Здравей Гост

лудостТа и гения

• 90 Отговора
  • 15465 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
лудостТа и гения
« -: Октомври 24, 2008, 10:21:28 am »
здравейте!
къде според вас се крие гения в картата на великите изобретатели ,писатели,композитори и пр.?!и къде лудостта.според клишето границата м/у двете е много тънка,къде ли е тя?! :o
« Последна редакция: Октомври 26, 2008, 03:55:35 am от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: лудоста и гения
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2008, 10:25:36 am »
Ами пусни няколко примерни карти да видим... Не може да се говори така наизуст.
Току виж сме открили формулата на гениалността/лудостта  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2008, 10:35:07 am »
лили,много ми е трудно и почти не успявам да кача карти.
би ли помогнала с това? :)
джон атанасов,моцарт,хенри форд-това на пръв поглед!ще бъда благодарна  :D ;D.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2008, 10:48:56 am »
Направи си акаунт във photobucket.com или друг подобен. Запаметяваш картите като "картинка", качваш ги там и после постваш във форума (опция "Вмъкни изображение").
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2008, 11:21:52 am »
Натал на Моцарт

На мен "по-луд" ми изглежда Айнщайн, особено на тази всеизвестна снимка:

Това е натала му:

В нета могат да се намерят детайлни и разнообразни анализи на карти на известни личности.
www.astrotheme.com е такъв адрес.

Картинките най-лесно ги качвам след ги "открадна" от някой, който вече ги е запаметил.   

« Последна редакция: Октомври 24, 2008, 03:46:48 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Октомври 24, 2008, 12:55:09 pm »
"Сложихме" карти на гении, а сега дайте карта на някой луд, за сравнение?!?!!?

:) ;) :D ;D >:( :( :o 8) ??? ::) :P :-[ :-X :-\ :-* :'( :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2008, 01:12:59 pm »
Че то от луд до луд има голяма разлика!  ;D :D

Има психично болни(или определени като такива),луди спрямо мнението на обществото(нестандарти) и какви ли не, въобще какво точно е гениалната лудост,която не е психично заболяване или просто ексентризъм?

Като определим първо това,после лесно ще го съотнесем към някои планети/позиции, а от там остава да го сравним с карти на такива хора,което намиране май ще е трудничко...(в смисъл в точно тази "графа") ;)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2008, 01:57:14 pm »
Темата е интересна. Знаех си, че един ден ще се появи тук.
Бих казал, че гениалността се изразява в ярки интелект, проницателност и/или въображение, в оползотворени силно отличителни възможности, оставили дълбока следа във времето. Това отличава гения от продиджито и саванта.
Един от най-важните фактори, даващ отликата между гениалността и лудостта, е осъзнаването. ;)
« Последна редакция: Октомври 24, 2008, 02:10:39 pm от Hermit »

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Октомври 24, 2008, 02:02:17 pm »
На мен "по-луд" ми изглежда Айнщайн, особено на тази всеизвестна снимка:  
 Хихихи,как няма да не изглежда "луд" с тази Луна в Стрелец,диспозитора й Юпитер е в 9 дом,във Водолей,а Меркурий-в Овен.Човек с ум като бръснач,ексцентрик,надминал съвременниците си с неконвенционалните си възгледи,авантюрист и т.н.  :) От гениалността до лудостта има една крачка.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2008, 03:12:47 pm »
Ето и натала на Винсент Ван Гог. Класически е известно, че развива шизофрения или биполярно разстройство, макар днес това да не се потвърждава особено силно.

« Последна редакция: Октомври 24, 2008, 03:37:23 pm от Hermit »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2008, 03:31:57 pm »
Само ще ви помоля да не слагате карти от тоя сайт,а да вземете данните от там и да ги сложитв в astro.com или другаде и да ги качите през някой сайт за качване на картинки,защото просто като ги видя и Девата ми изпада в погнуса  ;D

Геният на Моцарт явно е по-силен от този на Айнщайн,защото и самата карта повече го застъпва:

Упр на АСЦ МЕРК в съвпад СЛЪНЦЕ/ХИРОН ,където му е екзалтацията.Интересно е,че съвпада Мерк/Хирон където последния по принцип се настройва към другите "измерения" когато работи,като мост между този и други светове, пасва на определението за Моцарт,че направо е чувал готови произведенията в главата си т.е. не ги е измислял, а само се е настройвал на вълната и е получавал всичко в готов вид .т.е те вече са съществували на друго ниво/свят.

