Skarlet и аз познавам такъв (но определено изпада в периоди на самоизолация и често си поглъща емоциите,което на моменти води и до проблеми в психиката и поведението без това да е отклонение-в съвпада участва и Нептун ),пределно е ясно, че една позиция или аспект не дава нищо било то човек с отклонения или проблеми,или способности за рисуване или изобретяване примерно,така че подобен коментар е излишен.

В описанието за Винсент-това беше един фрагмент от цялата карта,който засилва останалите които притежава. Притежанието не е равно на отключване,а на тенденция или потенциал за отключване.Лично аз не разглеждам Меркурий в съвпад Плутон-орбисата е много голяма,а и е необходимо Мерк да е на последния градус.Луната и Слънцето могат и да имат по-широка орбиса,когато са на границата на два знака в аспектите си.А и мозъка не е равносилен на психика-така както има душевно болни (луна) и умствено болни (меркурий).Диагнозата на Винсент ако е вярна спада към тези на душевно болните.Съвпада на Луната с ЮЛВ може да индикира изплуване от подсъзнанието на стари образи на минали личности(или преживявания),които да се конфронтират със съзнателния образ,квадрата към съвпада Венера/Марс може дори и да означава,че полът на другата самоличност е различен.Самите възли са в домовете на болестите-физически и душевни (6/12 дом).
Едит: Харесва ли ви или не,истината е,че всяка душа е индивидуална и си рисува различни картини дори и с еднакви боички,за това е важно самото съзнание и нивото му(тука имам предвид картата по принцип,както и сходните).Като да ти дадат червено,зелено и кафяво-всеки ще си нарисува това към което се стреми и което е в съотвествие с уникалността му.На всеки са дадени много боички,но не всички се научават да рисуват с целия набор на това,което им е дадено.Което не пречи на произведението

Да,намира ми се тригон Мерк/Юпитер ,който е част от един наистина голям въздушен тригон (5 планети+ЮЛВ и МЦ)

Меркурий ми е доминанта от всякъде-държи АСЦ,МЦ,Луна и е в съвпад с ЮЛВ в знака на екзалтацията си.

За капак Уран Упр на Мерк се намира в 3 дом /в секстил към Слънцето/.
В тая насока,която сподели Kali ще споделя голямото си учудване,когато преди време в този форум попаднах на "астроблизнак"-не беше на моята дата,а на 3 дена след нея(личността е от другия пол),но с еднаква позиция на АСЦ и планетите в домовете, с изкл на Луната.Начинът на мислене и живота,който сме провели беше учудващо сходен,имайки предвид,че е крайно нестандартен и донякъде няма аналог с миналото на почти цялото човечество (и при двамата астрологичната практика е започнала много рано,както и други и тука не говоря за теория,а за реална и отоговорна работа с хора- по време на 1та Уранова квадратура с две думи),и споделяме донякъде еднакви способности извън сферата на астрологията.В последствие се оказа,че има и други еднакви и синхронични промени.Всеки разбира се си има своя живот,но явно тука именно важи-дали си в резонанс с индивидуалността си или не и още по-важно-къде се намираш по пътя на еволюцията.Тука ми допада определението на Джеф Грийн за 4те еволюционни равнища (макар и груби рамки) без те да са крайния критерий,а той е именно коя индивидуалност се инкарнира.Някъде бях чел,че на много хора се дават сходни пътища с една проста цел-малко са тези,които са способни да ги извървят,за това ако някой някъде рабирате , има алтернатива.Разбира се сходния път не означава тотално еднакъв (обезличаване),нито игнорира личната карма и действията на свободната воля в настоящия живот.