Здравей Гост

Транзитиращ Сатурн на асцендента

• 89 Отговора
  • 22578 Прегледи
*

Константин

Re: Транзитиращ Сатурн на асцендента
« Отговор #80 -: Април 24, 2013, 08:56:31 am »
Благодаря много :) дано не ме тормози много Сатурнчо :)
2 години беше във везни и ми правише съвпад със слънцето,през този период почина баща ми :(
сега  е в скорпион на мен асцендента ми е скорпион и Венера в скорпион
дано нещата да са по леки сега:)
Кой дом управляват Сатурн и Венера ? :)

« Отговор #81 -: Април 24, 2013, 09:10:30 am »
Сатурн в 12 дом и Венера в 1 дом

*

Константин

« Отговор #82 -: Април 24, 2013, 09:16:16 am »
Според мен след този период ще израстнеш много като личност :) Ако не си знаела, какви са ти целите в живота, за какво да се бориш, кое всъщност е важното за теб като индивид, какви са ти приоритетите, какво трябва да жертваш за да постигнеш това, което искаш и всички важни въпроси за един човек, то след преминаването със сигурност ще можеш да си отговориш :) А щом Венера управлява 1-ви дом, а Сатурн 12-ти, то наистина наблегни основно на грижи за менталното и физическото здраве, тъй като отговорите на горните въпроси често са свързани с огромни жертви на жизнени сили :)

« Отговор #83 -: Април 24, 2013, 09:22:22 am »
Благодаря ти Константин :) Ще наблегна на грижи за здравето

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #84 -: Март 20, 2014, 10:36:30 am »
От няколко дни психясах в търсене на това какъв избор да направя...февруари Сатурн направи точен съвпад с АСЦ ми и разбира се все още си е там..донякъде изненадващо трябваше да поема отговорността да гледам детето си сама за неопределен засега период и в рамките на 20 дни след това получих и предложение за ръководна позиция в работата ми ,още една отговорност,която също не очаквах. Днес отказах повишението, но се питам отказа от отговорност,в случай когато Сатурн го налага след време не  се ли стоварва дори с по-голяма сила? Сатурн в натала ми е в Д10, сега тр.Сатурн прави секстил едновременно към натален Марс и Сатурн и освен с Асцендента съвпада и с Уран, някак си малко по учебник се случват нещата, тр.Юпитер ми е върху Слънцето,а скоро ще направи и съвпад с У10, но прогресивната ми Луна е в Д5 и може би с това се обяснява астрологично избора ми...така или иначе въпроса който си задавам е дали стопирайки тези нови отговорности и възможности,които ми се дават не тласкам енергията в последвало негативно изражение на силата на Сатурн?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #85 -: Март 20, 2014, 11:00:10 am »
Не се обвинявай за избора си. Ако погледнеш от другата страна - отказала си работата именно защото осъзнаваш каква тежест и отговорност е сама да гледаш дете. Детето така или иначе (докато е малко) е приоритет, така си показала, че осъзнаваш къде трябва да са ти насочени усилията сега, и отглеждането на дете е много по-голяма отговорност от една работа (на която днес си тук, утре не се знае) и е нещо, което се отплаща след много време - сатурн.

« Отговор #86 -: Март 20, 2014, 11:45:58 am »
От няколко дни психясах в търсене на това какъв избор да направя...февруари Сатурн направи точен съвпад с АСЦ ми и разбира се все още си е там..донякъде изненадващо трябваше да поема отговорността да гледам детето си сама за неопределен засега период и в рамките на 20 дни след това получих и предложение за ръководна позиция в работата ми ,още една отговорност,която също не очаквах. Днес отказах повишението, но се питам отказа от отговорност,в случай когато Сатурн го налага след време не  се ли стоварва дори с по-голяма сила? Сатурн в натала ми е в Д10, сега тр.Сатурн прави секстил едновременно към натален Марс и Сатурн и освен с Асцендента съвпада и с Уран, някак си малко по учебник се случват нещата, тр.Юпитер ми е върху Слънцето,а скоро ще направи и съвпад с У10, но прогресивната ми Луна е в Д5 и може би с това се обяснява астрологично избора ми...така или иначе въпроса който си задавам е дали стопирайки тези нови отговорности и възможности,които ми се дават не тласкам енергията в последвало негативно изражение на силата на Сатурн?

аз не се ориентирам, Сатурн кой дом управлява?

« Отговор #87 -: Март 20, 2014, 01:31:51 pm »
При мен пък точно транзитен Сатурн през АЦ (направи съвпада цели 3 пъти), ми стопира всякакво развитие. Аз самата много силно търсех нови отговорности и възможности, но си беше пълен застой отвсякъде. Всъщност затишието си продължи и през целия му транзит през мой 1-ви дом, където направи съвпад с натален Уран и опозира натално Слънце. Все едно съм замръзнала в дълбоки ледове и не мога да мръдна наникъде, точно така го чувствах. Явно не бях готова за Сатурнови подаръци ;D

Щом при теб транзита е дал нови възможности, според мен трябва да се възползваш от шанса, ще береш плодове в по-късен етап и ще ти е трудно в началото, но това което Сатурн дава, е винаги нещо много трайно и стойностно. Още повече, че при теб е съчетано и с положителни аспекти на транзитен Юпитер.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #88 -: Март 20, 2014, 01:35:04 pm »
Благодаря ви за коментарите, Сладурка добре ми се отрази твоя поглед върху картинката:) Happy58, Сатурн ми е У3 в Д10 в секстил към У10..За мен транзит на Сатурн върху Асц в най-общия смисъл е свързано с поемането на нови отговорности, при мен сега така се проявява и в този ред на мисли си зададох въпроса опитвайки се да заобиколя единия ангажимент като отказвам да го поема дали не тласкам тази енергия в негативно проявление и дали след време няма да има тежки присъди на Сатурн за отхвърленото предизвикателство..;)

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #89 -: Март 20, 2014, 01:38:50 pm »
При мен пък точно транзитен Сатурн през АЦ (направи съвпада цели 3 пъти), ми стопира всякакво развитие. Аз самата много силно търсех нови отговорности и възможности, но си беше пълен застой отвсякъде. Всъщност затишието си продължи и през целия му транзит през мой 1-ви дом, където направи съвпад с натален Уран и опозира натално Слънце. Все едно съм замръзнала в дълбоки ледове и не мога да мръдна наникъде, точно така го чувствах. Явно не бях готова за Сатурнови подаръци ;D

Щом при теб транзита е дал нови възможности, според мен трябва да се възползваш от шанса, ще береш плодове в по-късен етап и ще ти е трудно в началото, но това което Сатурн дава, е винаги нещо много трайно и стойностно. Още повече, че при теб е съчетано и с положителни аспекти на транзитен Юпитер.
Мда Мей, при теб Сатурн също е в Д10,нали.., странно ,че не си го усетила...отказах вече новата позиция,защото 2 предизвикателства в рамките на 20 дни ми дойдоха много, някак си не беше по точното време ;)