Уран е в съвпад с ДСЦ-така Урановата енергия протича по целия кръст + силен знак Водолей (4 планети+Хирон), говори за възможности за прогресивност,новаторство,нестандартност и възможна нервна нестабилност дотолкова доколкото Урановата енергия е нестабила на физическо/психично равнище.Уран в Риби като Диспозитор на Слънцето в Риби допълва нуждата или способността за божествено вдъхновение,възприемане на вселенската хармония.Избора за изразяване на това във формата на музика вероятно се дължи на опозицията към Нептун на съвпада Слънце/Мерк.
Тука има взаимно преплитане между Водолей/Риби и Уран/Нептун-качествата им се засилват много.

При Айнщаин налице има ум склонен към новаторство в науката-Мерк съвпад Сатурн в Овен, прогресивност извън традицията и теченията може да се изведе от Упр на Слънце и Мц-Нептун в 11 дом.Северния възел във Водолей-знака на изобретателя е показателен,при това Упр Уран в Дева 3 дом може да показва изобретения свързани с умствени постановки и техника.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #11 -: Октомври 24, 2008, 03:37:00 pm »
Споделям погнусата ти от тези натруфени карти и моята я смених с друга, която открих вече качена в нета.
Аз лично не успях засега да намеря карта на обикновен луд (напр. шизофреник). Това си е цяло предизвикателство. Освен да звънна на моя познат психиатър да питам за нечия рождена дата.  ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #12 -: Октомври 24, 2008, 03:47:55 pm »
При Винсент и Айнщаин има еднакви Асц и Луни по знаци,като Луната е и господар на АСЦ,което в Стрелец засилва въображението,нуждата от широк кръгозор.

Цялата карта на Винсент съдържа много добри показатели за творчество и вдъхновение . Екзалтиращо Слънце в Овен в 10 дом неаспектирано може да показва професия в която той ще бъде единак и ще прави всичко сам,като може и да е творческа(Слънце).МЦ в Риби е добро за изкуствата по принцип,Упр на Слънце,Венера и Марс-планетите в 10 дом е Нептун на трон в 9 дом. В картата има два трона-Юпитер и Нептун и две екзалтации-Венера и Слънце + едно падение на Уран,който макар и в 11 дом едва ли е гениалност.По-скоро в картата си личи автентичност и силен творчески подход.
За психични проблеми индикатори могат да са квадрата Венера/МАрс и Луна/Юпитер,тук особена роля играе знака Риби и това,че Луната Упр АСЦ.Отделно-Хирон в опозиция на АСЦ и Мерк в квадрат АСЦ.

Едит: сега виждам и че Луната е в съвпад с ЮЛВ,което също може да даде психични проблеми.
(то така става с тия мижави карти  ;D)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #13 -: Октомври 24, 2008, 03:50:45 pm »
Ми и аз моите ги смених, днес Sinyhe така се е разписал, как да не му угодим  ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #14 -: Октомври 24, 2008, 03:56:03 pm »
Ей сега ще ми свърши мастилото ! ;D  (шегичка)

Да видях,че сменихте картите (бравос),ама докато си пишех постовете гледах старите,което не означава,че не може да си направя на програмата,ама ме мързеше тепърва да им търся данните  ;)

*

Skarlet

« Отговор #15 -: Октомври 24, 2008, 05:29:03 pm »
Познавам човек,който също има съвпад на Луна с ЮЛВ,но няма психични проблеми.Може би ключът е в съпада на Меркурий в Овен/упрвител на главата-мозъка/ в съвпад с Плутон при Винсент,макар и в Телец.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #16 -: Октомври 24, 2008, 07:58:58 pm »
Не знам къде е ключа за бараката. Всички знаем, че на тези дати и дори в близките часове и места са се раждали и други хора, но не са оставили толкова забележителни следи в историята на човечеството. Затова е най-лесно да се измъкнем с проработка на планетите, индивидуално ниво на съзнание, еволюция на душата и други подобни.

