добре се връзва с  нейния 9 дом (както явно и с Лилиния  :blink:)
що се отнася до съвпада: Сатурн е овеществяването на дълбочините търсения на скорпионската луна, за да има реализация трябва да има и земя; и се получава интуиция, дълбочина+ израз ( оста4-10)+ женско начало+ земя=продукт ( женски са и продуктите :P)
заради луната предполагам е ранно включила се като астролог, но най- вероятно публикациите са след 30-33
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #182 -: Декември 11, 2010, 11:17:06 pm »
Такъв марс си е просто феномен...Не стига , че в телец , ами и аспектацията е прекалено показателна...Приемам го в съвпад с Плуто...
Мисля , че това е основния двигател в картата, квадратурата с Уран в 11-ти дом...,знания за колектива , придобити чрез колектива...Ами да , той компилира  две планетарни енергии , за да изведе цялото... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #183 -: Декември 12, 2010, 04:36:02 pm »
Сега разбирам защо школата му се казва Ураническа. То в неговата карта Уран раздава картите, нищо че е в заточение. Уран в 10ти, в интерсептиран знак (и управител на такъв), ретрограден, в напрегнати аспекти с У1 и У10 - е как да не се изяви по нестандартен начин, да намери ново тълкуване на нещо. Уран има и напрегнат аспект с Меркурий, което го прави гений. У12 и У8 са в съвпад в 4ти дом, Марс в съвпад с Плутон в 8ми дом - човекът е отличен психолог.

« Отговор #184 -: Декември 12, 2010, 04:54:53 pm »
   И не само, забележете струпването на лични планети във Водолей - това е много активна точка, енергия която цял живот търси излаз навън и преработка с този ТАО. Разбрала съм, че струпването на лични планети в даден знак определя облика на индивида, независимо къде му е Слънцето. В случая Слънце в Риби, а лични планети във Водолей - го определят като една личност - вечно търсеща /това, което е извън пределите на нашите знания/, ако акцента на личните планети беше в Овен - щеше да е вечно бореща се, а ако бяха в Рибите - можеше да не прояви този потенциал /просто си разсъждавам, не съм си направила сверката/, да бъде интуит, но да не се прояви във физическия свят.

« Отговор #185 -: Декември 12, 2010, 05:13:07 pm »
Дейзи, според мен много правилно разсъждаваш!

*

Инти

• 2068
« Отговор #186 -: Декември 12, 2010, 06:20:44 pm »
Аз пък мога да потвърдя от три хороскопа, при наличие на две или три лични планети в Овен, но аспектирани от Нептун, овенското е изключително смекчено. Аз лично имам 4 планети в Стрелец, но съм и наполовина Риба заради съвпада на Слънце и Нептун, трудно се различават двете същности, освен ако не познаваш по-задълбочено човека. Поради тази причина аз не взивам под внимание самото струпването на планети като задължително подчертаване на знак, всичко е комплексно.
« Последна редакция: Декември 12, 2010, 06:34:27 pm от Инти »

*

kris

• 2298
  • (:
Re: Карти на известни астролози
« Отговор #187 -: Март 04, 2012, 09:36:28 am »
Цитат
"Райтър е доайенът на американските астролози, наследил мантията на Еванджелин Адамс, с която се запознава едва четиригодишен. Като приятелка на семейството тя съставя хороскопа му и открива, че го очаква бъдеще на вещ астролог."

http://www.chudesa.net/p15827/

Това е полезно по темата, който има време и желание да разгледа какво е открила Еванджелин Адамс, която между другото доказва астрологията като ефективност и научност, заедно с това и способностите си в съда по едно от делата срещу нея(тя сама настоява да се яви в съда вместо да плати незначителна глоба) по обвинение в нарушение на закон за "измамни гадатели" през 1914г., като прави астро-анализ на анонимна карта - изпитание поставено от прокурора по делото.
 След анализа, прави и предсказание, като в заключение казва, че собственикът на картата ще загине млад от вода, което се оказва истина, защото в последствие съдията разкрива, че анонимната карта била на единствения му син, който наскоро се бил удавил.

