Здравей Гост

Транзитиращ Сатурн на асцендента

• 89 Отговора
  • 22648 Прегледи
*

АН

Един от най-ценните му подаръци е реализмът -  реализъм по отношение на Аза и на Ние; реализъм по отношение на вътрешния и на външния свят....

Другите и външният свят са отражение на Аза и на вътрешния свят. Усещаме и възприемаме нещата, които импонират на нещо в нас, към които имаме афинитет, които познаваме или с които трябва да се запознаем, да усвоим, да оценим, да приемем или отхвърлим....
Като стих- харесваме го, когато докосва струна в нас....
Ако усещаме агресия и провокации у другите, трябва да се изправим лице в лице с агресията у себе си...Още повече, че Сатурн в Рак засилва чувствителността и душевната ранимост най-вече по отношение на сферите, които Сатурн управлява...И още повече, че всички планети носят кармични послания, но Сатурн е свързан с кармата повече от останалите планети....

Сатурн олицетворява  реда; спокойствието; подреждането на приоритетите в света, такъв, какъвто е.....
Виждайки с нужния реализъм себе си и другите, следва да се съобразим с изискванията на действащия Сатурн и да направим необходимото за реда, спокойствието и хармонията в живота си....
Сатурн действа бавно, меко и ние откриваме хубавото в ограниченията, които ни поставя, стига да сме в синхрон с неговите изисквания.

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #1 -: Юли 26, 2004, 10:19:45 pm »
Vsichko tova mi napomnia na edin dalag i tejak pat kam doma v koito da se zavarnesh i da namerish spokistvie i uteha i vsichko  da e zad garba ti veche, a ti da si po-madar i zrial  :D
Maliiiii da ne bi raka de se obajda v men ;)  

*

АН

« Отговор #2 -: Юли 27, 2004, 08:45:24 am »
Арайо, един от капацитетите в астрологията, е започнал изучаването и при тр.Сатурн на асцендента :)  

*

lin

« Отговор #3 -: Юли 27, 2004, 08:57:38 am »
за мен е тъжен този Сатурн на Asc :(

донесе ми разочерование
тъжно е да разбереш, че си сгрешил в преценката си за някой, когото си смятал за много близък човек... :(  :(

иначе методите на Сатурн ми допадат :)
няма агресия
както казваш АН действа бавно и меко... толкова, че си мислиш, че нищо не се случва... но не е така! ;)  

*

АН

« Отговор #4 -: Юли 27, 2004, 10:04:22 am »
Цитат
тъжно е да разбереш, че си сгрешил в преценката си за някой, когото си смятал за много близък човек... :(  :(

тъжно е - Сатурн ни освобождава от илюзиите....

взаимоотношенията, които са фалшиви, е по-добре да имаме силата да ги прекъснем :) - нищо, че трябва да приемем грешката си :) - това всъщност не означава, че другите или пък ние сме кой знае колко лоши или пък добри - просто трябва да се учим на безпристрастност и необвързаност дори към личните си чувства и отношения, като изключим една най-обща вяра и любов към всичко човешко :)

измисли си нещо, което да ти възстанови душевното равновесие - някое ново цвете на терасата :)  

*

lin

« Отговор #5 -: Юли 27, 2004, 10:11:33 am »
Цитат
измисли си нещо, което да ти възстанови душевното равновесие

работя по въпроса! :D

а от цветята си съм много доволна - едни мушката имам - цъфтят ли цъфтят! :D

всъщност АН, ти ме наведе на мисълта точно как чрез цветята да си възстановя равновесието...
ама този път няма да садя и поливам ;)

АН, ти какво би направила в ситуация, в която любим човек не откликва на желанието ти за разбирателство, приятелство, мир и вселенска любов??? ;)  

*

АН

« Отговор #6 -: Юли 27, 2004, 10:30:49 am »
Цитат
АН, ти какво би направила в ситуация, в която любим човек не откликва на желанието ти за разбирателство, приятелство, мир и вселенска любов??? ;)
оу, определено ще се дистанцирам :) - понякога любов е да си тръгнеш, както се пееше в една песен :)

а за мушкатата :) - тъкмо днес ми донесоха една тяхна разновидност - сакъзчета :) - сега остава по някое време да се погрижа за тях :)

трудно ли ти е да се дистанцирваш при напрегнати ситуации или взаимоотношения? - нали не сме всесилни и всемогъщи, та да можем винаги да променяме другите така, както бихме ги харесали....- и едва ли е необходимо :) - но можем малко да променяме себе си, ако пожелаем :)  

*

lin

« Отговор #7 -: Юли 27, 2004, 11:15:13 am »
Цитат
трудно ли ти е да се дистанцирваш при напрегнати ситуации или взаимоотношения?

