Док, много сериозно си се омислил. Що не ни кажеш накратко какво ти се е случило, какво добро направи, което излезе накрая много лошо. Така ще разсъждаваме дружно, пък може и още повече да си объркаме мислите. 
Както казваше един познат (лека му пръст);
-Седя и си мисля ,но май само седя

Покрай филма "Stargate" взех да се питам какво е докарало хората да напишат Библията ,каква е причината да бъдат дадени точно тия десет заповеди ,какво е представлявал Бог (защото съм убеден ,че подобен съществува ,но какъв точно

)
Имам желание да проумея тези неща извън гледната точка ,на това ,което са ми набивали в семинарията.
Пробвах да се поставям на мястото на Бог ,Сатана , хора описани в библията да усетя различните гледни точки . Успях да набъркам физика ,химия ,религии,математика ,астрономия ,астрология ........и още каквото ти роди ума ,в стремежа си да вникна в същността на на тези събития или каквото е там.......
Нещата не ми се връзват и толкова

Ако след изяждането на ябълката ,Адам и Ева са прогледнали ,то определено не са вкусили от "дървото на познанието " ,защото освен да видим колко сме "тъпи" нищо друго не сме съзнали. Видели сме животинското в себе си ,но сме се откъснали от духовното ,а вероятно и възможността да научим вселенските закони .
Представих си един ,бог ,който си прави домашен любимец и му създава най-добрите условия за живот ,дава му разрешение да се вихри ,но му забранява да си пъха пръста в контакта ,защото ако го напъха ще му светне ,че не е толкова изключителен вид ,както му е казвал стопанина му. В същото време си представих и приятел на стопанина ,който е на равна нога с него и като приятел започва да го иронизира с манията му към въпросното животно и всячески се пробва да му докаже ,че тоя хайванин дето си го е направил не е толкова послушен и уникален както си мисли . В следствие на това те се обзалагат какво ще се получи ако поставят въпросния любимец в неутрална среда ........
Така дойдоха и 10 заповеди и т.н.
Започнах да се питам ,дали този бог обича нас или държи на собственото си ЕГО и дали тоя Сатана е толкова лош и чак толкова се старае да изкушава. Намират ли се индивиди от нашия вид ,които са запазили спомени за онази райската действителност ,които са успели да предават мемоарите си за нея под формата на някаква религия ......
Кога получаваме наказанието за действията си веднага на момента или след като изтече облога и т.н.
Kali , това е ,което ме човърка и ми се искаше и други да се включат в подобен стил на размисли ,но само сътворих по-голяма каша в главата си ,щото се зародиха и нови сценарии