Това, което е изключително забележимо и няма как да не обърна внимание в натала на Каръл Райтър е управителя на MC - Юпитер, който е и управител и на 9-ти дом(понеже е интерсептиран), е в съвпад с Уран(У12) в 9-ти дом, като съвпада е в добър секстил със стелиума на Слънце/Марс/Меркурий във Водолей в 11 дом, а Слънцето е в близост до K12. Сатурн е най-издигнатата планета, СЛВ(Раху) е в съвпад с Уран.
Плутон опозира Уран и Юпитер, тригонира стелиума във Водолей.
Уран в квадрат с Венера, Луна/Венера са изгряващи, Нептун на IC (бил е в досег до доста известни личности от холивуд, и в imdb пише, че е участвал в някаква документална поредица).

По сидералната система Юпитер, управителя на Лагна е в собствен дом - 9ти(един от най-бенефичните според индийското схващане, ако не и най-бенефичния, но основното е, че е дхарма дом, т.е. човек с консистенция на такива домове, още повече, ако е управител на лагна е благословен да изпълнява своя път в живота) и в съвпад с Раху(бил е жаден за светски събития). Стелиум в Козирог(изчислителен, рефлективен знак, който е много коректен относно допускането на грешки, и преосмислянето им, помненето им) с участието на Меркурий, който в Козирог е в знак на приятел и се чувства добре, като приема нещата сериозно и умее да се ангажира, в 11 дом - важен дом относно добиването на знания и осъществяване на промяна с това какво сме постигнали и добили в социалните прослойки и обществото - властта и средствата, които сме придобили със собствените ни усилия, за да направим света по-добро място или да го променим по наше желание - Kама.
Лунните възли са по остта 3/9. Венера и Луна са в 12 дом във Водолей. 8-и дом във Везни - политиката го е стряскала, или определено не му е била забавна и е искал да направи света по-добро място. :Д
Лагна в Риби - мистичното качество на Юпитер, придава интуитивна мъдрост.

Основната разлика между Кама и Дхарма е желанието и дълг/пътя, който следваме - при дхарма домовете са тези знаци, които са от същата стихия като Лагна, това е жизнения път в тази ни инкарнация в това тяло, през който минаваме, и през който естествено знаем кое е редно и кое не за нас, понеже е продукт на истината и това какво сърцето ни наистина желае> от 4-и (когато Аз-а е в хармония и мир) към 5-и какво сърцето наистина желае(с другите, вече не сме само ние, а ние+някой друг)>  затова и 6-ти се оказва проблематичен, защото е свързан с неща, които естествено се различават от природата ни.
За пример Лагна в Близнаци, то 6-ти дом ще е в Скорпион - където искаме да сме емоционално стабилни, и ще е егоистично, ако Близнаци го проявяват. Това не означава задължително, че е егоистично, ако Лагна с Близнаци усилват емоционалната си стабилност, но просто това качество на "светлината" не резонира добре с Лагна - истинската идентичност, понеже Скорпион е управляван от Марс, воден, фиксиран знак, тамас и няма нищо общо с Близнаци, който е управляван от Меркурий, който е въздушен, подвижен..
 След това 7-и дом, който е и "dead dealing house" - след него идва причината за смъртта ни, където в 8-и установяваме, че нямаме контрол над нищо, дори над себе си.  Действие от състояние на желанието, когато трябва да действаме от състояние на истината ни, и продукта е с кофти ефект за нас самите, но пък ни кара да растем.
 7-и дом, който е за партньорствата ни(има и други начини, но просто в житейски план това е начина, с които най-често добиваме опит в превключването от 7-и към 8-и), в последствие се превръща причина за осъзнаването на това, че не контролираме нищо. Има хора, които биха посегнали на живота си защото любовта им е неизживяна,провалена, или несподелена, или просто са ги зарязали, или съпругa/та е умрял/a и не искат да живеят повече. Физически може да не умре човек, но емоционално и психически е абсолютно мъртъв за определен период(при някои за цял живот), което пък му дава осъзнаване и база за растеж, защото това означава, че духовно не е израснал, или образно трансформиране от животното 8-и към бога 9-и (вяра и признание и осъзнаване в/на нещо по-висше от лимитираната ни природа) -> Най-ярък пример - смъртта.. И всичко това, защото осъзнаваме, чрез другите хора, че нямаме контрол над абсолютно нищо. В съзнанието протича: "аз знам, че този човек е лош за мен",  "не е за мен" или прочие.. "но аз искам още от него" - 7-и дом - кама. Идва въпроса: "Какъв съм аз, луд ли съм, защо го правя?" - 8-и дом - мокша(освобождение)

В една от индийските истории когато трябва да изпълни дълга/дхармата си/ си един от персонажите в историята казва "Aз не искам да го направя", което е действие базирано на Кама- желание, не на Дхарма- истина, тоест това което ние самите знаем, че е правилно.