Напротив! Вобще не ми е трудно! Лошото е, че въпросният човек си е наумил отношенията ни да протичат под друга, нежелана за мен форма.

Лесно е да се дистанцираш, когато това не е проблем и за другата страна.
А в моя случай дистанцирането ще се изтълкува погрешно. Като надменност, като проява на болезнена чувствителност или кой знае какво още... :(  :ph34r:

Много е трудно. Но дистанция ще има!

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #8 -: Юли 27, 2004, 04:57:43 pm »
Цитат
за мен е тъжен този Сатурн на Asc :(

донесе ми разочерование
тъжно е да разбереш, че си сгрешил в преценката си за някой, когото си смятал за много близък човек... :(  :(

иначе методите на Сатурн ми допадат :)
няма агресия
както казваш АН действа бавно и меко... толкова, че си мислиш, че нищо не се случва... но не е така! ;)
Jivo se intresuvam ot tova minavane na saturn prez Asc che i men me chaka tova  :(
Lin na teb koga ti mina prez asc i mnogo li losho stana ? :ph34r:
Az chetoh, che ne e losho tova minavane i pochti vinagi e vse polojitelno  :ph34r:
Ne znam az s kakvo shte se razdelia, kogato mine dano da ne e s niakoi skap za mne chovek :ph34r:  

*

лилид

« Отговор #9 -: Юли 27, 2004, 05:11:19 pm »
Здравей АН, здравейте всички в темата,

АН,
моля те обясни ни есенцията на общото и различията при транзитиращ Сатурн на асцедента (такава конфигурация е сега при човек от когото се интересувам) и транзитиращ Сатурн на десцедента (такава е при мене сега). Дали има нещо особено конкретно в тази "полярност" между положенията при нас двамата? В допълнение  - транзитиращия ми Сатурн е в опозиция на рождения ми Сатурн - като гледам картинките на астро.ком.
Благодаря предварително и предполагам че питането ми ще е интересно и за другите.

*

lin

« Отговор #10 -: Юли 27, 2004, 05:25:00 pm »
Привет edna! :)

Точно на Asc ми Сатурн кацна на 19-ти юли.
Но това с преминаването на такъв ранг планета праз такова важно място не става просто за няколко дни и влиянието му би трябвало да започне дълго преди това и да се усеща също продължителен период. Така и АН ми е обяснявала :)

А като действие... Мисля, че все пак ще бъде индивидуално, но може би с теб имаме сходства в наталните карти до голяма степен...
Та, аз не мога да се оплача засега.
Освен това тъжното, за което писах, няма нищо друго негативно.
Тонусът ми е по-висок. Противно на твърденията за влиянието на Сатурн - самочувствието ми е по-добро, а и оптимизмът ми си го бива ;)

Но, рано е да се каже... има още какво да се види предполагам.
Най-важното е да сме внимателни и търпеливи, което и аз не успявам да направя винаги, но много се старая! ;)  :D

Лошото е, че околният свят и всичко в него си върви без да се съобразява с нашата пренастройка и период, през който преминаваме. Затова и аз отначало се чудех (дори възмущавах), че не срещам разбиране у човека, за когото споменавам тук. Но той си има неговия си живот и моят Сатурн не го вълнува ;)

Успокоителното би могло да бъде, че както и да ни се виждат тия неща, то те явно са полезни за нас. И ако някой си отиде от нас, рано или късно ще разберем, че това е било най-доброто за нас.
Това и АН го е казвала нееднократно. И някак си, когато ти се случи, ако си припомниш тези думи, ще е по-леко.

А освен това не е речено, че това е задължително за теб. Може пък човекът до теб да е този, който трябва да остане след сатурновото разчистване! :)  

*

lin

« Отговор #11 -: Юли 27, 2004, 05:36:02 pm »
А предполагам ме питаш също за някакви по-конкретни проявления, но не мога да съм сигурна дали само Сатурн на Asc влияе за някои от тях.

Ето сега, от 2 дена съм тъжна. Ама една такава кротка, тиха тъга... Не меланхолия де!!!!