Имам една приятелка, Lin, с която сме родени на един и същи ден и година, в различни часове и места. Засега животът ни доста се различава като професионална ориентация и в личен план. За характер и нагласи не мога да се изкажа обективно. Общ е интересът ни към астрология, като при нея се появи по-рано.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #17 -: Октомври 24, 2008, 08:03:45 pm »

Да видях,че сменихте картите (бравос),ама докато си пишех постовете гледах старите,което не означава,че не може да си направя на програмата,ама ме мързеше тепърва да им търся данните  ;)

Между другото имаш ли в натала си аспект между Меркурий и Юпитер, че като хванеш микрофона, не го пускаш /шегичка/. Мързи ме да ти търся данните, а ми е любопитно.  :)

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Октомври 24, 2008, 08:11:47 pm »

Между другото имаш ли в натала си аспект между Меркурий и Юпитер, че като хванеш микрофона, не го пускаш /шегичка/. Мързи ме да ти търся данните, а ми е любопитно.  :)

И аз съм си го мислила това. Много широкомащабно мислене, и широкоскроени разсъждения. Не се задоволява с клиширани, традиционни тълкувания, което е хубаво. Аз се кефя на такива хора, които не се ограничават единствено в рамките, които "древните" са поставили, а продължават да търсят и разсъждават. Умът търси нови хоризонти.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #19 -: Октомври 24, 2008, 08:39:50 pm »
Skarlet и аз познавам такъв (но определено изпада в периоди на самоизолация и често си поглъща емоциите,което на моменти води и до проблеми в психиката и поведението без това да е отклонение-в съвпада участва и Нептун ),пределно е ясно, че една позиция или аспект не дава нищо било то човек с отклонения или проблеми,или способности за рисуване или изобретяване примерно,така че подобен коментар е излишен. ;)

В описанието за Винсент-това беше един фрагмент от цялата карта,който засилва останалите които притежава. Притежанието не е равно на отключване,а на тенденция или потенциал за отключване.Лично аз не разглеждам Меркурий в съвпад Плутон-орбисата е много голяма,а и е необходимо Мерк да е на последния градус.Луната и Слънцето могат и да имат по-широка орбиса,когато са на границата на два знака в аспектите си.А и мозъка не е равносилен на психика-така както има душевно болни (луна) и умствено болни (меркурий).Диагнозата на Винсент ако е вярна спада към тези на душевно болните.Съвпада на Луната с ЮЛВ може да индикира изплуване от подсъзнанието на стари образи на минали личности(или преживявания),които да се конфронтират със съзнателния образ,квадрата към съвпада Венера/Марс може дори и да означава,че полът на другата самоличност е различен.Самите възли са в домовете на болестите-физически и душевни (6/12 дом).

Едит: Харесва ли ви или не,истината е,че всяка душа е индивидуална и си рисува различни картини дори и с еднакви боички,за това е важно самото съзнание и нивото му(тука имам предвид картата по принцип,както и сходните).Като да ти дадат червено,зелено и кафяво-всеки ще си нарисува това към което се стреми и което е в съотвествие с уникалността му.На всеки са дадени много боички,но не всички се научават да рисуват с целия набор на това,което им е дадено.Което не пречи на произведението  ;)

Да,намира ми се тригон Мерк/Юпитер ,който е част от един наистина голям въздушен тригон (5 планети+ЮЛВ и МЦ) ::) Меркурий ми е доминанта от всякъде-държи АСЦ,МЦ,Луна и е в съвпад с ЮЛВ в знака на екзалтацията си. :) За капак Уран Упр на Мерк се намира в 3 дом /в секстил към Слънцето/.
В тая насока,която сподели Kali ще споделя голямото си учудване,когато преди време в този форум попаднах на "астроблизнак"-не беше на моята дата,а на 3 дена след нея(личността е от другия пол),но с еднаква позиция на АСЦ и планетите в домовете, с изкл на Луната.Начинът на мислене и живота,който сме провели беше учудващо сходен,имайки предвид,че е крайно нестандартен и донякъде няма аналог с миналото на почти цялото човечество (и при двамата астрологичната практика е започнала много рано,както и други и тука не говоря за теория,а за реална и отоговорна работа с хора- по време на 1та Уранова квадратура с две думи),и споделяме донякъде еднакви способности извън сферата на астрологията.В последствие се оказа,че има и други еднакви и синхронични промени.Всеки разбира се си има своя живот,но явно тука именно важи-дали си в резонанс с индивидуалността си или не и още по-важно-къде се намираш по пътя на еволюцията.Тука ми допада определението на Джеф Грийн за 4те еволюционни равнища (макар и груби рамки) без те да са крайния критерий,а той е именно коя индивидуалност се инкарнира.Някъде бях чел,че на много хора се дават сходни пътища с една проста цел-малко са тези,които са способни да ги извървят,за това ако някой някъде рабирате , има алтернатива.Разбира се сходния път не означава тотално еднакъв (обезличаване),нито игнорира личната карма и действията на свободната воля в настоящия живот. :)