* 1-ви дом, Асцендента е най важния дом, понеже е ъглов и е дхарма едновременно.
« Последна редакция: Март 04, 2012, 05:28:55 pm от kris »

*

Stella

• 7765
« Отговор #188 -: Март 04, 2012, 10:19:42 am »
Цитат
"Райтър е доайенът на американските астролози, наследил мантията на Еванджелин Адамс, с която се запознава едва четиригодишен. Като приятелка на семейството тя съставя хороскопа му и открива, че го очаква бъдеще на вещ астролог."

http://www.chudesa.net/p15827/

Това е полезно по темата, който има време и желание да разгледа какво е открила Еванджелин Адамс, която между другото доказва астрологията като ефективност и научност, заедно с това и способностите си в съда по едно от делата срещу нея(тя сама настоява да се яви в съда вместо да плати незначителна глоба) по обвинение в нарушение на закон за "измамни гадатели" през 1914г., като прави астро-анализ на анонимна карта - изпитание поставено от прокурора по делото.

Въобще не става дума за "незначителна глоба", а за забрана за практикуване на астролоията въобще. В Америка по това време е било забранено и астролозите са били гонени като вещери. С явяването си в съда и чрез спечелването на делото се създава прецедент в американското право.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #189 -: Март 04, 2012, 10:22:51 am »
Тао в мутабелни знаци...Две от важните планети Сатурн и Юпитер са на трон и по знак и по дом. Свързват се със съзнанието на индивида , както и с колективните /Юпитер/ норми /Сатурн/...
Доста планети в Гокленови зони....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #190 -: Март 04, 2012, 11:17:43 am »
Въобще не става дума за "незначителна глоба", а за забрана за практикуване на астролоията въобще. В Америка по това време е било забранено и астролозите са били гонени като вещери. С явяването си в съда и чрез спечелването на делото се създава прецедент в американското право.
Все пак това не е по време на инквизицията.  ;D
Историята на Еванджелин Адамс е включена в няколко документални филма, и там ясно се казва, че глобата е незначителна.
В същото време до колкото разбирам и до ден днешен могат да те осъдят, даже директно ти цитирам законите на щата Ню Йорк:

fortune telling is a class B misdemeanor in the state of New York. Under New York State law, S 165.35:
A person is guilty of fortune telling when, for a fee or compensation which he directly or indirectly solicits or receives, he claims or pretends to tell fortunes, or holds himself out as being able, by claimed or pretended use of occult powers, to answer questions or give advice on personal matters or to exercise, influence or affect evil spirits or curses; except that this section does not apply to a person who engages in the aforedescribed conduct as part of a show or exhibition solely for the purpose of entertainment or amusement.

Да поясня основното в случая, че това се води леко провинение, тоест в "дребни престъпления". (защото е много важно уточнение :Д )

Ето в Уйсконсин колко би платила за клас Б(който е средния от 3-те) дребно престъпление:

Class B Misdemeanor

The penalty for a Class B misdemeanor may include a fine up to $1,000, or imprisonment for up to 90 days, or both; however, for a repeat offender, the term of imprisonment increase up to 2 years.

Ето и за New York:

Article 80. Fines
back to top
Sec. 80.05. Fines for misdemeanors and violation

2. Class B misdemeanor. A sentence to pay a fine for a class B misdemeanor shall be a sentence to pay an amount, fixed by the court, not exceeding five hundred dollars.

Едва ли в сумите има някакви драстични промени спрямо стандартите за времето от преди 100 години.

За дребните престъпления, ако имаш пари(а глобите за стандартите в USA не са големи) си свободен човек, просто след това може примерно да ти бъдат отказани на определени работни места, или правото да получаваш правителствена помощ, като например училищни заеми. ;D

Еванджелин Адамс е добила голяма популярност, имала е собствено седмично астрологично радиошоу, добила е все пак някакво състояние от популярността си в цял Ню Йорк, а и не само, и едва ли и е било проблем да плати глоба за дребно провинение. Проблем е когато се явиш в съда за повторно провинение, тогава глобата нараства.
« Последна редакция: Март 31, 2012, 09:24:52 pm от kris »