Имам си разни съединения на тр. Лилит с нат. Хирон.
На нат. Лилит с тр. Плутон, Марс и Венера. И честно казано не знам кое светило има пръст в тази работа.
Но стратегията ми е както навремето в час по математика:
знаех със сигурност, че часът ще свърши и се успокоявах!!! ;)

А с годините направих и друго - казах си, че след като съучениците ми я разбират тая математика, ще мога и аз! И го направих! И после не броях минутите... ;)

Сега пак съм в подобна ситуация май :(
Само че в живота е по-завоалирано всичко. Винаги се съмняваш кой урок трябва да научиш и правилно ли си го научил! :ph34r:  :ph34r:  
« Последна редакция: Юли 27, 2004, 05:38:53 pm от lin »

*

АН

« Отговор #12 -: Юли 27, 2004, 05:55:57 pm »
Цитат
И после не броях минутите... ;)

точно така - времето, работата и Сатурн :)  

*

lin

« Отговор #13 -: Юли 27, 2004, 06:27:41 pm »
Цитат
точно така - времето, работата и Сатурн

:D  :D  :D

Как ни утешаваш и насърчаваш само! :)  ;)

АН, ти как премина през своята Сатурнова революция?
Твоята не е била аналогична като нашите тук... но все пак има ли нещо полезно, което можеш да ни разкажеш?

*

АН

« Отговор #14 -: Юли 27, 2004, 06:32:29 pm »
Цитат
есенцията на общото и различията при транзитиращ Сатурн на асцедента (такава конфигурация е сега при човек от когото се интересувам) и транзитиращ Сатурн на десцедента (такава е при мене сега).
есенцията :) - общото - отговорност; различното - при асцендента - отговорност към Аз, а на десцендент - отговорност към Ние :)

а сега по-подробно защо така избрах да го кажа кратко и ясно....
 - когато разглеждаме тр. Сатурн на асцендента, трябва да видим от къде идва и на какво трябва да сме се научили - и идва от 12-ти дом, където трябваше да се ориентираме максимално добре в себе си, бавно и полекичка да се дистанцираме от външния свят и да разберем къде сме ние, какво можем сами, какво искаме от себе си, кое е важно за нас, без кое можем и без кое не можем....
И транзита през асцендента можем да го осъзнаем като разделяне с илюзиите - и за себе си и за другите...
В резултат какво може да се получи....Ако Сатурн в радикса е добре поставен, ако добре сме се съобразили с влиянието му в 12-ти дом, то след известното усамотение, дистанциране, отсъствието на интерес към повечето неща около нас, започваме да търсим външния свят, но без излишни илюзии, научили сме се вече да разчитаме на собствената си сила, на собствените си оценки, разбрали сме, че можем да бъдем и сами и да ни е интересно....Не като ако останеш 1 час без близките си, да почнеш да звъниш по телефоните, защото се усещаш самотен....
Например може да се разделим със спомените и връзките си с нещо, което вече не е актуално за нас /може човек, може разбиране, може работа/ и да обърнем погледа си към някакво бъдеще, на което гледаме оптимистично, но без илюзии....
Може да се появи специален човек в живота ни, при което нещата пак ще стават бавно, внимателно, деликатно, но ще доминира усещането, че нещо истинско се случва с нас....
Ако не сме реагирали правилно на Сатурновата енергия, то при смяната на дома и особено на радикална точка, то може да ни донесе самотата, която би била особено полезна за нас, докато е транзитирал 12-ти дом.....- имам предвид раздяла...
При партньорски взаимоотношения, ако тр.Сатурн е активирал 12-я дом на единия от партньорите, би било добре те да не се събират да живеят заедно, а да поизчакат пресичането на асцендента...
Времето би било полезно да осъзнаят връзката си, без да са притиснати от вече съвместното съжителство....
А е и възможно да се сложи окончателен край на една връзка, за да се поеме отговорност за нова такава....

Да поговорим за Сатурн и десцендента - Сатурн идва от 6-ти дом....
Там е службата на другите... - трябвало е да се научим да служим на другите без да чакаме и да търсим отплата...
Трябвало е да се разделим с илюзорните представи за средата, в която съществуваме....
Трябвало е да работим упорито, без да ни интересува дали някой забелязва блестящите ни резултати....
И всъщност, когато пресече десцендента, другите се радват на резултатите от нашия труд....
Например когато Сатурн пресича десцендента, може да се роди дете и човек да поеме отговорност за него....
Да обърнем внимание- пак има някаква раздяла, пак има някакво ограничаване на свободата - появата на детето бележи раздялата с по-свободния живот, с куп досегашни навици, добавя отговорности и грижи в живота ни....
Можем да се раделим с някаква наша досегашна свобода и да се обвържем с някой друг човек....
А можем да се разделим с някого....

