"Райтър е доайенът на американските астролози, наследил мантията на Еванджелин Адамс, с която се запознава едва четиригодишен. Като приятелка на семейството тя съставя хороскопа му и открива, че го очаква бъдеще на вещ астролог."
http://www.chudesa.net/p15827/Това е полезно по темата, който има време и желание да разгледа какво е открила Еванджелин Адамс, която между другото доказва астрологията като ефективност и научност, заедно с това и способностите си в съда по едно от делата срещу нея(тя сама настоява да се яви в съда вместо да плати незначителна глоба) по обвинение в нарушение на закон за "измамни гадатели" през 1914г., като прави астро-анализ на анонимна карта - изпитание поставено от прокурора по делото.
След анализа, прави и предсказание, като в заключение казва, че собственикът на картата ще загине млад от вода, което се оказва истина, защото в последствие съдията разкрива, че анонимната карта била на единствения му син, който наскоро се бил удавил.

Това, което е изключително забележимо и няма как да не обърна внимание в натала на Каръл Райтър е управителя на MC - Юпитер, който е и управител и на 9-ти дом(понеже е интерсептиран), е в съвпад с Уран(У12) в 9-ти дом, като съвпада е в добър секстил със стелиума на Слънце/Марс/Меркурий във Водолей в 11 дом, а Слънцето е в близост до K12. Сатурн е най-издигнатата планета, СЛВ(Раху) е в съвпад с Уран.
Плутон опозира Уран и Юпитер, тригонира стелиума във Водолей.
Уран в квадрат с Венера, Луна/Венера са изгряващи, Нептун на IC (бил е в досег до доста известни личности от холивуд, и в imdb пише, че е участвал в някаква документална поредица).
По сидералната система Юпитер, управителя на Лагна е в собствен дом - 9ти(един от най-бенефичните според индийското схващане, ако не и най-бенефичния, но основното е, че е дхарма дом, т.е. човек с консистенция на такива домове, още повече, ако е управител на лагна е благословен да изпълнява своя път в живота) и в съвпад с Раху(бил е жаден за светски събития). Стелиум в Козирог(изчислителен, рефлективен знак, който е много коректен относно допускането на грешки, и преосмислянето им, помненето им) с участието на Меркурий, който в Козирог е в знак на приятел и се чувства добре, като приема нещата сериозно и умее да се ангажира, в 11 дом - важен дом относно добиването на знания и осъществяване на промяна с това какво сме постигнали и добили в социалните прослойки и обществото - властта и средствата, които сме придобили със собствените ни усилия, за да направим света по-добро място или да го променим по наше желание - Kама.
Лунните възли са по остта 3/9. Венера и Луна са в 12 дом във Водолей. 8-и дом във Везни - политиката го е стряскала, или определено не му е била забавна и е искал да направи света по-добро място. :Д
Лагна в Риби - мистичното качество на Юпитер, придава интуитивна мъдрост.
Основната разлика между Кама и Дхарма е желанието и дълг/пътя, който следваме - при дхарма домовете са тези знаци, които са от същата стихия като Лагна, това е жизнения път в тази ни инкарнация в това тяло, през който минаваме, и през който естествено знаем кое е редно и кое не за нас, понеже е продукт на истината и това какво сърцето ни наистина желае> от 4-и (когато Аз-а е в хармония и мир) към 5-и какво сърцето наистина желае(с другите, вече не сме само ние, а ние+някой друг)> затова и 6-ти се оказва проблематичен, защото е свързан с неща, които естествено се различават от природата ни.
За пример Лагна в Близнаци, то 6-ти дом ще е в Скорпион - където искаме да сме емоционално стабилни, и ще е егоистично, ако Близнаци го проявяват. Това не означава задължително, че е егоистично, ако Лагна с Близнаци усилват емоционалната си стабилност, но просто това качество на "светлината" не резонира добре с Лагна - истинската идентичност, понеже Скорпион е управляван от Марс, воден, фиксиран знак, тамас и няма нищо общо с Близнаци, който е управляван от Меркурий, който е въздушен, подвижен..
След това 7-и дом, който е и "dead dealing house" - след него идва причината за смъртта ни, където в 8-и установяваме, че нямаме контрол над нищо, дори над себе си. Действие от състояние на желанието, когато трябва да действаме от състояние на истината ни, и продукта е с кофти ефект за нас самите, но пък ни кара да растем.
7-и дом, който е за партньорствата ни(има и други начини, но просто в житейски план това е начина, с които най-често добиваме опит в превключването от 7-и към 8-и), в последствие се превръща причина за осъзнаването на това, че не контролираме нищо. Има хора, които биха посегнали на живота си защото любовта им е неизживяна,провалена, или несподелена, или просто са ги зарязали, или съпругa/та е умрял/a и не искат да живеят повече. Физически може да не умре човек, но емоционално и психически е абсолютно мъртъв за определен период(при някои за цял живот), което пък му дава осъзнаване и база за растеж, защото това означава, че духовно не е израснал, или образно трансформиране от животното 8-и към бога 9-и (вяра и признание и осъзнаване в/на нещо по-висше от лимитираната ни природа) -> Най-ярък пример - смъртта.. И всичко това, защото осъзнаваме, чрез другите хора, че нямаме контрол над абсолютно нищо. В съзнанието протича: "аз знам, че този човек е лош за мен", "не е за мен" или прочие.. "но аз искам още от него" - 7-и дом - кама. Идва въпроса: "Какъв съм аз, луд ли съм, защо го правя?" - 8-и дом - мокша(освобождение)
В една от индийските истории когато трябва да изпълни дълга/дхармата си/ си един от персонажите в историята казва "Aз не искам да го направя", което е действие базирано на Кама- желание, не на Дхарма- истина, тоест това което ние самите знаем, че е правилно.
* 1-ви дом, Асцендента е най важния дом, понеже е ъглов и е дхарма едновременно.