*

Stella

• 7765
« Отговор #191 -: Март 04, 2012, 11:23:06 am »
Крисчън, Е. Адамс е внучка на един от американските президенти и въобще думата ми не беше за това дали глобата и е била по джоба. А за това, че благодарение на нейното "оправдаване" в съда /което е било прецедент в съдебната практика/, астрологията е била официално призната в Америка.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #192 -: Март 04, 2012, 11:34:37 am »
Не знам тогава какво от това, което съм написал те кара да мислиш, че аз не съм имал именно за цел да изтъкна, че вместо да си плати глобичката решава да се яви в съда и да предизвика прецедента. ;D

нищо, аз не споря с тебе , а акцентирам факта. :blink:

« Отговор #193 -: Март 05, 2012, 08:42:23 am »
сладникав.
 :72:

тя нямаше ли изчезнало дете?- това  може да се  върже със съвпада

Линда  ражда общо седем деца от двата си брака. Три от тях умират като малки, а дъщеря й Сали си отива при мистериозни обстоятелства на 21-годишна възраст. Официалната полицейска версия е самоубийство.

http://www.eva.bg/categories/%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8-%D0%B8-%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%84%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB/28-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8/9090-%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B0--%D0%B3%D1%83%D0%B4%D0%BC%D0%B0%D0%BD.html
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #194 -: Май 24, 2013, 11:00:21 am »
Много интересна статийка. Благодарение на нея разбрах откъде ми идва интереса към астрологията. Слънце,Венера и Юпитер във Водолей,ъглов Уран,а Меркурий,който е и дорифорий и управител на Асцендента е в апликиращ съвпад с Водолейското Слънце.Уран освен това е и в Гокленовата Зона и е в квадрат с АЦ.Луната е в квинконкс с Уран и са във взаимна рецепция по домове.Слънце и Уран са в полуквадрат. :blink:
« Последна редакция: Ноември 21, 2013, 01:14:31 pm от Just_a_Dream »
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #195 -: Ноември 21, 2013, 06:18:45 am »
Пускам темата отново...Кое в натала ви намеква според вас за интереса, който имате в астрологията и намирате ли нещо общо в картите си с тези на известните астролози?

*

Asol

• 4140
« Отговор #196 -: Ноември 21, 2013, 07:08:51 am »
Едно е да имаш интерес и заради камъче в обувката да попрочетеш нещо по въпроса, друго е да имаш талант да бъдеш астролог.

« Отговор #197 -: Ноември 21, 2013, 07:15:01 am »
Едно е да имаш интерес и заради камъче в обувката да попрочетеш нещо по въпроса, друго е да имаш талант да бъдеш астролог.
Добре...Кои са аспектите според теб,които показват интерес и кои са аспектите които показват талант? Можеш ли да видиш в дадена карта това?

*

Asol

• 4140
« Отговор #198 -: Ноември 21, 2013, 08:19:46 am »
Мой цитат:

Цитат
Талантите са по творческия тригон -  1,5 и 9 дом т.е. съобразно знаците на куспидите (елемент, качества), планети в дома. По втори производен от тях по какъв начин, с помощта на какви средства и сфери ще се развият и ще бъдат насочени или вложени тези таланти пак според знаците на техните куспиди и наличието на планети в тях.

Не бих казала че има конкретни шаблони, по скоро комбинация от фактори, които водят до подобни интереси, но гледани през различна призма. Вероятността да има астролози с всевъзможни визитки не е малка. Разликата e в подхода им към астрологията и различните цели, който той обслужва.

За афинитет към психологическата и партньорска астрология - доминантен Плутон, акцент на водни и въздушни домове и зодиакалните знаци Скорпион, Риби и Везни. Тук призмата са елементите вода и въздух.

За афинитет към прогностичната астрология - акцент на Козирог, Близнаци, Овен,Водолей, Дева, Стрелец, доминантен Сатурн, Плутон, Уран. Тук призмата са елементите огън, земя и въздух.

За астролозите теоретици, писатели - акцент на Близнаци, Стрелец.
« Последна редакция: Ноември 21, 2013, 08:30:52 am от Asol »

« Отговор #199 -: Ноември 21, 2013, 08:55:54 am »
Аз пък мисля,че дадени аспекти при един човек ако предизвикат интереса му към астрологията,същите тези аспекти могат да предизвикат не само интереса на друг човек,ами и да го предизвикат да се развива усърдно в тази насока.Това зависи от нивото на проработка на натива според мен.Както бяха казали някои хора тук-не всеки може да работи с енергията на висшите планети...