И изобщо - никога не ни се дава повече, отколкото можем да поемем :) Със Сатурн на асцендента/десцендента поемаме отговорност за отношението си към себе си и към другите :)  

*

astarta

« Отговор #15 -: Юли 27, 2004, 09:59:46 pm »
При мен беше доста подобно.Първо Сатурн премина през наталното ми слънце в 12-ти,след това върху Марс и Меркурий,които са ми в съвпад с асц. откъм 12-ти.И вече нищо не беше същото,ама нищо.Близките ми хора твърдят,че съм преминала в своята противоположност.За около 4 години се промених тотално,всички илюзии рунхаха,много хора си отидоха съвсем естествено от живота ми и т.н.В момента излизам от тази самоизолация.Искам да кажа,че това бяха най-градивните и ефективни години в моя живот.Развих качества,които никога не бях притежавала,туширах много нагативни страни в себе си и осъзнах хиляди неща.Сега се чувствам много по-силна от преди.Много е важно хората,на които им предстои такъв период да знаят,че ако проявиш търпение и желание да се развиваш и усвояваш уроците си,Сатурн може да бъде безценен учител,безценен!Стига да можеш да го оцениш и приемеш.Сатурн взима много,но повече дава.След една равносметка установих,че са отпаднали точно тези неща,които е трябвало,независимо дали ми е харесвало или не.

*

lin

« Отговор #16 -: Юли 28, 2004, 09:07:38 am »
Привет astarta! :)

Разбира се, че за такава сериозна промяна е нужно много време. Предполагам и затова говориш за 4-ри години.

А какво ти донесе Сатурн, освен вътрешна и външна промяна на АЗ-а?
Имам предвид основната промяна при теб в работа или личен живот се прояви?

И последно  ;) - при теб Сатурн на кой дом е управител?

*

astarta

« Отговор #17 -: Юли 28, 2004, 01:15:14 pm »
Привет,Lin! :)

За съжаление,когато това започна аз все още бях ученичка и нямам наблюдения конкретно за раабота.Но ми се отраази добре на ученето,всъщност по-нататък и върху неща свързани с работата.Просто имаше разни случки,които ми дадоха да разбера,че ако искам да постигна нещо трябва да се потрудя доста и да бъда последователна,че нищо не се получава даром.Такива драстични промени на личността неминуемо дават отражение както върху личния живот,така и върху всичко останало.При мен беше свързано с избора на образование(по-практичен),за който в един момент съжалявах,но в крайна сметка се оказа правилен.Просто структурира и придава форма на нещата,създава една стабилна основа,след това можеш да правиш каквото си искаш:).
За този период мога да кажа,че късметът ми не работеше особено добре,нищо не се получаваше с лекота,трябваше да се трудя за всяко нещо.
Съмнявам се,че всички усещат този транзит толкова силно.При мен Сатурн е управител на 10-ти дом,ретрограден,на куспидата на 7-ми,доста и зле аспектиран,изобщо.. <_<  :rolleyes:
И все пак си го обичам.  :)

*

Guest

« Отговор #18 -: Юли 28, 2004, 01:59:34 pm »
Цитат
При мен Сатурн е управител на 10-ти дом,ретрограден,на куспидата на 7-ми,доста и зле аспектиран,изобщо.. <_<  :rolleyes:
И все пак си го обичам.  :)
Az mislia,  che e v dobro polojenie saturn v radiksa ti . Sas saturn upravitel na 10dom ne mojesh da ne si izgradisk  dobra kariera i kogato minava prez Ascendenta e napalno normalno da zasiaga 10dom i 7dom- reputacia, profesia(v tvoia sluchai uchilishte), avtoritet, ego,partnoirstvo, vrazki s drugi hora.... :D Tova e edin dobar, silen i gradiven Saturn :)  Kakvi aspekti ti pravi za da e losho aspektiran ?
Tova, che e retro e po-karmichen i ne mojesh da izbiagash ot silnata mu nastavnicheska raka, koiato shte te vodi po patia na jivota  :)  

*

astarta

« Отговор #19 -: Юли 28, 2004, 06:21:39 pm »
Цитат
Tova e edin dobar, silen i gradiven Saturn :)  Kakvi aspekti ti pravi za da e losho aspektiran ?
Tova, che e retro e po-karmichen i ne mojesh da izbiagash ot silnata mu nastavnicheska raka, koiato shte te vodi po patia na jivota  :)
Ами то май друго не остана за засягане.:)
Да,много е кармичен,няма мърдане.Формулата при моя Сатурн е да си задавам въпросите"Защо това ми се случва?Какво трябва да усвоя в ситуацията?".Върши чудеса.:)

Иначе е в Скорпион,в съвпад с Плутон,в опозиция на Марс,Меркурий и Асцендента,в тригон с Луна северен възел и в секстил с Нептун.Но това имам чувството,че повече се отразява на останалите планетки отколкото на самия Сатурн,на него не му дреме и най-невъзмутимо строява разните му там марсове и други. :D